Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Rokitaa_
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez r6ntz,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Rokitaa_
Nick Administratora, który banował: Fillplay
Kiedy to się stało?: 11.10.2025
Opis sytuacji: A więc było to tak że uzywalam przez 3 minuty x-raya (podreslam 3 minuty) na dodatek sama o tym nie wiedzialam zostalam sprawdzana(ponad 40 minut) a dokladnie bylo to tak ze poprostu zapomnialam go wylaczyc(tego x-raya) a jak sie przyznalam to dostalam bana na 10 dni, wedlug mnie jest to bardzo nie sprawiedliwe tylko zapomnialam wylaczyc niedozwolone modyfikacje i juz odrazu ban na 10 dni za 3 minutowe uzywanie x-raya, poprostu zapomnialam go wylaczyc i tyle
Screen bana

Zrzut ekranu 2025-10-12 170559.png

Edytowane przez Rokitaa_

Uważam że ban jest jak najbardziej zasłużony gdyż nawet jeśli używałaś go 3 minuty to i tak jest to złamanie regulaminu. Wątpie, że administracje interesują to ile go używałaś bo  samo posiadanie takich modów jest podstawą do bana więc za odrzuceniem.

1 godzinę temu, Rokitaa_ napisał:

Opis sytuacji: A więc było to tak że uzywalam przez 3 minuty x-raya (podreslam 3 minuty) na dodatek sama o tym nie wiedzialam

Najpierw mówisz, że nie wiedziałaś, a potem, że zapomniałaś wyłączyć

1 godzinę temu, Rokitaa_ napisał:

wedlug mnie jest to bardzo nie sprawiedliwe tylko zapomnialam wylaczyc niedozwolone modyfikacje 

no nie wiem czy tylko mi, ale coś się tu nie klei. 
Trzy minutowe używanie x-raya to i tak jest używanie niedozwolonych modyfikacji. Za odrzuceniem

1 godzinę temu, _Pacif1c napisał:

Ban jest słuszny, gdyż bany są za samo posiadanie niedozwolonych modyfikacji, lecz ty też używałaś. Natomiast moim zdaniem ban zbyt długi. Za skróceniem do 5dni.

dzieki weldug mnie tez powinien byc chociaz krotszy

SMod

Poniżej fragmenty logów z odwołującej się graczki z dnia 4 października:

Wejście na serwer:
[08:46:09] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] >> Witaj graczu Rokitaa_ na RealCraft.pl

Wejście na warp s i teleportacja na rtp:

[08:53:19] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] Teleportuje do s.

[08:53:22] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [RealCraft]Zostałeś przeniesiony w losowe miejsce na mapie surowcowej!

Włączenie x-raya:

[08:53:56] [Render thread/INFO]: [OptiFine] *** Reloading textures ***

[08:53:56] [Render thread/INFO]: [OptiFine] Resource packs: file/Fast Better Grass.zip, file/Xray_Ultimate_1.21_v5.2.2.zip

Wyłączenie x-raya:

[08:56:21] [Render thread/INFO]: [OptiFine] *** Reloading textures ***

[08:56:21] [Render thread/INFO]: [OptiFine] Resource packs: file/Fast Better Grass.zip, file/hellokittygui.zip

Powrót na działkę:

[09:11:48] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [RealCraft]Jesteś teleportowany na swoją działkę! (3 sekundy)

Nie wiem jakim cudem możemy tutaj mówić tu o jakimkolwiek zapomnieniu wyłączenia go, bo ty go włączyłaś już będąc na mapie surowcowej. Od początku przyznawałaś, że posiadasz x-raya na komputerze, ale zaprzeczałaś używania go na realcrafcie.

[SMod] Fillplay: @Rokitaa_ Czy przyznajesz się do posiadania cheatów/niedozwolonych modyfikacji?

[MIND][SVIP] Rokitaa_: przyznaje się chociaz nie uzywalam ale mam pobrane wiec się przyznaje

[SMod] Fillplay: Na pewno nie chcesz poddać się sprawdzaniu?

[MIND][SVIP] Rokitaa_: nie ja się przyznaje

[SMod] Fillplay: @Rokitaa_ Jeżeli się przyznajesz, podaj mi nazwę cheatów, jakich używasz

[MIND][SVIP] Rokitaa_: ogolnie to mam pobrane jakies x-ray ultimated czy jakoś tak

[SMod] Fillplay: No ale, jako że ban jest za samo używanie tego cheata, na prawde zalecałbym ci się poddanie normalnemu sprawdzaniu, na pewno chcesz tego bana za xraya?

[SMod] Fillplay: i się do niego przyznajesz?

[MIND][SVIP] Rokitaa_: okej to wbijam na dc

Dopiero w momencie kiedy go znalazłem i pokazałem ci dokładną datę i miejsce użycia go na naszym serwerze, powiedziałaś, że no faktycznie użyłaś go "do zrobienia jakiegoś zadania".

Po analizie danych dostępnych dla administracji (administrator rozpatrujący skargę zostanie odpowiednio poinformowany o czegółach, jeżeli ich sobie zażyczy) wnioskuję, że prawdopodobnie podczas swojego pobytu na mapie surowcowej wkopałaś się/znalazłaś spawner. Nie wiem czy znalazłaś go dokładnie w momencie kiedy miałaś xraya, bo fakt, był on włączony tylko przez 3 minuty, a pobyt na surowcowej trwał 16, ale kładzie to uzasadnione podejrzenia, że mógł on zostać użyty to znalezienia tego właśnie spawnera.

Zazwyczaj podczas znalezienia cheatów po raz pierwszy na edycji u danego gracza, dostaje on bana 10dni, traci 50% stanu konta i jego działka zostaje wyczyszczona. Zważając na to, jak krótko był ten x-ray używany, nie straciłaś ani działki, ani kasy, co już było pewną formą złagodzenia kary.

Sprawdzanie trwało stosunkowo długo przez to, że posiadałaś x-raya, ale nie przyznawałaś się do jego używania, i trzeba było bardzo dokładnie przeglądnąć pliki i logi z minecrafta.

Dodam jeszcze tylko, że w momencie kiedy pół godziny wcześniej twój kolega Kewrix był sprawdzany i przyznał się do x-raya, ty byłaś razem z nim i się kopałaś do trial chambera, co nakłada podejrzenia o ewentualną twoją współpracę z nim, do której się nie przyznałaś i której nie udało się udowodnić. Są to tylko moje przypuszczenia.

Edytowane przez Fillplay

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

Za odrzuceniem, i przedłużeniem, samo posiadanie jest nielegalne, a fillplay samym tym że nie dał bana na dłużej, nie wyczyscil konta i dzialki był łaskawy, za przedłuzenirm za kłamstwo, manipulacje i awanturnictwo

🥀💔Tu comprendras un jour

Que les fleurs sont plus belles

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

2076879183_image(1).png.7190e63e8ea27b915d1d7e60409249fd.png

• Admin Forum
  • Decyzja
Admin Forum

Odwołanie odrzucam, ponieważ i tak masz złagodzoną karę - nie straciłaś ani działki ani połowy stanu konta. Rozumiem, że to tylko trzy minuty, ale nawet przez tyle czasu na mapie surowcowej da się dużo zobaczyć. 

• Admin Forum
Admin Forum

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...