Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Fati
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez oskar,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Fati 
Nick Administratora, który banował: jaroshsynku
Kiedy to się stało?: 3.07.2025 2:30
Opis sytuacji: W pocie czoła łowiłem ryby u Poshii_ niczego nie spodziewawszy siedzac w mojej drewnianej łódce nagle dostałem informacje o zablokowanym koncie na 2 dni.
Screen bana: ... 

// Moim subiektywnym zdaniem osoba banujaca wyzej wymieniona zbanowala mnie nie majac do tego powodu i mam nadzieje ze w odpowiedzi sie do tego odniesie,  i nie oczekuje odpowiedzi ktora znajduje sie na ssie typu byles toksycznym czarno na bialym chcialbym dostac odpowiedz odnosnie ktorego zachowania tyczy sie ban na serwerze  chcialbym rowniez w ramach potencjalnego odbanowania porozmawiac o zaistnialej sytuacji na kanale glososowym z osoba ktora mnie zbanowala  jak i osoba niestronnicza ktora moglaby wysluchac obie strony w obecniej sytuacji.

//2 Apropo wczesniejszego zachowania na discordzie siedzielismy sobie wczoraj grupka bylo super smiesznie kazdy dokladal od siebie cegielke do rozmowy to jak zwykle wy super zainteresowani musieliscie podjac interwencje bo nudzi wam sie o 2 w nocy i bez zadnego powodu wchodzicie na kanal glosowy siedzac  w ciszy na zmutowanym mikrofonie i po 30 minutach podejmujecie interwencje szczegolnie ze kazdy sie smial nawet pani kwiatowska ktora jest u was w zarzadzie troche dzwina sprawa co nie ? Wracajac do name tagow nie wiem skad posiadacie informacje na temat tego ze to ja wlasnie  go rzucilem skoro bylem caly czas w łodce na przeciwko gracza Tadzio ktory ten name tag otrzymal.  Podsumowujac moja wypowiedz nie dostalem zadnego wczesniejszego upomnienia apropo mojej toskycznosci i nagle wchodzac na serwer po aferze discordowej po ktorej oczywiscie zostalem ukarany banem na godzine , nagle  szanowna administracja postanowila wejsc na serwer i za przeproszeniem ni z du*y ni z piteruchy postanowila mnie zbanowac na  2 dni jak dla mnie jest to troche chore apropo prowokacji innego gracza podejrzewam ze chodzi ci o Przemka i tutaj niestety tez sie jaro mylisz poniewaz  to on pierwszy odniosl sie do moich slow na chacie i zaczal mnie prowokowac  i dawac swoje jak ze swietne rady. Uważam , że moja kara powinna zostać zdjęta i powinno wzrosnac zainteresowanie apropo administracji ktora naduzywa swoje kompetencje i rangi ktore posiadaja. @ jaroshsynku

//3 Nie Jest to wybielenie a wrzucenie cie tez do kontekstu rozmowy w ktorej przez poczatkowa chwile uczesticzylas byly ze mna 2 osoby ktore potwierdzaja  moja wersje w ktorej  poczatkowo dobrze sie bawilas sluchajac naszej rozmowy i bylo to wlasnie po moich slowach , odnosnie kolezanki zapytalem sie jej ile ma lat jej wiek wynosil 17 nie przeszkadzala jej ta rozmowa smiala sie sluchala dodawala swoje zdania i nie padlo z jej ust zadne zdanie o zaprzestaniu tematu , troche slabo z twojej strony ze slyszysz tylko to co chcesz uslyszec i wkladasz komus slowa do buzi tymbardziej te ktore nie zlewaja sie z prawdziwa

wersja , wracajac do bana na discordzie owszem sam sie zgodzilem i nie mam do tego problemu ze zostalem tam zbanowany skoro wam to przeszkadzalo.

lecz wracamy dalej do tematu bana na mc nie na discordzie ta sprawa jest juz wyjasniona i jak obie strony wiedza kara zostala nalozona slusznie. Wracajac do znacznikow dalej ty jak i twoj kolego jaro  nie daliscie dowodu gdzie ja to podrzucilem najgorsze jest w tym ze czytanie ze zrozumieniem chyba lezy , poniewaz w poprzedniej czesci mojego odwolania napisalem ze nie wreczylem znacznika tadziowi bylem wtedy naprzeciwko niego w lodce , mysle ze jesli jest uczciwy i ma sprawne oczy moze to potwierdzic. Wracajac do tematu bana ktorego otrzymalem dalej wracacie do afery discordowej za ktora przypominam zostalem ukarany i dalej mieszacie serwer z discordem co jest bardzo nie odpowiednie i sami juz nie wiecie za co i gdzie powinienem zostac zbanowany. A wieć prosze o sciągnięcie mi z blokady z konta poniewaz nie ja rzucilem ten znacznik i po wejsciu na serwer nie zrobilem nic co lamalo by zasady i regulamin no chyba ze lowienie ryb to dla was przesada , nie chce mi sie juz odpisywac na te bzdety czy jest tu osoba ktora faktycznie zajmie sie sprawa czy bedziemy przez 2 dni wymieniac sie tym co bylo az ban tak naprawde sie skonczy. A i oczywiscie log chaty ktore sa wyslane sa tak przyciete zebym wyszedl na najgorsza osobe w tej konwersacji nawet ciezko ci bylo chyba zaznaczyc jak nazwal mnie przychlastem to tez jest okej prawda? XDDD , , , , , wracajac do tej rozmowy po nie slusznym wyzwaniu mnie na chacie zglosilem to na /pomoc na co przemeq zareagowal smiechem i napisal ze juz czeka na muta nie wiem po co te gierki skoro jestem tu tak naprawde z waszego wymyslu i to co pokazujesz nawet na tych logach nie jest adekwatne do tego za co dostalem bana czyli za toksycznosc moglibyscie wtedy zareagowac jakims upomnieniem na chacie a nie teraz bawic sie i wyciagac wszystko co jest mozliwe tylko zeby udowodnic swoja racje , dalej slabo to wyglada z waszej strony bo nie dostalem racjonalnej odpowiedzi za co jest ten ban i dochodza tylko nowe informacje ktore maja mnie pograzyc a nie sa sluszne ani adekwatne do bana ktorego utrzymalem ani powiazane z ta sprawa. W dalszym ciagu licze na odbanowanie albo zajecie sie ta sprawa w odpowiedni sposob.  Aaaaa i najlepsze jest to ze dostalem bana na serwerze oczywiscie za zachowanie na discordzie na ktorym oczywiscie odbylem swoja kare. @ kviatkowskaa @ jaroshsynku 

//4 Ban na discordzie tak jak wyzej napisalem co o tym mysle i sprawa jest załatwiona ban byl adekwatny i nie mam do tego problemu a rozpisalem sie o tym wiecej bo moim zdaniem racja byla po mojej stronie @ kviatkowskaa. Dalej oczekuje rozwiazania sprawy serwerowej mc nawet jesli uznaliscie ze jest to przegiecie mozna dac muta  gdyz iz poniewaz byl to moj pierwszy ban a ja dostaje z bomby na 48h i jednym z tlumaczen jest znacznik na ktory nie macie potwierdzenia ze ja go rzucilem i nawet jesli byscie chcieli je znalezc to nie znajdzicie bo to nie ja go podrzucilem do tadzia. Oczekuje rozwiazania sprawy serwerowej dla mnie kwestia discordowa jest juz zamknieta , chcialbym zeby ktos faktycznie na powaznie zajal sie sprawa wzial mnie na rozmowe cokolwiek a nie wymienial swoje zdania tutaj bo moim zdaniem jest to bez sensu skoro moja argumentacja jest dla was niewsytarczajaca a moim zdaniem powinna byc.

//5 @polusiaxx ksiezniczko nie jest to twoja sprawa ani nie jestes zwiazana z moderacja forum ani discorda ani minecrafta twoje zdanie jest tu zbedne rozumiem ze szukasz atencji ale mozesz to zrobic w inny sposob takze dziekujemy za twoja jak ze wazna wypowiedziec w tej kwestii ale mozesz sobie juz dac spokoj , jeszcze jedna sprawa apropo twojej kolejnej wypowiedzi masz opcje edytowania swojej poprzedniej a tego nie zrobilas i zascmiecasz moje odwolanie i robi sie zbedny mlyn tak jak to juz ujelas podczas kopania na bc.

ban za prawde.png

Edytowane przez Fati
Brak Dalszego Wyjasnienia Zbanowania
  • Wow 1
  • Idk 1
  • Nie ośmieszaj się 2
  • Skull 1
  • XD 1

Od początku wczorajszego dnia, odkąd zobaczyłem Cię na serwerze, prowokowałeś innego gracza i próbowałeś obracać to przeciwko niemu. Z czasem zacząłeś się rozkręcać - może nie jakoś mocno na czacie (i tam pojawiały się słabe teksty) to największy popis daliście na publicznym kanale głosowym serwerowego discorda. To, co tam usłyszeliśmy - Twoje obrzydliwe, wulgarne, poniżej krytki teksty i rozmowy z kolegami oraz innymi graczami których zaprosiłeś na kanał - tylko utwierdziły nas w przekonaniu, z kim mamy do czynienia. Mimo że dostałeś tylko najmniejszą możliwą karę na Discordzie (i tylko Ty ją dostałeś), przeniosłeś swoje zachowanie na Minecrafta. Wspólnie z kolegą zaczęliście rzucać obraźliwe nametagi w stronę Tadzia i moją. Całokształt sprawił, że modchat, który cytując Twój stary opis - “wygrał rangę w laysach”, postanowił skonsultować sprawę z resztą dostępnej administracji. Po poradzie zostałeś zbanowany na dwa dni. Uważam, że Twoje odwołanie po wczorajszym zachowaniu to żałosna próba wybielenia się i zrobienia z siebie ofiary, a z osoby, która zareagowała, próbujesz zrobić winnego. Aaa i szczerze liczyłem, że po pierwszym upomnieniu słownym w którym mówiłem żebyś sobie odpoczął i karze na Discordzie coś do Ciebie dotrze. Zamiast tego postanowiłeś pociągnąć temat dalej na serwerze. Uważam, że dla takich osób jak Ty i kolegi, który dostał mniejszy wymiar kary - nie powinno być miejsca na serwerze, gdzie grają też młodsi gracze. Przynajmniej na ten moment. I szczerze? Uważam, że Twoja kara powinna zostać przedłużona, a odwołanie odrzucone.

Edytowane przez jaroshsynku
  • Superka 5
  • Like 1

Co do zachowania samego gracza, tekst rzucony do mnie i do xMrowaa kiedy wcześniej łowiliśmy u Poshii_ był nie na miejscu. Nie będę go otwarcie cytować bo jest obrzydliwy. Pisanie takich stwierdzeń, w dodatku wyrwanych z kontekstu jest śmieszne. Sytuacja w jakiej byliśmy - spokojne łowienie bez żadnego dziwnego zachowania czy dwuznaczności, natomiast Ty napisałeś żenujący komentarz w naszym kierunku. 

Rozumiem, że potrzebujesz atencji ale jak masz to robić - rób to chociaż kulturalnie a nie piszesz dziwne, ohydne rzeczy na chatcie ogólnym. Nie jesteś sam na tym serwerze i nie każdy musi czytać twoje jakże "inteligentne" wypowiedzi, które tylko świadczą o twoim poziomie. 

Odwołując się do odpowiedzi jarosha - takie zachowanie wobec administracji jest nie na miejscu. Nie każdy musi wszystkich lubić, ale są jakieś granice. Kultura jednak obowiązuje, tak samo jak szacunek do innych.

Taka kara jaką dostałeś jest bardzo mała, natomiast nadal narzekasz. Z takim zachowaniem, powinieneś dostać nawet większą, bo przekroczyłeś pewne normy. 

• Superka 1
  • Like 1

Mod Forum

Dziękuję za wprowadzenie mnie w kontekst „wybielania się”. Prawda jest taka, że dwa razy podczas rozmowy się odezwałam i czy śmiałam się z Twoich wypowiedzi? Nie sądzę, że było to z Twoich konkretnych i nieciekawych wypowiedzi. Było to obrzydliwe, i to na kanale publicznym, który jest dostępny dla KAŻDEGO – w tym administracji i młodszych osób. Na serwerze obowiązuje taryfikator i regulamin (brak jego znajomości nie zwalnia z przestrzegania)! Tutaj, mc i na Discordzie – trzeba się do tego stosować.

Wy mówiliście naprawdę niestosowne rzeczy 18+ do 14/15-latki. Nie sądzisz, że jest to lekko dziwne? Twoi znajomi tłumaczyli się, że „to Discord”, lecz rozumiem, że w prawdziwym życiu byłoby to w jaki sposób nazwane??

Kara odnośnie Discorda – jak najbardziej słuszna! Jeszcze pytanko, czy uważasz, że Twoje „żarty” były odpowiednie? Szczególnie gdy również wcześniej naśmiewaliście się z Tadzia? Hmm… nie sądzę.

Daliście mu obydwoje nieciekawe podpisy, wcześniejsze prowokacje też miały miejsce. Jako administracja trzymamy się zasad i według naszego uznania wydajemy kary z rozsądkiem. Kary takowej byście nie dostali, lecz Wasze zachowanie pokazało, że szacunku nie macie. Ja Twojemu koledze po Twojej karze wytłumaczyłam, że to nie jest zachowanie odpowiednie na ten Discord – są tu różni ludzie, w szczególności osoby niepełnoletnie i niekoniecznie świadome swoich czynów.

Wy pokazujecie przykład jako osoby starsze – więc czy ten przykład został pokazany? Nie został. Na następny raz polecam iść na kanał prywaty i tam robić takie „żarty”, bo na kanałach publicznych Twoje zachowanie nie będzie akceptowane.

Edytowane przez kviatkowskaa
  • Superka 3

Jako iż byłem zamieszany w całą sytuację pozwolę dodać kilka słów od siebie. Zacząłeś pisać bezsensowne znaki na czacie, zwróciłem ci uwagę przez co zostałem zaatakowany przez ciebie agresywnymi słowami. Nawet mi groziłeś, wyzywales, poniżałeś. Przez co sam trochę już nie umiałem wytrzymać. Odwołanie do odrzucenia i nawet przedłużenia. Zamieszczam tutaj dowody:

image-13.png

image-22.png

image-14.png

image-13.png

pszemeczeq3.png

image-17.png

image-11.png

pszemeczeq2.png

image-15.png

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

Mod Forum

Ja dałam bana na discordzie, mogę oczywiście z tobą o tym porozmawiać, wyjaśnić i cię wysłuchać. Minecraft to inna sprawa, bo nie znam całego kontekstu sytaucji. Przedstawię Ci jedną rzecz odnośnie waszej rozmowy na vc która bardzo mnie na tamten moment zdziwiła (była podstawą bana) i wtedy zobaczymy czy faktycznie kara na discord powinna zostać. ID mojego discorda masz, więc możesz napisać. :>

Edytowane przez kviatkowskaa
  • Superka 2
  • Like 1

Odnosząc się do ss PrzemeczQ'a to jak można zauważyć - zwróciłam uwagę żebyście się nie kłócili bo akurat kopałam na bc u znajomego i wasze wymienne wiadomości przeszkadzały mi i zrobił się bałagan na ogólnym chatcie. No cóż, zareagowałeś tak jak widać na ss powyżej - personalne kłótnie przenoście może na /msg bo wtedy nie każdy musi czytać jak wzajemnie się atakujecie (taki mały protip).

Nie widziałam od samego początku o co się pokłóciliście, ale zamiast przystopować konwersację lub przenieść ją na pv, nadal się kłóciłeś z PrzemeczQ'iem. Nie dziwię mu się również, że się zirytował - każdy ma do tego prawo. Nie stoję po żadnej ze stron w tej "kłótni", ale nawet jeśli ktoś prosi was (gracz a nie Admin) to weźcie to pod uwagę. 

12 godzin temu, Fati napisał:

Aaaaa i najlepsze jest to ze dostalem bana na serwerze oczywiscie za zachowanie na discordzie na ktorym oczywiscie odbylem swoja kare. @ kviatkowskaa @ jaroshsynku 

Co do tego fragmentu - są to dwie różne sprawy, owszem po części się łączą ale naucz się czytać ze zrozumieniem bo i jarosh i kviatkowskaa Ci napisali za co są obydwa bany.

• Superka 1

• HeadAdmin
  • Decyzja
HeadAdmin

Dobrze, myślę, że czas zakończyć tutaj dyskusje.

Lecimy z wiadomościami które wysyłałeś na chat:

Cytat

2025-7-2 18:57:44    chat    Fati: no takze siadplaski do laski

2025-7-2 18:59:44    chat    Fati: ja nie wiem kto te nudne zasady na tym serwerze wymyslal
2025-7-2 19:01:40    chat    Fati: uposie
2025-7-2 19:01:34    chat    Fati: to piszcie sobie na pw
2025-7-2 20:19:01    chat    Fati: z administracja tutaj to jest gorzej niz za komuny naprawde xd
2025-7-2 23:04:53    chat    Fati: no wlasnie bo jestes randomem co ma 18 lat kupil vipa z matki karty i nie ogarnai gry
2025-7-2 23:04:41    chat    Fati: czy wyszedles z piwnicy dz
2025-7-2 23:05:38    chat    Fati: smieci wyniosly sie same
2025-7-2 23:05:29    chat    Fati: dzieki mordo
2025-7-2 23:05:59    chat    Fati: moglbys mnie nie obrazac lamiesz regulamin panie Przemku 
2025-7-2 23:13:11    chat    Fati: polusiaxx a ty sie nie wychylaj zza murku
2025-7-2 23:12:39    chat    Fati: skleil bym prawa piesc z twoja morda ale wtedy bys nic nie napisal
2025-7-2 23:12:17    chat    Fati: szukaj kolegow gdzie indziej
2025-7-2 23:48:55    chat    Delfinka_555: fati ten znacznik czy coś co po chwili wrzuciłeś mi do eq
2025-7-2 23:49:10    chat    Fati: ten pierwszy to ja ci wrzuciłem
2025-7-3 01:14:32    chat    Fati: nie ale wiem jak gume na niemca zalozyc a to podstawa
2025-7-3 01:17:31    chat    Fati: chcesz autograf od fatiego na lewym pośladku
2025-7-3 01:18:02    chat    Fati: jak masz seksi glos to zakoncze to finiszem
2025-7-3 01:17:53    chat    Fati: to chodz do nas na discorda pogadać

2025-7-3 01:18:44    chat    Fati: a sory expert z minecrafta ogarnia faze
2025-7-3 01:18:35    chat    Fati: ale takie zycie jeszcze sie nauczysz
2025-7-3 01:18:28    chat    Fati: ty dalej marszczysz gitare
2025-7-3 01:18:21    chat    Fati: nie tak sie wyrywa dupeczki jeszcze sie nauczysz
2025-7-3 01:20:06    chat    Fati: czyli twoj poziom iq
2025-7-3 01:28:07    chat    Fati: wchodzi jakas cipcia na dc
2025-7-3 01:28:25    chat    Fati: o nie upomnienie tylko nie to
2025-7-3 01:29:03    chat    Fati: wyzywam starszych obsrancow
2025-7-3 01:28:59    chat    Fati: przeciez ja mam 13 lat

Twoje wiadomości jasno wskazują, że nie masz zamiaru się dostosować do zasad, które panują u nas na serwerze, zachowujesz się toksycznie i obrzydliwie. Przypominam, że na serwerze również grają dzieci i takie wiadomości nie są na miejscu a wręcz, są żałosne. Widać, że musisz się dowartościować na serwerze minecraft i pokazać jak obrzydliwie wysokie masz ego. 

Nie ukrywam, że to są odpowiedzi twoje na prowokacje innych ludzi, ale w większości przypadków to ty zaczynałeś, nie akceptujemy takiego zachowania i nigdy nie będziemy.
Przemyśl co pisałeś na serwerze i czy było to w granicach przyzwoitości. 
Żaden członek Administracji nie nadużył swoich kompetencji, a wręcz przeciwnie zadziałali w tej sytuacji bardzo dobrze, mają zezwolenie na banowanie osób toksycznych, niechcących się dostosować do porządku na serwerze. Jeżeli nie podobają ci się takie zasady, to nikt z nas nie zmusza cię do grania tutaj, możesz wybrać inny serwer.

Odwołanie odrzucam.

• Superka 7

• HeadAdmin
HeadAdmin

image.png

• Superka 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...