Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zbugowany chunk

Gość urfis
Wiadomość dodana przez berkowskyy

Wątek został przekształcony ze skargi na zgłoszenie - zmiana tytułu wątku oraz jego lokalizacji.

Wyróżnione odpowiedzi

Gość urfis

Twój nick: urfis
Nick osoby oskarżanej:. Nierzywa, papaniosQ, iNeedDqrkness
Proponowana kara:. idk, niech zadecyduje zarząd
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer):. Serwer
Opis sytuacji: O godzinie ~21:20 postanowiłem wyjść na pvp, zeskoczyłem na bandę spoceńców. Trochę tam ich poklepałem i uznałem, że sobie zoram. Zacząłem orać, aż wpadłem w niezaładowany chunk, ta banda spoceńców zaczęła mnie klepać, a ja nie mogłem ani się tepnąć perełką ani komendą bo byłem bity. Zacząłem pisać do administracji na czacie o pomoc. bo co miałem zrobić w takiej sytuacji. Administracja totalnie mnie opluła, a nawet iNeedDqrkness dał mi upo za przekleństwo, które napisałem minute wcześniej. Poprosiłem mojego znajomego Caloska, który zbugował się obok mnie, o to by napisał na helpop, że też się zbugował. [21:23:40] [main/INFO]: [CHAT] [RealCraft]Administracja została poinformowana o tym, że potrzebujesz pomocy. Czekaj na odpowiedź. [21:23:40] [main/INFO]: [CHAT] "Zginę przez zbugowany chunk, bije mnie 5 osób <- jego logi. No i co więcej opowiadać, padłem. Padłem z trzema setami 4/3, najlepszym mieczem, trójzębem z riptide III, impaling IV, unbreaking III, mending (te ity które chce odzyskać, bo zginąłem przez błąd serwera, a administracja mnie opluła). To tyle ode mnie, ss'y tego, że prosiłem, żeby ktoś mi pomógł i mnie tepnął na spawn bo się zbugowałem w chunku. Tego, po tym jak to napisałem dostałem upo za wcześniejszy wulgaryzm ale dalej nikt mi nie pomógł. Jeśli ktoś napisze, że administracja była zajęta, to prosze was - ile trwa tepnięcie jakiegoś gracza na spawna? Zresztą Nierzywa była na dyżurze, papaniosQ biegał po spawnie (jak zginąłem widziałem go), a iNeedDqrkness dał mi upo.

Oczywiście było więcej administratorów, ale modchaci nie mogli by jak mi pomóc, Kaeluś i Kazo uważam, że pewnie mieli ważniejsze sprawy.
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): 

Prośby o pomoc  (tu mam tylko logi niestety)
[21:23:35] [main/INFO]: [CHAT] [Vip] urfis: hej admini, mnoze ktos mnie tepnjac na spawn? bo sie zbugowalem w chunku (pisałem to dwa razy, albo trzy)

Dostałem warna, przed śmiercią (czyli +- wtedy kiedy prosiłem o pomoc)

https://imgur.com/a/EVdKylJ

Dowód na to, że wisiałem w chunku u mnie klepali (nie mam ss'a setów, tylko trójzeba i miecza)

https://imgur.com/a/OArTuk2

Owszem, byłem w tej samej sytuacji co kolega i nie byłem w stanie nic z tym zrobić, jedyne co mogłem to patrzeć jak powoli ginę w tym chunku. Zawiodłem się trochę na tutejszej administracji, iż nie byli skłonni nawet odpisać na moją prośbę o pomoc. Zero reakcji z ich strony 😞

2020-03-29_21.22.56.png

• Superka 1

2b20466b3f9b317a9994c3d9468f860b4b6c335fda39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709032678be1ad44c4975080da894b16f39.png.3758d6c453f82040375adf47923040e9.png

Moim zdaniem przedmioty powinny zostać zwrócone przez administrację, ponieważ to nie była wina urfisa, a był to lagg serwera. Urfis w tej sytuacji był bezradny.

Pozdrawiam 🙂

• Superka 2

Na serwerze na pomoc oczekuje kilku graczy w jednym czasie, nie jestem w stanie pomóc wszystkim na raz, żeby tepnąć Cię na spawn muszę najpierw sam zobaczyć czy na pewno jesteś w tym niezaładowanym chunku, jak wszyscy wiemy na serwerze występują lagi i administracja niestety też musi się z nimi zmagać a więc teleportacja do gracza na mapie surowcowej gdy znajdowałem się na spawnie nie jest taka prosta, zanim udało mi się do Ciebie teleportować niestety już zginąłeś. 

• Like 1

Gość urfis
4 minuty temu, iNeedDqrkness napisał:

Na serwerze na pomoc oczekuje kilku graczy w jednym czasie, nie jestem w stanie pomóc wszystkim na raz, żeby tepnąć Cię na spawn muszę najpierw sam zobaczyć czy na pewno jesteś w tym niezaładowanym chunku, jak wszyscy wiemy na serwerze występują lagi i administracja niestety też musi się z nimi zmagać a więc teleportacja do gracza na mapie surowcowej gdy znajdowałem się na spawnie nie jest taka prosta, zanim udało mi się do Ciebie teleportować niestety już zginąłeś. 

No tak, przypominam, że wtedy byłeś Ty, Lamkowaa, Tadzio, Nierzywa, Black, papaniosQ, Kazo, Kaelus i jeszcze jeden modchat (tak mi sie wydaje), więc nie pisz mi, że nie miałeś czasu. Zresztą myśle, że zbugowanie w chunku jest ważniejsze niż odpowiedzenie na pytanie jak powiększyć działke (taki przykładzik ;))

1 minutę temu, urfis napisał:

No tak, przypominam, że wtedy byłeś Ty, Lamkowaa, Tadzio, Nierzywa, Black, papaniosQ, Kazo, Kaelus i jeszcze jeden modchat (tak mi sie wydaje), więc nie pisz mi, że nie miałeś czasu. Zresztą myśle, że zbugowanie w chunku jest ważniejsze niż odpowiedzenie na pytanie jak powiększyć działke (taki przykładzik ;))

Ale chamsko piszesz. Wiesz, że bardzo prawdopodobne jest, że KAŻDY z wyższej administracji mogł być zajęty, pomijam fakt ze podałes tu osoby które nawet nie mają dostępu do /tp. Z resztą, po co biegłeś do zbugowanego chunka skoro widziałeś, że jest zbugowany? Jestem za oddaniem itemów, ale tego co widać na screenie. Ale postaraj się nie pisać w tak agresywny sposób do Administracji.

• Like 1

2 minuty temu, Kacperek2115 napisał:

Ale chamsko piszesz. Wiesz, że bardzo prawdopodobne jest, że KAŻDY z wyższej administracji mogł być zajęty, pomijam fakt ze podałes tu osoby które nawet nie mają dostępu do /tp. Z resztą, po co biegłeś do zbugowanego chunka skoro widziałeś, że jest zbugowany? Jestem za oddaniem itemów, ale tego co widać na screenie. Ale postaraj się nie pisać w tak agresywny sposób do Administracji.

Kolego, oni mają dostęp do /tp

• Superka 1

2b20466b3f9b317a9994c3d9468f860b4b6c335fda39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709032678be1ad44c4975080da894b16f39.png.3758d6c453f82040375adf47923040e9.png

Gość urfis
3 minuty temu, Kacperek2115 napisał:

Jeśli pisałem o ZG lub modchatach to chodziło mi o to, że oni mogli pomóc na helpopie, a kidmod+ mógł zając się sprawami 'nad to'.

Teraz, urfis napisał:

Jeśli pisałem o ZG lub modchatach to chodziło mi o to, że oni mogli pomóc na helpopie, a kidmod+ mógł zając się sprawami 'nad to'.

Co w ogóle nie zmienia faktu, że administracja po prostu mogła być zajęta ważniejszymi rzeczami. Nie odniosłeś się do tego, że wiedziałeś ze to zbugowany chunk a i tak do niego biegłeś. 

• Wow 1

Gość urfis
1 minutę temu, Kacperek2115 napisał:

Co w ogóle nie zmienia faktu, że administracja po prostu mogła być zajęta ważniejszymi rzeczami. Nie odniosłeś się do tego, że wiedziałeś ze to zbugowany chunk a i tak do niego biegłeś. 

No tak, bo przeważnie powinien się odbugować (jak to normalnie bywa). Jak chcesz coś jeszcze wyjaśnić to zapraszam na priv, nie zaśmiecajmy tego wątku.

Gość urfis
3 minuty temu, papaniosQ napisał:

Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać że nie byłem wtedy na dyżurce i nie widziałem wyróżnionych pytań na pomocy.

To akurat prawda, papaniosa wtedy nie było na dyżurce

Po pierwsze Papaniosa nie było, Kaelus i Kazo tez nie. Był mod chat i ZG ktory nie mógł nic z tym zrobić.

Po drugie ja i Ineedqrknes pomagaliśmy graczom. 

I po trzecie nie od dziś wiadomo ze są lagi i chunki się nie ładują, sam wyszedles poza linje \warp z i wiedziałeś ze mogą cię gracze zabić.

• Superka 1

Gość urfis

Dlaczego kłamiesz?
Papanios był na serwerze, tak samo jak Kazo i Kaelus. Dołączam dowody poniżej.

image.thumb.png.cd68d3e69f968a325068b168a2ecf780.png

KidMod i kłamie, no nie ładnie!!

Edytowane przez urfis

Gość urfis
Cytat

Po pierwsze Papaniosa nie było, Kaelus i Kazo tez nie.

no to pisz dokładniej, bo tu jest jasno napisane, jakby nie byli na serwerze, a skoro chodziło Ci o dyżruke to

Cytat

Był mod chat i ZG ktory nie mógł nic z tym zrobić.

to dalej napisałaś o ZG, który nie może być na dyżurce

oj kolejnym razem pisz dokładniej

Ja dodam od siebie że jakby urfisa Administracja tepla na spawn to ci co cb klepali by złożyli skargę za faworke czyli ucieczkę przed dedem, bo Administracja by ci pomogła uciec przed śmiercią.

Time to Build Mordko

Budowle, mapy, spawny pisz Holidays_#8409

1 godzinę temu, Michotek123 napisał:

@PUBG +1

Byłem przy sytuacji i tak jak widać, na screenshoot'cie niżej mapa się załadowała i u mnie była całkowicie normalna. Może masz jakiegoś x-ray'a, czy coś z tych wszystkich nie legalnych modyfikacji i zapomniałeś ich wyłączyć?

2020-03-29_21_25_39.thumb.png.8b2c0d10137bcace13654d66e3d42558.png

2020-03-29_21_25_41.thumb.png.eaa7098f1a64109f1a244749f9bf5457.png

Niestety mam screenshooty tylko z graczem @Calosek, ale w końcu byli obok siebie.

Edit:// Nie życzę sobie abyś nazywał mnie tzw. "spoceńcem"

Siemka Michotek, co do "nielegalnych" modyfikacji, mogę powiedzieć Ci tylko tyle, że niedawno byłem sprawdzany i nie znaleziono u mnie nic z tych rzeczy. 

Edit:// Nie chcę robić sobie wrogów na serwerze i pragnę już zakończyć całą tą dyskusję. Jestem za oddaniem itemów urfisowi z powodu zginięcia przez bug i tyle z mojej strony. Pozdrawiam 😕

Edytowane przez Calosek

Odniosę się w skrócie do głównego posta/

14 godzin temu, urfis napisał:

Administracja totalnie mnie opluła, a nawet iNeedDqrkness dał mi upo za przekleństwo, które napisałem minute wcześniej.

No chyba Cie nie opluła skoro zareagowała na złamanie regulaminu.

14 godzin temu, urfis napisał:

bo zginąłem przez błąd serwera, a administracja mnie opluła

fakt, niezaładowane chunki to błąd serwera, lecz nie jest on znany Wam od wczoraj. Administracja Cie nie opluła, zbyt mocnego słowa tutaj użyłeś. Ni wiesz tak naprawdę, co robi Administracja, ja też sobie biegam po spawnie, gdy rozmawiam z Zarządem o sprawach serwerowych.

15 godzin temu, urfis napisał:

Jeśli ktoś napisze, że administracja była zajęta, to prosze was - ile trwa tepnięcie jakiegoś gracza na spawna?

Szczerze - długo. W tamtym momencie serwer mógłby nawet odrzucić możliwość teleportacji - byliście na innych mapach. Do tego tak jak wspomniał Darkness, trzeba najpierw tepnąć się, aby sprawdzić wiarygodność słów Gracza - zgaduje że mimo interwencji Administracji i tak byś zginął.

Ta sytuacja wygląda następująco - chunki były zbugowane już długo, mimo wszystko i tak w nie wpadłeś - Administracja zajęta była pytaniami na /msg, /pomoc, a także na czacie, przy okazji upominając Graczy za złamanie regulaminu (w tym ciebie). KM+ musiałby tepnąć się do Ciebie, aby sprawdzić czy naprawdę potrzebujesz pomocy, jednak przy niesprzyjającej sytuacji na serwerze mogło to potrwać za długo, co skończyłoby się podobnie. Tylko i wyłącznie serwer zawinił w tej kwestii.

Dlatego ten wątek jako skargę odrzucam, przenoszę do działu bugów i akceptuje zgłoszenie - zbugowany chunk, strata itemów.

• Superka 2

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...