Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

aversh

Koriksss

Wyróżnione odpowiedzi

19 minut temu, _Pacif1c napisał:

Non-stop mowisz ze twoj ban jest przesadzony a to ty mi dales perma za wyslanie gifa

Widzisz Pacyfik chyba jest różnica między nazwaniem kogoś pdfem a wysyłaniem tego typu gifów tym bardziej, że po pamiętnej akcji z "zrób tak" administracja mocno wyczuliła się na tego typu treści. Warto jeszcze wspomnieć o tej twojej nienawiści bo dał ci bana. Wiesz co? Też dostałem od niego bana, a łącznie z mc dostałem ich aż 3 (4 licząc bana do wyjaśnienia) i jakoś nie jestem na to z jakiegoś powodu zły a nawet jak już to nie wiem na kogo mam się złościć, ponieważ nie wiemy czy to była jego decyzja czy poszła z góry ponieważ wyobraź sobie, że nam zwykłym Adminem też są inne osoby. Oczywiście tą wypowiedzią nie bronie Koriksssa bo postąpił źle to fakt, jednak jego kara jest moim zdaniem nieadekwatna do czynu.

Edytowane przez Edward Gierek
  • Superka 3
  • Wow 1

image.png.2883a8be82636234eed154319a2d5d85.png

16 minut temu, _Pacif1c napisał:

Non-stop mowisz ze twoj ban jest przesadzony a to ty mi dales perma za wyslanie gifa, ja również jestem za odrzuceniem. Zaznałeś w końcu tego co sam przez wiekszosc swojej kariery robiles.

Dobrze, że nie była to tylko moja decyzja, dodatkowo ciężko porównywać dwa dni do perma za życzenie smierci i ciągle prowkoacje wybranych graczy. 

image-13.png

7 minut temu, Koriksss napisał:

do perma za życzenie smierci i ciągle prowkoacje wybranych graczy. 

Kolego przerabialismy ten temat, nikomu nie zyczylem smierci, zadnych podpisow zrob tak nie bylo. Chyba ze widzisz cos czego inni nie widza to nie wnikam sr

Edit: dodam jeszcze ze nic nie porownuje lecz mowie ze twoim zdaniem twoj ban jest przesadzony, a moim zdaniem był mój plus jak ty to często powtarzaleś „administracja jest od wymierzania kary” 🤷‍♀️

Edytowane przez _Pacif1c
  • Superka 1

image2.png

image1.png

• Administrator
Admin

Pochylmy się najpierw nad samą genezą bana - o godz. 14:47 wyskoczyłeś (bo inaczej się nie da tego nazwać) do qamila z tekstem "qamilworkout kiedy kolejny mitap z 15 latką" i od tamtej pory, kilkukrotnie naciskałeś na niego i posądzałeś o umawianie się z nieletnimi, aż w końcu napisałeś "gratulacje pdfie", po czym po raz kolejny padł tekst o takim wydźwięku: "pisz dalej slodziaku do 14", "i sie z nimi spotykaj". Nazywasz qamila prowokatorem, a sam nim jesteś. Cieszę się przynajmniej, że się do tego przyznałeś, ale naprawdę, po tych kilku latach w administracji, nie wypracowałeś w sobie opanowania i umiejętności zachowania zimnej krwi?

Przechodząc do konkretów - ban jest na 2 dni, dlaczego tak, a nie inaczej? Dlatego, że dla mnie nazwanie kogoś pedofilem jest nieakceptowalne, czy to w formie skróconej, czy nie, bo jedno i drugie to ciężkie oskarżenie, a użycie "pdf" zamiast pełnej wersji tego słowa, nie daje żadnej taryfy ulgowej (Sensum, non verba spectamus). Każdemu należy się szacunek, a to, że zachowuje się on prowokatorsko, nie daje Ci żadnego przyzwolenia na nazywanie go pedofilem. Każdy administrator, wydaje bana subiektywnie (jakkolwiek to brzmi), ale z zachowaniem rozsądku. Dla kogoś sytuacja X będzie kwalifikować się pod wyciszenie, dla innego pod bana. Dla mnie zaistniały incydent pod takiego bana jak najbardziej podchodzi i czas 2 dni wg mnie jest w pełni akceptowalny.

Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, czy nie, ale gdyby qamil wytoczył Ci sprawę, to uwierz mi, że byś za to beknął (Art. 216 KK) i tłumaczenie, że to była skrócona forma, a nie pełne słowo, na nic by Ci się zdało. Cel i sens wypowiedzi ten sam, tylko forma inna.

2 godziny temu, Koriksss napisał:

Dla porównania za kradzież również, wobec czego za zwykła kradzież możemy otrzymać od 3 miesięcy do 5 lat więzienia - nazwanie kogoś złodziejem również jest zniesławieniem, ja np. gardze takimi osobami, a nie wyobrażam sobie aby ktoś dostał bana za nazwanie kogokolwiek złodziejem, argument o (jak to ujął aversh) poważnym zniesławieniu jest bez sensowny. 

Owszem, nazwanie kogoś złodziejem również jest zniesławieniem, ale w porównaniu do pedofila jest to mniej szkodliwe. Ponieważ zarzut ten jest bardziej moralnie obciążający i znacznie poniżający, a zarazem ma większy potencjał do zniszczenia czyjejś reputacji. Tak więc używanie takiego określenia lub temu podobne (jak np. gwałciciel) jest czynem społecznie szkodliwym.

2 godziny temu, Koriksss napisał:

Screeny, na których widać, że słowo to jest powszechnie używane na serwerze. Takie stwierdzenia padają wielokrotnie na serwerze Minecraft jak i na Discordzie i są zwyczajnie ignorowane przez Administracji, dlaczego więc, jako gracz, który od około 3 lat nie posiadał żadnych kar, za użycie słowa "Pdf" - tego widocznego na screenach, otrzymuje z automatu swoją pierwszą blokadę na 2 dni.

Może dlatego, że słowo "pedofil" nie jest odgórnie zakazane? Co innego, gdy ktoś zgłosi fakt, że został tak nazwany. W tym przypadku - brak zgłoszenia = brak reakcji, chyba że oprócz tego polecą jeszcze inne wiązanki, ale to już są indywidualne przypadki i są one rozpatrywane osobno. Krótko mówiąc - "pedofil" nie jest słowem zabronionym i nie podlega ono karze, jeśli nie wystąpi zgłoszenie przez osobę tym dotkniętą. Wyjątkiem jest wydanie kary za "Toksyczne zachowanie" jeśli gracz ewidentnie przesadza i rzuca takimi określeniami na lewo i prawo.

Szczerze się zawiodłem. Kiedy byliśmy razem w administracji, uważałem Cię za naprawdę dobrego i godnego naśladowania administratora. Teraz, te lata dobrego sprawowania na randze, jak kamień w wodę.

Bierzmy odpowiedzialność za swoje słowa i czyny, bo niekiedy potrafią one ranić mocniej, niż nam się zdaję.

• Superka 9
  • Skull 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

44 minuty temu, aversh napisał:

Pochylmy się najpierw nad samą genezą bana - o godz. 14:47 wyskoczyłeś (bo inaczej się nie da tego nazwać) do qamila z tekstem "qamilworkout kiedy kolejny mitap z 15 latką" i od tamtej pory, kilkukrotnie naciskałeś na niego i posądzałeś o umawianie się z nieletnimi, aż w końcu napisałeś "gratulacje pdfie", po czym po raz kolejny padł tekst o takim wydźwięku: "pisz dalej slodziaku do 14", "i sie z nimi spotykaj". Nazywasz qamila prowokatorem, a sam nim jesteś. Cieszę się przynajmniej, że się do tego przyznałeś, ale naprawdę, po tych kilku latach w administracji, nie wypracowałeś w sobie opanowania i umiejętności zachowania zimnej krwi?

Jak najbardziej masz rację, o czym wspomniałem już wcześniej, jednakże chciałbym zwrócić uwagę na to, że QamilWorkout zamiast stwierdzić, że faktycznie obrażam go w taki sposób i zgłosić mnie, sam potwierdził moje słowa na jego temat, szkoda, że udostępniłeś jedynie te, w których pisze ja. Jeżeli osoba, która zgłosiła obrazę sama potwierdza, że tak jest/było, uważa, że to spotkanie z 15 latką, które ja tak napierałem jest okej, to dlaczego wymieniasz to teraz jako cokolwiek co miało wpływ na sytuację/bana. Jedynym momentem, w którym faktycznie dopuściłem się obrazy gracza, jest wspomniany moment "gratulacje pdfie". Jest to jedyna wiadomość, której on sam nie potwierdził i uznał za obraźliwą, o czym sam powiedziałeś mi na kanale głosowym, nie było mowy o żadnych innych wątkach. 

Przechodząc do konkretów - ban jest na 2 dni, dlaczego tak, a nie inaczej? Dlatego, że dla mnie nazwanie kogoś pedofilem jest nieakceptowalne, czy to w formie skróconej, czy nie, bo jedno i drugie to ciężkie oskarżenie, a użycie "pdf" zamiast pełnej wersji tego słowa, nie daje żadnej taryfy ulgowej (Sensum, non verba spectamus). Każdemu należy się szacunek, a to, że zachowuje się on prowokatorsko, nie daje Ci żadnego przyzwolenia na nazywanie go pedofilem. Każdy administrator, wydaje bana subiektywnie (jakkolwiek to brzmi), ale z zachowaniem rozsądku. Dla kogoś sytuacja X będzie kwalifikować się pod wyciszenie, dla innego pod bana. Dla mnie zaistniały incydent pod takiego bana jak najbardziej podchodzi i czas 2 dni wg mnie jest w pełni akceptowalny.

Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, czy nie, ale gdyby qamil wytoczył Ci sprawę, to uwierz mi, że byś za to beknął (Art. 216 KK) i tłumaczenie, że to była skrócona forma, a nie pełne słowo, na nic by Ci się zdało. Cel i sens wypowiedzi ten sam, tylko forma inna.

Owszem, nazwanie kogoś złodziejem również jest zniesławieniem, ale w porównaniu do pedofila jest to mniej szkodliwe. Ponieważ zarzut ten jest bardziej moralnie obciążający i znacznie poniżający, a zarazem ma większy potencjał do zniszczenia czyjejś reputacji. Tak więc używanie takiego określenia lub temu podobne (jak np. gwałciciel) jest czynem społecznie szkodliwym.

Podchodzenie do sprawy subiektywnie jest nie okej wobec graczy, rozumiem, że jeżeli gracze obrażali mi przyjaciela na serwerze, to jako Administrator miałem prawo wydać bana 10krotnie większego niż przewiduje taryfikator, bo mi to nie pasuje? Każdy administrator powiniem podchodzić do takich sytuacji obiektywnie, zwracając uwagę na powagę użytego słowa, kontekst sytuacji oraz historię karalności gracza, o czym sam HeadAdministator wspominał niejednokrotnie na kanałach Administracyjnych. Banowanie patrząc na poglądy i widzimisie, jest niesprawiedliwe wobec graczy, i nie mówię tu o równym traktowaniu, bo nie można traktować każdego tak samo, jednak na to jakiego bana wydasz wpływa historia gracza i powaga sytuacji, nie Twoje poglądy polityczne/religijne lub jakiekolwiek inne. Dlatego też dłuższy ban za pedofila, niż za złodzieja, bo Twoje poglądy tak mówią nie jest okej i nie stosujesz się do tego o co wielokrotnie walczył xXOskar w Administracji, o co wielokrotnie robił mi dywaniki i rozmawiał ze mną o zdrowym rozsądku przy wydawaniu kar. Zniesławienie to zniesławienie i jak faktem jest to, że Ty decydujesz o długości bana, to jednak trzeba do tego podejść z wcześniej wspomnianym rozsądkiem i nie wybierać sobie między, brakem upomnienia (bo za nazwanie złodziejem nikt nie dostałby upomnienia lub ewentualnie wyższej kary, jeżeli upomnienie miałoby miejsce), a dwudniowy banem. Rozumiem, że w przypadku gdy gardzę bardziej złodziejem niż pedofilem, to osobe, która nazwała pedofilem mógłbym zostawić na serwerze, a osobę, która nazwała zlodziejem zbanować na 2d, bo tak mówią moje poglądy? Nie zwracając uwagi na to, czy ta osoba była kiedykolwiek karana na serwerze. W takim razie dobry przykład dla modchatów. 

Niestety nie jest to prawda, wszystko zależy od poglądów, którymi tak bardzo lubisz się kierować. Jeden uzna tak, drugi inaczej. Nie możesz mu wmówić swoich racji, nadałeś "subiektywnego" bana, który polegał na Twoich poglądach i nie dla każdego będzie to sprawiedliwe, dlatego tak jak już nie raz napisałem, ważne jest obiektywne podejście do sytuacji. Czy przypadkiem przy rekrutacji na modchata nie ma pytania: czy potrafisz obiektywnie rozpatrywać spory? No właśnie aversh, potrafisz? Czy po prostu kwestia admina przyćmiła Ci te zdolności? Dobrze oboje wiemy, że była już jedna sytuacja, w której potrafiłeś na siłę przyczepić się do kogoś, bo robił coś nie tak, jak Ty chciałeś, lub próbowałeś tym coś osiągnąć, nie miałem okazji widzieć Cię dłużej na adminie, ale mam nadzieję, że ranga nie ma znów na to wpływu. 

Może dlatego, że słowo "pedofil" nie jest odgórnie zakazane? Co innego, gdy ktoś zgłosi fakt, że został tak nazwany. W tym przypadku - brak zgłoszenia = brak reakcji, chyba że oprócz tego polecą jeszcze inne wiązanki, ale to już są indywidualne przypadki i są one rozpatrywane osobno. Krótko mówiąc - "pedofil" nie jest słowem zabronionym i nie podlega ono karze, jeśli nie wystąpi zgłoszenie przez osobę tym dotkniętą. Wyjątkiem jest wydanie kary za "Toksyczne zachowanie" jeśli gracz ewidentnie przesadza i rzuca takimi określeniami na lewo i prawo.

Szczerze się zawiodłem. Kiedy byliśmy razem w administracji, uważałem Cię za naprawdę dobrego i godnego naśladowania administratora. Teraz, te lata dobrego sprawowania na randze, jak kamień w wodę.

Bierzmy odpowiedzialność za swoje słowa i czyny, bo niekiedy potrafią one ranić mocniej, niż nam się zdaję.

Nie jest odgórnie zakazne, dlatego też jest to kolejny powód do wątpliwości, czy subiektywne bany są sprawiedliwe wobec graczy. Bany, których na serwerze miało nie być, a słowa, za które otrzymałem dwudniowego bana są poszechnie używane. 

Era Koriksss'a w Administracji minęła, nie jestem toksycznym graczem, aby mówić, że całe 3 lata poszły w piach, było to moje pierwsze przewinienie, które nie było poważne, uważam tak nie tylko ja, a też kilku innych graczy wypowiadających się pod skargą, mimo, że część z nich jest za jej odrzuceniem. Nie było poważne, ale właśnie, dla kogo? Skończmy brać po uwagę swoje poglądy i zacznijmy obiektywnie oceniać sytuację tak jak uczy się modchatów. 

Edytowane przez Koriksss
  • Sigma 1

image-13.png

Też się wypowiem. 
Z miejsca sorry ale nie bardzo umiem w edytowanie na telefonie. 
Korikss, najechałeś na mnie bez powodu. 
Na dsc gdzie celowo łamałem regulamin zabaw dostałem 3 upomnienia i za 4 wyciszenie na 3h, gdzie dla mnie też jest to 10 krotnie za wysoka kara. Rozumiem upomnieć mnie słownie i poinformować że kolejne będzie nadane mutem (np. Na 20-30 minut). Upomnienia nadawała mi kviatkowska. Chamskie odzywki ze strony moda na mc jak i admina discord raczej nie powinny mieć miejsca. 
Podejrzewam ze o nadanie właśnie kary napisała do ciebie z zapytaniem ile może mi wydać (tak na 70% jestem pewny że tak było)

Po tym jak otrzymałem muta na te 3h wszedłem przez ChatCraft i napisałem „kviatkowska ts” i się zaczęła obrona kviatkowskiej.

Rozumiem cię że może jesteście w związku przez internet czy może jesteście dla siebie bardzo bliscy, ale gdzie ja chce z nią porozmawiać na ts na temat kary która została mi nadana, a ty się chamsko wyrywasz w jej obronie tekstami wyrwanymi nie wiadomo skąd. Nie obraziłem jej ani nie napisałem niczego złego. Gdybym jednak to zrobił, to twoja obrona jej jak najbardziej słuszna.

Kviatkowska brak odpowiedzi, napisanie na pomocy też nic nie dało. Mimo że Kaala i kviatkowska na niej były. Oczywscie do kali tutaj nic nie mam bo to nie było do niej skierowane. 
Bez żadnego powodu oraz bez żadnych dowodów pisałeś o tych spotkaniach z 14 i 15 latką. I tu moje pytanie brzmi czemu i po co? Na końcu dodałeś to „gratulacje pdfie”. 
Było to nie na miejscu i obraźliwe dla mnie więc cię zgłosiłem a nie muszę cię informować że będę cię zgłaszał. 

Dodam że jestem w związku z Veanaye i dobrze o tym wiesz, jak i pewnie większość serwera. 

Po dostaniu bana dostałem wiadomości, że poleciałeś na vc do rudypijak po logi. Chwilę później dostaje wiadomości że wchodzisz na vc i dalej mnie obrażasz od pedofili. Według ciebie jest to poprawne zachowanie? 

Może też wspomnimy o tym jak najeżdżałeś na innych z adm że nic nie umieją i nie wiesz jak oni podostawali te rangi (będziesz wiedzieć o kogo chodzi). Ewentualnie obrażanie graczy którzy czekali na dyżurce na ts, albo jak już poszli z kanału po załatwieniu sprawy. 

Tyle z mojej strony. Niżej dam ss

att.p8oV_yWBrgPehlaMFeeDKQH6Mf4mAKk3ekgBjy63MhI.jpeg

IMG_5232.png

IMG_5223.png

• Superka 4
  • Like 1
  • Przytulas 1
  • XD 1

Siemka. Czytając tą skargę nie widzę sensu jej. Okej, @ aversh wydał  bana na 2 dni i co z tego? Po przeczytaniu wszystkiego nie dziwię się, że taka jest długość. Aktualnie @QamilWorkout wyjaśnił wszystko co się wydarzyło (w skrócie), a Twoje zachowanie i pisanie tekstu typu "gratulacje pdf'ie" nie było na miejscu zwłaszcza po byłym adminie nie spodziewałabym się takiego tekstu. To, że na serwerze występują osoby, które używają pełnego stwierdzenia "pedofil" lub skróconej no cóż byli, są i będą. Mówisz, że @ avershwydał Ci za długiego bana, bo nie są to widełki, ale Twoje zachowanie na Adminie też nie było fair (nie wnikam całkowicie w to). Jeszcze pisałeś o tym, że to Twój pierwszy ban od 3 lat, a inni mają więcej upomnień i mają krótsze kary to niektórzy nabijają je na zasadzie obrażania się ze znajomymi, więc nie wiem co ty porównujesz, gdzie Ty siedziałeś w administracji to nawet nie miałbyś jak dostać bana. Dodatkowo jak znasz sprawę Qamila jak spotkał się z 15-latką to dziwi mnie fakt, że napisałeś pdf'ie. Znałam Cię przed administracją i szczerze, aż takiej poprawy w Twoim zachowaniu nie zauważyłam. Wybacz, ja nie mam nic do Ciebie personalnie, ale za słowa, których użyłeś zasłużyłeś na taką karę. 

• Superka 4

3 godziny temu, QamilWorkout napisał:

Też się wypowiem. 
Na dsc gdzie celowo łamałem regulamin zabaw dostałem 3 upomnienia i za 4 wyciszenie na 3h, gdzie dla mnie też jest to 10 krotnie za wysoka kara. Rozumiem upomnieć mnie słownie i poinformować że kolejne będzie nadane mutem (np. Na 20-30 minut). Upomnienia nadawała mi kviatkowska. Chamskie odzywki ze strony moda na mc jak i admina discord raczej nie powinny mieć miejsca. 
Podejrzewam ze o nadanie właśnie kary napisała do ciebie z zapytaniem ile może mi wydać (tak na 70% jestem pewny że tak było)

To dlaczego nie zamieścisz tutaj tych "chamskich" odzywek, dot. wczorajszej sytuacji nie widziałem ani jednej, czy były kiedykolwiek nie interesuje mnie obecnie, bo rozmawiamy o wczorajszej sytuacji. Kviatkowskaa grzecznie Cię poprosiła, że skoro są zasady na zabawach, to powinieneś choć trochę się do nich stosować, Ty jak 10 letni dzieciak odpowiedziałeś "pomyśle" dlatego nie dziwne, że w końcu zamiast 5 upomnienia otrzymałeś mute na 3h, a potem zakaz dostępu do zabaw od członka zarządu. Na szczęście nie pisała, radzi sobie z takimi sytuacjami znacznie lepiej, niż Ty za czasu swojej przykrej kadencji w Administracji, zakończonej wyrzuceniem i słowami "RealCraft to scierwo", mimo że dalej regularnie tu wbijasz :( 

Po tym jak otrzymałem muta na te 3h wszedłem przez ChatCraft i napisałem „kviatkowska ts” i się zaczęła obrona kviatkowskiej.

Rozumiem cię że może jesteście w związku przez internet czy może jesteście dla siebie bardzo bliscy, ale gdzie ja chce z nią porozmawiać na ts na temat kary która została mi nadana, a ty się chamsko wyrywasz w jej obronie tekstami wyrwanymi nie wiadomo skąd. Nie obraziłem jej ani nie napisałem niczego złego. Gdybym jednak to zrobił, to twoja obrona jej jak najbardziej słuszna.

Kviatkowska brak odpowiedzi, napisanie na pomocy też nic nie dało. Mimo że Kaala i kviatkowska na niej były. Oczywscie do kali tutaj nic nie mam bo to nie było do niej skierowane. 
Bez żadnego powodu oraz bez żadnych dowodów pisałeś o tych spotkaniach z 14 i 15 latką. I tu moje pytanie brzmi czemu i po co? Na końcu dodałeś to „gratulacje pdfie”. 
Było to nie na miejscu i obraźliwe dla mnie więc cię zgłosiłem a nie muszę cię informować że będę cię zgłaszał. 

Nie wiem dlaczego mieszana w to jest Moderatorka, skoro ani razu nie została tam wspominana i nie gra żadnej roli w tamtej sytuacji, zadałem Ci pytanie na serwerze Minecraft, na które odpowiadałeś. Nie wiem skąd pomysł, że pytanie nt. Spotkania z 15 latką jest jakkolwiek obronne, od dłuższego czasu grasz głupa na serwerze, więc postanowiłem, że zapytam. Żeby zaraz ktoś nie stwierdził, że wiadomości, które napisałem oprócz "gratulacje pdfie" również były obraźliwe, podkreśle poraz 5, że każda z nich została potwierdzona przez osobę zgłaszająca, stwierdziła, że tak robi/robiła lub, że jest to okej, więc nie możemy tutaj mówić o dodatkowej obrazie, co prawdopodobnie zauważył sam aversh, skoro w naszej rozmowie na kanale poruszył jedynie temat słowa "pdf" i jedynie to podał mi jako powód nadania blokady, jeżeli ban był oprócz poglądów aversha, o których już wspomnieliśmy, kierowany jeszcze pozostałą częścią wiadomości, to niestety zostały one błędnie zinterprtowane - jednakże nie zostałem o tym poinfomowany, więc zakładam, że nie i uważam, że aversh jest mądry, więc licz, że sam to wywnioskował. Kwestia spotkań z 14/15 latką, o których napisałem potwierdziłeś i uznałeś to za czyn odpowiedni, którego się dopuszczasz, więc nie możemy powiedzieć w tej kwesti, że dopuściłem się obrazy, zgłosiłeś za słowo pdf, które

faktycznie mogło już zostać ukarane. 

Dodam że jestem w związku z Veanaye i dobrze o tym wiesz, jak i pewnie większość serwera. 

Jest to mało istotne, ludzie są różni, dodatkowo będziemy bawić się teraz w udowadnianie czy jesteś tym pdf? Zostałeś nim nazwany i zostało to potraktowane jako obraza, kwestia słuszności długości bana i podejścia aversha do tej sprawy, który nadaje "subiektywne bany" opierające się na poglądach, bo rozumiem wykonanie bana - było konieczne, ewentualnie mute. 

Po dostaniu bana dostałem wiadomości, że poleciałeś na vc do rudypijak po logi. Chwilę później dostaje wiadomości że wchodzisz na vc i dalej mnie obrażasz od pedofili. Według ciebie jest to poprawne zachowanie? 

To dziwne informacje dostajesz, nie wiem czy poleciałem, ale jako że z rudypijak znam już się od 3(?) lat, to faktycznie, poprosiłem o odblokowanie kanału i wysłanie mi logów z tamtej sytuacji, bo swoich nie posiadam, ze względu na, że byłem z telefonu. Całkiem normalne zachowanie, skoro nie miałem swoich logów. Nic mi niestety niewiadomo o celowym wchodzeniu na kanał, żeby nazwać Cię pedofilem, skoro taka sytuacja się wydarzyła, to jednak przydałyby sie dowody, tak jak są w przypadku tego, że to napisałem, inaczej nie możemy mówić, że do tego doszło, bo nie doszło, ale niestety niektórzy ludzie żyją pomówieniami, i jak ja faktycznie prawdopodobnie pomówiłem Cię, że możesz być pedofilem, to to czy nim faktycznie jesteś nie ma żadnego wpływu na długość tego bana, a jednak to, że mogłem tak Cię nazwać na kanale głosowym jeszcze, to mogłoby już na takową długość wpłynąć. Dlaczego napisałem, że niektórzy żyją pomówieniami? Dlatego, że odnosi się to do tego co napisałeś niżej. 

Może też wspomnimy o tym jak najeżdżałeś na innych z adm że nic nie umieją i nie wiesz jak oni podostawali te rangi (będziesz wiedzieć o kogo chodzi). Ewentualnie obrażanie graczy którzy czekali na dyżurce na ts, albo jak już poszli z kanału po załatwieniu sprawy. 

Czyli tej, faktycznie za czasu członka Administracji, miałem rozmowę z Berkowskim i Nolifequ, na temat prawdopodobnego "najeżdżania" na czlonkA, nie czlonkÓW administracji. Dotyczyło to Minty, której informacje przekazała prawdopodobnie Ninuwna, albo kala33, niestety z rozmowy nie wywnioskowaliśmy nic, ponieważ do niczego takiego nigdy nie doszło, porozmawialiśmy sobie z wyżej wspomnianymi administratorami, jednak była to rozmowa bez żadnych konkretów, dowód i czegokolwiek, opierająca się jedynie na domysłach i prawdopodobnie przekształconych słowach pośrednika. Argument taki aby był, to o czym ja piszę na temat aversha faktycznie można potwierdzić ss'ami, a tutaj, nie ma żadnego konkretu i dowodu na to, ponieważ nic takiego nie miało miejsca. 

Tyle ode mnie w Twojej kwestii, teraz wypowiedź cat_gone. 

1 godzinę temu, gone_cat napisał:

Aktualnie @QamilWorkout wyjaśnił wszystko co się wydarzyło (w skrócie), a Twoje zachowanie i pisanie tekstu typu "gratulacje pdf'ie" nie było na miejscu zwłaszcza po byłym adminie nie spodziewałabym się takiego tekstu. 

Czyli tekstu, który był jedynym tekstem podlegającym obrazie gracza, jedno słowo, za które po 3 latach wzorowego zachowania na serwerze zostało ukarane, można jeszcze powiedzieć, że na początku edycji 2 dniowym banem, gdzie rozrywka rozwija się najbardziej. To czy byłem Administatorem nie ma żadnego znaczenia, do sprawy trzeba podchodzić obiektywnie czego zawsze uczy się modchatów i o co zawsze była walka w Administracji, jeżeli administrator bezpośrednio pisze, że daje tak długiego bana subiektywnie podchodząc do sytuacji, czyli patrząc na swoje poglądy co podkreśla niejednokrotnie słowami "dla mnie", to jest coś nie tak. 

Jeszcze pisałeś o tym, że to Twój pierwszy ban od 3 lat, a inni mają więcej upomnień i mają krótsze kary to niektórzy nabijają je na zasadzie obrażania się ze znajomymi, więc nie wiem co ty porównujesz, gdzie Ty siedziałeś w administracji to nawet nie miałbyś jak dostać bana. 

Trzeba odróżniać nabijanie kar na obrażaniu się ze znajomymi od bycia obrzydliwym, faktycznie porównanie z elitkiem jest takim gdzie porównujemy, jednak to obrzydliwe zachowanie, w skardze wspominam niejednokrotnie również o osobach, które otrzymują bany za toksyczne zachowanie na 1/2d bana wchodząc na serwer tylko po to aby obrazić graczy, a nie swoich znajomych. Toskyczne zachowanie składa się z kilku czynników, manipulacji drugą osobą, brakiem szacunku, regularną krytyką i poniżaniem, udawaniem ofiary i przekształcaniu faktów. Do tego typu sytuacji, jak karanie graczy na serwerze trzeba podchodzić obiektywnie z rozsądkiem, a nie tak jak chwali się aversh, że to robi. 

Znałam Cię przed administracją i szczerze, aż takiej poprawy w Twoim zachowaniu nie zauważyłam. Wybacz, ja nie mam nic do Ciebie personalnie, ale za słowa, których użyłeś zasłużyłeś na taką karę. 

Również nie mam nic do Ciebie, lecz oprócz tego, że ciągle przychodziłaś do nas na działkę i dawałaś nam jakieś przedmioty, to nigdy jakoś sensowniej się nie poznaliśmy, nigdy nie rozmawialiśmy i nie pisaliśmy jakoś często na serwerze, także nie powiedziałbym, że mnie znałaś, a jeżeli twierdzisz, że moje zachowanie, które prezentowałem teraz 3 lata jest porównalne do tego sprzed 3 lat, to nie wiem o czym my rozmawiamy.

Edytowane przez Koriksss

image-13.png

Dobra koriks to może tak. 
To ja mam taką propozycję. 
Z tego co kojarzę i słyszałem masz 17 lat i możesz odpowiadać karnie za zniesławienie. 
A propozycja brzmi: dasz mi dobrowolnie swoje dane na dsc gdzie z nimi pójdę na policję i zostaniesz zgłoszony o to. Jeżeli nie no to policja sama wyciągnie to gdzie mieszkasz. 
Admina bym wtedy poprosił o wyciągnięcie logów z chatu od momentu mojego wejścia na serwer przez wszystkie wiadomości tam. 
To wtedy bym wydrukował jak i również miał jako plik na tel/kompie i przedstawił to jako dowód. 

Jest też druga opcja: masz też to ty możliwość zgłoszenia mnie na policję o pedofilię, ale to niestety wtedy sam się wkopiesz. 

Patrząc na polskie prawo nie złamałem go. 

A co do mnie: jeśli ja coś przeskrobie, zrobię coś nie tak zgadzam się na perma i na dsc i na mc dożywotnio bez możliwości jego zdjęcia. 

Myślę że rodzice nie będą za bardzo zadowoleni jeżeli dostaną pismo. 

Kviatkowska jest w to zamieszana. 
Po mojej wiadomości „ts kviatkowska” dopiero się uruchomiłeś dodałeś że ty byś się bał. No i potem zacząłeś swoje wywody. 

Co do chamskich wypowiedzi dałem ss może nie przeczytałeś

„Są zasady to się ich trzymaj a nie oklaski zbierasz” 

jest to chamska wypowiedź z jej strony. Mogło się zakończyć są zasady to się ich trzymaj. 
Moim spotkaniem z 15 latka strasznie się interesowałeś i chciałeś odpowiedzi. Kiedy ja zapytałem czy ktoś wam wydał zgodę na ślub to odpowiedź żebym się nie interesował bo to nie moja sprawa. 
To że widzieliśmy się z minta i to że do alix pisze slodziaku również jest nie Twoją sprawą i nie powinieneś się w to wcinać. 

To jak? Podejmujesz rękawice co do zgłoszenia na policję?

Edit: 

Pedofil – to osoba, która odczuwa pociąg seksualny do dzieci, zwykle przed okresem dojrzewania (czyli poniżej ok. 13 roku życia).

👉 Samo zainteresowanie czy kontakt z nastolatkiem nie oznacza pedofilii, o ile nie ma w tym podtekstu seksualnego ani działań w tym kierunku.

Edytowane przez QamilWorkout
  • Superka 2

12 minut temu, QamilWorkout napisał:

Dobra koriks to może tak. 
To ja mam taką propozycję. 
Z tego co kojarzę i słyszałem masz 17 lat i możesz odpowiadać karnie za zniesławienie. 
A propozycja brzmi: dasz mi dobrowolnie swoje dane na dsc gdzie z nimi pójdę na policję i zostaniesz zgłoszony o to. Jeżeli nie no to policja sama wyciągnie to gdzie mieszkasz. 
Admina bym wtedy poprosił o wyciągnięcie logów z chatu od momentu mojego wejścia na serwer przez wszystkie wiadomości tam. 
To wtedy bym wydrukował jak i również miał jako plik na tel/kompie i przedstawił to jako dowód. 

Jest też druga opcja: masz też to ty możliwość zgłoszenia mnie na policję o pedofilię, ale to niestety wtedy sam się wkopiesz. 

Patrząc na polskie prawo nie złamałem go. 

A co do mnie: jeśli ja coś przeskrobie, zrobię coś nie tak zgadzam się na perma i na dsc i na mc dożywotnio bez możliwości jego zdjęcia. 

Myślę że rodzice nie będą za bardzo zadowoleni jeżeli dostaną pismo. 

Kviatkowska jest w to zamieszana. 
Po mojej wiadomości „ts kviatkowska” dopiero się uruchomiłeś dodałeś że ty byś się bał. No i potem zacząłeś swoje wywody. 

Co do chamskich wypowiedzi dałem ss może nie przeczytałeś

„Są zasady to się ich trzymaj a nie oklaski zbierasz” 

jest to chamska wypowiedź z jej strony. Mogło się zakończyć są zasady to się ich trzymaj. 
Moim spotkaniem z 15 latka strasznie się interesowałeś i chciałeś odpowiedzi. Kiedy ja zapytałem czy ktoś wam wydał zgodę na ślub to odpowiedź żebym się nie interesował bo to nie moja sprawa. 
To że widzieliśmy się z minta i to że do alix pisze slodziaku również jest nie Twoją sprawą i nie powinieneś się w to wcinać. 

To jak? Podejmujesz rękawice co do zgłoszenia na policję?

Widzę, że nie do końca rozumiesz o czym jest skarga, Twój temat i to czy faktycznie tym pdf jesteś lub nie, nie jest tutaj poruszany, nie jesteś już gwiazdą i nikt się nie bawi w udowadnianie tego, skarga dotyczy kary jaką otrzymałem za użycie danego słowa, czyli w tym momencie osoby ukaranej i osoby odpowiadającej za wydanie kary, a nie tego czy moje oskarżenia w Twoją stronę były słuszne. Twoja sprawa, czy będziesz użerał się na policji, bo ktoś obraził Cię w klockach. A "słodziaku" nie dotyczyło 16/17 letniej alix, a dalej 14 czy tam 15 letniej minty i to wielokrotnie.

W sprawie kviatkowskiej i jej pseudo chamskiego zachowania, to nie ma tu nic nieodpowiedniego w tym co napisała. Jeżeli chcemy czepiać się dopisków po banie, które nie są wcale chamskie, to pierwszy w kolejności byłby xXOskar, mimo, że go lubię, to jak wiemy i on sam również dobrze wie, potrafi czasem zarzucić niepotrzebym tekstem po banie. 

image-13.png

Widać że strasznie cię to zabolało i nie możesz przeżyć tego bana. Weź to na klatę i przeczekaj z tym banem. Skończ już swoje dalsze wywody. Poczekajmy wszyscy na odpowiedź osoby rozpatrującej skargę. 
Tyle w temacie. 
Dalej nie będę odpowiadał.
PS: wiedziałem że nie masz odwagi. 

• Superka 1

9 minut temu, QamilWorkout napisał:

Widać że strasznie cię to zabolało i nie możesz przeżyć tego bana. Weź to na klatę i przeczekaj z tym banem. Skończ już swoje dalsze wywody. Poczekajmy wszyscy na odpowiedź osoby rozpatrującej skargę. 
Tyle w temacie. 
Dalej nie będę odpowiadał.
PS: wiedziałem że nie masz odwagi. 

Tak, mimo wszystko jest jeszcze początek edycji, która zapowiadała się porządnie, 2 dni bana to jest coś czego nie mogę przeboleć jeżeli osoba wydając kare nie podeszła do tego obiektywnie. Zrozumiałbym jednak, jakby zostałoby mi to ładnie wyjaśnione na kanale głosowym, gdy zapytałem aversha i zostałyby podane jakieś konkretne argumenty, ale ich brak, a w skardze przyznanie się do wydania bana na podstawie swoich poglądów nie jest czymś o co walczyło się w administracji tyle czasu. Stąd też skarga, nie odwołanie od blokady, bo nie ukrywajmy, aktywność administracji na forum jest znikoma, prawdopodobnie zostałoby ono rozpatrzone po czasie jak wiele odwołań ostatnimi czasy, a ze sprawy nic by nie wynikło. 

Edytowane przez Koriksss

image-13.png

Mod Forum
5 godzin temu, QamilWorkout napisał:

Też się wypowiem. 

IMG_5232.png

Zostałam w to po części zamieszana, więc wypowiem się na temat moich rzekomych przewinień i "źle" wystawionych kar.

Rozumiem, że można to było różnie odebrać moją wiadomość o "oklaskach", ale naprawdę nie miałam zamiaru nikogo urazić, bo nie o to w tym chodzi. Jeśli ktoś odebrał to jako coś chamskiego, to szkoda, bo nie taki był cel. To była zwykła uwaga dotycząca zasad, nic osobistego powiązanego z naszmi sprzeczkami, Nie podoba mi się ostatnio twoje zachowanie, więc stąd ta może źle stwierdzona wiadomość. 

Jeśli chodzi o odpowiedź na pomocy — nie było mnie na niej. Otrzymałeś odpowiedź, którą tutaj załączam, więc proszę, nie pisz, że na niej byłam, bo jest to sprzeczne z faktami zawartymi w wiadomości, do której się odnosisz. Wbiłam na nią dopiero po chwili, gdy zobaczyłam, że pojawiło się pytanie na chat "a może odpowiedź tak/nie"

image.thumb.png.11626032be9082db94b08dbf54269df5.png

Rozumiem, lecz sam wiesz, że jeżeli mnie nie ma aktualnie na pomocy to faktycznie ciężej jest cokolwiek wyłapać z chatu, jeżeli jest się w tym momencie zajętym kompletnie inna rzeczą.

[14:45:16] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [RealCraft] A:QamilWorkout: a moze odpowiedz tak/nie

[14:45:54] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [Mod] kviatkowskaa: QamilWorkout ze wzgeldu na? - kara była wydana w sposób poprawny, złałeś moje prośby to otrzymałeś wyciszenie. Dostałeś upomnienia, więc szczerze po co była na rozmowa na ts3? Wbiłabym, lecz miałam problem z ts3, poprosiłam Kaala33, żeby wbiła i zobaczyła co jest. Jakoś 5 minut później czekałam na ts3, lecz ciebie nie było ani na ts3, ani na serwerze.
[14:45:59] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [RealCraft] A:kviatkowskaa rozpoczął dyżur administracyjny <- Myślę, że to tutaj też ma swoją część.

Do Koriksa nic nie pisałam na temat kar, nie mogę tego i nie robię. Pisałam coś z Caspem na ten temat i to jest jedyna osoba, której to napisałam. Rozumiem oburzenie, lecz Taryfikator i Regulamin jest nie od dziś, nie jest to i tak maksymalna kara, jeżeli chodzi o discord, ponieważ kara nie wychodziła poza max kary, czyli 5h. Sprawdziłeś to?  Dostałeś prośbę słowną o poprawie swojego zachowania (nie rozumiem czemu też nie jest załączona, rozumiem tylko, że te złe rzeczy muszą widnieć). 

image.png.f048078ead1e294a6b3b8b6ad0143993.png

Raczej można uznać tę wiadomość za upomnienie słowne, prośbę o zachowanie spokoju, trzymanie się zasad i, co najważniejsze, zaprzestanie psucia zabaw.
Nie będę kłamać Kamil, od dłuższego czasu widać, że mnie nie lubisz, z powodów mi nieznanych i zapewne nigdy ich nie poznam. Czepiasz się każdego, nawet najmniejszego błędu, i robisz to publicznie, co jest po prostu dziecinne. Bo można napisać coś na pw, zwrócić uwagę i dostać spoczko odpowiedź.

Po raz kolejny pojawia się sytuacja, w której według Ciebie robię coś źle. Zastanawia mnie tylko, dlaczego osobiste antypatie mają wpływać na Twoje decyzje, ponieważ ignorujesz moje prośby, szukasz pretekstu do przyczepienia się o cokolwiek (tak to odczuwam), zamiast po prostu zachować się obiektywnie.

Doskonale rozumiem, na czym polega funkcja opiekuna Discorda. Staram się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej i pomagać na serwerze, nawet w trudnych sytuacjach. Nie twierdzę, że kara została wydana niesłusznie ale Twoja odpowiedź „pomyślę” i natychmiastowe pójście psuć zabawy mówi sama za siebie. Coś mi tu zdecydowanie nie gra.

Miałam się tutaj nie wypowiadać, lecz chciałam wyjaśnić te dwie rzeczy. A Kamila proszę, żeby napisał do mnie na Discord, bo też mamy kilka spraw do wyjaśnienia^^

Miłego dzionka! <3

Edytowane przez kviatkowskaa
  • Superka 3

Mod Forum

Pisanie postów zostało zablokowane na czas rozpatrzenia skargi - za zgodą członka zarządu. 

• Like 1
  • Sigma 1

giphy.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...