Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Edward_Gierek_KC

Edward Gierek
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez aversh,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Edward_Gierek_KC
Nick Administratora, który banował: Koriksss
Kiedy to się stało?: 02.05.2025 około godziny 11:30 
Opis sytuacji: w napływie emocji wysłałem gifa zawierającą pewną scene z filmu "titanic" z dopiskiem "zrób tak" wiadomość była skierowana do użytkownika Wyspykanaryjskie do którego osobiście nic nie mam tak samo jak on do mnie. chciałbym przeprosić za moje zachowanie uważam, że do danej sytuacji NIGDY nie powinno dojść tym bardziej z powodu tak błahego powodu niestety dopiero po otrzymaniu blokady dotarło do mnie co tak naprawdę wysłałem i, że moja wiadomość mogła urazić czyjeś uczucia. Uważam, że każdy zasługuje na drugą szanse i jako, że nie miałem jeszcze żadnej blokady na serwerze dicord (albo nie pamiętam) i liczę na możliwość usunięcia blokady albo w sytuacji kiedy nie będzie to możliwe skrócenie. Postaram się tak bardzo jak tylko mogę aby to się nigdy nie powtórzyło. Oczywiście będę w stanie zrozumieć odrzucenie tego odwołania 
Screen bana: nie posiadam

• Superka 3
  • Nie ośmieszaj się 1

Uważam że należy się skrócenie bana lub całkowite jego usunięcie. Gierek faktycznie wysłał coś niestosownego, jednak nie uraziło to osoby do której było to kierowane. Widać w nim chęć poprawy i że szczerze tego żałuje.

• Superka 3

❤️ Helpka ❤️ 

Za skróceniem bana. Owy gif był w moją stronę i był on dla żartu, ponieważ  edward  jest moim zaufanym kumplem. Blokada 2 tygodnie za takiego gifa to przesada. Aczkolwiek edward nie powinien wysyłać go. Dziękuję.

• Superka 3

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

• Admin Forum
Admin Forum

Myślałem, że się nie doczekam odwołania, bo przecież "Ty po banie płakać nie będziesz" 😆
image.png 
Zacznijmy od tego, że ban nie jest za samego gifa, bo w powodzie masz również wpisane "Niewykonywanie poleceń Administracji." Niejednokrotnie byłeś upominany, że Twoje zachowanie na chacie i to co piszesz jest nie odpowiednie, nie tylko w kwestii poszczególnych graczy, ale też ogólnie tego co piszesz na chat. 
Oczywiście, gdy @ kviatkowskaa zwróciła Ci uwagę na chacie, to dałeś łapke w dół i napisałeś to z screena wyżej. 
image.png
Jestem ciekaw co masz w głowie cwaniakując na każdym kroku, gdy ktoś zwróci Ci uwagę, zaprzeczając i ignorując Administracje, a potem przychodząc i pisząc odwołanie od bana, pokornie przepraszając i obiecując, że się poprawisz

Godzinę temu, Edward Gierek napisał:

Postaram się tak bardzo jak tylko mogę aby to się nigdy nie powtórzyło.

A nawet nie do końca, bo mi postarać to Ty sobie możesz, Ty powinieneś być pewien tego, że się poprawisz, a takie pisanie jest dla mnie żenujące, szczególnie, że pozwoliłeś sobie na discordzie napisać jeszcze coś takiego, gdy jeden z graczy próbował Cię uspokoić, bo pisałeś w niestosowny sposób:
image.png
Skoro wystarczająco już się zmieniłeś dla tego serwera, to jak teraz wierzyć, że naglę się zmienisz, bo bana dostałeś? Tragedia

Godzinę temu, Edward Gierek napisał:

Uważam, że każdy zasługuje na drugą szanse i jako, że nie miałem jeszcze żadnej blokady na serwerze dicord (albo nie pamiętam)

Co, że nie miałeś żadnego bana, jak masz 13 aktywnych upomnień i byłeś niejednokrotnie upominany za swoje zachowanie przez Administracje. Na ten moment jesteś zwyczajnym szkodnikiem na chacie, a zdanie Twoich kumpli nie jest ani trochę obiektywne. Naśmiewasz się i dręczysz na chacie młodszych od siebie, choć sam jesteś jeszcze dzieciakiem, zachowujesz się karygodnie i następnym razem, żeby nie było wątpliwości dopisze po prostu w powodzenia "Toksyczne zachowanie", bo takie ono jest. Nie potrafisz się zachować, przyznać się szczerze do błędu, dopiero teraz, gdy otrzymałeś blokadę i przychodzisz z podkulonym ogonem i przepraszasz. 

Tego nawet nie widziałem wcześniej, tylko teraz zauważyłem przeglądając Twoje wiadomości. Nie są nam potrzebne dalej śmieci, które wysyłasz na chat.
image.png
image.png
image.png
Inne tego typu wiadomości
No i również gif, który wysłałeś i doprowadził do tego, że w końcu miarka się przebrała. Tak jak napisałem już wcześniej na chacie głównym, nie interesuje mnie, że gif był do Twojego kolegi, że Wy kumple, że nikt tego nie zgłosił odnosząc się do tego co pisze WyspyKanaryjskie, takie gify nie były i nie będą tolerowane na chacie głównym, przychodzisz, wysyłasz losowo gifa, gdzie ktoś popełnia samobójstwo i piszesz "zrób tak". Tak jak napisałem, starczy, miarka w końcu się przebrała i ban jest na 14 dni i nie jest to jedyny powód. Naucz się pisać z kulturą i zachowaniem jakichkolwiek granic w community gdzie grają dzieci. Nie jesteś na żadnym serwerze offtopic, żeby pozwalać Ci na pisanie takiego syfu, który prezentujesz. Odwołanie pozostawiam komuś innemu do końcowej decyzji, ale moje zdanie jest takie, że ban zostaje tak jak jest i raczej decyzja końcowa będzie taka sama, a przy następnym jeżeli takie zachowanie będą się powtarzać będzie jeszcze dłuższy. Nie będziemy tego tolerować. 

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 3
  • Like 1

image-13.png

oczywiście nie dziwi mnie taka reakcja jednak zastanawia mnie dlaczego administracja wciąż zezwala aby dana część graczy liżąca administracji przysłowiowe 4 litery mogła nottorycznie kogoś wyzywać używająć skrótów, edycji na zdanie przyjazne lub innych sztuczek potem tłumacząc się, że chodziło im o coś innego. Wiem, że porównanie może nie najlepsze może jako moderator tego nie widzisz ale większość graczy potrafi to zauważyć. do zobaczenia za dwa tygodnie

(fajnie mi cytat wywaliło)

Edytowane przez Edward Gierek

Na początku byłem za odbanowaniem gracza lub skróceniem jego kary, ale koriks ładnie podsumował i jestem na nie. Jedynie są mieszane odczucia co do gifa, nie powinno się takich rzeczy wysyłać, lecz był on wysłany do kolegi i nikomu takim czymś nie życzył źle, ale nie mi oceniać.

22 godziny temu, Edward Gierek napisał:

oczywiście nie dziwi mnie taka reakcja jednak zastanawia mnie dlaczego administracja wciąż zezwala aby dana część graczy liżąca administracji przysłowiowe 4 litery mogła nottorycznie kogoś wyzywać używająć skrótów, edycji na zdanie przyjazne lub innych sztuczek potem tłumacząc się, że chodziło im o coś innego. Wiem, że porównanie może nie najlepsze może jako moderator tego nie widzisz ale większość graczy potrafi to zauważyć. do zobaczenia za dwa tygodnie

(fajnie mi cytat wywaliło)

Tutaj zawsze warto kogoś poprosić o znalezienie odpowiednich wiadomości owego gracza, że naprawdę tak było lub po banie samemu je znaleźć. Myślę, że po wskazaniu paru wiadomości, administracja zajrzy do logów i sprawdzi czy faktycznie przed edycją były one obraźliwe. Mogę przyznać, że gracz bardzo często wpycha nos w nie swoje sprawy i może dlatego jest mało lubiany przez innych, z tego co pamiętam ma też dość dużo upomnień, a jest broniony przez administrację. Jeśli już padły takie zarzuty, przydalyby się dowody, bo administracja sama sobie tego nie znajdzie, a tym bardziej, że nikt nigdy nie miał problemu do takiego czegoś

• Superka 1

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

1 godzinę temu, Gość dzolel_puding napisał:

Szczerze,jezeli masz gdzies i mowisz ze nie bedziesz plakac za banem to po

co ti przychodzisz,odpocznij,przemysl wszystko co robisz bo serio czasem to co piszesz jest slabe pozdrawiam

to, że napisałem odwołanie to nie znaczy, że płacze po tym banie

• Thinking 1
  • Mrozi 1

a ja jestem na nie bo duda na profilowym to cringe i twoje zachowanie również 

• Nie ośmieszaj się 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

16 godzin temu, Czani napisał:

a ja jestem na nie bo duda na profilowym to cringe

tak tak pomijając to, że do tej pory to najlepszy prezydent jakiego mieliśmy

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za OffTopic. //r6ntz

Edytowane przez r6ntz
  • Nie ośmieszaj się 1

Wydaje mi się, że jeśli upierasz się przy tym, że po banie płakać nie będziesz, to może warto go jednak przesiedzieć. Tak jak dla mnie samo wysłanie gifa nie jest znacząco szkodliwe, tak całokształt jest i może warto się nad tym zastanowić. 

• Like 1

image.png.d35c2a18449ac49803689d72c46e1d8d.png

Gość dzolel_puding

Edward odpisales mi na wiadomosc.”to, ze napisalem odwołanie to nie znaczy, ze placze  po tym banie” a koriks ladnie podsumowal co zrobiles i jak nagle przyszedles sobie zeby napisac odwolanie.zenujace jest to bo rowniez potrafia byc rozne rzeczy w stosunku do mlodszych,co rowniez nie jest fajnie slyszec od drugiej strony. poza tym mowilem ci wiele razy zebys sie uspokoil miales to totalnie gdzies. i rowniez byly rozne inne rzeczy ktorych juz nie bede pisac. dziekuje pozdrawiam😉

Sam jestem neutralny dosyć obiektywnie bo za bardzo się nie udzielam na dc, oraz lubię osobę zbanowaną, lecz wkurza mnie argument "płakania" co on tu kurcze wnosi? Ziom napisał odwołanie, bo chce się dogadać odnośnie skrócenia kary, może odbanowania. Masz bana? Zazwyczaj piszesz odwołanie. No ameryka to to nie jest. Wydaję mi się też, że płakaniem możemy nazwać zachowanie wielu graczy, lecz to jest PO PROSTU odwołanie. Rozumiem, pisałby setki wiadomosci pv. Co chwile zaczepiał kogos z adm. 

• Superka 1

22 minuty temu, Czystek napisał:

Sam jestem neutralny dosyć obiektywnie bo za bardzo się nie udzielam na dc, oraz lubię osobę zbanowaną, lecz wkurza mnie argument "płakania" co on tu kurcze wnosi? Ziom napisał odwołanie, bo chce się dogadać odnośnie skrócenia kary, może odbanowania. Masz bana? Zazwyczaj piszesz odwołanie. No ameryka to to nie jest. Wydaję mi się też, że płakaniem możemy nazwać zachowanie wielu graczy, lecz to jest PO PROSTU odwołanie. Rozumiem, pisałby setki wiadomosci pv. Co chwile zaczepiał kogos z adm. 

Argument "płakania" pojawia się w tej dyskusji tylko i wyłącznie ze względu na to, że nie da się w jednym wątku obiecać zmiany a jednocześnie z ironią i pogardą nadal wypowiadać się o przewinieniu. Jeśli Gierek uważa, że ban jest niesłuszny, to niech nie stosuje narracji o chęci zmiany swojego zachowania. Jeśli uważa, że Koriks odleciał z banem, niech napisze na niego skargę. Ale póki co jedynym odparciem argumentów przez Gierka była wstawka o lizaniu komuś du*y co nijak się ma do tematu. Faktycznie - błędem Koriksa było wpisanie takiego, a nie innego powodu bana, do czego sam się przyznał w swojej odpowiedzi wyżej - ale to zostało już wyjaśnione.

• Like 1

image.png.d35c2a18449ac49803689d72c46e1d8d.png

jestem na nie a nawet powinni Ci tego bana przedluzyc

- zachowanie cringowe, nic nie wprowadzasz na discorda poza gifami z wiadomo jakim skrótem czy wrzucasz nazwisko austriackiego malarza xd 

ochłon bo troszke ci palma odbiła ;) 

• Like 2

• Administrator
  • Decyzja
Admin

Takim zachowaniem, jakie reprezentujesz, uwierz mi, że daleko nie zajedziesz. Piszesz i wysyłasz niestosowne treści, dostajesz bana i nagle wielkie zdziwienie.

W naszej społeczności nie ma miejsca na jakiekolwiek treści rasistowskie, nazistowskie, antysemickie, homofobiczne, seksistowskie, propagujące czy podżegające do samobójstwa itd. Nie wiesz, kto jest po drugiej stronie i z jakimi problemami zmaga się ta osoba. Nawet jeśli to było do kolegi w formie żartu, to chat publiczny nie jest miejscem na takie typu treści, bo uwaga... jest to chat publiczny, a od takich spraw masz chat prywatny. Mam nadzieję, że pomogłem🙂

Może i nasze zasady są rygorystyczne, ale są po to, aby zapobiegać nienawiści w internecie. Ma być to safe place, a nie miejsce kipiące toksycznością. Jak chcesz sobie popisać o Hitlerze w taki sposób jak na załączonym obrazku przez Koriksa, to znajdź sobie jego grupę sympatyków, bo serwer nie jest odpowiednim na to miejscem. Tak samo analogicznie - jak chcesz napisać do kolegi, żeby się zabił, to zrób to w wiadomości prywatnej i nie używaj serwera jako drogi przekazu tejże wiadomości.

Na drugi raz po prostu nie pajacuj i zachowuj się jak normalna osoba (przynajmniej na serwerze).

Odwołanie odrzucam

• Superka 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

• Administrator
Admin

image.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...