Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Fillplay

budyn1

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: budyn

Nick osoby oskarżanej: Fillplay
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer):serwer
Opis sytuacji: Mój brat chciał ze mną zagrać na serwerze, ale Fillplay go zbanował twierdząc że to mk. Mógł po prostu wziąć go na sprawdzanie żeby udowodnić że to mk a nie bana dawać. Również przez to nie mogłem wziąc udziału w evencie. Mój brat grał na poprzednich edycjach i nie było z tym problemu. 
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): ...2025-06-19_21_03_45.thumb.png.e7ff3f5f67ad90770ebe886d89e84d65.png

• Nie ośmieszaj się 1

Wiesz, fillplay miał takie podejżenia że jest to MK bo wbiliście z tego samego ip. A podczas eventu raczej nie ma czasu sprawdzić, fakt, przepadło ci uczestniczenie, ale też była by afera gdyby faktycznie jakiś gracz był z multikonta i wygrał, lepiej dla fillplaya było poprostu na czas eventu zbanować "multikonto" które tak naprawdę nim nie było, i wyjaśnić po evencie, niż ryzykować tym że jakiś gracz będzie miał większe szanse na wygraną. Jakbyś po evencie napisał do fillplaya, lub kogokolwiek innego kto ma range kidmod+, to brat zostałby odbanowany, a sytuacja nie powtorzylaby sie, więc nie ma co dramatyzować, bo reakcja Fillplaya uzasadniona jest tym że był podczas organizowania eventu.

Jestem za Oddaleniem skargi, ponieważ uważam że Fillplay nie miał zbytnio jak inaczej wyjść z tej trudnej sytuacji, i no też, trzeba zrozumieć że poprostu jak robi sie jedną rzecz na ktorej trzeba być skupionym, to na inne sie patrzy z mniejszą uwagą, dlatego właśnie jestem na Nie 

Pozdrawiam, goronce_maslo

🥀💔Tu comprendras un jour

Que les fleurs sont plus belles

Quand tu les arroses🌹❤️🩹

2076879183_image(1).png.7190e63e8ea27b915d1d7e60409249fd.png

2025-03-02_11.54.52.png

Goronce_maslo dobrze powiedziała, wejdźcie na dc pogadajcie się z fillem. Ta skarga jest na siłę. Fill wolał nie ponosić konsekwencji, więc skarga do odrzutu, a wy pogadajcie się z nim na dc i omówicie wszystko

Mod

Nie łykam tego.

Jaka jest szansa, że twój brat tworzy konto w środku eventu, dosłownie 2 minuty po tym, jak ty wygrywasz rundę? Moim zdaniem jest to raczej mało prawdopodobne.

[20:35:34] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [Mod] Fillplay: gz budyn 1 miejsce

[20:37:11] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [RealCraft] A:Nowy gracz: roslinnyMaks - Zarejestrowany! 

Moim zdaniem jest tez to raczej niemożliwe, żeby od razu po zarejestrowaniu wchodził na event i znał odpowiedzi na pytania m.in. z nowości, i potrafł na nie tak szybko odpowiedzieć.

[20:48:36] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [Mod] Fillplay: [Pytanie]: Jaka jest szansa na drop enderperły z kamienia?

[20:48:38] [Render thread/INFO]: [System] [CHAT] [roslinnyMaks -> Fillplay] 0

Skoro grał na poprzednich edycjach, to powiedz na jakich nickach grał on i ty, bo ja po przeszukaniu logów z całej mojej gry,  z użyciem notepada++, z ostatnich 2,5 roku, ważących łącznie 3,4GB nie znalazłem ani jednej wzmianki dotyczącej graczu o takim nicku.

image.pngimage.png

Poza tym chciałbym zwrócić uwagę syl jazdy twojego "brata". Zazwyczaj gracz który wchodzi na event chce go wygrac, a po obserwaci roslinnyMaks, w trakcje swojej pierwszej rundy nie był w stanie przejechać nawet pierwszego sektoru toru, natomiast w drugiej rundzie wykosił wszystkich i wygrał z całkiem sporą przewagą. 

Moim zdaniem wchodzenie z multikont w trakcie eventu jest po prostu żałosne. Nie da się tego inaczej nazwać. Na evencie wszyscy byli informowani, że każdy gracz może wygrać event tylko raz, oraz wszelkie niesportowe zachowanie/oszukiwanie będzie odpowiednio karane. Uważam że dyskwalifikacja z eventu i ban na multikonto jest i tak karą dosyć łagodną zważając na to, że chciałeś w pewnym sensie "okraść" innych graczy z nagród i punktów, które mogliby zdobyć gdybyś ty, czy tam twój "brat", nie wchodził z multikonta.

• Nie ośmieszaj się 1

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

Byłem na evencie, brat wszedł do mnie do pokoju i zapytał się czy może ze mną zagrać.  Grał na poprzednich edycjach z innych nicków, nie pamiętam z jakich dokładnie (Makso coś tam) ale jest na dc realcrafta i ma nick makosso1_66677. Zawsze graliśmy z tego samego IP i nikt nigdy nie dostał bana za mk. Tak jak napisałem, powinieneś wziąć nas na dc i byśmy sobie wyjaśnili. Moderator nie powinien banować kogoś za mk "bo mu się tak wydaje" tylko jak daje bana powinien mieć 100% pewność że jest słuszny. Odbanujcie mu chociaż konto.

• Superka 1

Mod

Zakładająć, że twój brat faktycznie istnieje.

Skoro grał na poprzednich edycjach chciałbym znać wasze poprzednie nicku, żeby móc sobie sprawdzić kim on jest. Co do bana za mk, został on wydany po tym, jak ktoś z rangi wyżej sprawdził ip gracza roslinnyMaks i okazało się być takie samo jak twoje. W zaistniałe sytuacji myślę, że większość administratorów równiez potraktowałoby tego typu podejrzane konta, które od razu po wejściu wygrywają event i znają odpowiedzi na pyania z nowości, jako twoje multikonto. Nie miałem możliwości w śrdoku eventu zapraszać was na rozmowę na dc, a ze względu na dobro innych graczy trzeba było podjąć szybką i zdecydowaną decyzję, która w moich oczach, i prawdopodobnie także w oczach innych graczy, była decyzją dobrą, dyskwalifikującą osobę która bardzo prawdopodobnie dopuszała się nieczysych zagrań na evencie.

Tak jak wcześniej wspominałem, zachowanie roslinnegoMaksa także było dziwne jeśli chodzi o jego jazdę. Podczas pierwszej rundy całkowicie trolował i nie radził sobie z obsługą łódki, natomiast w drugiej rundzie wygrał bez większych problemów. Może prawda jest taka, że tobie się bardzo nudziło (jeżeli twój brat faktycznie istnieje i chciał wejść na event) ty postanowiłeś mu wygrać jedną z rund, na jego koncie. Jeżeli taka jest prawda, tak samo powinniście zostać zdyskwalifikowani. Niestety, to jest rzecz, której nie mamy jak zweryfikować i przy rozstrzyganiu tego typu spraw musimy polegać na dostępnych dla nas informacjach, jakich tak: rejestracja chwile po twoim zwycięztwie, takie samo ip, bardzo podejrzana jazda oraz nienaturalnia, jak na nowego gracza na tej edycji, znajomość nowości.

Co zniesienia bana za mk dla twojego brata, musicie zgłosić się do SModa na procedurę współdzielenia, a jeżeli on uzna wszyskie informacje za prawdziwne, twój brat otrzyma możliwość dalszej gry na serwerze.

• Superka 1

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

Łżesz jak pies gosciu, co edycje robisz jakies przekręty, nawet jeżeli twój z tego co kojarze 10 letni brat zarejestrował się 2 minuty po tym jak wygrałeś event to raczej nie wygrałby od razu rundy. Nie grał na tej edycji to skąd miał wiedzieć jaka jest szansa na drop pereł? Zapytał się ciebie?  To, że grał na wcześniejszych edycjach albo ty grałeś pod przykrywką to nie znaczy, że możesz się tym zasłaniać w tak perfidnej sytuacji. 
 Otrząśnij się i się nie ośmieszaj oczywiście zdecydowanie do odrzucenia,

• Superka 1

• SAdministrator
Admin

Administrator zachował się odpowiednio do sytuacji, a wszystko wyjaśnił powyżej. Graj fair i nie próbuj oszukiwać, jak to chciałeś zrobić na tym evencie - w przeciwnym razie nie będziesz brany pod uwagę w eventach jako potencjalny zwycięzca.

• Superka 2

DP3Woc2.png

• SAdministrator
Admin

skarga_adm_odrzucona.png

• Superka 2

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...