Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Odwołanie od bana

mshewrote
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez _ZmK_,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: mshewrote
Nick Administratora, który banował:  _ZmK_
Kiedy to się stało?:  16.11.2025 
Opis sytuacji

1. Chciałbym‍‌‍‍‌ odwołać się od kary za toksyczne zachowanie wobec gracza Kewrix. Z perspektywy czasu widzę, że sytuacja, w której kazałem mu śpiewać piosenkę, aby odzyskać przedmioty, była toksyczna i nie na miejscu. Wiem, że moje zachowanie mogło sprawić Kewrixowi przykrość lub wywołać niepotrzebne napięcie, za co chciałbym przeprosić zarówno Kewrixa, jak i administrację.

Screen bana: image.thumb.png.5fa7335f9bf00118090157da4729619a.png

• Nie ośmieszaj się 1
  • XD 1

Elo, patrząc na całą sytuacje która jak dla mnie jest dość śmieszna jestem za zdjęciem bana.  Patrząc na cała sytuacje i czytąjac logi załączone niżej mshewrote nie zmuszał gracza kewrix do żadnych działań.  Tekst o śpiewaniu za ity jak można sie domyślić, byl w formie żartu a większym żartem jest danie za taki tekst tygodniowego bana. Jak widać niżej kewrix sam do tego przystał co widać na logach. Lepsze jest to ze kewrix gra sobie normalnie na serwerze bez żadnych kar / mutow jako iż pierwszy uderzył w strone gracza msherwrote zwracając  się do niego ,,smieciu''. Radze dobrze rozpatrzyć tego bana gdyż cała ta sytuacja nie miała na celu żadnego wymuszania.image.png.20e8fc6e6d0f7c59780993f970a15ba1.pngimage.png.1de16c5c7320583656815207b8988133.png

• Superka 1

Przyglądając się całej sytuacji uważam, że ban jest przesadzony. W tamtym momencie byłem z mshewrote na voicechacie i mshewrote był gotów zmienić zdanie i nie prosić o to za co bana dostał. Z drugiej strony kewrix niepotrzebnie zaczął go wyzywać co mogło to sprowokować (nwm). Mniejsza z tym. Ban jest na 7 dni, wczoraj zaczęła się druga faza netheru a mshewrote jest osobą która się bije na pvp itd. a taki ban go całkowicie wyłącza z rozgrywki, jak dla mnie ban albo powinien być skrócony albo zamieniony na muta na dwa tygodnie (zgodnie z zasadą a blokada była z powodu wiadomości na chatc'ie)

• Superka 1

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

Jestem za zdjęciem bana, nigdy nie było o takie coś banów, a z resztą w wypowiedzi gracza xdominiczqawyraźnie widać , że gracz Kewrix odpisał „boze dobra”, nie powinno być problemu i tyle 

• Superka 1

Jestem za zdjęciem bana z paru powodów. Po pierwsze przesadna kara - nigdy nie było takich kar za napisanie takiego tekstu do kogoś. Po drugie Kewrix pierwszy uderzył do mshewrote i gracz ten nie dostał żadnej kary z tego powodu. Po trzecie Kewrix sam się zgodził żeby zaśpiewać i wysłać mu clipa.

• Superka 1

Jestem na tak! Uważam, że gracz mshewrote powinien dostać unbana lub jego kara powinna zostać skrócona, gdyż Kewrix  sam zaczął prowokować + wyraził zgodę na zaśpiewanie tej piosenki. 

• Superka 1

Wypowiem się jak wyglądała sytuacja z mojej perspektywy, której byłem świadkiem. Wszystko zaczęło się romantycznie...

image.png.86252bc4b032f7d41205ca76fad21593.png

Nagle nastąpił wiekopomny moment w którym w końcu doszło do tej sytuacji..

image.png.4e596a74b0ac0f18a84882709b7935b8.png

Uważałem, że to dziwna sytuacja z obserwacji chatu nigdy wcześniej nie widziałem styczności tych dwóch graczy. 18 minut później zdarzyła się straszna rzecz... a dokładniej

image.png.caff0507106b8d7ba6a7639287d3b7eb.png

Jak to się stało? mshewrote użył komendy /slub tp do gracza Kewrix, który legalnie kopał łupek na surowcowej, ponieważ chciał zarobić ( widział ogłoszenie na chacie, ktoś skupował łupek hurtowo).. Nagle mshewrote "zakobłebował" Kewrixa i zaczął go bić aż w końcu zabił.. po czym nastąpiła reakcja emocjonalna przez gracza Kewrix, a dokłądniej :

image.png.518b8b0884c423374f0dd516f96d0991.png (pożyczyłem z wypowiedzi wyżej)

Oczywiście nie obyło by się bez odpowiedzi w strone wyżej wymienionego gracza: 

image.png.f295c97cc3f0d6bf18c251ae520b5b22.png

Dosłownie minute później na ogólnym przy wszystkim napisałeś do niego:
image.png.c7f9a90cc82d41ff6bd6520c65ae80c2.png

Szczerze po co Ci to? Aż tak Ci się nudzi że chcesz z gracza zrobić pośmiewisko? Jest słabszy jak i połowa graczy którzy tu grają, słyszałem wypowiedzi innych graczy że jesteś dobry w pvp, nic do tego nie mam, każdy ma swoje mocne i słabsze strony, jedni wolą pvp inni budowanie.. Fajnie że jesteś tym, który dominuje, ale nie uważasz że to co zrobiłeś było bardzo nie na miejscu z Twojej strony?

Co do Kewrixa, co miał zrobić innego, żeby odzyskać itemy? Zgodził się aby nie stracił dorobku, Całego Seta który był przypisany do niego, zestaw halloweenowych narzędzi,  gracz nie miał wcześniej takiej sytuacji i nie wiedział jak ma zareagować dlatego się zgodził to zrobić, zgodził się nagrać clipa jak śpiewa, żebyś mu oddał te itemy i przy okazji zrobił z niego "idiote serwerowego" bo zapewne ten clip nie został by dla Twojego wglądu, nie wiem jak daleko ten clip by poleciał,  upokarzanie kogoś w taki sposób to najsłabsza rzecz jaką mógłbyś zrobić.. Jeśli już chcesz upokarzać to rób to jak do tej pory robiłeś, pokonując kolejki graczy którzy chcą się z Tobą bić.

Widzę w odwołaniu że zrozumiałeś swój błąd, który zrobiłeś jestem za tym żeby Ci skrócić tą blokade. Aczkolwiek takie rzeczy które uczyniłeś nie powinny mieć miejsca, to musiało być przemyślane wcześniej bądz "zostałeś sprowokowany przez kogos?" nie wiem jak było. Ja wypowiedziałem się z mojego punktu widzenia którego doświadczyłem.

Powyższe wypowiedzi, które są napisane w 75% to nieprawda. Dzięki za uwage.

• Superka 1

• Decyzja
Mod

Widzę, że zreflektowałeś się nad swoim zachowaniem. Tak, to prawda, że nie było z tobą wcześniej żadnych problemów lecz to co zrobiłeś dnia dzisiejszego po prostu było karygodne. Tak jak @ Xinee Napisał, byliśmy świadkami jak chciałeś jawnie upokorzyć gracza, żeby nagrał filmik dla Ciebie za utracone itemy zdobyte można to ująć podstępem. Przeprowadzaliśmy rozmowę z Kewrixem na ten temat i faktycznie chciał Ci ten filmik nagrać i był w stanie to zrobić za te itemy. 

image.png

Jeżeli, Kewrix Cię obraził za to, że go zabiłeś mogłeś wysłać zgłoszenie na takiego gracza a nie publikować jego próbę ośmieszenia na Chat Globalny. 

Apelację akceptuję, możesz wracać do gry.
Ban zostaje zamieniony na MUTE okres 1 dnia. 

• Thinking 1
  • XD 1

Mod

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...