Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

adamcerb12341

adamcerb12341
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez _Minta,
Wiadomość dodana przez _ZmK_,

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za niezastosowanie wzoru wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: adamcerb12341
Nick Administratora, który banował:_Xinee
Kiedy to się stało?: koło 13
Opis sytuacji: typek pisał na czacie że kupuje klucze ja się tepłem a on dał mi kasę i przelałem kasę koledze bo byłem mu winny 
Screen bana: ...

1771603749347269486797422833898.jpg

Edytowane przez _ZmK_
  • Haha 1
  • Skull 1

• SModerator
SMod

Przede wszystkim przejdźmy do definicji oszustwa - niedotrzymanie obietnicy. Poszedłeś do gracza, który napisał, że kupi klucze, a za jeden płaci 15k. W momencie, kiedy ci przelał pieniądze, ty rzuciłeś mu nasiona pszenicy. Oszukałeś gracza, ponieważ wprost pisał, za co płaci, a ty mu nie przekazałeś kluczy, gdzie sam w wiadomościach prywatnych pisałeś, że masz 2 klucze. Więc jest to oszustwo.

Moderator sam zadecydował o takiej długości kary. Jak dla mnie jest dość długa, ale wciąż, próbowałeś dalej go oszukiwać na pieniądze, przesyłając osobie kupującej klucze dokładnie o godzinie 12:44 i 29 sekund 30$ zamiast 30,000$, a następnie zadecydowałeś, że zakończysz rozmowę z moderatorem wychodząc z serwera. Po blokadzie zacząłeś robić multikonta, co pokazuje, że nie widziałeś w sobie winy, mimo że doprowadziłeś do oszustwa. 

Przelałeś pieniądze koledze, bo byłeś mu winny. To może lepiej pozyskiwać pieniądze w sposób prawidłowy, a nie na oszustwie?

• Superka 1

giphy.gif

Win+Shift+S (przyda ci się na przyszłość)
Już pomijając to, że z tego opisu nie dowiadujemy się za dużo co do twojego bana.

21 minut temu, adamcerb12341 napisał:

typek pisał na czacie że kupuje klucze

Jakiś typek? piszesz odwołanie więc to chyba oczywiste, że podajesz taką informacje jak np. nick tego gracza albo ss (Win+Shift+S) z logów i wklejasz bo jako osoba która nie jest wtajemniczona w twoją sytuacje mogę stwierdzić, że ban jest słuszny a to co napisałeś to tanie kłamstwo.
Więc jakby ci zależało na unbanie to masz tutaj ścieżke folderu z logamiimage.png.62abb771c0363550e43c9a48a9fb1611.png

• Like 1

image.png.476ea34bb559449ddd70b997323e0047.pngimage.png.da03d858dee37591184ab92c15579e58.png

Mod Forum

A więc, przeprowadziliśmy rozmowę prywatną, w ciągu 10minut wyszedłeś 3 razy z serwera. Zbytnio mnie to nie interesuje ponieważ mogłeś mieć problemy z internetem. Aczkolwiek, oszukałeś gracza, oraz oszukałeś mnie, byłem dla Ciebie miły i dałem Ci bardzo dużo czasu na nawrócenie się. Przelałeś kwote wyższą niż 30k dla gracza o nicku Frqnek12, określiłeś to że byłeś mu dłużny, gdy zapytałem gracza o wyżej wymienionym nicku, nie potrafił mi odpowiedzieć co otrzymałeś wartości 30k(podobno był to item). Szczerze nie interesuje mnie to co to było, dopuściłeś się karygodnej rzeczy, której nie uznaję na serwerze oraz nie uznaje tego Nasz Taryfikator serwerowy, który akceptujesz rejestrując się na naszym serwerze. Widzę również że nie wiedziałeś o tym że tworzenie multikont jest surowo zabronione. No cóż, regulamin jest po to aby go przeczytać i zapoznać się z konsekwencjami które ponosisz.

Wnioskuję o bana permanentnego na całą edycję ze względu na oszustwa których się dopuściłeś, NIE ma miejsca dla osób które oszukują podczas handlu, łgają na msg, oszukują administrację oraz tworzą konta po otrzymaniu bana. Zrobiłeś to celowo, byłeś w zmowie z bratem/kolegą (Frqnek12). W logach które sprawdziłem nie zauważyłem aby przedmiot który był Ci rzekomo dany od niego był wartoscią 30k, czego Ty dopuściłeś do złamania regulaminu, nagięcia praw oraz oszustwem wobec Nas Administracji, nie chcemy ludzi którzy oszukują innych graczy, tych którzy poświęcają swój czas w grze po to aby zarobić $ i móc pozwolić sobie na zakup jaki chcą. Wykorzystałeś sytuacje, ale trafiłeś na złego gracza.

• Przytulas 1

32 minuty temu, Veanaye napisał:

Przede wszystkim przejdźmy do definicji oszustwa - niedotrzymanie obietnicy. Poszedłeś do gracza, który napisał, że kupi klucze, a za jeden płaci 15k. W momencie, kiedy ci przelał pieniądze, ty rzuciłeś mu nasiona pszenicy. Oszukałeś gracza, ponieważ wprost pisał, za co płaci, a ty mu nie przekazałeś kluczy, gdzie sam w wiadomościach prywatnych pisałeś, że masz 2 klucze. Więc jest to oszustwo.

Moderator sam zadecydował o takiej długości kary. Jak dla mnie jest dość długa, ale wciąż, próbowałeś dalej go oszukiwać na pieniądze, przesyłając osobie kupującej klucze dokładnie o godzinie 12:44 i 29 sekund 30$ zamiast 30,000$, a następnie zadecydowałeś, że zakończysz rozmowę z moderatorem wychodząc z serwera. Po blokadzie zacząłeś robić multikonta, co pokazuje, że nie widziałeś w sobie winy, mimo że doprowadziłeś do oszustwa. 

Przelałeś pieniądze koledze, bo byłeś mu winny. To może lepiej pozyskiwać pieniądze w sposób prawidłowy, a nie na oszustwie?

No a masz dowód na to że ja napisałem że mam klucze bo tylko się tepłem do tego ziomka a on mi przelał kasę i mój kolega przelał tobie a ty mu oddałaś i powiedziałas że to nie twoje i kazałaś wbić na DC

Edytowane przez adamcerb12341
  • Nie ośmieszaj się 1

17 minut temu, Xinee napisał:

A więc, przeprowadziliśmy rozmowę prywatną, w ciągu 10minut wyszedłeś 3 razy z serwera. Zbytnio mnie to nie interesuje ponieważ mogłeś mieć problemy z internetem. Aczkolwiek, oszukałeś gracza, oraz oszukałeś mnie, byłem dla Ciebie miły i dałem Ci bardzo dużo czasu na nawrócenie się. Przelałeś kwote wyższą niż 30k dla gracza o nicku Frqnek12, określiłeś to że byłeś mu dłużny, gdy zapytałem gracza o wyżej wymienionym nicku, nie potrafił mi odpowiedzieć co otrzymałeś wartości 30k(podobno był to item). Szczerze nie interesuje mnie to co to było, dopuściłeś się karygodnej rzeczy, której nie uznaję na serwerze oraz nie uznaje tego Nasz Taryfikator serwerowy, który akceptujesz rejestrując się na naszym serwerze. Widzę również że nie wiedziałeś o tym że tworzenie multikont jest surowo zabronione. No cóż, regulamin jest po to aby go przeczytać i zapoznać się z konsekwencjami które ponosisz.

Wnioskuję o bana permanentnego na całą edycję ze względu na oszustwa których się dopuściłeś, NIE ma miejsca dla osób które oszukują podczas handlu, łgają na msg, oszukują administrację oraz tworzą konta po otrzymaniu bana. Zrobiłeś to celowo, byłeś w zmowie z bratem/kolegą (Frqnek12). W logach które sprawdziłem nie zauważyłem aby przedmiot który był Ci rzekomo dany od niego był wartoscią 30k, czego Ty dopuściłeś do złamania regulaminu, nagięcia praw oraz oszustwem wobec Nas Administracji, nie chcemy ludzi którzy oszukują innych graczy, tych którzy poświęcają swój czas w grze po to aby zarobić $ i móc pozwolić sobie na zakup jaki chcą. Wykorzystałeś sytuacje, ale trafiłeś na złego gracza.

No ta seniormodka dostał 30k i je oddał a mojemu koledze potem go zbanowała 

Edytowane przez adamcerb12341
  • Nie ośmieszaj się 1

• Decyzja
SMod

Z rozmów z administratorami, którzy zajmowali się twoją sprawą, ban jest jak najbardziej słuszny, ponieważ oszukałeś gracza i administrację, a jeszcze później tworzyłeś multikonta, które są zabronione, nie widząc w ogóle problemu w swoim zachowaniu.

Odwołanie ODRZUCAM.

• Superka 2

SMod

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...