Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

MarcelQ
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez aversh,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: xm4rc3lq
Nick Administratora, który banował: Koriksss
Kiedy to się stało?: 27.01.2025
Opis sytuacji: Grałem sobie na serwerze i po paru minutach zacząłem być sprawdzany. Ogółem grałem cały czas  na lunarclient na którym nie miałem żadnych wgranych podejrzanych modyfikacji. W połowie sprawdzania został u mnie wykryty  Inject w przeglądarce  którego pobierałem dobry miesiąc temu którego chciałem przetestować jak działa i go wtedy też usunąłem już dawno. Sprawdzający stwierdził że tyle mu wystarczy, że miesiąc temu miałem go zainstalowanego. Myślę że jest to trochę głupota banować za coś czego dawno temu nie używałem w ostatnim czasie. Chciałbym dalej wejść na serwer i grać ze znajomymi pomimo wykrycia czegoś co dawno było nie używane. Myślę że dacie mi jeszcze szanse powrotu na aktualną edycje. 
Screen banaimage.thumb.png.cd3d81c10178b3697fc7922c6a5e065d.png

• Admin Forum
Admin Forum

Jeżeli używasz cheatów od czasu startu edycji, to ponosisz za to odpowiednie konsekwencje, w przypadku cheatów, które przykładowo można sprawdzić w logach (czyli znaczna większość) sprawdzamy sobie, czy korzystałeś z nich na serwerze, a jeżeli celowo pobierasz cheaty, które odpalałeś i nie są to zwykłe cheaty, tylko takie, które szczególnie utrudniają sprawdzanie (ghostclient), no to słuchaj, narobiłeś sobie sam problemów. Chcesz przykładowo x-ray'a to pobierz sobie zwykły txt, chcesz speedhacka, to nawet meteora sobie ogarnij, a nie cheat, którym sam sobie robisz pod górkę. Dodatkowo w ostatnim czasie znajdujesz bardzo dużo wieśniaków, także za odrzuceniem odwołania, będzie miał nauczkę na przyszłość. 

• Superka 3

image-13.png

Ty siebie słyszysz w ogóle co ty piszesz?  Zainstalowałem Injecta miesiąc temu by przetestować go jak działa i go również wtedy usunąłem w ten sam dzień. W ostatnim czasie gdy sprawdzałeś sam widziałeś, że gram czysto na lunarclient od paru tygodni. Po co mam sobie psuć rozgrywkę i ułatwiać cheatami? Dosyć ich miałem i nie korzystam z nich dawno. Osadniki każda jedna osoba potrafi znaleźć jeżeli jest w tym dobra i ogarnia ich szukanie co nie jest łatwe. Nie musisz mnie uczyć jaki cheat do czego służy bo jest mi to niepotrzebne do grania. Gdybym na bieżąco używał cheatów i grał na nich no to wtedy rozumiem że kara by była słuszna za to , ale nie żeby banować za coś co miałem miesiąc temu wgrane na komputerze i tego nie używałem dłużej niż 1 dzień to już szczyt bezczelności.

Edytowane przez MarcelQ
dopisek

• Admin Forum
Admin Forum

Przeczytaj to co napisałem jeszcze raz, wystarczyło pobrać zwykły txt ten "miesiąc temu", kto wie co jeszcze bym znalazl na Twoim komputerze, także nie, nie widziałem sam, że "jesteś czysty", więc nie pisz tego za mnie, znalazłem, że od startu tej edycji korzystałeś z cheatow, które celowo utrudniają sprawdzenie czy korzystałeś z nich na serwerze i ogólne znalezienie ich na komputerze, dlatego też jest perm, a nie 10 dni, każdy cheat, który nie jest takim ghostclientem można bez problemu znaleźć na komputerze bez programów, a że w w programie było czarno na białym, że je uruchomiłeś, no to wg. procedury na serwerze otrzymujesz permanentnego bana, rozumiem jakbyś z tych cheatow korzystał rok temu, ale edycja trwa od 20 grudnia, więc odpaliłeś je już po starcie, nie chce mi się wierzyć, że "umiesz szukać wieśniaków" i znajdujesz 3 bazy jednego dnia, taka gadka dla mnie nie przechodzi, już były gagatki co podobno szukały uczciwie i żadnych cheatow nie maja, a skończyli jak skończyli, kto wie ten wie. Przypominam, że skoro teraz otrzymałeś bana, to masz zakaz szukania wieśniaków na dwie przyszłe edycje odnosząc się do tego co zostało ustalone na serwerze. 

image-13.png

• Admin Forum
Admin Forum

Oczywiście, w przypadku injecta celowo, abyś zaraz sobie nie wymyślił bajeczki, różnica między banem na 10 dni a permem jest duża i nie jeden próbował się już wywinąć. Całą resztę Ci powiedziałem czyli w przypadku znalezienia cheatów ban 10 dni, przyznania 5 dni, powiedziałeś, że wiesz o tym. Mimo tego wszystkiego nie upoważnia Cię do posiadania takich cheatów i ich odpalania. Dla mnie sprawa jest jasna, mógłbym być ewentualnia za skróceniem bana do 45/30 dni, ale nie za większym skróceniem lub całkowitym zdjęciem.

image-13.png

No i tera mam czekać przykładowo 30 dni aż dostane unbana za coś czego i tak nie używałem na serwerze. Rozumiem gdybym był na odpale przez ostatni czas to mogłbym sobie czekać tak długo. Dobra zobaczymy jaka będzie decyzja końcowa tej całej sytuacji, mam nadzieje że przejrzą ta całą rozmowę tutaj i podejmą dobrą decyzję za to wszystko. 

• Admin Forum
Admin Forum

Tak, napisałem już 2 razy, wystarczyło sobie pobrać zwykłe txt lub jakiegoś meteora, pobierając ghostclienta zrobiłeś tylko sobie pod górkę. Myślę, że 30/45 dni to i tak uczciwa propozycja, chyba lepiej niż perm, no nie?

image-13.png

• Administrator
  • Decyzja
Admin

@ Koriksss już wyczerpał temat, także nie będę pisać tutaj nie wiadomo czego. Odwołanie jestem skłonny skrócić do 30 dni.

• Superka 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

• Administrator
Admin

odwolanie_skrocone.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...