Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

/butelka

Montreso

Wyróżnione odpowiedzi

Nick na serwerze: Montreso
Miejsce występowania błędu: Server
Opis problemu: Komenda /butelka <numer> nie wymaga żadnego potwierdzenia, że pobiera hajs za korzystanie z niej dzięki czemu sprawdzając co robi przepaliłem sobie dzisiaj prawie 90k...
Gdyby wyświetlała się jakakolwiek informacja o tym to by do tego nie doszło bo czytam chat i komunikaty.
Fakt, że sama komenda /butelka zawiera informacje o opłacie nie jest wystarczające ani nawet czytelne biorąc pod uwagę, że po wpisaniu komendy, a przed zatwierdzeniem wyświetla się panel podpowiedzi z przykładowymi liczbami do wyboru.

Żeby kupić jeden klocek dirta trzeba przeklikać się przez 5 okienek, a tą super komendą można sobie przepalić przypadkowo cały hajs nawet bez informacji o tym, że się to robi

W związku z zaistniałą sytuacją proszę o zwrot straconej sumy (około 90k)
Pozdrawiam
Dodatkowe SS'y:

2025-01-16_12.25.50.png

Osobiście nie uznałabym tego jako błąd, po wpisaniu /butelka to się pokazuje że zbutelkowanie jednego exp'a kosztuje 500, mógłbyś to napisać w propozycjach aby dodać jakąś jeszcze informacje że może zostać pobrany hajs i możliwość zrezygnowania, i jeśli dobrze rozumiem to na ss widnieje kwota jaką straciłeś przez butelkowanie exp'a lecz nie zgadza się jedna rzecz, jeśli dobrze wiem to jeden exp kosztuje 500 czyli jak się butelkuje jakąś daną liczbę exp'a to powinna wyjść równa suma a tam jest 85,538 co się lekko nie zgadza chyba że coś źle rozumiem bądź mam błędne informacje 

Cześć :)
Dzięki za odpowiedź.

Źle rozumiesz.
Komenda /money, która dla odmiany nie pobiera hajsu... pokazuje bilans z danego okresu... bilans... straciłem na tym około 90k... jak dodasz do tego pensję + jakieś sumy ze sprzedaży pierdół to wychodzi 85k... ss jest dodany poglądowo...

To, że pod komendą /butelka jest ta informacja to tylko dobitnie pokazuje, że to nie wystarcza... w tym wypadku równie dobrze mogłaby być napisana małym druczkiem na 78 stronie instrukcji do zlewozmywaka.

Zresztą analogicznie, za /spawn, /warpy itp. też mogłoby pobierać hajs bo nigdzie nie wyświetla się informacja, że się go traci.

Jeśli nawet to nie jest błąd to jest to niedopracowana komenda, która pozwoliła mi całkowicie nieintencjonalnie, stracić całą kasę, którą do tej pory uzbierałem.

Okej, dzięki za informacje, jestem wstanie się zgodzić że często takie wiadomości są lekceważone i można stracić dużą sumę pieniędzy ale tak jak już pisałam to byś musiał pisać propozycje, ale i tak uważam że to też jest twoja wina i częściowo tej komendy, teoretycznie było napisane i to jest twoja wina że tego nie przeczytałeś ale zgaduję że sporo nowych osób jest wstanie tak stracić duże kwoty przez niewiedzę, tak jak już pisałam musiałbyś napisać propozycję :)