Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

szmaati
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez Nolifequ,

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: szmaati
Nick osoby oskarżanej:...r6ntz
Miejsce Serwer): 
Opis sytuacji: Biegałem sobie po netherze widzialem afk, to postanowilem zrobic mu nauczke i podpalic go lawa, r6 tepal tego gracza (pewnie swojego swojego znajomego) w inne miejsce tylko po to zeby nie podpalil sie moim zdaniem ejst to faworyzacja, naduzywanie swoich permisji, oraz wykorzystywanie ich w nieodpowiedni sposob. Dostalem bana rzekomo za robienie polapek w netherze, gdzie nic tkaiego nie mialo miejsca. NIE WIEM OD KIEDY POSTAWIENIE WIADER LAWY W NETHERZE JEST TO POLAPKA, dodatkowo r6 prawdopodobnie wylaczyl stawianie lawy w neterze zeby jego kolezka co ledwo porusza sie w mc nie zdechl w netherze bo dla maciusia jest tu wielkie wyzwanie sie tam poruszac zeby nic mu sie nie stalo... pozniej biegalem sobie za nim w netherze bo szukalem przy nim netherytu i to tyle, nie podoba mi sie to ze r6 jest strasznie jednostronny, faworyzuje znajomych i wykorzystuje swoje permisje zeby ktos mial latwiej, oraz jest klamca i banuje nieslusznie
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer):zdjec z tej sytuacji nie mam bo jak mam zrobic zdjecie ze r9 przetepal w inne miejsce kogos, ejst to po prostu nie mozliwe...image.thumb.png.62ae8a8967c94d23a8294a00731fe7c6.png

• Superka 2
  • Dislike 1
  • Nie ośmieszaj się 12
  • XD 2

• Admin Forum
Admin Forum

Zacznijmy od tego, że dostałam zgłoszenie od SYNCH_Wika, że próbujesz ją spalić w lawie w netherze. Tepnęłam się do Ciebie i byłeś w miejscu, w którym wcześniej widziałam, że Wika tam stoi. Tylko, że stałeś w pomieszczeniu całym zalanym lawą, a gdy tepnełam się do niej to była już na działce. Poprosiłam Cię miło, żebyś tego nie robił bo pytałeś wcześniej czy pvp jest wyłączone i dostałeś odpowiedź na pomocy, że jest: 

[System] [CHAT] [DYŻUR] szmaati: czy na pvp mozna sie bic?
[System] [CHAT] [DYŻUR] szmaati: w netherze*

[System] [CHAT] [RealCraft] A:Odpowiedź od _Xinee dla szmaati odp Aktualnie nie mozna się bić, jutro przy otwarciu netheru bedzie mozna 

[System] [CHAT] [r6ntz -> szmaati] nie probuj zabijac graczy na inne sposoby, nie po to jest wylaczone pvp
[System] [CHAT] A:[(OFFLINE) szmaati -> r6ntz] bo co
[System] [CHAT] [r6ntz -> szmaati] bo będziesz miał bana

Mimo to biegałeś za SYNCH_Wika po całym netherze przez prawie 20 minut w między czasie podkopując ją i wylewając lawe:

[System] [CHAT] [Mod] r6ntz: szmaati przeciez widzialam jak wylewales jej lawe pod nogami
[System] [CHAT] [Gracz] szmaati: nie wierze ci udowodnij

Nie wierzysz mi? To tutaj masz dowód: https://medal.tv/pl/games/minecraft/clips/lvCoYM7GO9fNL4uhG?invite=cr-MSxRWWosNDQxNDQ4ODA4&v=0 

I niestety muszę Cię zmartwić, nie mam takich permisji, żeby zablokować wylewanie lawy na całej mapie. Druga rzecz jaką muszę Cię zmartwić,  wytepałam SYNCH_Wika tylko raz - od razu po klipie, żeby nie umarła po tym jak wylałeś lawe. 

23:25:46.613 [System] [CHAT] Teleportacja…
23:26:07.128 [System] [CHAT] [RC]szmaati został tymczasowo zbanowany przez r6ntz na 1 dzień za Pułapka na mapie[Nether]

Więc może mnie oświeć, co robiłeś? Czy nie była to celowa próba zabicia gracza, mimo że pvp jest zablokowane?

Edytowane przez r6ntz
  • Superka 8
  • Like 1

Zacznijmy od tego, że administrator nie może faworyzować graczy, i to jest raczej oczywiste. Za to chcę wiedzieć, gdzie tu była faworyzacja, bo ja tu jej nie widzę, a szacun dla niej, że pilnuje graczy przed takim żałosnym zachowaniem wobec innych graczy. Chciałeś zabić osobę, gdzie PVP zostało specjalnie wyłączone, żeby gracze nie mogli się zabijać i ból, że ktoś pilnuje takich rzeczy?

Pułapki są tworzone między innymi również do zabawy i trollowania innych graczy, więc tak, jest to pułapka i się z tym pogódź. :>

51 minut temu, szmaati napisał:

nie podoba mi sie to ze r6 jest strasznie jednostronny, faworyzuje znajomych i wykorzystuje swoje permisje zeby ktos mial latwiej, oraz jest klamca i banuje nieslusznie
.

Drogi koleżko, podaj przykład, gdzie r6 zachowała się jednostronnie, faworyzowała graczy/znajomych i wykorzystywała permisje, żeby ktoś miał łatwiej, bo na ten moment piszesz farmazony, a zachowała się super, wobec tego najbardziej wtedy pokrzywdzonego gracza. Ja przez taką osobę itków nie chciałabym stracić, która jedynie chce się zemścić, bo na ten moment ma taką zachciankę.

Ani razu po odejściu z administracji nie widziałam żadnej faworki od r6ntz, żadnych śmiesznych rzeczy, które zdążyłeś wymienić, byleby poszło na twoje? XDDD. Nawey, gdy byłam w administracji nie widziałam żadnej takiej sytuacji, więc co ty gadasz? Informację od kolegi, czy twoja słaba interpretacja?

Za odrzuceniem.

Edytowane przez kviatkowskaa
  • Superka 6
  • Nie ośmieszaj się 2

Chciałbym zwrócić uwagę, że zacząłeś pisać na pomocy czy w netherze jest pvp, tak jak wyżej r6 wrzuciła informacje, na którą ja sam odpowiadałem..

To nie pierwsza sytuacja, w której grasz główną role. Obserwuje chat od dłuższego czasu, jako ModChat. Dostałeś już raz bana jak dobrze pamiętam za XRay'a.  Każdy z Nas sprawuje swoje funkcje w sposób jak należy, Twoje oskarżenia które wypociłeś ponieważ nie można o tym napisać inaczej są z palca wyssane. Nic kompletnie nie ma ładu oraz nie pokrywa się z rzeczywistoscią.
Uważasz że jeśli ktoś stoi AFK to jest źle i trzeba zrobić mu nauczkę podkopując go, gdzie na Twoje nieszczęście okazało się że lawy nie ma i jest sam Bedrock?XD
Trochę nieprzemyślane. Na klipie widać jak inteligentnie używasz lawy aby podpalić innego gracza, instynkt drapieżcy w nocy włączony. Śmiem wątpić czy ktoś Ci taki sam numer wyciął tu na serwerze. 

r6ntz W pore zareagowała, pełna kultura i prawidłowe zachowanie. Za to Ty i Twój capslock nie rozumiem co miał znaczyć, tu w sumie też nie wiem, może krzyk?
Moim zdaniem skarga na wyżej wymienionego administratora powinna zostać
odrzucona. Najpierw wypytujesz Nas na pomocy czy jest pvp w netherze, a później chodzisz szukać swoich ofiar.  Za grama faworyzacji tu nie zauważyłem, osoba poszkodowana odrazu pisała do Nas, a reakcja Moderatora była właściwa. Następnym razem jak chcesz napisać skargę to zastanów się 2 razy czy jest sens stukać w klawiaturę. Nic Ci to nie dało i nic Ci to nie da. Ban jest słuszny za taką sytuacje powinieneś dostać więcej,  mimo wszystko nie jestem osobą, która Ci go wystosowała. Lecz pamiętaj sam sobie na niego zapracowałeś.

Za odrzuceniem

• Superka 4
  • Mrozi 2

Za odrzuceniem kara dla ciebie została nadana poprawnie a administratorka zareagowala prawidlowo. Zgodnie z regulaminem.

Pozdrawiam, goronce_maslo<3

• Superka 3
  • XD 1

🥀💔Tu comprendras un jour

Que les fleurs sont plus belles

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

2076879183_image(1).png.7190e63e8ea27b915d1d7e60409249fd.png

Podpinając się do odpowiedzi @ r6ntzw tym temacie i nawiązując do klipu na którym jasno widać, jak próbujesz trollować i zabijać w netherze, gdy pvp jest specjalnie wyłączone, aby gracze mogli sobie eksplorować i zdobywać surowce bez ryzyka ZOSTANIA ZABITYM, (i widać że osoba wcale nie była afk, jeśli już to tylko na moment) mogę jasno stwierdzić, że nie doszło tutaj do żadnego naruszenia regulaminu, nadużycia permisji, czy jak to nazwałeś „faworyzacji graczy” przez r6ntz. Trollujac w grze i robiąc innym graczom na złość powinieneś godzić się z konsekwencjami swoich czynów. Dodatkowo po logach widać dokładnie, że zdawałeś sobie sprawę z tego co robisz, zostałeś ostrzeżony że grozi to banem, a mimo to olałeś to i jeszcze zwracałeś się wręcz prostacko i chamsko wobec administracji. Jeśli nie potrafisz grać fair i nie robić graczom i administracji na złość, to nie przychodź potem z płaczem na forum bo otrzymałeś to, przed czym cię już wcześniej ostrzegano.

podsumowując: kara dobrze wydana, to co zrobiłeś to pułapka w netherze, a r6ntz powinna dostać jeszcze pochwałę za pilnowanie, aby tacy gracze jak ty nie uprzykrzali rozgrywki innym :) 

za odrzuceniem 

• Superka 3
  • Nie ośmieszaj się 2

❤️ Helpka ❤️ 

r6 ty mnie pomawiasz bo piszesz "

Mimo to biegałeś za SYNCH_Wika po całym netherze przez prawie 20 minut w między czasie podkopując ją i wylewając lawe:", że caly czas wylewalem lawe gdzie na nagraniu tylko raz wylalem lawe, po drugie waszym tokiem rozumowania moge zrobic tak ze jak "bede mial klopotki" i nie bede chcial stracic itemow to moge se pisac na /pomoc zebyscie mnie tepneli bo mnie ktos chce zabic i macie dobre serduszko i dostane od was wsparcie? Bo na to wyglada

kviatkowska juz ci podalem przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz, bo miala latwiej ta osoba w sytuacji gdy ją r9 wytepal z lawy, no to jak twoim tokiem rozumowania to nie jest ulatwienie dla kogosimage.thumb.png.153b4e2881c6686a5db8927bdea8015a.png
I jedynie kiedy nie gralem fair to wtedy gdy uzylem xraya, a wy se dodajecie niewidoczne punkty do regulaminu ze nie mozna tak czy siak robic

• Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 3
  • XD 1

7 minut temu, szmaati napisał:

po drugie waszym tokiem rozumowania moge zrobic tak ze jak "bede mial klopotki" i nie bede chcial stracic itemow to moge se pisac na /pomoc zebyscie mnie tepneli bo mnie ktos chce zabic i macie dobre serduszko i dostane od was wsparcie? Bo na to wyglada

kviatkowska juz ci podalem przeczytaj ze zrozumieniem jeszcze raz, bo miala latwiej ta osoba w sytuacji gdy ją r9 wytepal z lawy, no to jak twoim tokiem rozumowania to nie jest ulatwienie dla kogosimage.thumb.png.153b4e2881c6686a5db8927bdea8015a.png
I jedynie kiedy nie gralem fair to wtedy gdy uzylem xraya, a wy se dodajecie niewidoczne punkty do regulaminu ze nie mozna tak czy siak robic

Trudno jest zrozumieć, że sposób w jaki wykorzystywałeś lawę wobec zabicia gracza jest taki, a nie inny?

Zacznijmy od tego, tworzenie pułapek jest indywidualnie rozpatrywane jedynie przez administrację, nastąpiło zgłoszenie i Moderatorka się tym zajęła. Zrobiła to w słusznym celu i jest to jak najbardziej prawidłowe zachowanie w takiej sytuacji.  

Mapa netheru miała włączone pvp do zabijania graczy przez 24h od otwarcia takowej mapy, wtedy był czas na zabijanie graczy, podkopywanie i podpalanie:>

Dodając, 1 faza netheru akurat służy tylko i wyłącznie do wykopywania surowców + wykonywania przepustki z 1 fazy netheru, nie do tworzenia pułapek czy zabijania graczów, jeżeli ta funkcja została wyłączona po określonym czasie.

Ty próbowałeś z premedytacją zabić gracza przy użyciu lawy, żeby stracił itemy "dla zabawy". (XD?)

Takie triki jak najbardziej możesz wykorzystywać na /warp s - mapie surowcowej, która służy między innymi zabijania graczy i wbijania punktów pvp, oraz odbierania itemków zgodnie z regulaminem, bez oszustw. Tam nigdy takiej sytuacji nie było, że gracz nie może cię podpalić, bo na ogół ta mapa jest do tego, żeby zabijać, więc sobie z niej korzystaj do swoich niecnych planów, tylko zgodnie z regulaminem i zasadami tam panującymi.

• Superka 2

SMod

Za odrzuceniem.

16 godzin temu, szmaati napisał:

moim zdaniem ejst to faworyzacja

Nie, dostałeś wcześniej nie od jednej osoby z administracji, A OD DWÓCH, że masz tego nie robić. Po to jest pvp wyłączone, że nawet jeżeli ktoś będzie sobie afczył w netherze, to ma do tego prawo. 

Biegałem sobie po netherze widzialem afk, to postanowilem zrobic mu nauczke

Kompleksy leczy się u specjalistów, nie w grze. Wyżej napisałam dlaczego wciąż nie miałeś do tego prawa. 

naduzywanie swoich permisji, oraz wykorzystywanie ich w nieodpowiedni sposob

Wczoraj pisałam z r6 odnośnie twojej sytuacji i szczerze mówiąc, jeżeli wtedy miałabym możliwość wejścia w logi chatu to zaproponowałabym dłuższego bana. Po takim braku kultury wobec wówczas aktywnych członków administracji to jak dla mnie wciąż parę godzin bana można było dodać. 

jest klamca i banuje nieslusznie

Jesteś pewien?

15 godzin temu, r6ntz napisał:

[System] [CHAT] [DYŻUR] szmaati: czy na pvp mozna sie bic?
[System] [CHAT] [DYŻUR] szmaati: w netherze*

[System] [CHAT] [RealCraft] A:Odpowiedź od _Xinee dla szmaati odp Aktualnie nie mozna się bić, jutro przy otwarciu netheru bedzie mozna 

[System] [CHAT] [r6ntz -> szmaati] nie probuj zabijac graczy na inne sposoby, nie po to jest wylaczone pvp
[System] [CHAT] A:[(OFFLINE) szmaati -> r6ntz] bo co
[System] [CHAT] [r6ntz -> szmaati] bo będziesz miał bana

[System] [CHAT] [Mod] r6ntz: szmaati przeciez widzialam jak wylewales jej lawe pod nogami
[System] [CHAT] [Gracz] szmaati: nie wierze ci udowodnij

Jeżeli tutaj r6 kłamała to ja jestem ojciec Mateusz. Udowodniła ci, że to robiłeś? Udowodniła. Jakbyś taryfikator przeczytał to byś wiedział, że pułapki są karane. Niemniej nieznajomość zasad nie zwalnia z ich przestrzegania. Dostaje ostrzeżenie od moderatorki o banie w przypadku nie zastosowania się do polecenia Administracji, dlatego po braku poprawy w twoim zachowaniu dostałeś bana. 

3 godziny temu, Helpka napisał:

r6ntz powinna dostać jeszcze pochwałę za pilnowanie

Z tym się zdecydowanie zgadzam, taki moderator to skarb!

• Superka 3
  • Nie ośmieszaj się 2

giphy.gif

image.thumb.png.360065350eee656aa91bb07d7a0dc37a.pngona stwierdza ze robilem to wielokrotnie gdzie na ma na to dowodow na temat wylewanej lawie, na filmiku jest ze raz wylalem lawe wiec przeczytaj pierw sobie dokladnie wszystko a potem sie udzielaj jak musisz

• Nie ośmieszaj się 1

• Admin Forum
Admin Forum
16 minut temu, szmaati napisał:

image.thumb.png.360065350eee656aa91bb07d7a0dc37a.pngona stwierdza ze robilem to wielokrotnie gdzie na ma na to dowodow na temat wylewanej lawie, na filmiku jest ze raz wylalem lawe wiec przeczytaj pierw sobie dokladnie wszystko a potem sie udzielaj jak musisz

Faktycznie, nie mam klipów na wszystkie te sytuacje bo by mi miejsca na dysku jeszcze zabrakło. Mam za to klip na jedną i zarazem ostatnią, która pokazuje Twoje kłamstwa w skardze o tym, że nic nie robiłeś. 

21 minut temu, szmaati napisał:

co ty vea za farmozony piszesz o kompleksach piszesz, info wyssane z palca a te swoje nieprawdziwe domysly zostaw dla siebie ok?

Swoje domysły wyssane z palca o faworyzowaniu gracza, którego nawet nie znam też zostaw dla siebie ok? To ten sam poziom, nie masz żadnych dowodów na to że zrobiłam coś wbrew regulaminowi - w przciwieństwie do mnie bo ja mam klip :)

• Superka 2

Rcka, jak często było mówione, nie jest serwerem stricte pod bicie się i po coś to wyłączanie PvP jest. ://

Na klipie widać, że specjalnie ją podkopujesz i wykorzystujesz to, że jest AFK, pod pretekstem „nauczki”. Na serwerze AFK jest dozwolone, jeśli mówimy oczywiście o typowym staniu i nic nie robieniu lub jeździe w wagoniku przez godzinę (bo później serwer sam wyrzuca). Tak więc niekoniecznie rozumiem, za co chciałeś dawać komuś jakąś nauczkę. Tym bardziej że było Ci mówione już wcześniej, że to, co miałeś w planie zrobić, jest zabronione, a nawet na Twoje szczerze głupie pytanie „bo co?” dostałeś odpowiedź, że dostaniesz bana. Tak więc nie rozumiem (znowu) Twojego zdziwienia, gdy nie posłuchałeś się i tak to robiąc, i nie stosując się do regulaminu serwera, skoro tylko dostałeś nauczkę, którą sam planowałeś dać bez żadnego powodu. Za odrzuceniem.

Dziękuję ślicznie za uwagę.

Edytowane przez _Minta
  • Superka 3

55 minut temu, r6ntz napisał:

Faktycznie, nie mam klipów na wszystkie te sytuacje bo by mi miejsca na dysku jeszcze zabrakło. Mam za to klip na jedną i zarazem ostatnią, która pokazuje Twoje kłamstwa w skardze o tym, że nic nie robiłeś. 

Swoje domysły wyssane z palca o faworyzowaniu gracza, którego nawet nie znam też zostaw dla siebie ok? To ten sam poziom, nie masz żadnych dowodów na to że zrobiłam coś wbrew regulaminowi - w przciwieństwie do mnie bo ja mam klip :)

to nie sa moje domysly tylko stwierdzanie faktow i moje zdanie na ten temat, ale no coz sa rowni i rowniejsi tutaj

• Mrozi 1
  • XD 3

sa rowni i rowniejsi bo dostales bana za frajerskie zachowanie opisane w regulaminie xd jakby ktos zrobil tak tobie to bys siedzial cicho czy skakal przed monitorem bo "niesprawiedliwe!!1!1!!"? pamietam twierdze, na ktorej w celu zaliczania przepustki potrafilo siedziec jednoczesnie 5 graczy i nikt nie robil nikomu pod gorke. bo komu normalnemu az tak by na tym zalezalo? to nie jest zwykle "wylanie wiadra lawy", tylko celowa proba zabicia kogoś bokiem mimo wylaczonego pvp i nie ma roznicy czy zrobiles to raz czy 10 razy. za odrzuceniem, dotknij trawy

• Superka 2
  • Nie ośmieszaj się 1

za odrzuceniem śmieszna skarga i strasznie chaotyczna z resztą r6 wyjaśniŁA (bo to ona nie on szok co nie?) wszystko w tej sprawie 

• Superka 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

6 godzin temu, szmaati napisał:

ona stwierdza ze robilem to wielokrotnie gdzie na ma na to dowodow na temat wylewanej lawie, na filmiku jest ze raz wylalem lawe wiec przeczytaj pierw sobie dokladnie wszystko a potem sie udzielaj jak musisz

To że nie zrobiłeś tego wielokrotnie, nie zmienia faktu że zostałeś ostrzeżony że masz tak NIE ROBIĆ.

8 godzin temu, szmaati napisał:

, po drugie waszym tokiem rozumowania moge zrobic tak ze jak "bede mial klopotki" i nie bede chcial stracic itemow to moge se pisac na /pomoc zebyscie mnie tepneli bo mnie ktos chce zabic i macie dobre serduszko i dostane od was wsparcie?

Tak, właśnie między innymi od tego jest /pomoc. Jeśli jakiś gracz omija zakaz pvp i robi ci tym na złość nie potrafiąc się zachować, to może liczyć na wsparcie administracji :)

Każdy twój wpis tutaj jeszcze bardziej cię pogrąża. Może najpierw naucz się szacunku do innych, a potem przychodź po unbana za akcje, których konsekwencji byłeś w pełni świadomy.

• Superka 1

❤️ Helpka ❤️ 

• Administrator
  • Decyzja
Admin

skarga_adm_odrzucona.png

• Superka 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...