Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zmiana gui /dzialka

hallowen408

Wyróżnione odpowiedzi

- Twój nick (z serwera): hallowen408
- Propozycja dotyczy (tytuł): Zmiana rozstawienia opcji w gui /dzialka
- Opis propozycji: Dzisiaj wydarzyła się wręcz śmieszna sytuacja, a więc wczoraj dnia 03.04 kupiłem koledze o nicku CHZTG działkę Premium 1. Była to działka od innego gracza więc były na niej budowle farmy itd.

Dziś rano (04.04) CHZTG chciał ją wyczyścić, a zamiast tego usunął. Jest on nowym graczem więc nie do końca ogarnia pluginy RC, ale wiem od moderatora (ZienteKK) któremu bardzo dziękuję bo zajmował się moją sprawą z zaangażowaniem, że sytuacja powtarza się nie pierwszy raz. Proponuję by usunięcie działki było możliwe jedynie przy pomocy potwierdzenia komendą, ponieważ gui jest za bardzo intuicyjny i zwyczajnie graczowi jest bardzo łatwo się pomylić i utracić "majątek" na który pracował godzinami. Dajmy przykładową sytuacje gracz na szybko chce zregenerować działkę chce kliknąć kamień, ale przypadkiem klika lawę z przyzwyczajenia klika zieloną wełnę i tu niespodzianka działka usunięta. Więc dobrym pomysłem było by całkowite odsunięcie wiadra lawy od reszty pozycji by uniknąć przypadkowej straty.

Zwracam się z ogromną prośbą o przywrócenie działki koledze bo zwyczajnie szkoda mi czasu który poświęciłem na zdobycie pieniędzy. Chcemy sobie spokojnie pograć i pobudować. Niczego nie próbujemy wymusić ponieważ uczciwie na tą działkę zarobiłem i tym samym chciałbym ją uczciwie odzyskać. Liczę na wyrozumiałość i dobroduszność administracji.

hallowen408
- Dodatkowe SS'y: ...screen.thumb.png.fa0fde629d70eb190f04ae5721d12743.png

To, że jest nowym graczem wcale go nie usprawiedliwia, używając gui trzeba zwrócić uwagę na to co się klika, lecz podchodząc do sprawy ze zrozumieniem, jestem jak najbardziej za oddaniem owemu graczu, działki.

Pozdrawiam, Calosek.

Edit:// A co do propozycji, jestem za

Edytowane przez Calosek

2b20466b3f9b317a9994c3d9468f860b4b6c335fda39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709032678be1ad44c4975080da894b16f39.png.3758d6c453f82040375adf47923040e9.png

Jeżeli jest wogóle taka opcja, że admini jakimś cudem przywrócą tą działke to jestem za oddaniem, wiem jak to jest z nowymi graczami... A co do Gui, racja można to udoskonalić rozmieszczając często mylące się działania daleko od siebie oraz zmienieniu na ikony wogóle nie podobne do siebie (teraz wsumie nie jest źle, ale zawsze można coś ulepszyć).

PS

Na przyszłość zalecam używania komend, wtedy nie ma szans się pomylić 😉 mi GUI np. wogóle nie jest potrzebne, wszystkich komend nauczyłem się w 2 dni.

Pozdrawiam

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

W pełni się z tobą zgadzam bo sam korzystam z komend choćby ze względu, że GUI jest stosunkowo nowym tworem. Na rc gram od 6 lat z mniejszymi lub większymi przerwami więc korzystam z opcji jaką serwer oferował pierwotnie. Natomiast dla nowych graczy nie znających komend gui jest dużym ułatwieniem i przez to zdarzają się takie sytuacje. Nic nie usprawiedliwia tego, że kolega jest głąbem i to w większej mierze jego wina, ale można tego uniknąć.  Jak wiemy czasem się robi, a potem myśli i takie są tego skutki. Podtrzymuję prośbę o przywrócenie działki.

Jeżeli faktycznie taki problem wśród nowych Graczy występuje, to wydaje mi się, że nie będzie problemu usunąć możliwości potwierdzenia usunięcia działki przez GUI i zastąpienie tego starszą metodą.

Jednak propozycja zostanie zaakceptowana, jeśli Właściciel ją wprowadzi, więc chwilowo wątek zawieszam. 

DP3Woc2.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...