Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Skarga xXOskar

BDmati

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: KUrex22
Nick osoby oskarżanej: xXOskar
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): serwer
Opis sytuacji:

Ban i wykluczenie z eventu za "latasz za tym donkubanoo jakbyś nie wiadomo co od niego chciał"

Czyli w sumie subiektywne określenie że przeszkadzam komuś w evencie, w którym przeszkadzać się nie da. A wręcz gra jaka stosują wszyscy jest odbierana jako przeszkadzanie. Z informacji, które dostałem decyzję o banie podejmowałes sam, stąd stwierdzenie o subiektywnym określeniu

Na tickecie dogadać się nie da to spróbuję tutaj. Nie liczę za bardzo na akceptację skargi bo nikomu się tego akceptować nie opłaca ale może chociaż ktoś zrozumie absurd sytuacji. (Ban za utrudnianie prowadzenia eventu-przeszkadzanie innym graczom)

Sytuacja miała miejsce na evencie-klasyczny spadany. Każdy kto chociaż raz na nim grał wie na czym polega. Gracz stara się nie spaść, pod sam koniec gra opiera się na znalezieniu jak największej ilości bloków obok siebie aby mieć jak najmniejszą szansę na spadniecie. Z racji na to, że gracz, a raczej członek administracji DonKubanoo był w lepszej sytuacji (stał na większej ilości bloków) po prostu do niego wskoczyłem tak jak to robi dosłownie KAŻDY kto chce wygrać event (również we wcześniejszym etapie rozgrywki inni wskakiwali do mnie na bloki). Jest to event opierający się dosłownie na staniu na blokach więc w żaden sposób gracz nie może przeszkodzić innemu w uczestnictwie w takim evencie. Sytuacja ze wskoczeniem na ten sam blok z tym członkiem administracji zdarzyła się dwukrotnie. Był to oczywisty przypadek w momencie kiedy oboje byliśmy w czołówce osób na tym evencie pod koniec rundy. Mam oczywiście clipa, z całej mojej rozgrywki na evencie. Clip pokazuje, że wszystko działo się przypadkowo chociaż Oskar mimo propozycji zobaczenia clipa uznał że wie lepiej i "specjalnie przeszkadzałem osobie w evencie" i mogę robić sobie skargę. Sam head admin nie robi eventów, robią je głównie moderatorzy czy smoderatorzy. Na clipie również widać, że byliśmy razem na blokach a organizator eventu normalnie nas rozdzielił-standardowa procedura podczas takiego eventu. Myślę że @ A_angel97, która mnie wytepala może ci wyjaśnić jak to dziala w takiej sytuacji. Podsumowując, na nagraniu widać wyraźnie że w żadnym momencie nawet przez milisekundę nie podążałem specjalnie za żadną osobą ani nie próbowałem nikomu przeszkodzić w grze.  jedynie grałem jak każdy inny tym samym ban jest niesłuszny a olewające podejście administratora co najmniej nie w porządku.

Jakby komuś się nie chciało czytać w skrócie ban i wykluczenie z rozgrywki na evencie za "co rundę lecisz do tego DonKubanoo jakbyś nie wiem co od niego chciał" mimo że jestem w stanie udowodnić poprzez nagranie że tak nie było, przedstawiłem to na tickecie i zostałem opluty. Event po prostu tak działa a zdarzyło się to jedynie 2 razy. 

Nie chodzi tu ani o bana ani o wykluczenie z rozgrywki ale może postarasz się "Panie Oskarze" jak to Pan lubi sobie powiedzieć spojrzeć na sytuację z nieco innej strony i dzięki temu nie zepsuje  rozgrywki komuś komu realnie zależy na grze na serwerze. 

Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): no mógłbym wysłać nagranie jakby nie ważyło 1GB, w razie czego cały czas je mam i mogę pokazać całą sytuację.

Edytowane przez BDmati

Normalnie stwierdziłbym, że nie ma sensu kontynuować tej sprawy, bo ban został wydany już na samym końcu eventu na jedynie 5 minut, jednak Oskar podejmuję ostatnio dużo dziwnych decyzji i ta skarga myślę, że to okazja, aby następnym razem zanim coś zrobi pomyślał 2 razy (tak mam na myśli ostatnią sytuację z wytepaniem 2 osób z rozdawania mityka bez konkretnego powodu, bo dlaczego nie). Widziałem również tą sytuację i graczowi uwaga została zwrócona tylko raz, zamiast po prostu tepnąć go na inny podwójny blok niż ten, na którym stał z DonKubanoo, albo nawet pojedynczy i zmuszać do bezpośredniego samodzielnego skoku, to wy go banujecie. To z tym zmuszaniem to też nie wiem co za łeb wymyślił aby to robić w trakcie rundy xD. Już zwracałem uwagę o to ZmK jak jeszcze był w administracji i przyznał mi rację, zamiast robić sobie na siłę problemów i tepac tych graczy w trakcie rundy, to wystarczy poczekać do końca, wieksza jest szansa na to, że oboje spadną przed tymi co stoją na pojedynczych blokach, niż że faktycznie przeżyją do tego finału, a jak przeżyją to jaki problem ich potem na siłę rozdzielić rozstawiając po innych blokach?? Po prostu myśleć logicznie i nie stwarzać sobie problemów, bo potem rzucacie wine na gracza, że to on wam utrudnia prowadzenie, gdy sami to sobie robicie xD. Podsumowując skarga do odrzucenia, ale oskar niech się trochę uspokoi, fajnie, że zaczął sie angażować, sprawdzać i robić jakieś mini-eventy, ale takie sytuacje są niepotrzebne, a ta zasada, na której ucierpiał autor skargi powinna zostać usunięta, tyle spadanych robiłem i nigdy nie stosowałem takich bezsensownych zasad, więc nie wiem skąd ten pomysł nagle. Po prostu tepajcie tych graczy na koniec jak już realnie będą ostatnimi osobami na arenie i każdy będzie zadowolony. 

I jak Oskar będziesz to czytał to od ponad tygodnia czekam na odpowiedź na discordzie, może teraz się doczekam. 

Edytowane przez Koriksss

image-13.png

Jestem za odrzuceniem byłem wtedy podczas eventu i to niestety nie wyglądało jak nie umyślne przeszkadzanie w evencie skoro tak bardzo dobrze wiesz jak funkcjonują eventy to także powinieneś wiedzieć że 2 graczy nie może stać na tym samym bloku w jednej sytuacji donkubanoo stał na dwóch blokach które że tak to nazwę zarezerwował widziałeś że on tam stoi to zamiast poszukać innego miejsca to i tak wskoczyłeś do niego czyżby to był czysty przypadek no chyba nie. Podsumowując Jestem za odrzuceniem skargi

• Skull 1