Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

kviatkowskaa

Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez zabsong,

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: LasaNaKase150
Nick osoby oskarżanej:Kviatkowskaa
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): serwer
Opis sytuacji: Podczas losowania pieniędzy doszło do nieprzyjemniej sytuacji jeden z graczy celowo lub i nie podszył się pod inną osobę a tamta osoba dostała za to pieniądze administratorka po mojej prośbie o dowody stała się chamska i butna względem mnie i niechętna do rozwiązania zaistniałego konfliktu. Zmienia zdanie  po to aby wyszło na jej rację na początku napisała ze "napisała lekko za późno" potem jednak zmieniła zdanie ze nie ma określonego czasu. Pisze również że to jej decyzja do kogo trafiają pieniądze i żaden gracz nie ma możliwości do wglądu bo to ona decyduje co jest jasną oznaką dla innych graczy ze nie liczy się z ich zdaniem a nawet jeśli ich podejrzenia o faworyzacji były by prawdziwe to nie mają prawa interweniować.  Zostałam również oskarżona o nieznajomość regulaminu co mija się z prawdą a ja odbieram to jako próbę zakończenia rozmowy i wymiganie się od odpowiedzialności. Osobiście uważam że administrator jako osoba zaufana powinna pomagać graczom i rozstrzygać spory oraz dawać dobry przykład jak np. _Zmk_ który zawsze jest miły i pomocny albo Veanaye która robi jasne zasady konkursów niestety Kviatkowskaa nie wpisuje się w przykład takiego administratora. Jestem stosunkowo nowa na serwerze i gdybym nie trafiła na wcześniej wspomnianych adminów tylko na nią to raczej nie zagrzała bym miejsca dłużej takie osoby powinny być degradowane na rangi niższe lub usuwane z adm bo jak dla mnie jest nie dopuszczalne by ktoś taki reprezentował serwer w taki sposób. Od razu piszę że nie chodzi o pieniądze lecz o zasady, dobro graczy oraz dobry wizerunek samej administracji co z takimi osobami w szeregach jest raczej nie możliwe sama mogę przeznaczyć 200k na rozlosowanie dla graczy. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej skargi i przepraszam za często dość zawiłe tłumaczenie całej sprawy <3.
Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): 

image.thumb.png.95b1adbe3b915ca1398c06e1070b452b.png

• Thinking 1
  • Idk 1
  • XD 1

Mod Forum

Zacznijmy od tego, że jeśli organizuję losowanie, to odbywa się ono na moich zasadach. Sama z własnej inicjatywy wyraziłam chęć przeprowadzenia losowania, żeby umilić graczom rozgrywkę. W żadnym momencie nie próbowałam się „wymigać”, jak to zostało określone – wręcz przeciwnie, od początku zależało mi na tym, by wszystko odbyło się sprawiedliwie, więc po prostu chciałam wyjaśnić, że nie było tam faworyzacji, którą zarzuciłaś, lecz bez skutków.

Jestem świeżo na stanowisku kidmoda i moim celem było wprowadzenie pozytywnej atmosfery w grze. Tymczasem zarzuciłaś mi faworyzowanie gracza, nie znając całego kontekstu sytuacji. Uważam, że takie oskarżenia są niesprawiedliwe i oparte na niepełnych informacjach.

Wyjaśniając, napisałam na chacie komunikat o losowaniu:

"2025-6-4 17:03:15 chat    kviatkowskaa: myszki wygrałam na lotto więc robimy losowanie po 30k dla trzech osób"
"2025-6-4 17:03:44 chat    kviatkowskaa: proszę o odpowiedz na chat że jesteście jak was oznaczę"

Zrobiłam losowanie, w którym wylosowałam panią Jogurtex z którą nie mam kontaktu, a dowód jest tutaj:

image.png.b41f9ca5ec402d8a07acf2d31867dfb3.png

Zarzut o faworyzowanie uważam za niesprawiedliwy i niepoparty żadnym konkretnym dowodem. Błąd, który się wydarzył, był zwykłym niedopatrzeniem, a nie działaniem celowym.

Jeśli chodzi o formę losowania – nie spisałam jej dokładnie, to prawda. Ale skoro to ja je organizuję, to też ponoszę za nie odpowiedzialność i prowadzę je tak, jak uznaję za stosowne – oczywiście z zachowaniem uczciwości, która została moim zdaniem zachowana.

Losowanie odbywało się na początku dobrze, lecz niestety, w wyniku pomyłki wynikającej z podobieństwa nicków Jolantax i Jogurtex, omyłkowo uznałam wiadomość Jolantax za odpowiedź Jogurtex.
Z powodu dużej ilości wiadomości na chacie, nie zauważyłam różnicy w nickach i przelałam nagrodę zgodnie z wynikami losowania, czyli graczowi Jogurtex – tak jak powinno być.

Nie było tutaj żadnej faworyzacji – po prostu chwilowe niedopatrzenie.
Po chwili Jogurtex napisała mi wiadomość i wtedy dopiero zorientowałam się w sytuacji, dlatego poinformowałam ją, że pieniądze zostały już przekazane.
image.png.37adb3c52b25c3b454e432815650113c.png

Przepraszam za całe zamieszanie jak i moje zachowanie. Wyciągnę z tego wnioski i przy kolejnych inicjatywach zadbam o większą przejrzystość, np. przez dokładniejsze oznaczanie zwycięzców i przyjrzenie się temu dokładniej. Moim celem nie było wywołanie konfliktu, tylko rozdanie tego co wygrałam na lotto.

Napisałaś: "Osobiście uważam że administrator jako osoba zaufana powinna pomagać graczom i rozstrzygać spory oraz dawać dobry przykład jak np. _Zmk_ który zawsze jest miły i pomocny albo Veanaye która robi jasne zasady konkursów niestety Kviatkowskaa nie wpisuje się w przykład takiego administratora. Jestem stosunkowo nowa na serwerze i gdybym nie trafiła na wcześniej wspomnianych adminów tylko na nią to raczej nie zagrzała bym miejsca dłużej takie osoby powinny być degradowane na rangi niższe lub usuwane z adm bo jak dla mnie jest nie dopuszczalne by ktoś taki reprezentował serwer w taki sposób." - Wielu graczom pomogłam na serwerze i zawsze starałam się być dla każdego aktywna i wyrozumiała. Każdemu zdarzy się błąd przez małe niedopatrzenie. Ludzie popełniają błędy, to nie znaczy, że każdego trzeba za to w taki sposób opisywać i karać. Nie jestem złą osobą, zwyczajnie chciałam wytłumaczyć jak wyglądała sytuacja z mojej strony.

Edytowane przez kviatkowskaa
  • Superka 5

to że ktoś ma podobny nick do kogoś innego to nie podszywanie się xd po 1 każdemu może zdarzyć się pomyłka po 2 skąd wiesz że ona dała kasę jolce a nawet jeśli dała to skąd wiesz czy skoro pomyliła się to może zabrała hajs i oddała prawidłowej osobie po 3 trochę dziwne że ty wymagasz potwierdzenia od admina że coś ona zrobiła XD jakby skoro wyjaśniła sprawę to raczej temat zamknięty 

• Superka 2
  • Like 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

Witam, po przeanalizowaniu skargi postanowiłam wyrazić swoją szczegółową opinię na ten temat. 

Pierwsza sprawa która chciałabym poruszyć to kwestia "podszywania się". Widać, że gracze mają inne nicki, które może i są na pierwszy rzut oka podobne lecz jeden nie ma nic wspólnego z drugim. 

Druga sprawa, odnośnie oskarżenia kviatkowskiej o faworyzacja graczy. Jak wspomniała, losowania nie są czymś obowiązkowym, robi się je z własnej inicjatywy aby wprowadzić lepszą atmosferę oraz dodać czegoś "innego" do codziennej rozgrywki. Takie losowania są dobrym dodatkiem do gry i osoby wygrane mają okazję zdobyć określoną liczbę pieniędzy które mogą przeznaczyć na dalszy rozwój przykładowo swojej działki. Kviatkowskaa, jak już wspomniała jest dosyć nowa na randze KidModeratora także ludzkie jest to, iż musi się z nią oswoić. Osobiście nie rozumiem sensu pisania takowej skargi, skoro po przeanalizowaniu screenów które do skargi załączyłaś można wywnioskować, że kviatkowskaa wytłumaczyła wszystko jak było, na dodatek, załączyła wyżej dowody które wyraźnie świadczą o braku faworyzacji gracza, a zwykłej pomyłce. Jak już zarząd wielokrotnie powtarzał te słowa, przytoczę je, administracja to też ludzie - mamy prawo się pomylić, czy to w mniejszych czy większych sprawach. Patrząc na to, że jest początek edycji, dziennie gra stosunkowo sporo graczy, a chat szybko przemija ludzką rzeczą jest to, że kviatkowskaa mogła się pomylić z powodu podobnych nicków obydwóch graczy. Szybko jednak wyjaśniła sprawę i naprawiła swój błąd, do którego zresztą się przyznała i nawet pisała Ci o tym. Sprawa została rozwiązana i wszystko skończyło się dobrze, uważam, że kviatkowskaa jako osoba na randze KidMod ma pojęcie o serwerze i panujących na nim zasadach, myślę, że nawet nie pomyślałaby o faworyzacji graczy. Ty, jako nowy gracz dopiero serwer poznajesz, możesz nie mieć pojęcia o wielu rzeczach jak i o samym działaniu serwera, a i tak wykłócasz się z administratorką, co jest moim zdaniem już niemądre. Jasne, masz stuprocentowe prawo do napisania takiej skargi, jednak decyzję o degradacji na niższe rangi lub wyrzucenie z szeregów administracji lub ocenianie pracę w niej można zostawić samemu zarządowi który oceni wszystko.

Z mojej strony to na tyle, życzę miłego wieczorku.💕

• Superka 3
  • Like 1

11 minut temu, Czani napisał:

to że ktoś ma podobny nick do kogoś innego to nie podszywanie się xd po 1 każdemu może zdarzyć się pomyłka po 2 skąd wiesz że ona dała kasę jolce a nawet jeśli dała to skąd wiesz czy skoro pomyliła się to może zabrała hajs i oddała prawidłowej osobie po 3 trochę dziwne że ty wymagasz potwierdzenia od admina że coś ona zrobiła XD jakby skoro wyjaśniła sprawę to raczej temat zamknięty 

Widzisz problem nie leży w samej pomyłce wręcz pochwalam początkowe przyznanie się do błędu nie wiem czy ktoś się podszył specjalnie czy przypadkowo co napisałam na samym początku osobiście uważam ze gracze powinni mieć dostęp do takich informacji żeby nie dochodziło do takich sprzeczek oraz sama administracja powinna czuć się zobowiązana do ich wyjaśnienia. Czani no niestety się nie wytłumaczyła bo nie dała na to żadnych dowodów a moim problemem jest sposób wypowiedzi do gracza który nie zmiennie uważam za chamski i butny oraz nie powinien mieć miejsca między administratorem a graczem który też był kiedyś graczem i powinna wiedzieć lub jeśli nie wiedziała miała czas żeby się nauczyć w czasie bycia zg czy chatmodem że nie dopuszczalnym jest odnoszenie się w taki sposób do innych a nawet jeśli w adm ktoś nie jest powinien znać podstawowe zasady kultury osobistej przykładem może być np. koriksss który nie jednokrotnie był zaczepiany i to w bardzo brzydki sposób a jednak i przy gorszych oskarżeniach potrafił wszystko wytłumaczyć i wyjść z całej sytuacji obronną ręką i przede wszystkim z twarzą takich sytuacji widziałam kilka i wszystkie wyprowadził w iście arcymistrzowski sposób i mimo bardzo ale to bardzo bojowego nastawienia wszyscy wychodzili z kanału szczęśliwi i to było tylko kilka sytuacji które widziałam ja a ile było ich gdy mnie nie było ... pewnie dużo dużo więcej . Kolejną sprawą jest ("2025-6-4 17:03:15 chat    kviatkowskaa: myszki wygrałam na lotto więc robimy losowanie po 30k dla trzech osób") (Zacznijmy od tego, że jeśli organizuję losowanie, to odbywa się ono na moich zasadach. Sama z własnej inicjatywy wyraziłam chęć przeprowadzenia losowania, żeby umilić graczom rozgrywkę.)  niestety jednym umilasz a drugim zabierasz bo część pieniędzy którą wygrałaś po prostu im zabierasz a z godnie z regulaminem którego ''ja nie znam'' a ty powinnaś znać  musisz wiedzieć że powyżej rangi chatmod nie można już grać na serwerze a ty to robisz + nie płacisz tzw. wejściówki na lotto. Kolejną rzeczą jest sam ss od jogurtex  który nie jest żadnym dowodem w sprawie ponieważ nie ma tam dokładnie podanego nicku administratora bo z samego ss'a wynika ze lubi liczbę 70 . Więc zostaje zachowanie , niejasność w konkursach , nieznajomość regulaminu i niejasne dowody 

• Dislike 2
  • Nie ośmieszaj się 1
  • XD 1

Gość szop_pracz
28 minut temu, LasaNaKase150 napisał:

a z godnie z regulaminem którego ''ja nie znam'' a ty powinnaś znać  musisz wiedzieć że powyżej rangi chatmod nie można już grać na serwerze a ty to robisz + nie płacisz tzw. wejściówki na lotto

LasaNakase150 zgodnie z rangami osob to kidmod moze normalnie grac wiec chyba naprawde troche przestudiuj regulamin.plus bez sensu toczyc juz ten temat,kviatkowska sie wypowiedziala koperek rowniez wiec nie ma sensu.pozdrawiam!

Mod Forum

Zacznijmy od tego, że przyznałam się do błędu i sytuacja została rozwiązana. Nie mam żadnego powodu, żeby kogoś faworyzować. Każdy może się pomylić, a po zauważeniu pomyłki została ona naprawiona.

Co do tych dowodów, jako administracja staram się działać przejrzyście, ale nie każda decyzja czy sytuacja wymaga publicznego udowadniania czegokolwiek, zwłaszcza gdy temat jest wyjaśniony z osobą, która była obiektem zamieszania. Na tym screenie, którego nie musiałam załączać widać, że nie mam kontaktu z osobą oskarżona o faworyzację, więc czemu do takiej osoby miałaby polecieć faworyzacja, która z mojej strony NIGDY by się nie pojawiła?

Co do mojego tonu wypowiedzi.. Przykro mi, jeżeli mój ton został odebrany jako nieodpowiedni.  Zależało mi na normalnym wytłumaczeniu sytuacji, ale w chaotycznym czacie mogło dojść do nieporozumień, ponieważ w tym czasie pomagałam innej osobie. Nie chciałabym być w żądnym stopniu chamska, tylko wyjaśnić sytuację, a została mi zarzucona faworyzacja gracza. (jest to komiczne)

Co do innych adminów/części administracji - doceniam ich pracę/pomoc, ale każdy administrator ma inny styl działania. Staram się działać zgodnie z własnymi wartościami, w dobrej wierze, i z zachowaniem zasad, które moim zdaniem są dla mnie najlepszym wyjściem w rozwiązaniu sytuacji.

Losowanie było dobrowolne, przeprowadzone z mojej inicjatywy i z moich środków. Zgoda innych członków administracji była. Nie uczestniczę w rozgrzewce, lecz każdy z administracji ma prawo do zalosowania na lotto i rozdaniu tego, wielu adminów tak robiło i skoro jesteś nowa rozumiem, że mogłaś tego nie wiedzieć.

Mam nadzieje, ze wystarczająco wytłumaczyłam :>

• Superka 4

• Admin Forum
Admin Forum
Napisano (edytowane)
36 minut temu, LasaNaKase150 napisał:

Kolejną rzeczą jest sam ss od jogurtex  który nie jest żadnym dowodem w sprawie ponieważ nie ma tam dokładnie podanego nicku administratora bo z samego ss'a wynika ze lubi liczbę 70 . Więc zostaje zachowanie , niejasność w konkursach , nieznajomość regulaminu i niejasne dowody 

Screen jest z zabawy na serwerowym discordzie i w załączniku masz widoczny nick kviatkowskiej. 😄

IMG_0232.jpeg

Edytowane przez r6ntz
  • Superka 5

Po wstępnej analizie skargi — wypowiem się. Żadnych dóbr w postaci waluty serwerowej od Kviatkowskiej nie otrzymałem. Co więcej, to ja sam przelałem jej środki, by mogła wybrać jeszcze jedną osobę do losowania, ponieważ dość szybko zorientowałem się, że popełniłem błąd — mimo to automatycznie otrzymałem zwrot.

Moim zdaniem skarga powinna być skierowana stricte na mnie, jeśli chodzi o tę "aferę" z losowaniem, ponieważ to ja napisałem, że jestem (wiedząc, że mam podobny nick do Jogurtex).

Pozdrawiam.

Edytowane przez Jolantax
  • Superka 2
  • Like 1
  • Sigma 3

11 godzin temu, Jolantax napisał:

Po wstępnej analizie skargi — wypowiem się. Żadnych dóbr w postaci waluty serwerowej od Kviatkowskiej nie otrzymałem. Co więcej, to ja sam przelałem jej środki, by mogła wybrać jeszcze jedną osobę do losowania, ponieważ dość szybko zorientowałem się, że popełniłem błąd — mimo to automatycznie otrzymałem zwrot.

Moim zdaniem skarga powinna być skierowana stricte na mnie, jeśli chodzi o tę "aferę" z losowaniem, ponieważ to ja napisałem, że jestem (wiedząc, że mam podobny nick do Jogurtex).

Pozdrawiam.

Witam <3  bardzo fajnie że opisałeś tą sytuację mimo wszystko tak jak napisałam wcześniej tak dalej podtrzymuję swoją opinię co do zachowania a w moim wcześniejszym komentarzu do sytuacji już nic nie pisałam o faworyzacji. To że administrator miał inne rzeczy na głowie nie upoważnia go do takiego zachowania wręcz przeciwnie takie sprawy rozdzielają dobrego administratora od złego i weryfikują. Kviatkowskaa mogła napisać żebyśmy przełożyły dyskusje ponieważ ma na głowie sprawy które nie cierpią zwłoki a do tej sprawy odniesie się w czasie późniejszym czego nie zrobiła. Wiem że jest na tym stanowisku nowa i w takim czasie nie będzie na tyle dobra w tym co robi jak np. koriksss  ale po to jest system "rank up" żeby mogła się wdrożyć a piastując już to stanowisko ma na tyle długi starz i obycie z serwerem że takie błędy są niedopuszczalne więc powinna wrócić na rangę wcześniejszą aby jeszcze raz się z tymi zasadami zaznajomić pod okiem kogoś kto je bardzo dobrze zna i ich przestrzega po to jest system "rank down" bo idąc bezmyślnie w górę będzie odstawała od reszty i uważam że jest to bardzo krzywdzące dla innych administratorów którzy wkładają w to całe serce i są na tej samej randze a inni przechodzą coraz wyżej idąc po łebkach a z koro uważa że robi wszystko dobrze to nie powinna mieć problemów aby wrócić na obecne stanowisko. Dziękuje wszystkim którzy zaznajomili się z moją opinią i proszę również o ich opinie <3

• Dislike 1
  • XD 1

Mod Forum

To, co napisałaś, uważam za bardzo niesprawiedliwe.

Zacznę od tego, że absolutnie nie miałam zamiaru być niemiła. Nie działałam złośliwie, nie próbowałam nikogo urazić, wywyższać się ani kogokolwiek faworyzować. W danej chwili podjęłam decyzję, która  z perspektywy czasu mogła nie być idealna, ale była oparta na moim aktualnym doświadczeniu i najlepszych intencjach. Jestem nowa, a błędy są częścią bycia człowiekiem.

Objęłam niedawno rangę KidModa, ale to nie znaczy, że jestem nowa na serwerze czy w społeczności. Od dłuższego czasu aktywnie wspierałam graczy i pomagałam administracji. Być może tego nie śledziłaś, rozumiem to, ale właśnie dlatego było mi szczególnie przykro, że Twoja opinia całkowicie pominęła moje wcześniejsze zaangażowanie. To wszystko było widoczne i gracze, i inni administratorzy mogli zobaczyć, jak starałam się pomagać.

Tak, popełniłam błąd. Ale po to właśnie jest czas na naukę, żeby zdobywać doświadczenie w trudniejszych sytuacjach i rozwijać się jako moderator. Każdy z nas kiedyś zaczynał. Każdy kiedyś się pomylił. To, jak się z takich błędów wyciąga wnioski, świadczy o chęci rozwoju – a nie o niekompetencji.

Sugerowanie, że powinnam zostać zdegradowana i "uczyć się zasad od nowa", uważam za wyjątkowo krzywdzące. Ranga w dół to nie jest środek za jedno potknięcie, to ostateczność w sytuacjach, gdzie zawodzi podejście, systematyczność i etyka pracy. W moim przypadku mówimy o jednym zdarzeniu, które zostało przeze mnie zauważone i przemyślane, przyznałam się do błędu.

Jeśli poczułaś się źle potraktowana z mojej strony, nie bagatelizuję tego i staram się wyjaśnić. Rozumiem, że mogłaś odebrać moje zachowanie inaczej, niż je zamierzałam. Ale z drugiej strony – ja również poczułam się zaatakowana i oceniona bez wcześniejszej rozmowy czy próby zapytania o moją wersję wydarzeń. 

Być może sposób, w jaki się wypowiedziałam, mógł zabrzmieć zbyt bezpośrednio i jeśli tak, to przepraszam. Nie było moim celem wywołanie negatywnych emocji. Nigdy nie chciałam Cię urazić.

Ocena jednej sytuacji została rozciągnięta na całe kompetencje jakie posiadam. Bez pytania mnie, bez rozmowy, bez zrozumienia – tylko z gotowym wnioskiem.

Nie mam problemu z krytyką, naprawdę chcę się rozwijać i być coraz lepsza w tym, co robię aktulanie na serwerze. Ale forma tej wiadomości i ton, w jakim ją otrzymałam, zabrzmiały bardziej jak atak niż jak troska o serwer :>. Poczułam się potraktowana jak ktoś, kto nie zasługuje na drugą szansę – jakbyś zapomniała, że też mam uczucia.

Każdy z administratorów, których wymieniłaś, nawet Koriksss, który wielokrotnie został przez Ciebie wskazany jako wzór, również kiedyś zaczynał. Każdy miał swój pierwszy dzień na randze, każdy mierzył się z nowymi obowiązkami, stresem i oczekiwaniami. Dziś Korikss faktycznie jest osobą, na której można polegać i bardzo się cieszę, że takie osoby są w administracji. Ale jego obecna postawa to wynik czasu, praktyki i doświadczenia. To samo powinno dotyczyć każdego, kto dopiero stawia pierwsze kroki na wyższej randze. - Wolałam to napisać, bo porównywanie do innych skończyło się w podstawówce i bądźmy ludźmi, nikt nie jest taki sam, nikt nie jest ideałem.

• Superka 1
  • Przytulas 1

Uważam że bardzo słabo jest wybielać błąd przez pryzmat bycia człowiekiem bo fakt nikt nie jest idealny i każdy popełnia błędy ale to nie zmienia faktu że każdy powinien być z nich rozliczany często słyszymy o różnych błędach które innych kosztują wszystko a nie rozliczenie kogoś za ten błąd jest po prostu niesprawiedliwe jest to brutalne ale tak działa ten świat tutaj mamy niewątpliwie mniejszy kaliber sprawy mimo wszystko trzeba z takich spraw wyciągać wnioski jak i konsekwencje. Kolejnym punktem jest według ciebie jest niedocenienie twoich wcześniejszych zasług dzięki którym tutaj jesteś nie wątpliwie musiały być duże z koro jesteś tu gdzie jesteś ale tak jak i we wcześniejszym punkcie mojej wypowiedzi tak i tutaj uważam że dobre uczynki nie wymazują tych złych bo one zostają i "stety niestety" ciągną się za nami. "Każdy z administratorów, których wymieniłaś, nawet Koriksss, który wielokrotnie został przez Ciebie wskazany jako wzór, również kiedyś zaczynał. Każdy miał swój pierwszy dzień na randze, każdy mierzył się z nowymi obowiązkami, stresem i oczekiwaniami. Dziś Korikss faktycznie jest osobą, na której można polegać i bardzo się cieszę, że takie osoby są w administracji. Ale jego obecna postawa to wynik czasu, praktyki i doświadczenia. To samo powinno dotyczyć każdego, kto dopiero stawia pierwsze kroki na wyższej randze." tak to prawda ale dotyczy tylko doskonalenia tego fachu a nie nabierania umiejętności wyższa ranga jest ukoronowaniem tego że na niższej randze potrafisz to co potrafią wyższe rangi i zostajesz za to wynagrodzona i w taki sposób pniesz się do tak zwanego zarządu który jest organem decyzyjnym i jest niepodważalny przez swoje umiejętności, doświadczenie, wiedze, osiągnięcia i tak zwane ogólne obycie ze wszystkimi aspektami i dziedzinami na serwerze. " Wolałam to napisać, bo porównywanie do innych skończyło się w podstawówce" nie skończyło się i się nie skończy bo jest to wyraz uznania czyichś osiągnięć to taka pochwała która ma na celu zwrócenie uwagi na aspekty i ideały do których trzeba dążyć żeby być w czymś jeszcze lepszym i pokazuje braki które trzeba uzupełnić by stać się w czymś tak dobry jak dana/dane osoba/y. "Sugerowanie, że powinnam zostać zdegradowana i "uczyć się zasad od nowa", uważam za wyjątkowo krzywdzące." zgadza się może być krzywdzące ale i niezbędne do udoskonalenia swoich umiejętności które są na takich stanowiskach niezbędne do prowadzenia czynności w ramach bycia w administracji a sam tzw. degrad jest mobilizacją do samodoskonalenia i dążenia do bycia w czymś lepszym i poprawy wcześniej zaniedbanych aspektów po to by wrócić na wyższą rangę z nowymi z nowymi doświadczeniami i nową wiedzą oraz jak w tym przypadku nowym zestawem zachowań które pomogą odnaleźć się w takich sytuacjach.

Edytowane przez LasaNaKase150
poprawa textu
  • Dislike 1

Mod Forum

1. W żaden sposób się nie wybielam, piszę jak jest. Każdy popełnia błędy, i to osoba popełniająca błąd ma zrozumieć, a nie ktoś jej uświadamiać na siłę, to tak nie działa. Mimo, że bardzo chcesz nasilić moje wyrzuty sumienia. Uwierz, wiem co źle wykonałam, wiem co było nie tak, więc kontynuacja rozmowy zbędna.

2. W tak krótkim czasie dostać degradację? (dopiero świeżo się dostałam, wciąż się uczę i szkole umiejętności, a wytrzymałość to podstawa)

Wyjaśniłam jak wyglądała sytuacja, przerosiłam kilkukrotnie, bo wiem gdzie poniosłam skruchę, a dalej jestem złą osobą do degrada. Naskakiwanie na ludzi nie jest najlepszym wyjściem, a szczególnie degrad nie jest rzeczą motywującą, a wręcz przeciwnie. 

Jeżeli posiadałaś kiedyś rangę na serwerze, to wiesz jak czasem jest ciężko opanować: kłótnie, kilka osób piszących na pomocy, piszących na /msg - w trakcie gdzie zaraz masz pomóc w evencie.

4. "dobre uczynki nie wymazują tych złych bo one zostają i "stety niestety" ciągną się za nami." - Ciągną za nami to osoby, które wypominają złe rzeczy, gdy człowiek zrozumiał błąd. Wyjaśniłam, przeprosiłam, naprowadziłam na to jak faktycznie było z mojej strony i ty zrobiłaś to z twojej strony. Nie chce pod żądnym pozorem się wybielać, bo wiem w czym leżał wtedy błąd i przepraszam za moje podejście do sytuacji.

5. Jesteś krótko na serwerze, wręcz "stanowczo nowa", więc skąd wiesz, że nie posiadam umiejętności? Zarzucasz mi coś po jednej rozmowie ze mną w trakcie wielkiego zatłoczenia, które aktualnie wtedy u mnie było. Nie znasz mnie, a jednak opisujesz mnie jakbyś znała mnie wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie stosowne zdanie. Jest to dla mnie lekko dziwne, że ludzie dalej patrzą, aż tak na pierwsze  wrażenie, bo to nie ono jest "kluczem", a kształcenie się, poznawanie kompletnie nowych rzeczy z innych perspektyw i dążenie do sukcesu.

A teraz moja skromna prośba, żeby już nie wykłócać się nad czymś, gdzie nie zmienimy swoich zdań, zostawmy decyzję zarządowi.

Zarząd weźmie całokształt pod uwagę i zdecyduje co zrobić. Miłego dzionka :>

• Superka 2

poproszę % za to co napiszę ale strasznie się źle czyta twoje wypociny gdzie piszesz wszystko jednym ciągiem xd

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za OffTopic.//Veanaye

Edytowane przez Veanaye

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

"Nie chce pod żądnym pozorem się wybielać, bo wiem w czym leżał wtedy błąd i przepraszam za moje podejście do sytuacji." dobrze ze się przyznałaś do popełnionych błędów tak jak mówiłam wcześniej powinny być z tego wyciągnięte konsekwencje bez względu na późniejszy wydźwięk sprawy. "Mimo, że bardzo chcesz nasilić moje wyrzuty sumienia" nie chce po prostu jestem bezpośrednia i uważam to za swój atut bo stawiam kawę na ławę i mówię jak jest i nie zapominam o tym co się stało wcześniej. I co mogę powiedzieć więcej ... wszystko już zostało więc mogę jedynie prosić zarząd o bezstronne podejście do sprawy za co z góry dziękuję. 

Co do samej Czanii "poproszę % za to co napiszę ale strasznie się źle czyta twoje wypociny gdzie piszesz wszystko jednym ciągiem xd" jeśli to do mnie to tak jak i na samiutkim początku przepraszam jeszcze raz rozumiem że może nie czytać się tego dość dobrze chciałam przedstawić sprawę taką jak ją widzę oraz zachować obiektywizm i nie zwracałam uwagi na sposób zapisu ponieważ moim zdaniem zszedł on na 2 plan .

LasaNaKase150

Edytowane przez LasaNaKase150
  • Like 1

Mały błąd, raczej niedopatrzenie ze strony @ kviatkowskaa. Skoro sytuacja została od razu wytłumaczona to nie widzę sensu kręcenia z niej afery. Wiadomo, że na chacie minecraftowym ciężej jest prowadzić jakąkolwiek sensowną komunikację (z czego może wynikać minimalnie ofensywny wyraz tonu kwiatkowskiej), ale skoro wszystko zostało wyjaśnione transparentnie, to nie ma co tego ciągnąć. Oczywiście za odrzuceniem.

• Superka 1

image.png.d35c2a18449ac49803689d72c46e1d8d.png

• Admin Forum
Admin Forum
Napisano (edytowane)

Witam, wypowiem się w wielkim skrócie z racji, że padł też mój nick kilka razy, a większości kwestii zgadzam się z Kviatkowską. Doceniam miłe słowa, ale niestety nigdy się nie spotkaliśmy na serwerze, na vc, ani nigdzie, bo przecież jesteś "stosunkowo" nowym graczem 🤔 - a może nie? Twoją tożsamość zachowam dla siebie i innych członków Administracji, bo pewnie skoro się nie przyznałeś/aś, to nie chcesz jej ujawniać, ale słabe jest to, że wykorzystałeś/aś fakt zmiany nicku aby niejednokrotnie skłamać w skardze, mimo tego, że grasz na serwerze kilka lat. Jak już kogoś oskarżamy to przynajmniej bądźmy szczerzy i podejdźmy do tego z szacunkiem do drugiej osoby. 

8 godzin temu, LasaNaKase150 napisał:

więc powinna wrócić na rangę wcześniejszą aby jeszcze raz się z tymi zasadami zaznajomić pod okiem kogoś kto je bardzo dobrze zna i ich przestrzega po to jest system "rank down" bo idąc bezmyślnie w górę będzie odstawała od reszty i uważam że jest to bardzo krzywdzące dla innych administratorów którzy wkładają w to całe serce i są na tej samej randze a inni przechodzą coraz wyżej idąc po łebkach a z koro uważa że robi wszystko dobrze to nie powinna mieć problemów aby wrócić na obecne stanowisko. 

Dlaczego krzywdzące, skąd wniosek, że my tutaj rywalizujemy o te rangi? W administracji każdy jest dla siebie i graczy, każdy coś z tego wyciąga i nie ma mowy tutaj o żadnej rywalizacji, żeby było to jakkolwiek krzywdzące dla kogokolwiek. Współpracujemy razem, dogadujemy się razem i nikt nie będzie miał do kogoś zażaleń, że otrzymał wyższą rangę, więc proszę nie pisać głupot. To, że mogła popełnić jeden błąd nie znaczy, że nie wkłada serca w serwer. Sam osobiście widzę ile czasu kviatkowskaa poświęca dla serwera i jak zawsze chętna jest do pomocy. Właśnie dzięki swojemu poświęceniu i zaangażowaniu otrzymała rangę KidModeratora.
Domyślam się, że będziesz zaprzeczał/a moim zarzutom dot. zmiany nicku, ale razem wiemy jak jest i to zachowanie było po prostu słabe, nie liczę na tłumaczenia w tej kwestii. 

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 5
  • Mrozi 1

image-13.png

• HeadAdmin
  • Decyzja
HeadAdmin

Kiedyś dawno temu był taki użytkownik @Ernestn2005 który na lewo i prawo rzucał takimi kalumniami.

W zachowaniu Administratorki nie widzę niczego niestosownego, dodatkowo skłonny jestem ją pochwalić za sposób wypowiedzi w niniejszej skardze - pełen profesjonalizmu i zrozumienia dla oskarżycielki @LasaNaKase150
Skargę odrzucam oczywiście.

• Superka 8

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin

skarga_adm_odrzucona.png

• Superka 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...