Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Shenzen odwołanie

Shenzen_97

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Shenzen
Nick Administratora, który banował: DonKubanoo/r6ntz
Kiedy to się stało?: 28.05.2026
Opis sytuacji: Przedwczoraj około godziny 21 zostałem wezwany na sprawdzanie, prawdopodobnie dlatego, że podczas kopania na Surowcowej w celu poszukiwania wieśniaków znalazłem ich dość dużą ilość. Ban dotyczy cheata „Doomsday”. Załączam screen potwierdzający, że ostatni raz został on użyty w lutym na innym serwerze wyłącznie w celu sprawdzenia z ciekawości, jak działa. Po tym czasie całkowicie zapomniałem, że nadal mam jego pliki pobrane na komputerze.

Jako stały gracz, dobrze znany społeczności serwera, który wcześniej nie był karany za cheaty ani poważniejsze przewinienia, bardzo proszę o zdjęcie blokady. Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Jestem również gotów na dokładne sprawdzenie komputera, ponieważ nigdy nie używałem tego programu na tym serwerze.

Screen bana

IMG_1182.jpeg

IMG_1183.jpeg

za samo posiadanie doomsa jest perm, niezależnie czy używałeś go w lutym czy rok temu. Raczej nie ma odstępstw od tej reguły ale zawsze końcowy werdykt może zdziwić - wszystko zależy od sytuacji i osób, które były przy tej sytuacji.

DP3Woc2.png

Mod

Personalnie byłam przy sprawdzaniu. Zostałeś na nie wzięty ze względu na zgłoszenie + po obserwacji. Dopiero jak administracja upewniła się, że możesz posiadać niedozwolone modyfikacje zostałeś sprawdzony. Nawet jeśli, tak jak twierdzisz, nie korzystałeś z Doomsdaya od tego czasu, to samo jego posiadanie na komputerze jest karane banem (w przypadku przyznania się 30 dni, bez przyznania - permban). Przypominam również, że DonKubanoo pytał się, czy podesłać listę niedozwolonych modyfikacji. Odmówiłeś, a właśnie tam jest podpunkt mówiący o tym, że nie musisz używać cheata injectowanego, by dostać za niego bana. 

Dla mnie kara jest adekwatna, jestem za odrzuceniem.

KidMod

Witam!

Dostałeś bana za posiadanie doomsdaya na komputerze. Zostałeś wzięty na sprawdzanie po dłuższej obserwacji, gdzie robiłeś idealne wkopki w miejsca, gdzie zwykły gracz raczej by tak łatwo czegoś nie znalazł. Dosłownie patrzyłeś w ścianę, gdzie normalny gracz widzi ścianę a jakieś 50 kratek od tej ściany był biom deep dark i ty dosłownie po kilku wykonanych zakrętach wkopałeś się bezpośrednio na owy biom. Wtedy też zostałeś wzięty na sprawdzanie. W trakcie procedury sprawdzania miałem wrażenie, że nie za bardzo kwapisz się do współpracy. Dopiero po kilku próbach i o poinformowaniu Cię, że takie działania skończą się brakiem współpracy zacząłeś współpracować. Wcześniej dałem Ci informację odnośnie listy niedozwolonych modyfikacji abyś mógł się zapoznać, ponieważ w przypadku cheatów injectowanych (pokroju np. doomsday) ban jest za samo ich posiadanie a nie używanie. Najlepiej by było gdybyś po prostu tego injecta usunął, żeby nie było podobnej sytuacji. 

Pozdrawiam i życzę miłej soboty. 

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

Skoro nawet nie chciał widzieć tej listy to jest jednoznaczne z tym że wiedział że i tak tego nie używał w tym momencie, jak sam mówisz że mógł usunąć to przed sprawdzeniem komputera a nie zrobił tego to znaczy że nawet zapomniał że ma coś takiego zainstalowane. Jako gracz który gra od kilku edycji  i nigdy nie sprawiał problemów uważam że nie zasługuje od razu na permbana za takie coś, dajcie mu chociaż 30 dniowego jeśli nie chcecie go wogole odwołać. Jak dla mnie nie usunięcie go z komputera jest jednoznaczne do przyznania się gdyż nawet nie myślał że może mieć taki plik na komputerze. A nie współpracowanie z wami wynikało pewnie z komizmu tej sytuacji . 

Edytowane przez Ania031100