Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

xXOskar

Jogurtex

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: ...jogurtex
Nick osoby oskarżanej:...xXOskar
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): ...discord
Opis sytuacji: ...Witam.

Z przykrościa pisze tą skarge na Pana Oskara ponieważ od zawsze myślałam ze był dobrym administratorem.

Dzisiaj jednak pokazał jaki na prawde jest, przejde do rzeczy, dzisiaj był i jak teraz to pisze nadal jest rozmowa z administracja i zarządem, weszłam na nią z ciekawości, na początku pisałam normalnie na czacie rozmowy z innymi użytkownikami, gdy zaczelo sie spotkanie napisalam na czacie takie slowa "sztywno tu zabsong zaspiewaj cos" wiadomosc byla napisana z chęcia dania innym uzytkowniką troche rozrywki, nie mialo to na celu nikogo urazić lecz admin xXOskar nazwał mnie "odklejoną" i wyrzucił mnie z rozmowy, nie wiedząc co zrobiłam nie tak wrócilam na rozmowe lecz Pan Oskar powiedzial gdy weszłam ze nie bedzie sie ze mną bawił i dał mi przerwe na 24h, dodam jeszcze że sam zabsong nie wiedzial na kogo Pan Oskar powiedział "odklejona" wywniskowałam to z tego jak Pan Oskar nazwał mnie słowem u góry, Zabsong zapytaj sie "kto". Moim zdaniem troche przesada jak na to że napisalam tylko "głupią" wiadomosc żeby dodac troche atmosfery. 

Dziekuje za wysłuchanie mam nadzieje ze moja skarga wniesie coś do życia Pana Oskara.
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): ...

• Like 2
  • Haha 1

Jak zgadzam się, że kara jest lekko przesadzona, to jednocześnie uważam, że tego typu teksty przeszkadzają w takiej rozmowie, by była produktywna. Ogarnąć taki event przy około 50 słuchaczach może nie być łatwe dla 2 osób prowadzących, gdzie jednocześnie trzeba patrzeć na to kto się zgłasza, kto i co pisze na czacie i jeszcze odpowiadać na pytania. Myślę, że na i tak dużo było pozwalane w trakcie rozmowy, bo na czacie były inne żarty, zaczepki, a nikt inny nie został ukarany, także twoje "danie rozrywki" widocznie musiał się dwóm administratorom nie spodobać, ciesz się, że przerwa nie jest dłuższa. Do odrzucenia

• Like 1
  • Thinking 1

witam xd

Kylian Mbappe Mbappe Poland GIF - Kylian Mbappe Mbappe ...

Z przykrością muszę powiedzieć że do odrzucenia.

Nie mam nic do ciebie Jogurtex ale skoro było spotkanie gracze-zarząd to czat tam służy do pisania na temat spotkania a nie pisania dla rozrywki. Może i Oskar przesadził ale to nie zmienia faktu że tamten czat nie służył do pisania takich rzeczy. 

• Haha 1
  • Mrozi 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

4 godziny temu, DivaNunew napisał:

Z przykrością muszę powiedzieć że do odrzucenia.

Nie mam nic do ciebie Jogurtex ale skoro było spotkanie gracze-zarząd to czat tam służy do pisania na temat spotkania a nie pisania dla rozrywki. Może i Oskar przesadził ale to nie zmienia faktu że tamten czat nie służył do pisania takich rzeczy. 

9 godzin temu, Bartek napisał:

Jak zgadzam się, że kara jest lekko przesadzona, to jednocześnie uważam, że tego typu teksty przeszkadzają w takiej rozmowie, by była produktywna. Ogarnąć taki event przy około 50 słuchaczach może nie być łatwe dla 2 osób prowadzących, gdzie jednocześnie trzeba patrzeć na to kto się zgłasza, kto i co pisze na czacie i jeszcze odpowiadać na pytania. Myślę, że na i tak dużo było pozwalane w trakcie rozmowy, bo na czacie były inne żarty, zaczepki, a nikt inny nie został ukarany, także twoje "danie rozrywki" widocznie musiał się dwóm administratorom nie spodobać, ciesz się, że przerwa nie jest dłuższa. Do odrzucenia

Jeżeli podchodzicie do tego w taki sposób, to 70% uczestników chatu powinno zostać tam ukaranych, zwracacie na to uwage, tylko dlatego, że pojawiła się skarga, jeżeli jedna taka wiadomość zasługuje na 24h mute, to ja z pankofranko i 10 innymi osobami powinniśmy chyba perma dostać xD, przesadzacie strasznie, nie zrobiła nikomu krzywdy, ani nie napisała nic wulgarnego, nie jestem fanem autorki tej skargi, bo patrząc ogólnikowo jest dziwna faktycznie, ale patrząc obiektywnie coś takiego nie powinno mieć miejsca. Skarga i tak pewnie klasycznie nie zostanie zaakceptowana, ale Oskar powinien przynajmniej przyznać, że kara była przesadzona. 

Dodatkowo pisane było 30 razy więcej innych bardziej odchodzących od tematu kwesti i nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi, a sam oskar zaśmiał się z agulki, która z nim rozmawiała, to jest ta cała powaga spotkania? Troche śmiech na sali i to dosłownie, jeżeli napisanie tego co napisała autorka skargi jest nieodpowiednie. Skoro też egzekwujemy już "przeszkadzanie" w prowadzeniu eventu na chacie wobec kogoś,to chyba wypadałoby samemu nic takiego nie pisać, co mogło by "dezorganizować" spotkanie i rozpraszać Oskara, który podobno musi czytać chat.

image.png.7010711b0f05450af4bfeec073e2198d.png

image.png.4f408854ea8926d845676b349de507f2.png

Lubie waszą dwójke, ale przesadziliście z wypowiedziami tutaj, w czym gorsze jest zdanie autorki skargi, od tego na screenie w wykonaniu @DivaNunew? Troche hipokryzja, skoro jedna osoba twierdzi, że chat tam służy do pisania "na temat spotkania a nie pisania dla rozrywki", a druga, że takie zdania rozpraszają oskara, któremu może być cieżko "gdzie jednocześnie trzeba patrzeć na to kto się zgłasza, kto i co pisze na czacie i jeszcze odpowiadać na pytania". 

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 1
  • Like 1
  • Przytulas 1
  • Thinking 1

image-13.png

15 minut temu, Koriksss napisał:

Jeżeli podchodzicie do tego w taki sposób, to 70% uczestników chatu powinno zostać tam ukaranych, zwracacie na to uwage, tylko dlatego, że pojawiła się skarga, jeżeli jedna taka wiadomość zasługuje na 24h mute, to ja z pankofranko i 10 innymi osobami powinniśmy chyba perma dostać xD, przesadzacie strasznie, nie zrobiła nikomu krzywdy, ani nie napisała nic wulgarnego, nie jestem fanem autorki tej skargi, bo patrząc ogólnikowo jest dziwna faktycznie, ale patrząc obiektywnie coś takiego nie powinno mieć miejsca. Skarga i tak pewnie klasycznie nie zostanie zaakceptowana, ale Oskar powinien przynajmniej przyznać, że kara była przesadzona. 

Dodatkowo pisane było 30 razy więcej innych bardziej odchodzących od tematu kwesti i nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi, a sam oskar zaśmiał się z agulki, która z nim rozmawiała, to jest ta cała powaga spotkania? Troche śmiech na sali i to dosłownie, jeżeli napisanie tego co napisała autorka skargi jest nieodpowiednie. Skoro też egzekwujemy już "przeszkadzanie" w prowadzeniu eventu na chacie wobec kogoś,to chyba wypadałoby samemu nic takiego nie pisać, co mogło by "dezorganizować" spotkanie i rozpraszać Oskara, który podobno musi czytach chat.

image.png.7010711b0f05450af4bfeec073e2198d.png

image.png.4f408854ea8926d845676b349de507f2.png

Lubie waszą dwójke, ale przesadziliście z wypowiedziami tutaj, w czym gorsze jest zdanie autorki skargi, od tego na screenie w wykonaniu @DivaNunew? Troche hipokryzja, skoro chat tam służy do pisania "na temat spotkania a nie pisania dla rozrywki".

napisałam to dosłownie jak już był koniec spotkania z graczami ale okej! a po drugie bartek pisał wydaje mi się na temat bo odnosiły się jego wiadomości do pytania jednego gracza ale nie mnie oceniać wypowiedzi bartka 

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

5 minut temu, DivaNunew napisał:

napisałam to dosłownie jak już był koniec spotkania z graczami ale okej! a po drugie bartek pisał wydaje mi się na temat bo odnosiły się jego wiadomości do pytania jednego gracza ale nie mnie oceniać wypowiedzi bartka 

Pytania dalej były zadawane przez graczy, jakie to ma znaczenie, może tak samo autorka skargi napisała, to gdy Oskar robił krótką przerwe? Nie ma to żadnego znaczenia, bo still została ukarana.
Co do odpowiedzi bartka, rozumiem, że śmianie się z shadowa jest na temat? xD Nie odnosiła się do tego co realnie było wymawiane na podium, a do żartu, który napisał sszymek widocznego na screenie, którego wrzuciłem. Ja sam osobiście nie krytykuje tego, bo sam sobie z niego zażartowałem kilka razy (bo my ziomki), nie wiem jaka jest ich relacja, ale jeżeli podchodzimy do tego poważnie, tak jak do spokania i kary nadanej na autorke skargi, to jest to czysta hipokryzja.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 1

image-13.png

1 minutę temu, Koriksss napisał:

Pytania dalej były zadawane przez graczy, jakie to ma znaczenie, może tak samo autorka skargi napisała, to gdy Oskar robił krótką przerwe? Nie ma to żadnego znaczenia.
Co do odpowiedzi bartka, rozumiem, że śmianie się z shadowa jest na temat? xD Nie odnosiła się do tego co realnie było wymawiane na podium, a do żartu, który napisał sszymek widocznego na screenie, którego wrzuciłem.

Nie wiem co łączy bartka z tym całym shadowem czy się śmieją z niego czy tam żartują se miedzy sobą xd ale była rozmowa o boskich itp więc temu napisałam u góry że się odniosły te teksty do pytania bo dla mnie to tak brzmiało 😭 ale wracając no pisanie "sztywno tu zabsong zaspiewaj cos" to to co ma do spotkania zarządu i graczy.....? twoje pisanie teraz brzmi jak takie czepianie się tego i tamtego okej kara może przesadzona (nie wiem nie ja ją dawałam to nawet nie wiem że ma ją na 24h?) i mean napisałam swoją opinię na temat skargi i to powinna jak już się czepiać jogurtex mojej wypowiedzi a nie ty 😭😭 ale no nie wiem ja to tak rozumiem 

• Przytulas 1

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

3 minuty temu, DivaNunew napisał:

i mean napisałam swoją opinię na temat skargi i to powinna jak już się czepiać jogurtex mojej wypowiedzi a nie ty 😭😭 ale no nie wiem ja to tak rozumiem 

Dlaczego ja nie mam się czepiać skoro mam dostęp do skargi jak każdy innym, rozumiem niewygodna opinia boli, ale bez przesady. 

3 minuty temu, DivaNunew napisał:

ale wracając no pisanie "sztywno tu zabsong zaspiewaj cos" to to co ma do spotkania zarządu i graczy.....? twoje pisanie teraz brzmi jak takie czepianie się tego i tamtego 

A co ma twoje pisanie "Oskar to ivan" do spotkania zarządu i graczy? XD Wytykam czystą hipokryzje, bo robicie to samo bez kary, a chcecie aby skarga została odrzucona, ze względu na to, że podobno był to haniebny czyn i zachwiał powagę tego spotkania, przeszkadzając Oskarowi w jego prowadzeniu.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 2
  • Like 1
  • Thinking 1

image-13.png

Teraz, Koriksss napisał:

Dlaczego ja nie mam się czepiać skoro mam dostęp do skargi jak każdy innym, rozumiem nie niewygodna opinia boli, ale bez przesady. 

A co ma twoje pisanie "Oskar to ivan" do spotkania zarządu i graczy? XD Wytykam czystą hipokryzje, bo robicie to samo bez kary, a chcecie aby skarga została odrzucona, ze względu na to, że podobno był to haniebny czyn i zachwiał powagę tego spotkania, przeszkadzając Oskarowi w jego prowadzeniu.

ale ja ci napisałam dosłownie że to już był koniec spotkania z graczami i to była jedna wiadomość krejzi nie chce mi się już nawet na odpisywać dalej niech se to oskar rozpatruje elo 

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

2 minuty temu, DivaNunew napisał:

ale ja ci napisałam dosłownie że to już był koniec spotkania z graczami i to była jedna wiadomość krejzi nie chce mi się już nawet na odpisywać dalej niech se to oskar rozpatruje elo 

Wiadomość Jogurtex też była jedna, a podczas Twojej dalej były zadawane pytania, bo tak, siedziałem to do końca i słuchałem. Niczym się one nie różnią oraz obie są o prowadzoncych spotkanie. Jest kilka innych wiadomości, które napisałaś dużo wcześniej, które też nie są na temat tego spotkania, tak jak oczekujesz od autorki skargi.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 2
  • Haha 1

image-13.png

2 godziny temu, DivaNunew napisał:

Nie wiem co łączy bartka z tym całym shadowem czy się śmieją z niego czy tam żartują se miedzy sobą xd ale była rozmowa o boskich itp więc temu napisałam u góry że się odniosły te teksty do pytania bo dla mnie to tak brzmiało 😭 ale wracając no pisanie "sztywno tu zabsong zaspiewaj cos" to to co ma do spotkania zarządu i graczy.....? twoje pisanie teraz brzmi jak takie czepianie się tego i tamtego okej kara może przesadzona (nie wiem nie ja ją dawałam to nawet nie wiem że ma ją na 24h?) i mean napisałam swoją opinię na temat skargi i to powinna jak już się czepiać jogurtex mojej wypowiedzi a nie ty 😭😭 ale no nie wiem ja to tak rozumiem 

Zgodziłabym sie z tobą, gdybym tylko ja napisała taką "głupią wiadomość", ale takich osób było wiele i żadna nie była ukarana, tylko ja, moim zdaniem administracja powinna mieć lepsze poczucie humoru (oczywiście niektórzy mają fajne poczucie humoru i nic do nich nie mam). A do tego że nie wiedziałas że zostałam ukarana na 24h , to zanim dasz odpowiedź pod skargą przeczytaj ją do końca, bo pisałam na ile dostałam kare. 

Edytowane przez Jogurtex
  • Superka 1
  • Like 1
  • Mrozi 1

Jestem za zaakceptowaniem skargi. Koriks wszytsko pięknie wyjaśnił, kara jest zdecydowanie przesadzona. Szkoda że Zabsong do którego to było kierowane nie karał Jogurtex, bo znając jego, odpowiedziałby w sposób humorystyczny i luźny.

Spotkanie może i jest podobno poważne i mają być na nim poruszane poważne tematy, ale dla zarządu to idealna okazja, żeby pokazać się graczom z tej ludzkiej, miłej i zabawnej strony poprawiając PR. Dobrze by było, żeby gracze nie postrzegali zarządu tylko jako ludzi-duchów, którzy siedzą za kulisami, nikt nie wie co robią i od czasu do czasu dają bany za byle co (jak w tym przypadku).

Od siebie powiem, że lubię i szanuję Oskara, ale sytuacje takie jak ta, pokazują, że czasami przesadza z niektórymi decyzjami i gracze to widzą, co moim zdaniem nie poprawia tego jak gracze patrzą na zarząd.

• Superka 4
  • Like 1
  • Mrozi 1

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

dzień wcześniej była gra w ciemno, gdzie było znacznie mniej osób a każdy kto tam był z pewnością potwierdzi jaki tam chaos panował. Na spotkaniu było ponad 45 osób, więc oczywiste było, że tam również się on pojawi. Kiedyś angażowana była moderacja discord, aby kontrolowali chat, ale zazwyczaj i tak był to jakiś offtopic albo reakcje na pytania graczy, które nikomu nie wadziły i jedynie pajacow z bl się banowało lub osoby które łamały regulamin.

no i to co fill napisal tez rel, rzadko kiedy ludziki z czerwonymi nickami pokazuja sie na chacie/kanale glosowym wiec to nieliczna okazja by jakos sie zaprezentowac, ale to juz tak naprawde tylko w gestii  tych osob. Dla mnie jakiekolwiek wychodzenie do ludzi równa się albo z jakąś aprobatą albo hejtem i jest to zupełnie normalne, tak samo jak rzucanie tekstów typu "ale sztywno".

sama kara nie jest jakas długa/mocna, rownie dobrze jogurtex moglas to wyjasnic z oskarem na pw (chociaz jak ja dostalem upomnienie w odwolaniu, gdzie blyskawicznie napisalem oskarowi dlaczego sie z tym nie zgadzam nie uzyskałem na to odpowiedzi, ale moze w twoim przypadku byloby inaczej) i nie robic z igły widły.

każdy wie jak sie ta skarga skonczy, sam w administracji bylem, sam na tej randze rowniez bylem, headadmini zazwyczaj sa ze soba zgodni, czy to bedzie zaakceptowane czy nie kazdy za tydzien o tym zapomni i wrocimy do normy.

ale zeby nie dostac magicznego upomnienia za "twoja wiadomosc nie wnosi nic merytorycznego" bo ktoś miał okres powiem: za zdjęciem "przerwy" i refleksją nad sobą.

• Superka 7

DP3Woc2.png

4 godziny temu, Koriksss napisał:

Pytania dalej były zadawane przez graczy, jakie to ma znaczenie, może tak samo autorka skargi napisała, to gdy Oskar robił krótką przerwe? Nie ma to żadnego znaczenia, bo still została ukarana.
Co do odpowiedzi bartka, rozumiem, że śmianie się z shadowa jest na temat? xD Nie odnosiła się do tego co realnie było wymawiane na podium, a do żartu, który napisał sszymek widocznego na screenie, którego wrzuciłem. Ja sam osobiście nie krytykuje tego, bo sam sobie z niego zażartowałem kilka razy (bo my ziomki), nie wiem jaka jest ich relacja, ale jeżeli podchodzimy do tego poważnie, tak jak do spokania i kary nadanej na autorke skargi, to jest to czysta hipokryzja.

akurat niestety autorka napisała to w momencie odpowiadania przez Oskara na moje pytanie, przez co musiał przerwać. Co do reszty się z Tobą zgadzam.

witam xd

Kylian Mbappe Mbappe Poland GIF - Kylian Mbappe Mbappe ...

4 godziny temu, Bartek napisał:

akurat niestety autorka napisała to w momencie odpowiadania przez Oskara na moje pytanie, przez co musiał przerwać. Co do reszty się z Tobą zgadzam.

Nie musiał na to reagować, wiadomośc nie była kierowana do niego. A do tego dużo osób pisało wiadomości które nie były w temacie, a oskar jakoś na nie, nie reagował.

Edytowane przez Jogurtex
  • Like 1
  • Bleh 1