Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zmiany w ilości aktywnych prac jednocześnie dla poszczególnych rang

Bratgolec

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: Bratgolec
Propozycja dotyczy: Zmiany w ilości aktywnych prac jednocześnie dla poszczególnych rang.
Opis propozycji: Cześć,

Przychodzę dziś z propozycją dotyczącą pracy na serwerze.

Widziałem Propozycję innego użytkownika na temat przypominania o zmianie pracy. 

Mam już trochę nagrane --Ponad 170 godzin w grze -- i również uważam że takie rozwiązanie 

mogło by się przydać. Natomiast moja propozycja jest nieco inna.

Chodzi mi o lekkie podrasowanie rang VIP/SVIP/MVIP. Konkretnie -- o możliwości posiadania 

więcej niż jednej pracy jednocześnie. Spokojnie -- nie w taki sposób aby całkowicie ułatwić rozgrywkę.

Serwer jest naprawdę dobrze przemyślany i nie chodź mi o wprowadzenia żadnego P2W 

ani niesprawiedliwych przewag. Mam do zaproponowania kilka wariantów:

1 Propozycja:

VIP -  2 prac jednocześnie 

SVIP - 3 prace jednocześnie 

MVIP - 4 prace jednocześnie 

2 Propozycja: 

VIP - 2 prace jednocześnie 

SVIP - 2 prace jednocześnie 

MVIP - 3 prace jednocześnie 

3 Propozycja:  

VIP - 1 praca (bez zmian)

SVIP - 2 prace jednocześnie 

MVIP - 3 prace jednocześnie

4 Propozycja: 

VIP - 1 praca (bez zmian)

SVIP - 1 praca (bez zmian)

MVIP - 2 prace jednocześnie

Nie widzę w tym dużego ułatwienia, ponieważ każdy gracz i tak może zmienić pracę

w dowolnym momencie. Równowaga zostaje zachowana, a jednocześnie takie rozwiązanie 

mogłoby zachęcić więcej osób do zakupu rang, bez psucia balansu serwera.

W panelu pracy można by było kliknąć konkretną pracę, a pod ikoną pracy wyświetlałyby się cyferki od 1 do 4 

zależy od propozycji która by przeszła. Działałoby to podobnie jak obecnie poziom pracy, z tą różnicą,

że zamiast poziomu pokazywałoby, która praca jest aktualnie aktywna. Poziom pracy i tak można sprawdzić,

najeżdżając kursorem na konkretną ikonę, więc taka zmiana nie utrudniłaby dostępu do informacji.

W panelu po prawej stronie ekranu, gdzie wyświetlane są informację o czasie spędzonym na serwerze 

oraz m.in. o aktywnej pracy, można by zastosować skróty nazw prac, aby nie zaśmiecać ekranu pełnymi 

nazwami przykładowo:

Farmer (Fr), Kowal (Ko), Budowniczy (Bu), Górnik (Gó), Drwal (Dr), Wojownik (Woj),

Rybak (Ry), Łowca (Ł), Czarnoksiężnik (Ck). Tak samo w informacjach pod przyciskiem -TAB- 

Dodatkowe ss'y: w załączniku 

Aktualnie .png

Po zmianie.png

KidMod

Na nie, podobna propozycja znajduje sie na discordzie. Bez sensu "ułatwiać coś " w tym przypadku w taki sposob jakim opisałeś prace.