Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

L3N7X
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez Marcinek,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: L3N7X
Nick Administratora, który banował: Koriksss
Kiedy to się stało?: 05.03.2025
Opis sytuacji

Chciałbym odwołać się od długości bana, ponieważ uważam, że kara jest zbyt długa. Tak, używałem funkcji free cam, jednak nie miało to na celu psucia rozgrywki innym graczom, jak np. szukanie villagerów czy innych przywilejów. Moim celem było jedynie sprawdzenie, co blokuje mnie w Netherze, ponieważ nie mogłem przejść ponad bedrock. Wiem , że to nie tłumaczy dlaczego użyłem cheatów.

Nie rozumiem również, dlaczego ban nie został nałożony od razu, skoro screen został wykonany 15.02.2025. Co spowodowało, że kara została nałożona dopiero po 22 dniach? Wydaje się to dość dziwne, zwłaszcza że sytuacja mogła być znana wcześniej przez administratora .

Kolejna kwestia to fakt, że jest to mój pierwszy ban za cheaty na tej edycji, pierwsza kara powinna wynosić 5 dni, a nie na 10 dni. Uważam, że długość bana jest nieadekwatna do mojego wykroczenia.

Zdaję sobie sprawę, że złamałem zasady, ale liczę na rozważenie skrócenia bana lub całkowite jego zdjęcie, biorąc pod uwagę moje intencje oraz fakt, że nie szkodziłem innym graczom. Mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania.

Screen bana: ...

2025-03-05_21.08.20.png

• Admin Forum
Admin Forum
Napisano (edytowane)

Tak jak napisałeś, ani trochę nie usprawiedliwia Cię to od używania cheatow na serwerze. Ty sobie możesz mówić, ja sobie mogę mówić, ale nikt nie wie co faktycznie jeszcze mogłeś robić na serwerze z cheatami, szczególnie, że nie miałeś odpalonego tylko freecam'a, ale też chestESP, czyli całkiem co innego, samego free cama również mógłbyś wykorzystać nawet to zwykłego szukania struktur czy netherytu lub co gorsza na warp s, ale tak jak już napisałem, Ty sobie możesz mówić, ja sobie mogę mówić. Wg. Taryfikatora kar, kara za cheaty to od 5 do 10 dni, określone przedziały czasowe są w przypadku procedury sprawdzania, a przy banowaniu na podstawie dowodów nie mam nigdzie określone, że jak gracz sobie zażyczy to dostanie te 5 dni, ban jest do 10 dni i takowego otrzymałeś. Co jak co, ale Ty akurat powinieneś jako jeden z nielicznych najlepiej wiedzieć, że nie toleruje/nie tolerujemy cheaterów na serwerze patrząc na Twoje ostatnie 2 edycję + aktualna. Uczciwy wobec nas jesteś tylko, gdy czegoś chcesz, ale przychodzi co do czego, to nie zachowujesz ani trochę szacunku, co pokazałeś swoimi "kulturalnymi" odzywkami na pomocy. Bana na 10 dni otrzymałeś z moją nadzieją na to, że może w końcu zrozumiesz, że Twoje zachowanie nie jest ani troche zabawne, ani nie będzie tolerowane, co już napisałem Ci w wiadomości prywatnej, naucz się grać bez cheatów, zachować choć trochę kultury i nie przychodzić do nas z miłą buźką tylko, gdy czegoś oczekujesz. 

Za odrzuceniem oczywiście.

Edit

Odnosząc się jeszcze do tego po jakim czasie został wydany ban, nie ma to żadnego znaczenia, już Ci pisałem przykład, jak ktoś Ci zabije wiesniaki 20 dni temu, to mamy Ci ich nie oddać, bo przecież to było dawno i gracz nie zostanie ukarany? Nie ma takiej opcji, posiadanie cheatów nie usprawiedliwia Cię nawet jakbym po 2 miesiącach dostał te dowody, a Ty do tego czasu nie miałbyś bana, jedynie na nową edycję byś go nie otrzymał, także żebyś był świadomy tego, że to jaki czas temu to było nie ma żadnego znaczenia, używałeś cheatów to teraz za to odpowiadasz.

Powodem takiego opóźnienia był mój urlop:) 

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 1

image-13.png

1. Używałeś niedozwolonych modyfikacji i się do tego wprost przyznajesz. Argument z poziomu używałem x-raya do szukania kwiatków.

2. Ban nie został nałożony od razu, bo nigdzie w regulaminie nie ma zapisu, że powinien być nałożony od razu. Administrator ma co do tego wolną rękę, być może nie miał na to wcześniej czasu.

3. Jeśli powód bana jest oczywisty, to nie jest konieczne przeprowadzanie sprawdzania. Skoro nie zostało przeprowadzone sprawdzanie, to oznacza, że procedury dotyczące sprawdzania cię nie obowiązują, tj. nie ma tu mowy o przedziałach czasowych prezentowanych podczas tej procedury. Obowiązują cię jedynie te przedstawione w taryfikatorze, a tam nie ma już bezpośredniego określenia w jaki sposób wartościuje się zakazaną modyfikację.

Nie wiem na ile nadanie takiego czy innego bana o długości 10 dni było odpowiednią karą, ale zdecydowanie było zgodne z obowiązującymi zasadami. Ludzie dostawali gorsze bany za mniejsze przewinienia, przeżyjesz te kilka dni. Dla mnie odwołanie do odrzucenia.

• Like 1

image.png.6b24e511191082be18fedac4396ec5a1.png

Zwycięzca

Kłamać w odwołaniu? No średnio.

W odwołaniu piszesz że nie używałeś cheatów do szukania villagerów czy psucia rozgrywki innym. Ciekawym trafem jednak kiedy mnie nie było i na moich wieśniakach skończył się totem to nałożyłeś go ty XD. Nie wspominam już nawet o tym że wcześniej miałeś tam homa, stawiałeś wardeny aby zabić moje wieśniaki i pisałeś mi że mam ładnego seta stojąc za ścianą XDD.

Do odrzucenia

• Superka 1

Zoorq, ja o tych wieśniakach  wiedziałem już ponad miesiąc może 1,5 więc tylko czekałem jak totem się skończy. A z tym że pisałem że masz ładnego seta to nie były cheaty tylko używałem tłoka (bana za to dostałem)😁

Zwycięzca

Wiem, że wiedziałeś, a czy to usprawiedliwia stawianie wardenów? Czemu mamy sądzić, że nie znalazłeś ich na freecamie czy innych cheatach jeśli już je posiadałeś?

• Administrator
  • Decyzja
Admin

@ Koriksss wszystko wytłumaczył. Kara wydana poprawnie.

image.png

• Administrator
Admin

image.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...