Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

zaxcie
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez Nolifequ,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: zaxcie
Nick Administratora, który banował: nolifequ
Kiedy to się stało?: 03.06.2025
Opis sytuacji: Chcę wejść na serwer a tu ban za "Próba sprzedaży złota za PLN", Na początku chciałbym dowiedzieć się o co chodzi bo nie przypominam sobie żebym oferował cokolwiek za "PLN", nawet jeśli pisałbym to dla żartu, to nie przypominam sobie żeby doszło do takiej sytuacji. Bardzo prosiłbym o wyjaśnienie, oraz rozpatrzenie mojego odwołania.
Screen bana

xpp.png

• Superka 5

Zaxcie to mój bratanek, który urodził się na Ukrainie. Ja, Bejmianek, jestem Chilijczykiem z andaluzyjskimi korzeniami, jednak przygarnąłem go pod swój dach — mi casa es su casa. Znam go od najmłodszych lat; jestem od niego starszy o dwa lata. Wychowywałem się, ucząc wszystkiego od mojego ojca, sołtysa wioski, a przekazywaną mi wiedzę dziedziczył po mnie mój brat Zax.

Jestem głęboko przekonany, czuję to każdą kością swojego ciała, że jeśli Zaxcie napisałby coś o wymianie waluty serwerowej na realną, to wyłącznie w żartobliwym tonie. Większość jego wypowiedzi ma charakter humorystyczny. Co więcej, w rodzinnym salonie mamy podpięty czat serwera transmitujący wiadomości na żywo na 75 calowym telewizorze— i zaświadczam, że gdy ktoś z domowników przechodzi obok i przeczyta coś, co napisał Zaxcie, to natychmiast poprawia mu się humor.

Podsumowując: jestem stanowczo za ułaskawieniem mojego brata. Jak już wspomniałem — dam sobie rękę uciąć, że w żadnym wypadku nie doszłoby z jego strony do czynów haniebnych, które, jak wszyscy wiemy, są zakazane od zarania dziejów.

• Superka 3
  • Mrozi 4

Jaka jest strona administracji? Bo totalnie nie wiem na czym się oprzeć, skoro zax nie wie o co chodzi. Tutaj należy czekać na nolifeqa, lub na innego admina który wyjaśni tą sprawe

• Superka 1

• Administrator
Admin

Próba handlu miała miejsce, nie ma mowy o robieniu sobie żartów.
Nie była to jedna czy trzy wiadomości, lecz zdecydowanie więcej.
Nałożona kara i tak jest stosunkowo łagodna, biorąc pod uwagę początek edycji.

• Nie ośmieszaj się 1

Ale o czym w ogóle mowa? Ja dalej nie wiem o co chodzi, czy mógłbyś wyjaśnić? Albo chociaż pokazać jedną z tych wiadomości? może ktoś po prostu się podszył, bo serio nie przypominam sobie żeby taka sytuacja miałaby kiedykolwiek miejsce @ Nolifequ

Edytowane przez zaxcie

• Administrator
Admin

ID discorda zostało potwierdzone z Twoim więc nie ma mowy o podszywaniu się pod Ciebie.
Pisałeś pewnie do kilku osób, więc nie pokaże Ci wiadomości które wysyłałeś, żebyś nie wiedział kto Cię sprzedał :)

Przeanalizowałem całą sytuację i tak, pisałem tylko do jednej osoby i to dla żartów, po prostu mieliśmy beke na vc, także nie rozumiem czemu nie chcesz wskazać mi wiadomości, skoro dobrze wiem „kto mnie sprzedał” 

• Administrator
Admin

Nie mam nic przeciwko, żebyś sam udostępnił te wiadomości.

Po co sam mam udostępniać wiadomości, skoro oboje wiemy co tam było napisane? po samym charakterze wiadomości według mnie można było odrazu wyczuć ze to bait, po prostu robiłem sobie żarty i nie rozumiem dlaczego zostało odebrane to inaczej.

Jeśli byłaby możliwość to prosiłbym o zdjęcie kary, lub chociaż jej skrócenie. Rozumiem swój błąd, lecz serio nie miałem zamiaru sprzedawać czegokolwiek w grze za Pln

Z jakiego discorda to pisałem? 

Napisałem tylko do jednego gracza z którego ja i moi koledzy mamy po prostu „beke”

Jeśli chcesz mogę wysłać ssy rozmów, ale w prywatnej wiadomości na discordzie. Pisałem tylko do jednej osoby, bo serio nie zamierzałem nic sprzedawać. Rozumiem że mogło to zostać odebrane inaczej, ale po prostu robiliśmy sobie żarty, do nikogo więcej nie pisałem, bo nie czuje potrzeby sprzedawania rzeczy na serwerze

@ Nolifequ

Edytowane przez zaxcie

• Administrator
Admin

W takim razie dalsza dyskusja jest bezcelowa. Ja nie napiszę Ci ani treści wiadomości, które pisałeś, ani nie dam znać, od kogo dostałem info.
Ty będziesz szedł w zaparte, że niczego nie pisałeś albo że to tylko żarty.

@ Nolifequnapisałem tylko do jednej osoby która bardzo lubi rafała trzaskowskiego, jego nick to palemosty. Nie pisałem do nikogo więcej, po prostu robiliśmy sobie żarty, dlatego też nie wiedziałem o co chodzi, bo po prostu myślałem że zostanie odrazu odebrane to za żart 

Czy jest możliwość zdjęcia lub skrócenia kary w zamian za jakąś kare finansową na serwerze? Nie zamierzałem nic sprzedawać, był to po prostu zwykły żart, ponieważ średnio przepadamy za ta osobą, nie pisałem i nie zamierzałem pisać do nikogo więcej

• Administrator
Admin

image.png

Gratulacje
Skoro doszliśmy już do etapu, w którym Twoje szare komórki połączyły kropki i zdałeś sobie sprawę, że próba handlu jednak miała miejsce i dodatkowo postanowiłeś odnieść się w taki, a nie inny sposób do osoby, której chwilę wcześniej uporczywie próbowałeś sprzedać złoto bana zamiast skrócić, przedłużam do 5dni.
A Tobie polecam trochę więcej kultury.

image.png
image.png

image.png

image.png

jakie kur** zlotoxddd

Otrzymujesz ostrzeżenie 15% za używanie wulgaryzmów. //r6ntz

Edytowane przez r6ntz
  • Superka 2
  • Nie ośmieszaj się 1

• Administrator
  • Decyzja
Admin

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...