Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Blady00

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Blady00
Nick Administratora, który banował: _ZmK_
Kiedy to się stało?: 2026.02.10 11:30
Opis sytuacji: dostalem bana poniewaz nie chcialem pograc anydesk czy innego programu poprosilem o inny sposob sprawdzenia bo tak nie moge sobie pozwolic bo mam kontakty numery kont i kont bankowych swoich klientow i nie moge ryzykowac poprosilem o inny sposob sprawdzenia nie odmowilem wspolpracy a poprosilem o inny sposob moglem zadzwonic na kamerce z telefonu zeby bylo widac wszystko czy udoseepnic ekran 

z mojej strony moge powiedziec ze jestem czysty nie uzywalem zadnych cheatow milo mi sie gra na tym serwerze wydalem na niego pieniadze i nie sluszne jest banowanie mnie na podstawie jednego bledu z antycheata mozna bylo polatac obok mnie izobaczyc czy tak faktycznie jest

Screen bana

Zrzut_ekranu_3384.png

Edytowane przez _ZmK_

• Admin Forum
Admin Forum

Cześć, więc tak. Sprawa wygląda następująco. Dostałeś bana za brak współpracy nie za to, że nie chciałeś pobrać anydeska tylko za to, że niezachowałeś kultury osobistej w moją stronę. Świadkiem zdarzenia była @ Veanaye która słyszała jak lecą wulgaryzmy w moją stronę. Rozumiem, że to co Ci przeczytałem mogło wzbudzić kontrowersje.

" Informuje, że mam prawo instalować programy ułatwiające znalezienie cheatów (przed zakończeniem sprawdzania zostaną usunięte) "

Mam to po prostu rozpisane w procedurach. Powiem tak, gdyby co 1,2,3 nie padały słowa obraźliwe to byłbym w stanie sprawdzić Cię w sposób udostępnienia ekranu i nie byłoby żadnego problemu. Taka zniewaga, atak mnie jako Administratora, który przeprowadza czynności nie jest odpowiednim sposobem na dogadanie się. Ja próbowałem Ci coś wytłumaczyć to zacząłeś na mnie krzyczeć, wydzierać się, wcinałeś mi się w zdanie. Zastraszałeś oraz nalegałeś na podanie kontaktu do właściciela. Jego mail został Ci udostępniony, abyś mógł się z nim skontaktować. Co do przeprowadzonych procedur jasno mam wypisane w jaki sposób mogę postępować. Co mogę a czego nie mogę robić. Tego właśnie się trzymałem, nasza rozmowa nie doszła do skutku ze względu na twoje zachowanie, za to dostałeś po prostu bana " Brak Współpracy " Ponieważ, przy twoim traktowaniu, nie będę przeprowadzał dalszych czynności. Obrażanie mojej osoby, wypowiadanie się, że Zakupiłem rangę Moderatora, że ty jesteś dorosły a ja jestem dzieckiem i chodzę do szkoły. Co kilka słów używałeś " Kur** " Jako przecinka. Wyzywanie mnie od osób niekompetentnych, debili, cw* itd. Rozumiem, że to są emocje lecz ja nie mogę pozwolić sobie na takie zachowanie abyś skakał mi po głowie. Co do twojej aktywności na AntyCheacie, jest on pomocny. Wyskoczyłeś mi na programie, więc już jest to podstawa do wszczęcia procedury sprawdzania. Nie bądź błędny, bo nie wziąłem Cię z buta tylko byłem przez chwile na Vanishu i postanowiłem Cię sprawdzić czy faktycznie posiadasz jakieś modyfikacje. Gdybyś nie miał to bym Cię po prostu puścił z powodem " Czysty ". Więc podsumowując, powód został Ci podany, zostały odczytane Ci prawa ( Nie do końca bo nie dałeś mi dojść do głosu ). Zabrakło w tej sytuacji tylko wyrozumienia w moją stronę bo to nie ja tworzę regulaminy, zasady lecz mam obowiązek się do nich stosować. Co do dalszego odwołania, chciałbym aby to ktoś inny Cię sprawdził oraz wydał werdykt. Tyle ode mnie. 

Edytowane przez _ZmK_
  • Superka 4

Gościu nie panuje nad swoimi emocjami nawet na serwerze, więc nie wątpię w wersje zmk, takich to tępić, a nie dawać wiecej szans, bo to że mu się miło gra, nie znaczy że innym, cheater jakich mało, za odrzuceniem. W dodatku popracuj nad budową zdań, podobno prowadzisz firmę, a ciężko się czyta to co piszesz.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 2

image-13.png

12 minut temu, Koriksss napisał:

Gościu nie panuje nad swoimi emocjami nawet na serwerze, więc nie wątpię w wersje zmk, takich to tępić, a nie dawać wiecej szans, bo to że mu się miło gra, nie znaczy że innym, cheater jakich mało, za odrzuceniem. W dodatku popracuj nad budową zdań, podobno prowadzisz firmę, a ciężko się czyta to co piszesz.

Milcz kidosie jak jesteś nie pytany.

//Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za OffTopic.

Edytowane przez _ZmK_
  • Thinking 1
  • Nie ośmieszaj się 2

sygnatura1.png

• Admin Forum
Admin Forum
10 minut temu, Blady00 napisał:

Ale facet ty mi powiedziales na starcie ze nie dostales zgody na sprawdzenie mnie w inny sposob to po co klamiesz ?

Musiało Ci się coś przesłyszeć. Bądź czegoś nie zrozumiałeś gdy ja mówiłem a ty mnie przekrzykiwałeś. Zadzwoniłem do @ oloo_ , z którym rozmawiałem aby faktycznie dopytać o instrukcję. Ty, jako iż słyszałeś to co mówiłem, bo się nie wyciszyłem nadal się wydzierałeś mimo to, że prowadziłem konwersację z członkiem Administracji w twojej sprawie. Po prostu po usłyszeniu zdania, które Ci przedstawiłem zacząłeś się strasznie unosić i nie docierało do Ciebie kompletnie nic co mówię w twoją stronę. 

Edytowane przez _ZmK_
  • Superka 2
  • Like 1

2 minuty temu, giga_rura_tiktok napisał:

ogólnie nie obchodzi mnie to czy chłop jest winny czy nie ale ciekawym faktem jest ze za brak wspólpracy dajecie dłuższe bany niz za cheaty (np 5dni xd)

Bo to jest tak jakby ktoś miał te cheaty, ale nie chciał się do nich przyznać - podobna sytuacja przy wykryciu ich

8 minut temu, BulisPL napisał:

Milcz kidosie jak jesteś nie pytany.

@ _ZmK_ offtopic

Edytowane przez Koriksss

image-13.png

przeczytałes mi jakis swoj regulamin i powiedziales ze masz prawo zainstalowac cos na moim komputerze powiedzialem ci ze nie masz prawa i powiedzialem ci ze mozemy to zrobic w inny sposob to powiedziales ze musisz sie zapytac po czym wrociles i powiedziales ze nie dostales zgody na sprawdzenie mnie w inny sposob wiec co ty gosciu gadasz XDDD

• Admin Forum
Admin Forum
1 minutę temu, Blady00 napisał:

przeczytałes mi jakis swoj regulamin i powiedziales ze masz prawo zainstalowac cos na moim komputerze powiedzialem ci ze nie masz prawa i powiedzialem ci ze mozemy to zrobic w inny sposob to powiedziales ze musisz sie zapytac po czym wrociles i powiedziales ze nie dostales zgody na sprawdzenie mnie w inny sposob wiec co ty gosciu gadasz XDDD

Tak, przeczytałem Ci regulamin oraz zasady, postępowanie jak i procedury ( Których nie dałeś mi skończyć ). Przy odczytaniu tego zacząłeś mnie wyzywać, więc odstąpiłem od dalszego sprawdzania. Rozumiesz to?

• Superka 2

• Admin Forum
Admin Forum

i co ty gadasz jak na starcie powiedzialem ci ze nie mam problemu do ciebie tylko do regulaminu ;D

Tak, tylko, że po tym jak @ Veanaye Była na kanale to słyszała jak się do mnie odnosisz, jak odnosisz się do Administracji i głównie to obrażałeś mnie oraz moje kompetencje. Gdzie wszystko miałem uargumentowane tym co Ci czytałem.

• Superka 1

1 minutę temu, _ZmK_ napisał:

Tak, tylko, że po tym jak @ Veanaye Była na kanale to słyszała jak się do mnie odnosisz, jak odnosisz się do Administracji i głównie to obrażałeś mnie oraz moje kompetencje. Gdzie wszystko miałem uargumentowane tym co Ci czytałem.

ale ty mowisz o dwoch sprawach 

na poczatku bylo o sprawdzaniu a teraz o obrazie mowisz

najpierw mowisz ze nie sprawdziles mnie bo cie obrazilem a to bylo na koniec rozmowy dopiero najpierw mi powiedziales ze nie dostales zgody sprawdzic mnie w inny sposob a teraz gadasz ze nie dales mi tej mozliwosci bo cie obrazilem 

5 minut temu, _ZmK_ napisał:

Tak, przeczytałem Ci regulamin oraz zasady, postępowanie jak i procedury ( Których nie dałeś mi skończyć ). Przy odczytaniu tego zacząłeś mnie wyzywać, więc odstąpiłem od dalszego sprawdzania. Rozumiesz to?

nie obrazilem cie typie bo powiedzialem ci ze nie mam problemu do ciebie tylko do REGULAMINU 

• Admin Forum
Admin Forum
Teraz, Blady00 napisał:

ale ty mowisz o dwoch sprawach 

na poczatku bylo o sprawdzaniu a teraz o obrazie mowisz

najpierw mowisz ze nie sprawdziles mnie bo cie obrazilem a to bylo na koniec rozmowy dopiero najpierw mi powiedziales ze nie dostales zgody sprawdzic mnie w inny sposob a teraz gadasz ze nie dales mi tej mozliwosci bo cie obrazilem 

Kolego drogi, sprawdzić mogę Cię na kilka sposobów. To, że nie zachowałeś kultury wobec mojej osoby na samym początku sprawdzania nie wyjasnia twojego wulgarnego stosunku do mnie jak i reszty administracji. Ależ, oczywiście, że była możliwość sprawdzenia Cię przez Komunikator głosowy Discord przez udostępnienie ekranu. Ale ty nie rozumiesz faktów, gdy ja Ci czytałem regulamin oraz twoje prawa to się na mnie unosiłeś. Konsultowałem się co w takim wypadku mam zrobić, jak nie wyrażasz zgody przez Anydeska oraz innych programów. Powiedziałem Ci, że to będzie brak współpracy. Oczywiście, że mogłem Cię sprawdzić tradycyjną metodą ale ty mi nie dawałeś dość do słowa i dalej klepałeś swoje przekonania gdy ja próbowałem Ci wytłumaczyć całą sytuację. O to tutaj chodzi.

• Superka 1

Teraz, _ZmK_ napisał:

Kolego drogi, sprawdzić mogę Cię na kilka sposobów. To, że nie zachowałeś kultury wobec mojej osoby na samym początku sprawdzania nie wyjasnia twojego wulgarnego stosunku do mnie jak i reszty administracji. Ależ, oczywiście, że była możliwość sprawdzenia Cię przez Komunikator głosowy Discord przez udostępnienie ekranu. Ale ty nie rozumiesz faktów, gdy ja Ci czytałem regulamin oraz twoje prawa to się na mnie unosiłeś. Konsultowałem się co w takim wypadku mam zrobić, jak nie wyrażasz zgody przez Anydeska oraz innych programów. Powiedziałem Ci, że to będzie brak współpracy. Oczywiście, że mogłem Cię sprawdzić tradycyjną metodą ale ty mi nie dawałeś dość do słowa i dalej klepałeś swoje przekonania gdy ja próbowałem Ci wytłumaczyć całą sytuację. O to tutaj chodzi.

Ale co ty masz mi tlumaczyc masz mnie sprawdzic a nie czytac jakies podpunkty nie jestesmy w sadzie ani na policji masz zadanie do wykonania i tyle skoro ci tlumacze ze nie moge pobrac takiego programu to ci powinno wystarczyc a nie ty na sile mi wmawiasz ze masz takie prawo bo nikt nie ma takiego prawa jak nie wiesz to wpisz swoje nawet w internet bo na to sa normanie paragrafy dlatego nie pozwole zeby mi ktos narzucal jakies prawa wymyslone 

• Superka 1

• Admin Forum
Admin Forum
2 minuty temu, Blady00 napisał:

nie obrazilem cie typie bo powiedzialem ci ze nie mam problemu do ciebie tylko do REGULAMINU 

Obrażałeś mnie wielokrotnie, ale może ty sobie z tego nie zdajesz sprawy. Obrażałeś mnie, regulamin, administracje. Twoje słowa w moją stronę
" Nie jesteś kompetentny ", " Nie masz za grosz pojęcia jak się sprawdza ", " Chce rozmawiać z kimś bardziej kompetentnym ", " Ty jesteś jakiś nie wiem debilem, nie masz prawa nic mi instalować ", " Dzwonie do prawnika ", oraz wiele " kur** " przetaczało się przez twoje słowa, próbowałem coś powiedzieć to mnie gasiłeś, unosiłeś na mnie głos nie dałeś mi dojść do słowa, również przetaczały się takie wyzwiska od cw. Krzyczałeś, że wydajesz swoje zarobione pieniądze na serwer i to co robię jest chore. Gdzie, wchodząc na serwer akceptujesz regulamin serwera i masz obowiązek się do niego stosować.

• Superka 1

Teraz, Blady00 napisał:

Ale co ty masz mi tlumaczyc masz mnie sprawdzic a nie czytac jakies podpunkty nie jestesmy w sadzie ani na policji masz zadanie do wykonania i tyle skoro ci tlumacze ze nie moge pobrac takiego programu to ci powinno wystarczyc a nie ty na sile mi wmawiasz ze masz takie prawo bo nikt nie ma takiego prawa jak nie wiesz to wpisz swoje nawet w internet bo na to sa normanie paragrafy dlatego nie pozwole zeby mi ktos narzucal jakies prawa wymyslone 

i to ty mi powiedziales pierwszy ze musisz isc zapytac co w przypadku kiedy nie moge pobrac takiego programu i powiedziales ze nie mozesz bo nie dostales zgody a teraz klamiesz i piszesz ze nie chciales mnie innaczej sprawdzic bo cie obrazilem 

• Admin Forum
Admin Forum

Ja tylko wykonywałem co do mnie należy. Finalnie przecież nic się nie stało prawda? Nic Ci nie zainstalowałem, nic Ci nie zrobiłem. Dostałeś bana za brak współpracy za twoje haniebne zachowanie w moją stronę i tyle w temacie. 

1 minutę temu, _ZmK_ napisał:

Obrażałeś mnie wielokrotnie, ale może ty sobie z tego nie zdajesz sprawy. Obrażałeś mnie, regulamin, administracje. Twoje słowa w moją stronę
" Nie jesteś kompetentny ", " Nie masz za grosz pojęcia jak się sprawdza ", " Chce rozmawiać z kimś bardziej kompetentnym ", " Ty jesteś jakiś nie wiem debilem, nie masz prawa nic mi instalować ", " Dzwonie do prawnika ", oraz wiele " kur** " przetaczało się przez twoje słowa, próbowałem coś powiedzieć to mnie gasiłeś, unosiłeś na mnie głos nie dałeś mi dojść do słowa, również przetaczały się takie wyzwiska od cw. Krzyczałeś, że wydajesz swoje zarobione pieniądze na serwer i to co robię jest chore. Gdzie, wchodząc na serwer akceptujesz regulamin serwera i masz obowiązek się do niego stosować.

Ale regulamin regulaminem nie macie prawa wprowadzać ludzi w błąd ze macie takie prawo zeby cos zainstalowac bo nie macie

• Admin Forum
Admin Forum
Teraz, Blady00 napisał:

i to ty mi powiedziales pierwszy ze musisz isc zapytac co w przypadku kiedy nie moge pobrac takiego programu i powiedziales ze nie mozesz bo nie dostales zgody a teraz klamiesz i piszesz ze nie chciales mnie innaczej sprawdzic bo cie obrazilem 

Tak jak wcześniej pisałem. Może coś nie usłyszałeś wydzierając się do mikrofonu, gdy próbowałem Ci wytłumaczyć, że jest możliwość sprawdzenia bez pobierania programu zdalnego Anydesk/TeamViewer. Nie dałeś dojść mi do słowa gdy próbowałem Ci to wytłumaczyć. 

KidMod

Odniosę się do sprawy jako członek administracji i od razu zaznaczę, że popieram decyzję ZmK.

Ban nie poleciał za to, że ktoś „nie chciał pobrać AnyDeska”, tylko za brak współpracy i sposób zachowania podczas sprawdzania. Procedury na serwerze są jasne – w trakcie kontroli gracz ma współpracować i zachować kulturę. Tu tego zabrakło.

Propozycje typu kamera w telefonie czy inne „alternatywy” nie są zamiennikiem normalnej procedury. Gdyby każdy mógł wybierać własny sposób sprawdzania, to antycheat nie miałby sensu. Zasady są takie same dla wszystkich – bez wyjątków.

Do tego doszło obrażanie administratora i nerwowe zachowanie, co samo w sobie jest wystarczającym powodem, żeby kontrolę zakończyć i nadać bana za brak współpracy. To, czy ktoś uważa się za „czystego”, nie ma tu znaczenia – liczy się przebieg sprawdzania.

ZmK działał zgodnie z regulaminem i swoimi uprawnieniami. Nie było tu żadnego nadużycia ani „widzi mi się” – po prostu standardowa procedura zakończona w momencie, gdy współpraca się skończyła.

Podsumowując: ban jest zasadny, a decyzja administracji prawidłowa.

Teraz, _ZmK_ napisał:

Tak jak wcześniej pisałem. Może coś nie usłyszałeś wydzierając się do mikrofonu, gdy próbowałem Ci wytłumaczyć, że jest możliwość sprawdzenia bez pobierania programu zdalnego Anydesk/TeamViewer. Nie dałeś dojść mi do słowa gdy próbowałem Ci to wytłumaczyć. 

nieee slyszalem bardzo dobrze i powiedziles ze nie dostales zgody na sprawdzenie mnie w inny sposob i to bylo na poczatku rozmowy i wtedy cie nie obrazalem ;D

• Admin Forum
Admin Forum
Teraz, Blady00 napisał:

Ale regulamin regulaminem nie macie prawa wprowadzać ludzi w błąd ze macie takie prawo zeby cos zainstalowac bo nie macie

Ale ja Ci tylko przeczytałem formułkę. Nic więcej, o dalszych spekulacjach odn. Regulaminu / Procedur sprawdzania możesz zgłosić się do @ Fillplay Ponieważ to on jest Opiekunem Sprawdzania i to on podejmuje decyzje co do zmiany Regulaminów / Procedur.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...