Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: VonVantomhide
Nick osoby oskarżanej: PWWP
Miejsce Forum/Serwer
Opis sytuacji: Dostałem bana za niedbałość kunsztu - brak aktualizacji w regulaminie od 2k20
Moje odwołanie zostało rozpatrzone pozytywnie a ban zniesiony, niestety the damage has been done, a ja straciłem wirtualnie część majątku, a realnie czas i poczytalność psychiczną. Nie mam pretensji do administratora który wykonywał swoje obowiązki i ukarał mnie przez podejrzenie o cheaty i brak kooperacji, mam pretensje do ludzi odpowiedzialnych za niejasny i nieaktualizowany regulamin który mnie w to wplątał, inna sprawa że gdybym przeczytał taryfikator kar i dodatkowo pomyślał dochodząc do fundamentalnych konkluzji, to może bym wywnioskował że czegoś takiego nie można robić, jednakże nie w moim interesie jest myślenie, jak i dociekanie czy regulamin jest jedyną rzeczą z która muszę się zaznajomić aby móc bezproblemowo uczestniczyć w grze na serwerze, wszak banowana jest nieznajomość regulaminu, nie regulaminu i taryfikatora kar, apeluje więc o prostą, przystępną i kompleksową aktualizację regulaminu, aby podobne przypadki nie miały swojej powtórki w przyszłości, kiedy przez niedokładność dzieją się podobne rzeczy

Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer) 

Informacje:
 Temat wątku to NICK ADMINISTRATORA   
-done-

Wymagane jest dodanie odpowiedniego tagu, tj. SKARGA, oraz dotyczącego miejsca, tj. MC, TS3, FORUM,DISCORD.
-nie mam takich tagów, dodaje jedyny który mam dostępny czyli "apelacja"-
➤ Każda skarga rozpatrywana jest przez Zarząd Serwera, wyjątkami są skargi na Zarząd ➝ wtedy Właściciel, lub w ostateczności HeadAdmin, decyduje o skardze.
-a jak skarga jest na właściciela to kto rozpatruje skargę? dajemy wtedy możliwość decyzji przez lud? Tylko aby miało to jakieś ręce i nogi, proszę aby zostało zniesione liberum veto-

Niezastosowanie się do wzoru i tematu wątku skutkuje nadaniem odpowiedniej kary dla autora wątku.
-done-

• Nie ośmieszaj się 1
  • Mrozi 1

nie rozumiem nic z tego co tu jest napisanie brak czegokolwiek jakieś puste wypociny na nie? a i jak używasz chatu gpt to jakiś porządny weź a nie jakieś pierwsze lepsze gówienko 

Edytowane przez Czani
  • Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Skoro nie rozumiesz polecam wymaksować umiejętność czytania ze zrozumieniem, bądź logicznego myślenia
a skoro sam zasugerowałeś że tekst powstał w oparciu o LLM od openAi, możesz sam skorzystać z jego pomocy, przekopiuj tekst, wklej do gpt, i dopisz na końcu coś na styl "przetłumacz jak dla osoby o ograniczonych zdolnościach poznawczych"

Edytowane przez KrzysztofRudzinski
  • Dislike 1
  • Nie ośmieszaj się 2
  • Mrozi 1

albo wiesz co? miły ze mnie gość, trzymaj co wypluł gpt, i dodatkowo nie sądzę aby twój komentarz był spójnym głosem szerszej społeczności, a zdaniem ignoranta próbującym mnie zdyskredytować ku przychylności szerszemu grona stojącego za adminem w myśl doktryny "admin ma zawsze racje" 

Jasne! Oto uproszczona wersja Twojego tekstu, przetłumaczona tak, aby była zrozumiała dla osoby z ograniczonymi zdolnościami poznawczymi:

Dostałem bana za to, że według regulaminu zrobiłem coś źle. Problem w tym, że regulamin był stary – nie był aktualizowany od 2020 roku.

Na szczęście moje odwołanie zostało przyjęte i ban mi zdjęto. Ale niestety – już wtedy straciłem część rzeczy w grze, czas i spokój psychiczny.

Nie mam pretensji do admina, który dał bana – robił tylko swoją robotę. Mam żal do tych, którzy nie zadbali o to, żeby regulamin był jasny i aktualny. Przez to wszystko się pogmatwało.

Może, gdybym przeczytał też taryfikator kar (czyli listę za co grozi ban), to bym się domyślił, że tak nie wolno. Ale przecież każdy gracz myśli, że wystarczy przeczytać regulamin. Skoro regulamin jest obowiązkowy, to powinien zawierać wszystko, co trzeba wiedzieć – jasno i na bieżąco.

Dlatego proszę, żeby ktoś poprawił regulamin – tak, żeby był prosty, zrozumiały i zawierał wszystkie ważne rzeczy. Wtedy inni gracze nie będą mieć takich problemów jak ja.

• Nie ośmieszaj się 3

Normalnie byłbym na tak,ale.. 

sprawdziłem regulamin i są tam wzmianki o taryfikatorze kar:

image.thumb.png.8b12f5742e5a9a394b73f731d4a84142.png

image.png.dafd646e9f129eda11e18d209345581d.png

I więcej.

Więc jeśli przeczytaleś ten regulamin, w co bardzo mocno powątpiewam - musiałeś wiedzieć, że coś takiego jest. 

Dodatkowo - są one w tym samym dziale, jedyne co bym tu dodał to ew. linki żeby tacy gracze jak Ty mogli sobie elgancko kliknąć

8 godzin temu, KrzysztofRudzinski napisał:

Dlatego proszę, żeby ktoś poprawił regulamin – tak, żeby był prosty, zrozumiały i zawierał wszystkie ważne rzeczy.

Regulamin jest prosty, zrozumiały (bardziej niż twoje wypociny w głównym poście) i zawiera wszystkie rzeczy.

Tu jeszcze do osoby z Zarządu - brakuje wzmianki o serwerze discord

image.png.b372d9436963bca3ad64a98f170dafc4.png

Reasumując: jestem na nie.

Pozdrawiam,

A4_

• Superka 1
  • Dislike 1

Normalnie to bym się zgodził, ale...
Sprawdź zakładkę o niedozwolonych modyfikacjach bo tego dotyczy topic i powiedz mi co tam wyczytasz o taryfikatorze, to że umiesz użyć ctr+f i zaznaczyć mi że taryfikator był wyszczególniony w podpunkcie o komunikacji, to powiedz mi co to zmienia? Uważam że moja znajomość netykiety jest wystarczająca aby nie zostać za to zablokowanym, a brak korzystania z jakichkolwiek modów przekreślał szanse bana za niedozwolone modyfikacje ergo taryfikator nie wydał mi się interesujący ze względu na zbyt niskie prawdopodobieństwo że w jakikolwiek sposób bym go potrzebował.

dodatkowo w samym temacie wątku, gdzie masz podany regulamin jest dopisek ''Przed korzystaniem z Forum lub wejściem na serwer Minecraft/TeamSpeak3 zapoznaj się z ich regulaminami, aby nie otrzymać kary!"

Dokładnie, dobrze przeczytałeś, jedynie z regulaminami, nie ma mowy o tym że taryfikator jest równy regulaminowi, a brak jego znajomości będzie ciągnąć za sobą jakiekolwiek konsekwencje, dlatego dla mnie podpunkt 2.9 był niejasny, ponieważ sądziłem że chodzi w tym bardziej o "to są kary wg których będziemy sądzić twoje występki" niż "tutaj też są zasady które masz przeczytać, bo tego też wymagamy", btw dodatkowo jest umieszczony w sekcji "komunikacja między graczami" a nie w bardziej ogólnych postanowieniach 

Skoro regulamin jest gigachad, to wystarczy dopisać kilka słów aby zaznajomić się też z taryfikatorem bo jest on dopełnieniem regulaminu (czy cos w ten deseń), i tak naprawdę to wszystko, i cała ta sytuacja nie miałaby miejsca a powyższy podpunkt byłby w regulaminie niepotrzebny
dalej trzymam się tego że kara za brak znajomości z czymś co nie jest uwzględnione jako wymagane jest większym clown fiesta, niż ludzie którzy nadużywają tych reakcji aby dodać sobie wirtualnych cm :v

a w sumie, mój ostatni wpis tutaj, trudno wpłynąć samemu na stado męskich owiec i skłonić do ewentualnej refleksji, patrząc na to że wypowiedzi nie mogą być nawet nacechowane neutralnie, co z góry jest także łamaniem 2.2 jeśli się bawimy w bycie dokładnym

może i moja komunikacja nie jest tak jasna i dobra jakbym tego chciał, a poruszane wątki nie są w pełni wytłumaczone by wyczerpać temat, ale na moje regulaminowi i tak by się przydały choć minimalne łatki i uporządkowanie

życzę wam szczęścia i powodzenia ziomble, a sam dalej jestem na tak jeśli chodzi o rozwój i poprawę, co 5 letniemu regulaminowi by się przydało

• Like 1
  • Nie ośmieszaj się 1

• HeadAdmin
HeadAdmin
W dniu 15.06.2025 o 00:12, KrzysztofRudzinski napisał:

a sam dalej jestem na tak jeśli chodzi o rozwój i poprawę, co 5 letniemu regulaminowi by się przydało

Gdyby tutaj chodziło o rozwój i poprawę, zgodziłbym się.

Poprawa ego autora nie ma jakiejkolwiek intencji dla zarządu serwera ani związku z rozwojem i poprawą.. Wniosek ODRZUCAM

• Superka 1
  • Dislike 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin

wniosek_odrzucony.png

• Superka 1
  • Dislike 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...