Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Pomysły na Nową Edycję.

BulisPL

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): BulisPL
Propozycja dotyczy (tytuł): Ulepszenia/ułatwienia rozgrywki.

Opis propozycji

Dobry Wieczór Wszystkim.
Piszę w sprawie swoich pomysłów, które mogłyby zostać zrealizowane od następnej edycji. Jako iż gram już dłuższy czas na serwerze i widzę sporo niedogodności uznałem, że taki temat jest dobry i realizacja go poprzez Administrację/Moderacje Serwera mogłaby ulepszyć rozgrywkę dla graczy oraz pomogłaby zwiększyć ilość stałych osób na Serwerze. Zdaje sobie sprawę, że nie wszystko może zostać zrealizowane poprzez trudności zmagane z pluginami lub czymś innym, ale mam nadzieję, że chociaż niektóre podpunkty zostaną zrealizowane.

Serdecznie zapraszam do podzielenia się moimi pomysłami poniżej:

1. Wprowadzić dostęp/un-dostęp /fly dla tymczasowo dodanych graczy na działce. Chociażby dla graczy, którzy kopią na beaconie na działce, by uniemożliwić im zaglądanie do swoich budowli lub skrzynek.
2. Mając set górniczy wprowadzić możliwość kopania (z efektem "Haste 2") na innych blokach np. drewna, łupkowego bruku, obsydianu itp. Ponieważ na samym kamieniu jest to nieopłacalny zakup.
3. Znormalizować Super Siekierę/Łopatę, żeby zaklęcie "Wydajność VI" działał na podobie Super Kilofa.
4. Przywrócić możliwość stawiania villager'ów na swoich działkach.
5. Przywrócić możliwość skupowania różnych item'ów przez graczy.
6. Od czasu do czasu regenerowanie nether'u (przynajmniej raz na 2 tygodnie), ponieważ po dłuższym czasie problematyczne jest szukanie niektórych surowców.
7. Zwiększyć szanse na wydobycie zgliszczy lub zwiększyć ich ilość w netherze, ponieważ zdobycie ich jest bardzo ciężkie.
8. Dla supervip'ów/bogaczy wprowadzić dostęp do tworzenia swoich dwóch /vw.
9. Dla bogacza poziomu 4/5 wprowadzić możliwość zakupu drugiej działki.
10. Wprowadzić Boską Skrzynie na rynek serwerowy. Myślę, że byłby to ciekawy ruch.
11. Wprowadzić ciekawsze itemy do wykupienia przez żetony, np. Mityczny Set.
12. Wprowadzić ciekawsze zadania oraz większe nagrody w przepustkach.

Przypominam, że to tylko pomysły. Nie wszystkie muszą zostać zrealizowane, ale myślę, że niektóre podpunkty są naprawdę godne zwrócenia uwagi.

Miłego wieczoru życzę :)

• Superka 1
  • Thinking 1

1. raczej szłabym w kierunku dodania dostępu od danego poziomu wysokości 

2. temat poruszany, zostaje mechanika taka jaka jest na podstawie słów aversha, będzie doprecyzowane działanie w opisie by nie zmylać graczy

3. neutral 

4. neutral 

5. jak najbardziej za naprawieniem sklepów tabliczkowych 

6. na nie, moim zdaniem bez sensu, wszystko jest do znalezienia jeśli są chęci 

7. zdobycie jest proste i proporcjonalne do wartości, też to co w punkcie 6, na nie 

8. neutral, jak już to dla bogacza 5

9. odsyłam do czarnej listy propozycji 

10. bez sensu, wtedy traciłaby ona swoją unikalność 

11. trochę tak, z drugiej strony zamiast tego możesz kupić jeden z dostępnych setów, neutral 

12. jak najbardziej, większość zadań jest powtarzalna i wieje nudą 

• Like 2

image.png.6b24e511191082be18fedac4396ec5a1.png

1. Dobry pomysł, przydało by się cokolwiek do kontroli graczy którzy kopią na BC, czy to czas czy cokolwiek innego lub coś w stylu ograniczonego dostępu do działki 

2. Szczerze mówiąc nikomu się nie opłaca brać aktualnie tego seta, wystarczy dobry kilof który jest tańszy a robi dobrą robotę, wiec albo zrobić ten set taniej albo jak napisał BulisPL dodać więcej możliwości dla tego seta 

3. Może być zmienione chociaż nie musi 

4. Hmm dobrze by było mieć jakiegoś Zenka ( villagera ) na działce to Fakt 

5. Oczywiście że za

6. Nether - aktualnie teren po tysiącu wojnach i bitwach, trzeba coś z tym zrobić, ciężko się nawet przemieszczać już nie mówię o kopaniu czy zbieraniu surowców, oczywiście jestem za regeneracją terenu - jak napisał BulisPL 

7. Hmm nie wypowiem się ponieważ jeszcze nie wybierałem się na poszukiwanie pradawnych zgliszczy 

8. Hmm raczej utworzył bym nową rangę dla graczy, która by mogła mieć 2x /VW a mówię o graczach którzy organizują u siebie jakieś zabawy dla innych graczy jak np. KEAZYY ( kolorki, znajdowanie kodów na tabliczkach i inne) 

9. Odpada :( więcej działek to będą tylko zwykłe farmy 

10. Nie nie, to tylko do wygrania i nie za często, to musi być rarytas dla wygranego 

11. No możnaby coś takiego zrobić, dodać coś nowego za te żetony

12. Zgadzam się 

• Superka 1

• HeadAdmin
HeadAdmin

Cześć, dziękuje za napisanie propozycji.

Postaram się krótko wypowiedzieć na poszczególne punkty:

Cytat

1. Wprowadzić dostęp/un-dostęp /fly dla tymczasowo dodanych graczy na działce. Chociażby dla graczy, którzy kopią na beaconie na działce, by uniemożliwić im zaglądanie do swoich budowli lub skrzynek.

Nie jest to zły pomysł, ale może faktycznie pójdźmy w kierunku udostępnienia działki od wysokości y1 do y2 tak jak napisała @szmitenhoh. Wtedy myślę, że obawa przed dodaniem kogoś do działki całkowicie minie.

Cytat

2. Mając set górniczy wprowadzić możliwość kopania (z efektem "Haste 2") na innych blokach np. drewna, łupkowego bruku, obsydianu itp. Ponieważ na samym kamieniu jest to nieopłacalny zakup.

Set górniczy z zamysłu ma być tylko do kopania kamienia, nie wykluczamy jednak możliwości poprawek, żeby był bardziej opłacalny. 

Cytat

3. Znormalizować Super Siekierę/Łopatę, żeby zaklęcie "Wydajność VI" działał na podobie Super Kilofa.

Spróbujemy w tym kierunku coś podziałać, chociaż niestety nie mogę obiecać, każde zmiany nawet te najmniejsze nauczyły nas, że potem odbija się to na ekonomii serwera a na nowej edycji musimy się na tym aspekcie najbardziej skupić, czyli zbalansowanie rozgrywki, żeby każdy miał równe szanse w rywalizacji o topki czy zarabianiu pieniędzy a nie tak jak do tej pory, wykorzystując błędy czy zbyt mocne boostery.

Cytat

4. Przywrócić możliwość stawiania villager'ów na swoich działkach.

Dyskutowaliśmy o takiej możliwości, jednak na obecną chwilę nie do końca wiemy jak to "ugryźć". Z jednej strony wyeliminowałoby to problem z osobami które wykorzystują nielegalne modyfikacje do odnalezienia wieśniaków, ale z drugiej strony, nie jesteśmy w stanie dać wam możliwości na robienie farm wieśniaków na działkach bo to zbyt wpłynie na ekonomie. 
Myśleliśmy nad całkowitym przebudowaniu systemu i ustaleniu własnych wartości do "awansowania" wieśniaka do poszczególnych itemów, ale to jest faza koncepcji, nie żaden realizowany obecnie pomysł. Musimy się nad tym zastanowić i ustalić sobie priorytet na czym chcemy się skupić. Wszystkich naszych i waszych pomysłów nie jesteśmy w stanie zrealizować na następną edycje bo zabraknie mocy przerobowych do stworzenia tych mechanik i mocy przerobowych do wytestowania tego. 

Cytat

5. Przywrócić możliwość skupowania różnych item'ów przez graczy.

Tak to jest coś co powinno zostać przywrócone, zauważyliśmy, że handel między wami na działkach jest ważnym aspektem serwera i zrobimy wszystko co w naszej mocy, żeby pojawił się taki system ponowny w starej lub nowej formie. 

Cytat

6. Od czasu do czasu regenerowanie nether'u (przynajmniej raz na 2 tygodnie), ponieważ po dłuższym czasie problematyczne jest szukanie niektórych surowców.

Masz racje, mapy obecnie wyglądają dosyć słabo za co przepraszamy. Skupiliśmy zbyt mało uwagi na ten aspekt, ale obiecujemy poprawę na następnej edycji i obiecuje, że mapy będą regenerowane regularnie. Spróbujemy to zrobić w sposób automatyczny, żeby wyeliminować czynnik ludzki, ale w jakim okresie się będą tę mapy regenerować to na obecną chwilę nie jestem w stanie powiedzieć. 

Cytat

7. Zwiększyć szanse na wydobycie zgliszczy lub zwiększyć ich ilość w netherze, ponieważ zdobycie ich jest bardzo ciężkie.

Nie chcemy zwiększać szansy na wydobycie pradawnych zgliszczy. Uważamy, że ich ilość jest wystarczająca, też nie uważamy, że dostęp do każdego surowca powinien być bardzo łatwy, niektóre itemy macie zdobywać wolniej niż inne. Myślę, że w tym aspekcie pomogą częstsze regeneracje mapy netherowej co już opisałem w punkcie 6.

Cytat

8. Dla supervip'ów/bogaczy wprowadzić dostęp do tworzenia swoich dwóch /vw.

Pomyślimy o tym dla rang SVIP, nic nie szkodzi, żeby większa ilość graczy miała możliwość stworzenia dwóch /vw, ale nic nie obiecuje.

Cytat

9. Dla bogacza poziomu 4/5 wprowadzić możliwość zakupu drugiej działki.

Obecnie na serwerze jest system powiększania działek i w takim wykonaniu jak u nas, jest on unikalny i chcemy przy nim zostać. Wymagało to dużych nakładów pracy, nie widzę sensu w drugich czy trzecich działkach jak obecnie samo ulepszanie daje wam możliwość zdobycia 2 razy większych działek niż startowa.

Cytat

10. Wprowadzić Boską Skrzynie na rynek serwerowy. Myślę, że byłby to ciekawy ruch.

Boska skrzynka została tak zaprojektowana, żeby była dostępna w bardzo małych ilościach na serwer, jest to taki unikat który daje nam możliwość nagrodzenia graczy w turnieju, konkursie czy evencie a itemy które można tam zdobyć są bardzo cenne. Dawanie takiej skrzynki na rynek serwerowy musiałoby skutkować jej znerfieniem a tego robić nie chcemy. Obecnie przez całą edycje zostało ich otworzonych 15, więc jej unikatowość się sprawdza.

Cytat

11. Wprowadzić ciekawsze itemy do wykupienia przez żetony, np. Mityczny Set.

Spróbujemy usprawnić system żetonów, ale tak jak pisałem wyżej, nie jesteśmy w stanie zrobić wszystkiego na następną edycje. Jest to w planach, ale kiedy pojawi się jego wykonanie nie jestem w stanie powiedzieć.

Cytat

12. Wprowadzić ciekawsze zadania oraz większe nagrody w przepustkach.

Tutaj dokładnie jak w punkcie 11.

• Superka 3

Tak jak napisałem w poście doskonale rozumiem, że nie wszystko może zostać dokonane przez różne problemy. Natomiast część rzeczy jest potrzebna do zmiany.

Dziękuję za odpowiedź oraz zrozumiałość. Mam nadzieję, że chociaż część z tych rzeczy zostanie zrealizowana.

Miłego dnia życzę.

Edytowane przez BulisPL
  • Superka 1

hejka!!
Moim zdaniem większość propozycji jest super, naprawdę powinny zostać z biegiem czasu wprowadzone. Osobiście nie zgadzam się tylko z nr:
7. Mi się podoba, że szansa na drop zgliszcz jest zależna od poziomu pracy kowala. To daje kopniaka i motywacje, aby poświęcić tej pracy czas.

8. Imo totalnie bez sensu, ciężko byłoby to chyba nawet ugryźć pod kątem komend i rozgłaszania się z vipvarpem wśród graczy.

9. Bez sensu, trochę takie na siłę. Działki mają fajną wysokość w dół i górę, super pole do popisu. 

10. To za bardzo zepsuje ekonomię serwera, w szczególności w pierwszej fazie, kiedy nether nie jest jeszcze otwarty.

• Superka 2