Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

aversh

Koriksss

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: Koriksss
Nick osoby oskarżanej: aversh
Miejsce (TeamSpeak3/Discord/Forum/Serwer): Serwer Minecraft, sprawa będzie dotyczyć również discorda
Opis sytuacji: Hej, dość przykro mi z powodu, że muszę tutaj po tylu latach pojawić się w roli gracza oraz "przyjaciela Administracji", ale niestety w sytuacji, która mi się przydarzyła obiektywności zabrakło miejsca. Pisząc to nie jestem pewny przełomu i pozytywnego rozpatrzenie skargi, bo mimo wszystko z doświadczenia wiem jak wygląda ich rozpatrywanie. Liczę jednak, że w tym przypadku będzie inaczej, ponieważ sytuacja nie jest przypadkowa i jest mocno absurdalna. 
Sprawa dotyczy mojej konwersacji z graczem QamilWorkout, pomińmy jak doszło do wymiany zdań, ponieważ jest to mało ważne. Dostałem blokadę na 2 dni za "zniewagę gracza", oczywiście przed napisaniem skargi udałem się na rozmowę z avershem, aby dowiedzieć się czego konkretnie dotyczy tak absurdalnie długi ban. Powodem bana jest użycie słowa "pdf" - i tutaj rozpoczyna się sedno sprawy. Szybkim skrótem, na realcrafcie gram od około 5 lat, od około 3 lat regularnie udzielam się w życiu serwera czyt. Administracja/Zaufany Gracz/Moderacja Discord, od tego momentu nie łapałem żadnych upomnień, wyciszeń oraz banów, można powiedzieć, że byłem wzorowym graczem, oraz swego czasu dobrym członkiem Administracji, bo w tym przypadku nie mogę użyć tego samego stwierdzenia. Od ponad miesiąca gram jako gracz i również moja postawa nie zmieniła się, do dziś. Pragnę od początku zaznaczyć, że z powodem bana mogę się zgodzić, bo mimo wszystko nikomu nie wypada znieważać gracza, nieważne kim by był, jednak jak można zauważyć, a przynajmniej ja tak to odbieram, QamilWorkout (czyli osoba, której dotyczyło owe słowo) zachowuje się skrajnie prowokatorsko, stwierdzenie to nie ma na celu wywołania nagonki na niego wśród Administracji, a określa zachowanie, któremu uległem i sam dałem się sprowokować. To fakt, użyłem takiego stwierdzenia, a skarga dotyczy długości bana, który został na mnie nałożony i obiektywności w tej sprawie. Biorą pod uwagę aspekty, o których napisałem wyżej, oraz fakt, że stwierdzenie takie pada wielokrotnie na wszystkich platformach RealCrafta (Zweryfikować jestem w stanie to niestety tylko na discordzie.), do czego załączam screeny poniżej, jestem ciekawy czy według Was - członków zarządu czyli osób rozpatrujących tę skargę długość bana jest adekwatna do użytego (jednego) słowa, o którym wspomniał mi Administrator wydający kare, oraz obiektywnej opinii graczy w tej sprawie. Szczególnie, gdy gracz nie został nazwany bezpośrednio "pedofilem" a ocenzurowanym "pdf'em" 
image.png.82e1d2100c2961b48b67d6455d8d2cab.png
image.png.44158400bb537d7263c8e68f091d6d42.png
Screeny, na których widać, że słowo to jest powszechnie używane na serwerze. Takie stwierdzenia padają wielokrotnie na serwerze Minecraft jak i na Discordzie i są zwyczajnie ignorowane przez Administracji, dlaczego więc, jako gracz, który od około 3 lat nie posiadał żadnych kar, za użycie słowa "Pdf" - tego widocznego na screenach, otrzymuje z automatu swoją pierwszą blokadę na 2 dni. Chciałbym zaznaczyć, że skarga nie jest napisana w kierunku odwołania się od blokady, bo nie liczę na to i obstawiam, że zostałoby ono i tak rozpatrzone po czasie, a w celu uświadomienia Administratorowi, że takie kary są absurdalne, w momencie, w którym gracze piszący totalny syf na chacie, który nigdy nie powinien się tam pojawić, dostają bana 1/2 dni za toksyczne zachowanie, takie zachowanie jest nieporównywalne. Podczas rozmowy aversh oczywiście nie wytłumaczył mi dlaczego ban jest taki długi, oprócz tego, że jako członek zarządu może wydawać większe kary, a nazwanie kogoś pedofilem IRL nazywamy zniesławieniem, za co grozi kara więzienia. Dla porównania za kradzież również, wobec czego za zwykła kradzież możemy otrzymać od 3 miesięcy do 5 lat więzienia - nazwanie kogoś złodziejem również jest zniesławieniem, ja np. gardze takimi osobami, a nie wyobrażam sobie aby ktoś dostał bana za nazwanie kogokolwiek złodziejem, argument o (jak to ujął aversh) poważnym zniesławieniu jest bez sensowny. 

Odnosząc się jeszcze do mojego wcześniejszego porównania, osoba, która ma 57 upomnień od startu edycji (niecały miesiąc) z czego 6 aktywnych, dostaje dziś bana na śmieszne 6 godzin za toksyczne zachowanie, mimo potężnej historii kar, mimo pisania takiego syf ostatnio na chacie, który przedstawiam niżej (to nie wszystko, ale tyle znalazłem), a ja za napisanie pdf 2 dni? Szanujmy się, takie zachowanie nie powinno mieć miejsca na serwerze, a w momencie pisania tego co poniżej nikt z Administracji nie reagował, dopiero @ oloo_  po napisaniu ticketa ładnie zajął się sprawą. Zostałem poinformowany, że następne jego występki będą karane - zostały, ale banem 8 KROTNIE krótszym od mojego.
[16:04:17] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: posuwaja mnie
[17:46:10] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: dolaczcie prosze chce się spscic dla was na kamerce
[17:46:49] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: Mil0szinho rub lud
[17:47:12] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: tak mi stoi
[17:53:44] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: Mil0szinho odbierz puki mi stoi jak struna
[17:54:06] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: jezu ale mi stoi
[17:54:43] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: dolaczcie musze się spcisc dla was na kamerce

Liczę, że osoby, które będą miały ochotę się wypowiedzieć i napisać co sądzą o tej sprawie, przeczytają wszystko ze zrozumieniem, wezmą pod uwagę każdy aspekt, o którym wspomniałem i będą obiektywne. 
Oczywiście, wszystkie osoby wymienione w skardze, lub osoby, których dotyczy - bardzo Was wszystkich lubię, po prostu liczyłem, że aversh jakoś sensownie wyjaśni to ze mną na TS3, nie wyszło, więc trochę się zawiodłem. :(
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): 

• Superka 5
  • Like 1
  • Idk 1
  • Nie ośmieszaj się 1
  • XD 1

image-13.png

boże koriks dostaje bany a taka róża to se lata i żyje i pisze bzdury ofc unban 

a co do tego skrótu to nie raz było tak że raz ktoś był karany albo nie i jak już to nie na tyle dni trochę powiało mrozem z tym banem na 2 dni

Edytowane przez Czani
  • Superka 2

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Dobra zapoznałem się z sprawą i jestem bezstronny. Owszem jako były administrator Koriksss może łatwiej narazić się na jakieś bany jednakże bądźmy szczerzy, ban za coś takiego? Patrząc na logi z chatu uważam, że do żadnego zniesławienie nie doszło ponieważ widać, że te słowa nie były poważne a osoba która wzięła to na poważnie powinna trochę przemyśleć i nabrać odrobinę więcej dystansu.

(Dzięki kviatkowskaa za OffTopic)

• Superka 2
  • Like 1

image.png.2883a8be82636234eed154319a2d5d85.png

Jak najbardziej, zgadzam sie z większością co jest tutaj pisane, słowo o którym tu mowa faktycznie nie jest powszechnie karane więc ban został wydany troche nie fair, co pasowało by na kategorie "odwołania od banów", ty zaś, napisałeś w kategorii "skargi", lecz faktycznie o zachowaniu administratora którego oskarżyłeś w skardze jest może 5% tekstu, i również jestem zdania że administrator wydał troche za ostrego bana, bo wcześniej nie było to egzekwowane tak jak powinno, ale, jeśli piszesz skarge na danego administratora, a o administratorze i jego zachowaniu tekstu jest tyle, co kot napłakał, no to sory, tutaj skarga jest niestety wielkim przesadzeniem, powinno być to rozwiązane poprzez inną kategorię, tą którą wcześniej wspomniałem "odwołania od blokad", a nie na skargi, dlatego jestem za Odrzuceniem skargi na aversha, ponieważ skarga najzwyczajniej, nie dotyczy go w takim stopniu, który faktycznie byłby rozsądny aby ową skargę rozpatrzyć pozytywnie, nie zmienia to też faktu że każdy gracz począwszy od tego momentu powinien być karany za użycie ów wspomnianego słowa karą taką samą, lub podobną co został ukarany @ Koriksssaby było to najzwyczajniej w świecie sprawiedliwe. 

Pozdrawiam was cieplutko

Goronce_maslo

🥀💔Tu comprendras un jour

Que les fleurs sont plus belles

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

2076879183_image(1).png.7190e63e8ea27b915d1d7e60409249fd.png

28 minut temu, Czani napisał:

boże koriks dostaje bany a taka róża to se lata i żyje i pisze bzdury

Chcę sie odwołać jeszcze do tego tu Fragmentu, Róża bądź co bądź plećie farmazony i biadoli głupoty, ale róża nie używa słów nieadekwatnych do tego serwera, Koriks moim zdaniem też nie użył jakiegoś przerysowanego ogromnego przekleństwa, aczykolwiek słowo to było jednak obelgą i troche nie na miejscu, więc takie porównania które tutaj użyłaś/eś są również "nie na miejscu"

• Superka 1

🥀💔Tu comprendras un jour

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

5 minut temu, goronce_maslo napisał:

ale, jeśli piszesz skarge na danego administratora, a o administratorze i jego zachowaniu tekstu jest tyle, co kot napłakał, no to sory, tutaj skarga jest niestety wielkim przesadzeniem, powinno być to rozwiązane poprzez inną kategorię, tą którą wcześniej wspomniałem "odwołania od blokad", a nie na skargi, dlatego jestem za Odrzuceniem skargi na aversha, ponieważ skarga najzwyczajniej, nie dotyczy go w takim stopniu, który faktycznie byłby rozsądny aby ową skargę rozpatrzyć pozytywnie, 

49 minut temu, Koriksss napisał:

Chciałbym zaznaczyć, że skarga nie jest napisana w kierunku odwołania się od blokady, bo nie liczę na to i obstawiam, że zostałoby ono i tak rozpatrzone po czasie, a w celu uświadomienia Administratorowi, że takie kary są absurdalne, w momencie, w którym gracze piszący totalny syf na chacie, który nigdy nie powinien się tam pojawić, dostają bana 1/2 dni za toksyczne zachowanie, takie zachowanie jest nieporównywalne.

Prosiłem o czytanie ze zrozumieniem, skarga w 90% składa się z błędnej decyzji aversha, z której powinien wynieść może nie konsekwencje, a lekcje. Nie interesuje mnie skrócenie blokady, więc nieodpowiednie by było umieszczenie tam tego.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 2

image-13.png

Mową wstępu:
Jestem szczerze zdziwiony, że widzimy się tutaj w sprawie koriksa. 
Zaczynając od początku nie rozumiem czemu jest to skarga na aversha. Już wiesz jak to jest dostać odpowiedź od administracji? Niestety. Widzisz już jak funkcjonuje ten serwer od paru dobrych edycji. Wszystko tu tak działa, a bardziej nie działa. Stąd już wiesz skąd podejście moje i wielu innych graczy do administracji. Dziwisz się nam, a tutaj piszesz totalnie jakbyś był jednym z nas. 

Przechodząc do skargi.

Godzinę temu, Koriksss napisał:

Sprawa dotyczy mojej konwersacji z graczem QamilWorkout, pomińmy jak doszło do wymiany zdań, ponieważ jest to mało ważne. Dostałem blokadę na 2 dni za "zniewagę gracza", oczywiście przed napisaniem skargi udałem się na rozmowę z avershem, aby dowiedzieć się czego konkretnie dotyczy tak absurdalnie długi ban. Powodem bana jest użycie słowa "pdf" - i tutaj rozpoczyna się sedno sprawy.

Qamil od paru dni zachowuje się mega prowokacyjnie. Sam fakt tego, że został już ukrócony przez caspa dzisiaj na discordzie mnie zadowolił, lecz brakuje mi tutaj dowodu odnośnie tego jaki był ten przebieg, bo może samo określenie "Pdf" jest tutaj, że tak to ujmę "Wisienką na torcie". Uważam, że ban jest za długi jak za samo "pdf", lecz tutaj głównym wątkiem ma być wątek aversh'a, a tu 1/5 skargi wspomina w jakikolwiek sposób o przytoczonym adminie.

Szybkim skrótem, na realcrafcie gram od około 5 lat, od około 3 lat regularnie udzielam się w życiu serwera czyt. Administracja/Zaufany Gracz/Moderacja Discord, od tego momentu nie łapałem żadnych upomnień, wyciszeń oraz banów, można powiedzieć, że byłem wzorowym graczem, oraz swego czasu dobrym członkiem Administracji, bo w tym przypadku nie mogę użyć tego samego stwierdzenia. Od ponad miesiąca gram jako gracz i również moja postawa nie zmieniła się, do dziś. Pragnę od początku zaznaczyć, że z powodem bana mogę się zgodzić, bo mimo wszystko nikomu nie wypada znieważać gracza, nieważne kim by był, jednak jak można zauważyć, a przynajmniej ja tak to odbieram, QamilWorkout (czyli osoba, której dotyczyło owe słowo) zachowuje się skrajnie prowokatorsko, stwierdzenie to nie ma na celu wywołania nagonki na niego wśród Administracji, a określa zachowanie, któremu uległem i sam dałem się sprowokować. 

Ogólnie twoje long story short nie jest tu w żadnym stopniu potrzebne. Każdy kto jakoś Cię zna wie kim byłeś. Uważam, że aversh wyszedł z tej sytuacji bardzo dobrze, bo pokazał, że nie ma tutaj faworyzacji i tutaj jest ten punkt: jaki aversh miał Ci wydać wyrok? 
Spójrzmy z perspektywy aversha na tą sytuacje:
- Osoba była administratorem
- Trzeba dać mu karę, która jest zgodna z taryfikatorem.
- Znając ten serwer za za krótki ban zostanę skrytykowany.
I w tym momencie postawmy się w jego sytuacji. Jak ty byś się zachował koriks? Nie wiesz tego, nikt z nas tego nie wie, bo możemy sobie tylko gdybać.

Biorą pod uwagę aspekty, o których napisałem wyżej, oraz fakt, że stwierdzenie takie pada wielokrotnie na wszystkich platformach RealCrafta (Zweryfikować jestem w stanie to niestety tylko na discordzie.), do czego załączam screeny poniżej, jestem ciekawy czy według Was - członków zarządu czyli osób rozpatrujących tę skargę długość bana jest adekwatna do użytego (jednego) słowa, o którym wspomniał mi Administrator wydający kare, oraz obiektywnej opinii graczy w tej sprawie. Szczególnie, gdy gracz nie został nazwany bezpośrednio "pedofilem" a ocenzurowanym "pdf'em" 

I tutaj muszę się z tobą zgodzić, że za samo określenie "Pdf" nie powinno być bana, lecz po raz kolejny podkreślę, że nie dałeś tutaj najważniejszego punktu skargi, albo odbanowania (w sumie nie wiadomo czym to jest) rozmowy z qamilem. Nie wiemy jak poniosły Cię emocje, nie wiemy, na jakiej zasadzie aversh wydawał karę, w sumie nie wiemy nic o tym, po za faktem, że rozmawiałeś z avershem i nic Ci nie powiedział. 

bo nie liczę na to i obstawiam, że zostałoby ono i tak rozpatrzone po czasie, a w celu uświadomienia Administratorowi, że takie kary są absurdalne, w momencie, w którym gracze piszący totalny syf na chacie, który nigdy nie powinien się tam pojawić, dostają bana 1/2 dni za toksyczne zachowanie, takie zachowanie jest nieporównywalne. 

Odnosząc się jeszcze do mojego wcześniejszego porównania, osoba, która ma 57 upomnień od startu edycji (niecały miesiąc) z czego 6 aktywnych, dostaje dziś bana na śmieszne 6 godzin za toksyczne zachowanie, mimo potężnej historii kar, mimo pisania takiego syf ostatnio na chacie, który przedstawiam niżej (to nie wszystko, ale tyle znalazłem), a ja za napisanie pdf 2 dni? Szanujmy się, takie zachowanie nie powinno mieć miejsca na serwerze, a w momencie pisania tego co poniżej nikt z Administracji nie reagował, dopiero @ oloo_  po napisaniu ticketa ładnie zajął się sprawą. Zostałem poinformowany, że następne jego występki będą karane - zostały, ale banem 8 KROTNIE krótszym od mojego.
[16:04:17] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: posuwaja mnie
[17:46:10] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: dolaczcie prosze chce się spscic dla was na kamerce
[17:46:49] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: Mil0szinho rub lud
[17:47:12] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: tak mi stoi
[17:53:44] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: Mil0szinho odbierz puki mi stoi jak struna
[17:54:06] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: jezu ale mi stoi
[17:54:43] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [MIND][SVIP] elitek_: dolaczcie musze się spcisc dla was na kamerce

W kontekście elitka. Do czego ty to porównujesz? Od kiedy za upomnienia są bany? Przecież nie raz gracze dobijali więcej upomnień i nikt z tym nic nie robił. Po za tym, ten ban elitka wygląda na totalnie naciągany. Poznałem jego perspektywę. Elitek dostał niby ban za wyzywanie mshewrote, w powodzie jest toksyczne zachowanie, administracja broni się, że toksyczność w znaczeniu za wszystkie jego upomnienia. No nie wiem czy tylko mi to wygląda na coś podejrzanego. Czy to jest specjalnie tak zrobione pod twoją narrację - nie mam tego jak udowodnić, ale strasznie tu coś śmierdzi. Tutaj też nie bronię elitka. Jego wiadomości sam uważam, za obrzydliwe, ale skoro dostaję on za to UPOMNIENIE to chyba jest albo upomnienie, albo ban?

bo nie liczę na to i obstawiam, że zostałoby ono i tak rozpatrzone po czasie, a w celu uświadomienia Administratorowi, że takie kary są absurdalne, w momencie, w którym gracze piszący totalny syf na chacie, który nigdy nie powinien się tam pojawić, dostają bana 1/2 dni za toksyczne zachowanie, takie zachowanie jest nieporównywalne. Podczas rozmowy aversh oczywiście nie wytłumaczył mi dlaczego ban jest taki długi, oprócz tego, że jako członek zarządu może wydawać większe kary, a nazwanie kogoś pedofilem IRL nazywamy zniesławieniem, za co grozi kara więzienia. Dla porównania za kradzież również, wobec czego za zwykła kradzież możemy otrzymać od 3 miesięcy do 5 lat więzienia - nazwanie kogoś złodziejem również jest zniesławieniem, ja np. gardze takimi osobami, a nie wyobrażam sobie aby ktoś dostał bana za nazwanie kogokolwiek złodziejem, argument o (jak to ujął aversh) poważnym zniesławieniu jest bez sensowny. 

No właśnie. Jak sam zauważyłes irl jest za to dużo większa kara. Oczywiście mówimy tutaj o realiach minecraftowych, więc nie liczymy się z tym, że zostanie ktoś tutaj pociągnięty do sądu. Zgadzam się z tobą, że nazwanie kogoś złodziejem też jest zniesławieniem, ale jak ktoś coś ukradł, to jest złodziejem, a jak nie masz dowodu na to, że jest pdf'em to tylko gdybasz. 

Podsumowywując:
Uważam, że po prostu nie miałeś miejsca gdzie się spłakać. Po konsultacji z niektórymi osobami mają bardzo podobne odczucia. znowu to podkreślę, że to ani nie jest odwołanie, ani skarga na aversha. Za jedną rozmowę nie powinno być od razu skargi. Sam wiele złych rozmów jako administrator przeprowadziłeś, a pewnie wiele takich jeszcze przed tobą w innych rolach. Nie wiem co tu jeszcze napisać. Proponuję, żebyś wstawił logi wypowiedzi z qamilem. Jestem za odrzuceniem skargi. 

Edytowane przez Czystek
  • Superka 7

7 minut temu, Koriksss napisał:

Prosiłem o czytanie ze zrozumieniem, skarga w 90% składa się z błędnej decyzji aversha, z której powinien wynieść może nie konsekwencje, a lekcje. 

Czytałem ze zrozumieniem, odnosząc się pierw do pierwszego zarzutu, jedne z

niewielu fragmentów ukazujących faktycznie co bezpośrednio obracza winą aversha w twojej pierwotnej wypowiedzi to to tutaj

56 minut temu, Koriksss napisał:

Podczas rozmowy aversh oczywiście nie wytłumaczył mi dlaczego ban jest taki długi, oprócz tego, że jako członek zarządu może wydawać większe kary, a nazwanie kogoś pedofilem IRL nazywamy zniesławieniem, za co grozi kara więzienia.

Fakt, nie mowie że administrator postąpił dobrze, ale moim zdaniem jego postępowanie nie jest na tyle karygodne aby faktycznie kare otrzymać

Odnosząc sie do kolejnego zarzutu

10 minut temu, Koriksss napisał:

Nie interesuje mnie skrócenie blokady, więc nieodpowiednie by było umieszczenie tam tego.

Nie chodziło mi o to, że blokada powinna zostać skrócona, czy nie, ten temat nadaje się wrecz do tamtego działu, więc jeśli uważasz że było to "nieodpowiednie" mogłeś nie wstawiać tematu nigdzie, lecz wstawiłeś go na Skargi, i o to mi chodziło

Aczkolwiek miłej nocy ci życze, i pozdrawiam cię serdecznie

Masełko_goronce

🥀💔Tu comprendras un jour

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

Czytając twoją skargę jestem w stanie wypowiedzieć się neutralnie. Pomimo tego, że kiedyś byłeś kompletnie inną osobą (w złym tego słowa znaczeniu) to modchat, kidmod i tak dalej do admina ciebie naprostowało na dobrą drogę. Uważam, że ban jest w jakimś stopniu przesadzony, jednakże nie powinieneś angażować się w tego typu dramy, po prostu trzymać język za zębami. Wspomniałeś przykład elitka w skardze. Rozumiem, że chcesz pokazać siebie w lepszym świetle. Od nadawania upomnień jest automat/adm. Jeżeli gracz nie robi większej krzywdy oprócz wbijania tych upomnień to jaki jest sens blokować takiego gracza. Co jeśli ten gracz jest osobą aktywną, która wbija rzeczy jak inni gracze i jedynie czym się wyróżnia to upomnieniami. Gracz to gracz i tyle.

Nie znam kontekstu sytuacji między tobą a qamilem (fajnie by bylo gdybyś o tym wspomniał zamieszczając ten wpis bo bez tego ani rusz). Sam widziałem że łamał regulamin discorda (w szczególności zabawy) i uważam że to co zrobił jest dosyć słabe. Mogły ciebie ponieść emocje, sam wspomniałeś że dałeś się sprowokować. I właśnie zamiast walczyć z emocjami w tym przypadku to wyleciałes z tekstem "pdf". Ban na 2 dni jest dosyć sporą karą za takie coś bo są inni, którzy powinni polecieć na bana i to takiego dłuższego. Jednak nie ma tu tylko winy aversha. Nie wiem, czy ranga przyjaciela administracji mogła mieć wpływ na taką a nie inną blokadę bo jednak ranga do pewnych zachowań zobowiązuje. Podsumowując moim zdaniem jedna strona jak i druga coś zrobiła nie tak. Z jednej strony ty mogłeś trzymać język za zębami a z drugiej strony aversh mógł ci dać łagodniejszą karę. 

• Superka 2
  • Like 1

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

3 minuty temu, Czystek napisał:

Ogólnie twoje long story short nie jest tu w żadnym stopniu potrzebne. Każdy kto jakoś Cię zna wie kim byłeś. Uważam, że aversh wyszedł z tej sytuacji bardzo dobrze, bo pokazał, że nie ma tutaj faworyzacji i tutaj jest ten punkt: jaki aversh miał Ci wydać wyrok? 
Spójrzmy z perspektywy aversha na tą sytuacje:
- Osoba była administratorem
- Trzeba dać mu karę, która jest zgodna z taryfikatorem.
- Znając ten serwer za za krótki ban zostanę skrytykowany.
I w tym momencie postawmy się w jego sytuacji. Jak ty byś się zachował koriks? Nie wiesz tego, nikt z nas tego nie wie, bo możemy sobie tylko gdybać.

Oczywiście, że jest potrzebne, moja skarga opiera się na chęci poznania opinii graczy na ten temat oraz zarządu, który nie zawsze bierze wszystkie czynniki pod uwagę. Prosiłem również o czytanie ze zrozumieniem, kara za obraze gracza to od upomnienia do bana 5h, long story było potrzebne, ponieważ moim pierwszym banem po trzech latach jest ban wychodzący poza ramy czasowe kilkunastokrotnie. Nie był on powielany, ani na tyle wulgarny jak porównanie, którego użyłem niżej - czyli toksyczne zachowanie. Nie ma mowy tutaj o żadnej faworyzacji lub chęci jej otrzymania, ban powinien być adekwatny do posiadanych wcześniej upomnień/mute/banow oraz przewinienia, tu nie zgadza się nic. 

7 minut temu, Czystek napisał:

I tutaj muszę się z tobą zgodzić, że za samo określenie "Pdf" nie powinno być bana, lecz po raz kolejny podkreślę, że nie dałeś tutaj najważniejszego punktu skargi, albo odbanowania (w sumie nie wiadomo czym to jest) rozmowy z qamilem. Nie wiemy jak poniosły Cię emocje, nie wiemy, na jakiej zasadzie aversh wydawał karę, w sumie nie wiemy nic o tym, po za faktem, że rozmawiałeś z avershem i nic Ci nie powiedział. 

Gdybyś jednak przeczytał skargę ze zrozumieniem, wiedziałbyś czym jest, ponieważ podkreślilem to dwukrotnie. Rozmowa dotyczyła spotkania z 15 latką, wszystkie słowa oprócz "pdf" którego również użyłem zostały potwierdzone przez osobę, która wykonała zgłoszenie, sama uznała, że to co robi jest okej i nie ma nic w tym złego, więc nie możemy mówić o jakiejkolwiek większej obrazie niż nazwanie tej osoby pdf'em. W rozmowie z avershem również nie usłyszałem nic więcej niż, to że ban jest za nazwanie osoby pdf'em. 

10 minut temu, Czystek napisał:

W kontekście elitka. Do czego ty to porównujesz? Od kiedy za upomnienia są bany? Przecież nie raz gracze dobijali więcej upomnień i nikt z tym nic nie robił. Po za tym, ten ban elitka wygląda na totalnie naciągany. Poznałem jego perspektywę jak i perspektywę zgłaszającego (mshewrote). Elitek dostał niby ban za wyzywanie mshewrote, w powodzie jest toksyczne zachowanie, administracja broni się, że toksyczność w znaczeniu za wszystkie jego upomnienia, ale w sumie to mshewrote nawet nie chciał, żeby elitek dostał bana. No nie wiem czy tylko mi to wygląda na coś podejrzanego. Czy to jest specjalnie tak zrobione pod twoją narrację - nie mam tego jak udowodnić, ale strasznie tu coś śmierdzi. Tutaj też nie bronię elitka. Jego wiadomości sam uważam, za obrzydliwe, ale skoro dostaję on za to UPOMNIENIE to chyba jest albo upomnienie, albo ban?

Nikt nie mówi, że za upomnienia są bany. Ban wydawany jest na podstawie historii karalności gracza, jeżeli gracz notorycznie zachowuje się nieodpowiednio, pisze takie teksty na chacie, a potem obraża gracza i dostaje bana za toskyczne zachowanie na 6h, to jednak coś jest nie tak. Ban został nadany akurat 2 godziny po moim, a że nie wysłałem jeszcze wtedy skargi uznałem, że jest to idealny przykład, do którego można się odwołać w momencie gdzie moim pierwszym banem za jedno słowo jest dwudniowy ban. Na serwerze chcemy zapobiegać toksyczności i nieodpowiednim tekstom, a jednak nadajemy 6h bany za toksyczność przy tak bogatej historii? Nie może tak być:( 

Również nikt nie siedzi w głowie mshewrote i nikt nie wie czy on go zgłasza na poważnie, czy może akurat robi sobie żarty, to że poznałeś ich strony już po wydaniu kary, nic nie zmienia. 

16 minut temu, Czystek napisał:

No właśnie. Jak sam zauważyłes irl jest za to dużo większa kara. Oczywiście mówimy tutaj o realiach minecraftowych, więc nie liczymy się z tym, że zostanie ktoś tutaj pociągnięty do sądu. Zgadzam się z tobą, że nazwanie kogoś złodziejem też jest zniesławieniem, ale jak ktoś coś ukradł, to jest złodziejem, a jak nie masz dowodu na to, że jest pdf'em to tylko gdybasz. 

Niestety na nazwanie kogoś złodziejem również nie musisz mieć dowodów, mogłem nic nie ukraść, a czuć się znieslawiony, bo jednak ktoś mnie tak nazwał. 

18 minut temu, Czystek napisał:

Podsumowywując:
Uważam, że po prostu nie miałeś miejsca gdzie się spłakać. Po konsultacji z niektórymi osobami mają bardzo podobne odczucia. znowu to podkreślę, że to ani nie jest odwołanie, ani skarga na aversha. Za jedną rozmowę nie powinno być od razu skargi. Sam wiele złych rozmów jako administrator przeprowadziłeś, a pewnie wiele takich jeszcze przed tobą w innych rolach. Nie wiem co tu jeszcze napisać. Proponuję, żebyś wstawił logi wypowiedzi z qamilem. Jestem za odrzuceniem skargi. 

A ja uważam, że prowadzenie poważnej konwersacji z Tobą jest niemożliwe, jeżeli używasz takich sformułowań tutaj. Nie jest to odwołanie i jest to skarga na aversha co podkreślilem niejednokrotnie. Ma ona na celu wyciągnięcie przez aversha jakieś lekcji lub wniosków i większego pomyślunku przy kolejnej takiej akcji. Nie mówię tutaj o żadnych konsekwencjach, o których ktoś już tam wspomniał, nie są one aż tak konieczne. Skarga to jest miejsce, w którym mogłem o tym uświadomić resztę zarządu, bo niestety aversha na kanale głosowym nie byłem w stanie. 

Skarga nie jest za jedną rozmowę, a za całokształt tej sytuacji, tak długi ban nie jest odpowiedni w tym przypadku, a dodając od siebie rujnuje mi on plan na obecną edycję, nie mam tutaj zamiaru zbierać niczyjej atencji, ale tak jak napisałem wcześniej, z banem w odpowiednich ramach czasowych bym się zgodził - taki jest absurdalnie przesadzony. Miłego 

• Superka 1
  • Skull 1

image-13.png

30 minut temu, WyspyKanaryjskie napisał:

Rozumiem, że chcesz pokazać siebie w lepszym świetle. Od nadawania upomnień jest automat/adm. Jeżeli gracz nie robi większej krzywdy oprócz wbijania tych upomnień to jaki jest sens blokować takiego gracza. Co jeśli ten gracz jest osobą aktywną, która wbija rzeczy jak inni gracze i jedynie czym się wyróżnia to upomnieniami. Gracz to gracz i tyle.

Tak jak wspomniałem w skardze, wątek elitka jest tylko i wyłącznie drogą porównania, nie są to teksty, które powinny ujrzeć światło dziennie w Minecraftcie.

Właśnie, od wydawania upomnień jest automat/adm, niestety Administracji wcześniej sama z siebie, a potem mimo zgłoszeń nie reagowała na tego typu zachowanie, jest ono obrzydliwe, było i dalej powinno być karane dłuższym karami. Dobrze wiemy również, że automat nie wyłapuje wszystkich słów, a słowa jak spuściłem, stoi mi jak struna, posuwają mnie, nie są ani trochę odpowiednie. 

Wspominka o randze nie miała na celu uzyskania faworyzacji czy innych korzyści, a jedynie stwierdzenie, że liczyłem na to iż raczej nigdy nie będę musiał pojawić się w tym wątku, bo mimo wszystko lubię każdego członka Administracji.

Z prawdopodobnie pozostała częścią się zgadzam. Moje słowa były niepotrzebne, jednak podejście aversha na kanale głosowym oraz wygórowana kara, też nie były konieczne. Na karę zasłużyłem, ale nie 2 dniową 😉

Minął niecały miesiąc edycji, a kara za jedno słowo, która nie została odpowiednio uargumentowana, zmienia moje podejście o 360 stopni.

Edytowane przez Koriksss
  • Thinking 1

image-13.png

Napiszę Ci @ Koriksss szczerzę i bez owijania w bawełnę. Twój argument o czytaniu ze zrozumieniem jest tak wkurzający, że możesz się z nim wypchać. Do każdego tak piszesz, bo nie jest po twojej stronie. Piszesz tak pod wszystkim i do wszystkich, a może to właśnie ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem Ci bardzo dobrą odpowiedź, stawiając Ciebie w obiektywnym świetle. Ty jak zwykle piszesz o jednym.

Wybierasz się tutaj elitkiem, ale z jakiej chmury wziął Ci się tutaj elitek.

Jak już tak nalegasz to PRZECYTAŁEM JESZCZE RAZ ODPOWIEDŹ ZE ZROZUMIENIEM i wygląda to tak, jakbyś wyciągał brudy na qamila z wiedzy którą nabyłeś na adminie, i może to jest powód tak długiego bana?

Dalej nie ma co się produkować. Nazwanie rzeczy po imieniu jest dla Ciebie tragedią? Przeczytaj jeszcze raz moją idpowiedź ZE ZROZUMIENIEM, oraz daj logi z rozmowy z qamilem. Nic więcej nie ma tutaj do dodania.

• Superka 2

Napiszę Ci @ Koriksss szczerzę i bez owijania w bawełnę. Twój argument o czytaniu ze zrozumieniem jest tak wkurzający, że możesz się z nim wypchać. Do każdego tak piszesz, bo nie jest po twojej stronie. Piszesz tak pod wszystkim i do wszystkich, a może to właśnie ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem Ci bardzo dobrą odpowiedź, stawiając Ciebie w obiektywnym świetle. Ty jak zwykle piszesz o jednym.

Ciężko prowadzić konwersację jeżeli w swoim zdaniu zarzucasz coś co obaliłem w samej skardze, także będę korzystał z tego sformułowania pewnie niejednokrotnie. Dla przykładu jasno dwukrotnie w skardze napisałem, czego ona dotyczy, jaki jest jej cel oraz dlaczego akurat o tym wspomniałem, a Ty niżej piszesz mi, że nie wiesz o czym tak naprawdę jest skarga. :( 

Wybierasz się tutaj elitkiem, ale z jakiej chmury wziął Ci się tutaj elitek.

Jak już tak nalegasz to PRZECYTAŁEM JESZCZE RAZ ODPOWIEDŹ ZE ZROZUMIENIEM i wygląda to tak, jakbyś wyciągał brudy na qamila z wiedzy którą nabyłeś na adminie, i może to jest powód tak długiego bana?

Nikt się nie wybiela elitekiem, napiszę trzeci i ostatni raz w tej skardze, że jest to przykład zachowania obrzydliwego na serwerze, a mimo wszystko zignorowanego. Pozwalającego porównać dwie sytuacje i ocenić, która zasługuje na większą karę. 

Fakt, że QamilWorkout spotkał się z minta nie jest żadną tajemnicą, bo sam otwarcie niejednokrotnie pisał do niej kiedy meetup, na chatsch głównych. Jeżeli coś jeszcze jest powodem bana, to przydałoby się, żeby aversh mnie o tym poinformował, nie sądzisz? Mimo to dostałem informację, że ban jest tylko i wyłącznie za słowo "pdf". 

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że kwestia czy on tym pdf jest lub nie, nie jest ważna, nazwałem go tak - stało się, poniosę tego konsekwencje, tylko przydałoby się podejść do nich obiektywnie, tutaj kara jest wyjątkowo wysoka, patrząc na to jak ignorowane i powszechne jest to słowo na platformach RC. 

Edytowane przez Koriksss
  • XD 1

image-13.png

7 minut temu, Koriksss napisał:

Tak jak wspomniałem w skardze, wątek elitka jest tylko i wyłącznie drogą porównania, nie są to teksty, które powinny ujrzeć światło dziennie w Minecraftcie.

Właśnie, od wydawania upomnień jest automat/adm, niestety Administracji wcześniej sama z siebie, a potem mimo zgłoszeń nie reagowała na tego typu zachowanie, jest ono obrzydliwe, było i dalej powinno być karane dłuższym karami. Dobrze wiemy również, że automat nie wyłapuje wszystkich słów, a słowa jak spuściłem, stoi mi jak struna, posuwają mnie, nie są ani trochę odpowiednie.

Wspominka o randze nie miała na celu uzyskania faworyzacji czy innych korzyści, a jedynie stwierdzenie, że liczyłem na to iż raczej nigdy nie będę musiał pojawić się w tym wątku, bo mimo wszystko lubię każdego członka Administracji.

Z prawdopodobnie pozostała częścią się zgadzam. Moje słowa były niepotrzebne, jednak podejście aversha na kanale głosowym oraz wygórowana kara, też nie były konieczne. Na karę zasłużyłem, ale nie 2 dniową 😉

Minął niecały miesiąc edycji, a kara za jedno słowo, która nie została odpowiednio uargumentowana, zmienia moje podejście o 360 stopni.

Tak, tylko jaki jest sens porównywać siebie do osoby która jest toksyczna, bardzo to kontrastuje ze sobą. To tak jakbyś porówywał osobę z wieloma wykroczeniami, ogromną kartoteką do siebie (osoba która pierwszy raz od dłuższego czasu zrobiła coś niezgodnego). Nie wiem, gdzie widzisz faworyzację w mojej wypowiedzi bo o takowej nie wspominam. Ranga administracyjna spowodowała naprowadzenie ciebie na lepszą ścieżkę i zreflektowanie się za przeszłość, którą dobrze znamy. Jeżeli nie podobają ci się widełki w taryfikatorze zawsze możesz napisać propozycję w tickecie aby takowe zwiększyć w jakichś poszczególnych przypadkach. 

• Superka 2

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

2 minuty temu, Koriksss napisał:

Ciężko prowadzić konwersację jeżeli w swoim zdaniu zarzucasz coś co obaliłem w samej skardze, także będę korzystał z tego sformułowania pewnie niejednokrotnie. Dla przykładu jasno dwukrotnie w skardze napisałem, czego ona dotyczy, jaki jest jej cel oraz dlaczego akurat o tym wspomniałem, a Ty niżej piszesz mi, że nie wiesz o czym tak naprawdę jest skarga. :( 

Nikt się nie wybiela elitekiem, napiszę trzeci i ostatni raz w tej skardze, że jest to przykład zachowania obrzydliwego na serwerze, a mimo wszystko zignorowanego. Pozwalającego porównać dwie sytuacje i ocenić, która zasługuje na większą karę. 

Fakt, że QamilWorkout spotkał się z minta nie jest żadną tajemnicą, bo sam otwarcie niejednokrotnie pisał do niej kiedy meetup, na chatsch głównych. Jeżeli coś jeszcze jest powodem bana, to przydałoby się, żeby aversh mnie o tym poinformował, nie sądzisz? Mimo to dostałem informację, że ban jest tylko i wyłącznie za słowo "pdf". 

Osobiście nigdy nie słyszałem, żeby qamil spotkał się z mintą, albo naciskał na kolejne spotkanie. Nie wybierasz się elitkiem? To co robisz, jak nie poprawiasz swój pr przykładem gorszego zachowania? 

Naprawdę tak ciężko jest wstawić 20 linijek kodu? Może jest coś o czym nas nie informujesz? Może przekręcasz rozmowę z qamilem pod swoją narrację? Może ukrywasz coś w rozmowie z avershem? 

Nie wiem, sprawa dla mnie ma jeden wątek, o który piszę już od 3 odpowiedzi. Daj logi rozmowy z qamilem. Inaczej nie ma dla Ciebie czasu na dalszą konwersację, skoro oburzasz się o określenie twojej postawy. Dobranoc

• Superka 1

1 minutę temu, Koriksss napisał:

Ty niżej piszesz mi, że nie wiesz o czym tak naprawdę jest skarga

Hmm, zastanówmy sie dlaczego, pobawmy się w Mały quiz: czemu skarga jest niezrozumiała?

A) bo jest napisana staroegipskim tekstem

B) Skarga na administratora zazwyczaj sformułowana jest po to aby administrator dostał konsekwencje adekwatne do przewinienia co w wypadku twojej skargi nie ma sensu

C) bo tak mi się podoba

D) bo zawiera obrazki

Hmm.. Trudny wybór co? Dla ułatwienia dam ci koło ratunkowe 50:50 prosze:

B) Skarga na administratora zazwyczaj sformułowana jest po to aby administrator dostał konsekwencje adekwatne do przewinienia co w wypadku twojej skargi nie ma sensu

D) bo zawiera obrazki

Hmm, myślisz że odpowiedź B? Sprawdźmy

D) bo zawiera obrazki

Tak! Odpowiedź B jest prawidłowa! Gratulacje, teraz już wiesz dlaczego skarga jest bez sensu! Twoją nagrodą będzie order złotego ziemniaka

• Superka 1
  • Haha 1
  • Thinking 1

🥀💔Tu comprendras un jour

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

1 minutę temu, WyspyKanaryjskie napisał:

Tak, tylko jaki jest sens porównywać siebie do osoby która jest toksyczna, bardzo to kontrastuje ze sobą. To tak jakbyś porówywał osobę z wieloma wykroczeniami, ogromną kartoteką do siebie (osoba która pierwszy raz od dłuższego czasu zrobiła coś niezgodnego). 

Wiesz jaki? Taki, że taka osoba otrzymuje bana na 6 godzin. Tak jak sam wspomniałeś, jest toksyczna ma wiele wykroczeń, a jednak bana otrzymuje 8 krotnie mniejszego, za nazwanie kogoś cytowanym "cwelem", czy coś wiecej nie wiem, ale sam powód toksyczne zachowanie mówi wiele za siebie.

3 minuty temu, WyspyKanaryjskie napisał:

Nie wiem, gdzie widzisz faworyzację w mojej wypowiedzi bo o takowej nie wspominam. 

Nie wiem o czym mówisz, może się nie zrozumieliśmy gdzieś. 

4 minuty temu, WyspyKanaryjskie napisał:

Jeżeli nie podobają ci się widełki w taryfikatorze zawsze możesz napisać propozycję w tickecie aby takowe zwiększyć w jakichś poszczególnych przypadkach. 

Dlaczego miałyby mi się nie podobać widełki skoro nie zostały tutaj nawet zastosowane? Największa kara to ban 5h, większe są dopiero przy powieleniu. To był mój piereszy ban/mute/upo od 3 lat, nie możemy tutaj mówić o jakimkolwiek powieleniu, a możliwość wyjaśnia poza widełki przez zarząd nie jest już widełkami. 

• Nie ośmieszaj się 1

image-13.png

3 minuty temu, Koriksss napisał:

Dlaczego miałyby mi się nie podobać widełki skoro nie zostały tutaj nawet zastosowane? Największa kara to ban 5h, większe są dopiero przy powieleniu. To był mój piereszy ban/mute/upo od 3 lat, nie możemy tutaj mówić o jakimkolwiek powieleniu, a możliwość wyjaśnia poza widełki przez zarząd nie jest już widełkami

Wydaje mi się, że chodziło tutaj o widełki dotyczace wypowiedzi elitka, a nie twoich

🥀💔Tu comprendras un jour

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

6 minut temu, Czystek napisał:

Osobiście nigdy nie słyszałem, żeby qamil spotkał się z mintą, albo naciskał na kolejne spotkanie. Nie wybierasz się elitkiem? To co robisz, jak nie poprawiasz swój pr przykładem gorszego zachowania? 

Naprawdę tak ciężko jest wstawić 20 linijek kodu? Może jest coś o czym nas nie informujesz? Może przekręcasz rozmowę z qamilem pod swoją narrację? Może ukrywasz coś w rozmowie z avershem? 

Nie wiem, sprawa dla mnie ma jeden wątek, o który piszę już od 3 odpowiedzi. Daj logi rozmowy z qamilem. Inaczej nie ma dla Ciebie czasu na dalszą konwersację, skoro oburzasz się o określenie twojej postawy. Dobranoc

Nie interesuje mnie mój pr, istnieje szymada, buperson, milenka, którzy psują go już wystarczająco. Interesuję mnie gra na obecnej edycji, 2 dniowy ban mimo wszystko mocną ją ogranicza, a w moim przypadku zeruje, bo na obecną edycję nie wrócę. Rozumiem jakby był adekwatny do przewinienia, ale nie jest, a porównanie odpowiada właśnie jako przykład mojej racji. 

Napiszę również poraz trzeci pogrubionym tekstem. Jakie znaczenie ma rozmowa z kamilem, skoro podczas rozmowy z avershem zostałem poinformowany, że powodem bana jest nazwanie go "pdf". Kontekst faktycznie opierał się na temacie spotkania z minta, jednak wszystko co napisałem, zostało potwierdzone przez samego autora zgłoszenia i uznane za odpowiednie, więc nie możemy tutaj mówić o dodatkowej obrazie. Logów obecnie nie dam, bo jestem z telefonu, jednak wszystko napisane w strone Kamila oprócz stwierdzenia "pdf" zostało uznane przez niego za coś co faktycznie zrobił, a czy mu lub mi to przeszkadza, nie ma żadnego znaczenia. 

• XD 1

image-13.png

13 minut temu, goronce_maslo napisał:

Hmm, myślisz że odpowiedź B? Sprawdźmy

D) bo zawiera obrazki

Tak! Odpowiedź B jest prawidłowa! Gratulacje, teraz już wiesz dlaczego skarga jest bez sensu! Twoją nagrodą będzie order złotego ziemniaka

41 minut temu, Koriksss napisał:
42 minuty temu, Koriksss napisał:

.Nie jest to odwołanie i jest to skarga na aversha co podkreślilem niejednokrotnie. Ma ona na celu wyciągnięcie przez aversha jakieś lekcji lub wniosków i większego pomyślunku przy kolejnej takiej akcji. Nie mówię tutaj o żadnych konsekwencjach, o których ktoś już tam wspomniał, nie są one aż tak konieczne. Skarga to jest miejsce, w którym mogłem o tym uświadomić resztę zarządu, bo niestety aversha na kanale głosowym nie byłem w stanie. 

I jak tu porozmawiać z Tobą, skoro dosłownie wiadomość wyżej napisałem to. 

• Skull 1

image-13.png

50 minut temu, Koriksss napisał:

tak długi ban nie jest odpowiedni w tym przypadku, a dodając od siebie rujnuje mi on plan na obecną edycję, nie mam tutaj zamiaru zbierać niczyjej atencji, ale tak jak napisałem wcześniej, z banem w odpowiednich ramach czasowych bym się zgodził - taki jest absurdalnie przesadzony.

Non-stop mowisz ze twoj ban jest przesadzony a to ty mi dales perma za wyslanie gifa, ja również jestem za odrzuceniem. Zaznałeś w końcu tego co sam przez wiekszosc swojej kariery robiles.

• Superka 4
  • Skull 1

image2.png

image1.png

16 minut temu, Koriksss napisał:

I jak tu porozmawiać z Tobą, skoro dosłownie wiadomość wyżej napisałem to. 

No to po co piszesz skarge na forum, skoro nie ma na celu ukarania administratora (po to są skargi) 

Powołanie tej skargi mija sie z celem, dlatego jesyem na NIE

🥀💔Tu comprendras un jour

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

1 minutę temu, goronce_maslo napisał:

No to po co piszesz skarge na forum, skoro nie ma na celu ukarania administratora (po to są skargi) 

Powołanie tej skargi mija sie z celem, dlatego jesyem na NIE

Masz napisane po co. 

• Bleh 1

image-13.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...