Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Pomysły na Nową Edycję Pt. 2

BulisPL

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): BulisPL
Propozycja dotyczy (tytuł): Ulepszenia rozgrywki/naprawienia błędów.
Opis propozycji

Dobry Wieczór Wszystkim.
Piszę w sprawie swoich kolejnych nowych pomysłów, które mam nadzieję, że zostaną chociaż w części wprowadzone w najbliższym czasie. Z pierwszego mojego wpisu parę rzeczy zauważyłem, że zostały wprowadzone za co jestem niezmiernie wdzięczny.
Poniżej przesyłam swoje pomysły na tą chwilę ⬇

1. Umożliwić pisanie na czacie klanowym podczas eventów (blokowania czatu ogólnego). Czaty klanowe są niewidoczne publicznie i nie zaszkodziłoby to podczas takich eventów.
2. Umożliwić graczom swobodne zarządzanie żetonami i voucherami na pomijanie zadań.
3. Wyłączyć całkowicie PVP podczas Eventów na Bossa (aby szanse były wyrównane i uniemożliwić innym knockowanie w grupie na pojedynczych graczy). Tym bardziej, gdy jest to Serwer FreeBuild,
4. Wyłączyć limit pieniędzy w /tophajs albo zmienić go na większy limit np. 500kk (Nie ma jednoznacznego 1 miejsca, przez co topka jest useless pod liczenie na koniec edycji)
5. Przywrócić mechanikę działania Pracy Rybaka, tak jak była na poprzednich edycjach. Moim zdaniem szanse dropów z tej pracy zostały boleśnie znerfione na tej edycji.
6. Naprawić mechanikę działania topek klanów. Póki co punkty rankingowe z PVP głównie przeważają miejsca w rankingu, co uważam za absurdalne ze względu na to, że jest to serwer FreeBuild, nie PVP. Moim skromnym zdaniem, powinno być liczone przez poziomy prac, questów, skarbcu klanów, poziomu Klanu itp.
7. Wprowadzić jakieś ciekawsze rangi dla rekrutów w Klanach oraz wprowadzić więcej ciekawszych ulepszeń w sklepie ulepszeń klanu, gdyż póki co używa się jedynie czatu klanowego i kolorów z pogrubieniem na 5 Poziomie Klanu.
8. Wprowadzić w końcu jakieś inne zadania w przepustkach (Najlepiej co edycję), bo jest to strasznie monotonne i nudne, przez co też graczom się odechciewa z czasem grać.
9. Zmniejszyć ilość zdobycia punktów questowych dla fragmentu do gwiazdy netherowej, na co najmniej te 110k, tak jak było to na początku wprowadzone. Uważam że 175k punktów questów jest jednak za dużą ilością biorąc pod uwagę, że każdy limit jest tylko na 1 fragment dla każdego gracza.
10. Opóźnić otwarcie 1 fazy netheru na przynajmniej tydzień/dwa. Moim zdaniem jest za szybko, przez co edycje wcześniej się kończą dla graczy pod względem ich frekwencji na serwerze po takiej 2 Fazie Netheru.
11. Wprwoadzić 2 sterfy na /warp s, bez PVP jak i z PVP. Myślę, że byłoby dobrym rozwiązaniem na takim FreeBuildzie i przestałoby to irytować wielu graczy na serwerze.
12. Zmniejszenie ilości kopalń na /warp s. Pomogłoby to chociażby w zbieraniu ziemi i tworzenia własnych podziemnych baz.
13. Naprawić mechanikę działania wagoników. Dokładniej chodzi mi o usuwanie, gdy przemieszcza się coś na dłuższą metę, bo potrafi być strasznie irytujące.
14. Wprowadzić /kit mvip. Z ciekawszymi itemami niż na SVIP i VIP.

15. Zmienić mechanikę łączenia działek w dowolny sposób (Nie tylko w kierunku wskazówek zegara).
16. Wprowadzić udostępnianie TOP15 ze wszystkich Toplist na Stronie jako upamiętnienie Edycji.

Liczę na zrozumienie i wprowadzenie przynajmniej części z tych pomysłów, bo uważam, że niektóre podpunkty są must-have do zrealizowania.
Czekam na odpowiedź ze strony administracji :)

Edytowane przez BulisPL
  • Superka 7

sygnatura1.png

Odniosę się do kilku punktów. 

4. Totalnie bez sensu, zagroziłoby to ekonomii serwera. 
5. Zgadzam się, chyba zdecydowana większość graczy odczuła tę różnicę i odebrała ją raczej negatywnie. 

6. Podejrzewam, że temat klanów jest zapewne drugorzędny i są sprawy ważniejsze bądź ciekawsze do dodania/poprawek, jednak fajnie by było, gdyby ktoś w wolnej chwili się temu przyjrzał i rzeczywiście urozmaicił zarówno sklep klanowy jak i cały system który oddziaływałby na topkę klanową. Bulis to fajnie opisał, mogłyby na to wpływać poziomy prac, ilość questów i inne topki graczy dodanych do klanu. 

W temacie klanów można byłoby również zasięgnąć opinii szerszego grona. Stworzyć ankietę na discord, dać możliwość wypowiedzenia się bądź skłonienia graczy do podsunięcia pomysłów o rozbudowanie np. sklepu klanowego. 

9. Jestem na nie. 175k pkt jest jak najbardziej realne do wbicia. Wystarczy się na tym wyłącznie skupić. A jak wiemy, większość graczy nie jest na tyle wytrwała aby do tego przysiąść i woleliby iść na łatwiznę. 

10. 1 faza netheru jest fajna pod questy oraz bloki jakie można w nim nabyć (kwarc / netherowe cegły). Bloki kwarcu to estetyczny i ładny budulec który wiele graczy wykorzystuje przy budowie swoich działek. Rezygnacja z pierwszej fazy to pozbawienie graczy pożądanego budulca. A jednak na serwerze freebuild bloki powinny być jakkolwiek dostępne. 

11. Osobiście nie widzę w tym za wiele sensu ;/

12. Jestem na nie. Duża ilość cave to łatwy dostęp do podziemnych struktur, surowców oraz mobów.

13. Jestem na tak. Jeśli da się sprawić, aby łódki bądź wagoniki nie znikały podczas usuwanie przedmiotów z podłogi, dlaczego by tego nie wprowadzić?

14. Jestem na tak. Byłam zaskoczona, że tego nie ma. 

I oczywiście, jest KamienMilowy, ale to nadal jedynie co tygodniowa nagroda, która nie zastępuje codziennego kitu. 

16. Wydaje się ciekawe, na tak.

• Superka 1

Zrzut ekranu 2026-01-26 070452.png

KidMod

Wypowiem się chetnie pod Twoja propozycja.

1.  //Neutral

2. Ciekawa propozycja, jak najbardziej. // Tak

3. Bardzo kontrowersyjne, trzeba by bylo pomyśleć w jaki sposob to sensownie rozegrać. // Neutral

4. Bez sensu totalnie, mówiąc o topkach gdzie każdy gracz po osiągnięciu maksymalnego limitu kasy, zacytuję "Każda osoba, która uzyskała limit hajsu zajmuje 1 miejsce", bez względu na to czy jesteś 1 czy 3 a masz limit $ na serwerze i tak jest liczone za "1 miejsce" // Nie

5. Rybak aktualnie jest rozbudowany i to zapewne nie jego koniec, aczkolwiek przywrócenie starego rybaka byłoby żmudne, nic w nim ciekawego nie było, teraz jest rozbudowany i sensowny. Warto myśle aby proponować z dodaniem czegos rozbudowywującego jego mechanike niz przywrócić starego. // Nie

6. Można by bylo pomyśleć w tym celu // neutral

7. Spoko opcja jesli ktos faktycznie prowadzi klan i widzi różne rozwiązania //neutral

8. Myśle ze jest to do zrobienia. //Tak

9. Ja z chęcią bym jeszcze zwiększył minimum do takiej ceny jaka jest za boską skrzynke. // Nie

10. Ankieta dot. Netheru znajduje się na ogłoszeniach discord, warto tam sie móc wypowiedzieć // neutral

11. Jaki byłby to sens, chyba ze jakoś masz to w wyobraźni i chciałbyś bardziej rozbudować swój podpunkt.// Nie

12. Mapa generuje się w sposob jakbyś zaczynał gre na singleplayer, wydaje mi sie ze lepsza propozycją byłoby aby dirt oraz piasek wpadały bezpośrednio do ekwipunku //Neutral 

13. //Neutral

14. Co byś widzial w takim kicie  mvip, aby nie byl p2w? Ja osobiście mam swoją propozycję, aczkolwiek jak już o niej napisałeś chętnie bym zobaczył co masz do zaproponowania // neutral

15. //Neutral

16. Myślę ze fajna opcja dla graczy. // Tak

• Like 1