Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

edziograczer

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick:  edziograczer

- Propozycja dotyczy (tytuł): firma 

- Opis propozycji: według mnie dobrze by było dodać firme, do firmy mogły by dołączać gracze po otrzymaniu zaproszenia.

przykładowa cena założenia firmy -5000$

przywileje firmy: siedziba firmy, miejsce do którego każdy pracownik mógłby sie tepnąć, zarobek (np.) +25% wypłaty za prace.

to tyle z mojej propozycji.

możecie coś dodać. 🙂

Teraz, xKitka napisał:

No coś nie bardzo mi się to widzi. Mam uczucie że firmy nie pasują do klimatu tego serwera, nie wiem czy wy też macie takie wrażenie. 

Również myślę, że firmy nie zdadzą egzaminu na tym serwerze, a poza tym wykonanie takiego systemu byłoby zbyt czasochłonne, ale muszę przyznać, że wygląda ciekawie i w sumie wprowadziłoby to nutkę świeżości. Jestem na neutral.

2b20466b3f9b317a9994c3d9468f860b4b6c335fda39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709032678be1ad44c4975080da894b16f39.png.3758d6c453f82040375adf47923040e9.png

Brzmi ciekawie, jednak zastanawia mnie w jaki sposób pomysł mógłby zostać zrealizowany. Pierwsza uwaga jaką mam, to zmiana pracy w przypadku należenia do czyjejś firmy. Jeśli trzeba by było określać rodzaj wykonywanej pracy dla swojej firmy (np. drwal - pozyskiwanie drewna), to co w momencie, kiedy gracz chciałby zmienić swoje zatrudnienie? Ponieważ prace nie są takie same, osoba musiałaby w takim przypadku opuścić firmę? Albo pracować w niej dalej, ale nie dostawać pensji równej zarobkowi innych pracowników? Nie widzę tego, bo byłoby to ograniczenie tylko do jednej pracy, a robienie ciągle tego samego po jakimś czasie staje się nudne. Ciekawy pomysł, ale niestety jestem na nie
Pozdrawiam, Ewa. 

Pomimo, tak jak wspomniało wiele osób przede mną, bardzo ciekawego pomysłu, jestem na nie. Bardzo ciężko byłoby to wprowadzić w życie. Gdyby nasz serwer był, np serwerem RP, to może, jednak nawet sama myśli o "firmie drwali", albo "firmie łowców" jest mało imponująca. Nie mówiąc o tym, że to co oferujesz jest gildią pod inną nazwą.

Nie wiem czy tworzenie firm w dobie panującej pandemii jest dobrą opcją. Zdecydowanie naraża obywateli oraz może grozić rozprzestrzenieniem się wirusa. 
Na nie.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...