Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

QamilWorkout

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: QamilWorkout
Nick Administratora, który banował: Helpka
Kiedy to się stało?: 29.03.2026 godzina 20:18
Opis sytuacji: Witam, chciałbym się odwołać od bezpodstawnego bana (powód w ss poniżej). Dostałem wiadomość od kilku osób że dostałem bana. Bez jakichkolwiek dowodów (screenshoot, nagrania) otrzymałem blokadę na 31 dni. Pamiętając to iż jak byłem w administracji nie można było nadać jakiejkolwiek blokady bez dowodu materialnego, że coś takiego miało miejsce. Chciałbym się dowiedzieć dostać screeny gdzie przejawiałem toksyczne zachowanie oraz nagrania z voice chat czy też screenshoot wiadomości gdzie przyznaje się do namawiania, rozpowszechniania nieodpowiednich treści oraz że byłem świadomy że był ze mną ktoś z bana. 
Nie mam też dostępu do listy jakie osoby są na banie. Nie pamiętam również głosów każdej z osoby rozmawiających na voicechat realcraft. 
Poniżej też dodaje ss wiadomości z helpką gdzie napisała że dostała tylko zgłoszenie, ze podobno miało coś takiego miejsce.
Screen bana

att.6LNeHZ6yUTq2XcQmgjx9bq66664EN-F59wfsFxgoBZU.jpeg

IMG_5750.png

IMG_5751.png

IMG_5752.png

IMG_5753.png

Edytowane przez QamilWorkout
  • Superka 2
  • Dislike 1
  • Sad 1
  • Nie ośmieszaj się 1

Hejka! Byłam obecna na kanale w momencie, kiedy Ty razem z resztą osób namawialiście gracza o nicku zParther do wysłania na kanał zdjęcia treści obrażającej administratora. Było to zachowanie skrajnie nie na miejscu i po prostu dziecinne. Polubienie obrazy równa się z obrazą, a za to ponosi się konsekwencje. Dodatkowo o ile Awartelos przeprosił, to ty nie okazałeś żadnej skruchy. Jest to zwyczajne toksyczne zachowanie. Kwestia toksyczności - wielokrotnie leciały wyzwiska w stronę administracji, nie były to pojedyncze incydenty. Jest to brak szacunku wobec administracji. Propo ukrywania, to wszystkie osoby na vc wiedziały, że zParther był na kanale. Powineneś od razu to zgłosić. Jestem za odrzuceniem odwołania.

• Superka 3
  • Thinking 1

xbaya lub jogurtex jak wolisz. Nie masz żadnego nagrania gdzie ja go namawiam do czegoś takiego. Równie dobrze ja mogę sobie mówić ze byłem przy rozmowie z prezydentem Polski i nikt mi w to nie uwierzy. Zastanawiam się też jak niby byłaś na kanale jak ty nonstop skaczesz po kanałach. Wiem że są takie rzeczy do sprawdzenia w logach discord. Nadawanie kar za to co się dzieje na vc bez nagrania nie ma racji bytu. Jedna osoba powie jedno druga drugie a trzecia weźmie wszystko razem i ma swoją wersję wydarzeń. Jeśli masz jakieś nagranie/ ss gdzie przyznaje się do tego lub mówię, że wiem o tym, proszę podeślij to tutaj. Formę nagrania możesz dać na yt jako film prywatny i wtedy dać link. 

• Nie ośmieszaj się 1

Kamilu, może próbujesz sie wyprzeć tego co napisalam, ale dobrze wiem jak było. Skacze po kanałach? Siedziałam na tym kanale przez cały czas, więc zanim sie wypowiesz to przypomnij sobie jak było. 

Powiedziałam to co wiedziałam i slyszałam, jeżeli ty nie umiesz przyznać sie do błędu, to radzę popracować nad sobą.

+ nie robię żadnych klipów, bo szanuję innych.

Edytowane przez Jogurtex
  • Superka 2

Nie przyznam się do niczego bez żadnego dowodu, każdy z administracji wie to. Nie ma nagrania, nie ma dowodu, nie można nadać kary. Niestety ale bezpodstawnie nadany ban. Czekam na dowody a potem rozpatrzenie odwołania. 
Dodam: Słuchaj jak ja chce kogoś zgłosić za obrazę mnie na vc potrzebuje na to dowód czyli nagranie. Bez tego nie mogą nadać kary. Myślę że teraz to zrozumiesz.

• Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 1

Jestem na nie. Swoją osobą udowodniłeś już wiele. Sam od dłuższego czasu czy to na serwerze Minecraft czy to na serwerze discord przejawiasz prowokacyjne zachowania w stosunku do innych użytkowników serwera. Twoje zachowanie na serwerze jest po prostu toksyczne. Sam wiesz jak się zachowujesz na serwerze i co udowadniasz swoją osobą. Kara jak najbardziej adekwatna.

• Superka 1
  • Mrozi 1
  • XD 2

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

Donkubano ale przeczytaj to jeszcze raz o co się odwołuje, bo chyba nie do końca przeczytałeś i nie do końca zrozumiałeś. Odwołuję się od bana za coś co wyszło podobno z vc bez żadnego nagrania. Ty mi jednak opisujesz moje ogólne zachowanie gdzie ja na dsc ostatnio jestem bardzo mało aktywny i jak już to się witam z innymi. Znajdź mi wiadomości z ostatnich dwóch miesięcy oprócz z wczoraj gdzie przejawiałem jakieś toksyczne zachowanie, obrażałem kogoś, czy byłem po prostu nie miły dla kogoś. Oczywiście załącz to tutaj. 
Też już kiedyś byłeś i wróciłeś do adm i wiesz że nie można nadać kary bez dowodu, zarówno w mc jak i na dsc. Także zapoznaj się z zaistniałą sytuacją jak i z tym od czego się odwołuje, bo to co napisałeś jest kompletnie bez sensu.

• Superka 2

Hej Qamil!

Niestety, clipowanie i nagrywanie rozmów graczy na kanałach prywatnych jest zabronione (co "powinieneś wiedzieć będąc kiedyś w administracji"), ale na szczęście istnieją inne rodzaje dowodów na to, za co bana otrzymałeś. Zaczynając od logów które dowodzą temu, że byłeś obecny przy zaistniałej sytuacji: 
image.thumb.png.b0174c5adcd752a0563c843d85af728a.png

image.thumb.png.42f7ab7ce0e1104ee4438b92077bcde4.png

image.thumb.png.c70745b518554956691356b169601ab0.png

Które zgrywają się z datą i godziną zaistniałej sytuacji co pokazują logi niżej: 
image.thumb.png.5e40fd631880771bcde7f97e4e4d0c44.png

A jakby logi które udowadniają to że byłeś obecny przy tej sytuacji to było za mało, to mamy jeszcze dowody w postaci zeznań świadków zaistniałej sytuacji (które nawet w świetle prawa są pełnomocnym dowodem w sprawie :O):

image.thumb.png.76c869bd6c98c03f856bd175059fd944.png

image.thumb.png.468c0c846afa9c3eb1bd6e65ffcc0933.png

są to zeznania dwóch różnych osób które również były obecne przy zaistniałej sytuacji, jednak pozwoliłam sobie zamazać ich nicki na ich prośbę o anonimowości zeznań.

Ponadto niechęć do @Koriksss o którym miedzy innymi został wysłany ten obrzydliwy obrazek widać u ciebie już od dawna czy to poprzez zaczepki na dc, czy na mc, więc wcale nie dziwi mnie to, że jesteś w to zamieszany i tylo potwierdza mnie to w przekonaniu, że bana wydałam słusznie. 

Jak już się tak obnosisz tym, że byłeś w administracji i wszystko wiesz to od siebie powiem, że jak na byłego członka administracji twoje zachowanie jest karygodne i pozostawia wiele do życzenia.
Myślę, że tym samym wyczerpałam temat. Oczywistym jest, że nawet zapytany o sytuację nie przyznał byś się do tego, ale na szczęście bana mogę wydać też na innej podstawie. 

Jestem oczywiście za odrzuceniem odwołania.

• Superka 3

❤️ Helpka ❤️ 

Nie masz racji. Można nagrywać na kanałach prywatnych jeżeli ma to być jakiś dowód. Nie ukrywam tego że nie było mnie przy zaistniałej sytuacji. Nie ukrywam że śmiałem się z tego mema, ale niestety dalej nie ma dowodu na to że nakłaniałem do rozsyłania tego i że wiedziałem iż meysche ma mk, do czego się nie przyznaje. Zeznania osób nie są żadnym dowodem. Wiadomości które wysyłasz są wiadomościami z wiherkowa i xbaya. 
Dodam iż od 2 miesięcy bardzo mało się wypowiadam na dsc jak i mc. Miało to miejsce 25.03 bana dostałem 29.03. Zajęło ci to aż 4 dni by nam wystawić bana. 
Jeżeli masz jakieś inne dowody też proszę to podesłać bo te są żadnym. Słowo przeciwko słowu. I do tego jeszcze mam pytanie na które dalej nie dostałem odpowiedzi, moze odpowie mi na nie jakiś administrator z wyższą rangą. Od kiedy jest możliwość wystawiania banów za coś co się działo na voicechat bez nagrania. Jesteś pierwszą osobą która tak robi. 

PS: Dowody które wysłałaś byłe pisane dzisiaj. 

• Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 1

21 godzin temu, Jogurtex napisał:

Kamilu, nie zgłosiłam cie, wypowiadam sie na to bo wiem coś na tem temat.

Proszę o zrozumienie mnie.

Skoro wiesz to czemu nie użyjesz tego tutaj? To jest zatajanie informacji, a więc skoro zaczęłaś to skończ a nie piszesz "wiem ale nie powiem"

17 godzin temu, DonKubanoo napisał:

Jestem na nie. Swoją osobą udowodniłeś już wiele. Sam od dłuższego czasu czy to na serwerze Minecraft czy to na serwerze discord przejawiasz prowokacyjne zachowania w stosunku do innych użytkowników serwera. Twoje zachowanie na serwerze jest po prostu toksyczne. Sam wiesz jak się zachowujesz na serwerze i co udowadniasz swoją osobą. Kara jak najbardziej adekwatna.

Dlaczego pomawiasz Kamila? To jest jedna z milszych osób na serwerze często widziałem na tej edycji jak pomagał bez interesownie nowym graczom pod nieobecność administracji więc zarzut toksyka jest wyssany z palca. Kolego niedawno zostałeś modchatem i pomawiasz Kamila  jest to bardzo nieładne zachowanie, pamiętaj pycha zawsze kroczy przed upadkiem a karma prędzej czy później wróci.

Jestem za odbanowaniem Kamila który bez póki co dowodów został niesłusznie zbanowany.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

• Superka 1
  • Haha 2
  • Sigma 1
  • Nie ośmieszaj się 1

• HeadAdmin
HeadAdmin
25 minut temu, BulisPL napisał:

damskie się nie liczą, rura zawsze będzie rurą

dzak ci wymyslil ten tekst czy sam go wymysliles?

Po przeczytaniu powyższych postów i po wstępnym zapoznaniu się z sytuacją stwierdzam, iż blokada została zbyt pochopnie wydana. Nie można traktować wypowiedzi Graczy jako dowód bo nie jest to wiarygodny dowód - ktoś może kłamać, mówić na czyjąś korzyść lub zwyczajnie trollować. W takich sytuacjach, gdzie dochodzi do poważnych oskarżeń (wykorzystywanie ai do generowania obrazków umniejszającym konkretnym osobom) należy posiadać jednoznaczne dowody na winę osób, na przykład w postaci nagrania/klipa, w którym ewidentnie słychać, że ktoś namawia do zrobienia tak obrzydliwej rzeczy.

Również przejrzałem ostatnie wiadomości od qamila na discordzie i nie widzę żadnych prowokacyjnych zachowań. Jeżeli kiedyś jakieś były to trzeba było wtedy reagować.

Odwołanie akceptuję ze względu na brak jednoznacznych dowodów na winę Gracza.

• Superka 2

DP3Woc2.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

image.png

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...