Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

BDmati
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez Marcinek,

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: MatiJablonka
Nick osoby oskarżanej Veanaye
Miejsce (TeamSpeak3/Forum/Serwer): Serwer
Opis sytuacji: Wczoraj około godziny 21 kiedy znaleźlismy strukturę, a dokładnie to __Filekk. Postanowilismy się tam przyczaić na graczy, MagoMessi wkopał się pod ziemie, wykopując dziurę na ok. 5-6kratek. Po wrzuceniu do niej Newkoshi została ona  zabudowana obsydianem i zabita, Po jakimś czasie od tej sytuacji dostalismy bany we 3(Ja Badusiak__ MagoMessi). Po poproszeniu administratora o clipa, lub jakikolwiek dowód (na mnie) uznała ona, że ma świadków więc nie musi mi nic przedstawiać. I tak się zastanawiam nad tym, bo mimo, że nie uważamy iż dziura na 5kratek w dół wykopana na minute przed zajściem jest trapem, to nawet jeżeli zostało to potraktowane jako trap, to dlaczego dostałem bana ja, który nawet nie przebywałem w domku (strukturze eventowej). Dostaliśmy bany we 3 ponieważ nie napisaliśmy kto zrobił kratkę-taką odpowiedź dostałem od Veanaye na tickecie. Jednak na chacie nie padło pytanie w żadnym momencie o to kto ją zrobił. Jedyne pytanie, które zadała to było  „kto trapuje?”  Oczywiście odpowiedziałem, że nikt, ponieważ nie było tam trapa a jedynie kratka. Zaznaczam, że w żadnym stopniu nie brałem udziału w tej sytuacji, żadnego dowodu nie otrzymałem a i tak bana mam. Jeżeli administrator dopytałby się, kto wykopał kratkę z pewnością otrzymałby od nas odpowiedź. W tamtej sytuacji po prostu nie wiedzialismy, że będzie czekał nas ban dlatego jakoś szczególnie tego nie roztrzasalismy

Tutaj druga sytuacja
Całą sytuacje opisywałem w odwołaniu, więc po prostu sktreszczę. Biliśmy się wszystko legalnie po prostu pod ziemią, nagle wspomniany administrator daje nam bana, podczas pvp(logouta), tym samym ratując drugiego już ziomka z opresji(pierwszy został zabity), Dostał on nasze itemy jak i odzyskał itemy swojego kolegi i nie zginął. Co do całej sytuacji  backupa itemków otrzymaliśmy, jednak w takiej sytuacji uważam, że nie powinno dawać się bana podczas pvp. Po drugie sam w sobie ban był niesłuszny. Kiedy próbowalismy uświadomić Veanaye, że się pomyliła to nie przyjmowała tego to wiadomości. (Po wyjasnieniu sytuacji z innym administratorem i napisaniu odwołania  dostalismy unbana).

(Skargę piszę dziś ponieważ wczoraj nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi).

Screeny sytuacji (wymagane jeśli miejsce to serwer): 

image.png

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
  • Decyzja
Admin

Co do pierwszej sytuacji, to czy coś uznajemy za trapa, nie jest kwestią ściśle określoną. Każda taka sprawa jest rozwiązywana indywidualnie, a ta opisywana tutaj nie należy do najbardziej oczywistych. Jednakże zbanowanie trzech osób na 24 godziny, posiłkując się tylko zgłoszeniem innego gracza – nie mam informacji o żadnych dowodach w postaci nagrania – nie było najlepszym możliwym rozwiązaniem sprawy. Nie oszukujmy się jednak, gdy padło pytanie: [Veanaye -> MatiJablonka] Kto trapował? To dobrze wiedziałeś, o co chodzi, i mogłeś na spokojnie napisać prawdę, tak jak tutaj, zamiast odpisywać, że nikt.

Finał drugiej sprawy wynika, według mnie, już ze zwykłej niewiedzy. Nie jest to jednak usprawiedliwienie. Veanaye wie, że ban był niesłuszny, dodatkowo nadany w nie do końca poprawny sposób. Banowanie podczas PvP to raczej ostateczność w przypadkach, gdy ktoś chamsko używa niedozwolonych modyfikacji.

Mam nadzieję, że @ Veanaye wyjaśniła tę sprawę z Wami w satysfakcjonujący dla Was sposób. A jeśli nie, to mam nadzieję, że to zrobi.
Skargę rozpatruję pozytywnie.

• Superka 1

image.png

• Administrator
Admin

skarga_adm_akceptowane.png

• Superka 1

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...