Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Praca - Czarnoksiężnik - propozycja zmian

Arctosek

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Arctosek
Propozycja dotyczy (tytuł): Praca - Czarnoksiężnik - propozycja zmian
Opis propozycji: obecnie wystarczy wbic tę pracę na poziom 5 i już.

Dodstkowo potki można tworzyć od początku, lecz nie można ich wyjąć bez odpowiedniego poziomu pracy.

===== Moje Propozycje =====
1. /butelka - poziomy pracy:

• 00 0 - cena 1000 za LVL
  • 5 - cena 750 za LVL
  • 10 - cena 500 za LVL
  • 15 - cena 250 za LVL
  • 20 - cena 100 za LVL

Chyba, że aktualna cena bazowa jest niższa to inne wyskalowane progi cen by były.

2. Poziomy na potki:

• Zmienić system potkowania by sprawdzalo poziom pracy wlasciciela dzialki, a pozniej tez osoby wrzucajacej item do statywu.
  • By zaliczało do pracy (o ile aktywna) tuż po wypoceniu osobie, która wrzucila itek do statywu
  • Dodac potki z 1.21 do pracy (obecnie pocenie tych potek nie daje expa do pracy)
  • Ustawić mozliwość wrzucenia do statywu:
  1. Brodawek od poziomu 0
  2. Prochu od poziomu 0
  3. Oddech Smoka od poziomu 0
  4. Redstone od poziomu 10
  5. Glowstone Dust od poziomu 15
  6. Cała reszta, którą da się wrzucić do statywu od poziomu 5

3. Tworzenie itków:

• Pulpit od poziomu 5 pracy Czarnoksiężnik
  • Kompostownik od poziomu 5 pracy Farmer
  • Inne itemki profesji wieśniaków nie mają, aż takiego wpływu na rozgrywkę.

4. Leczenie wieśniaków.

Zróbcie by expa do pracy Czarnoksiężnik dostawał gracz, który zapodał jabłko zombie-wieśniakowi, a nie gracz, który stoi bliżej wieśniaka (lub jest dłużej na serwerze i w zasięgu wieśniaka podczas udanej przemiany.

Edycja wakacyjna 2025. Zrespił mi się zombie-wieśniak. Pyknąłem mu potkę, dałem jabłucho i czekałem. Miałem wieśki ze Stinkingiem, obaj byliśmy wtedy przy telepiącym się wspomnianym zombiaku-wieśniaku. Leczenie przebiegło pomyślnie, lecz to nie ja dostałem komunikat i expa za niego, lecz właśnie Stinking.

Był bliżej zombie-wieśka niż ja.

Niestety nie wiem, czy był dłużej na serwerze (o ile to ma na to wpływ tak jak przy podnoszeniu itków z gleby jak ktoś rzuca).

Dodatkowe SS'y: brak