Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

palemostyy_

palemostyy
Przejdź do decyzji Administratora Rozpatrzone przez Marcinek,

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: (mute) palemostyy_ 
Nick Administratora, który banował: Koriksss
Długość bana: (mute) 7 dni
Kiedy to się stało?: 11/01/2025 godzina (4:25)
Opis sytuacji

Szanowna Administracjo RealCraft.pl

Chciałbym odwołać się od nałożonego na mnie wyciszenia, które będzie trwało 7 dni, za moje niewłaściwe zachowanie, w tym życzenie śmierci innemu graczowi - nie w sposób brutalny, oraz taki które mogłoby takiego toksycznego gracza urazić.

Chciałbym wyjaśnić, że sytuacja, która do tego doprowadziła, była wynikiem długotrwałego przez już parę dni, prowokowania i podjudzania mnie przez niektórych graczy, takich jak DOLANIK7 i bobulek8. Ich działania bardzo mnie zdenerwowały i niestety doprowadziły do tego, że straciłem panowanie nad sobą.

Zazwyczaj jestem osobą, która stara się być miła i pomocna, zarówno na Discordzie, jak i w grze Minecraft.

Wspieram innych graczy, a moje intencje są zawsze pozytywne. Rozumiem, że w grach emocje mogą czasami wziąć górę, zwłaszcza po długim dniu spędzonym na serwerze, gdzie każdy ma swoje granice. To, co się wydarzyło, było dla mnie absolutnie nietypowe i obiecuję, że nigdy więcej nie dopuści się do takiej sytuacji.

Pragnę również podkreślić, że sam często zgłaszam innych graczy, których zachowanie wyprowadza mnie z równowagi, co świadczy o tym, że współpracuję z administracją w miarę możliwości. Jestem osobą, która stara się dbać o dobrą atmosferę na serwerze.

Dodatkowo, chciałbym zaznaczyć, że posiadam jedną z najbardziej lubianych przez graczy działek na serwerze, a możliwość jej reklamowania jest dla mnie bardzo ważna w kontekście realizacji moich długoterminowych celów. 

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie przyczyni się do pozytywnego rozpatrzenia mojego odwołania. Z góry dziękuję za zrozumienie i poświęcony czas.

Z poważaniem, pozdrawiam.
Andrzej - palemostyy_

Screen bana

IMG_3546.jpeg

• Superka 4
  • Like 3

Ja jestem za usunięciem lub znacznym skróceniem kary - jest to zrozumiałe, że można zostać wytrąconym z równowagi, zwłaszcza przez takich graczy jak DOLANIK7 i bobulek8, którzy często kierują toksyczne i prowokacyjne wiadomości w stronę graczy i nie każdy ma w sobie tyle cierpliwości, żeby to wytrzymywać. Nie jest to typowa wymiana dla samego faktu, żeby się powyzywać i zapomnieć, a faktycznie widać, że tu chodzi o to, żeby kogoś sprowokować

• Superka 2

realcraft forum.png

Jest za usunięciem lub zmniejszeniem blokady. Znam sie z nim juz chwile i jest bardzo opanowany lecz jak kazdy z nas ma jakieś granice. Gracze Dolanik7 i bobulek8 są bardzo kontrowersyjnymi graczami i czesto prowokują i wkurzają innych.

Edytowane przez xkubaczynskix
  • Superka 1

Jestem za zredukowaniem/zniesieniem kary. Wielokrotnie rozmawiałam i pisałam z palemostyy_, który jest opanowaną i spokojną osobą, i zrozumiałe jest, że każdy ma swoje granice i może zostać wytrąconym z równowagi. Nie jest to również pierwszy raz gdy widzę graczy bobulek8 i Dolanik7 prowokujących i irytujących innych graczy.

• Superka 2
  • Przytulas 1

Po przeczytaniu mogę stwierdzić, że jestem za usunięciem lub skróceniem kary. Wiele osób mogło zauważyć prowokacyjne oraz toksyczne zachowania tych osób wobec innych graczy, co jest na powyższym screenie pokazane (w większości zachowanie przedstawia sytuację, gdzie ktoś tym osobom nie pasuje). Niejednokrotnie słyszałam ich komentarze na czacie lub podczas rozmów głosowych, co pozwala mi zrozumieć, że emocje mogły wziąć górę u osoby, która sie tutaj odwołuje. Takie zachowania prowokujące innych nie powinny się przejawiać u graczy, ponieważ szacunek do drugiej osoby jest podstawą i chyba kazdy o tym wie. Każdy ma prawo chwilowo zostać wyprowadzony z równowagi w tym przypadku, tym bardziej, jak osoba odwołująca się została sprowokowana i jest to wyraźnie ukazane.

Tak jak napisałam za skróceniem lub usunięciem kary.

• Superka 1

Gość Spoconyfilet

Nie no Andrzej nie jest jakiś zły, raz tak napisał po licznych prowokacjach tamtych ziomków i od razu mute taki duży. Jestem za zniesieniem i mogę poręczyć, że taka akcja się nie powtórzy 

Ja jestem również za skróceniem lub całkowitym zniesieniem upomnienia. Powyższe screeny oraz relacje innych osób tylko dodają więcej jasności w powyższym odwołaniu. Również skoro Andrzej dostał mute na 7 dni tylko za to, że o tak późnej godzinie został wyprowadzony z równowagi. To dlaczego owi gracze (prowokatorzy) nie zostali ukarani. Wnioskuję również o karę dla owych prowokatorów.  Znam Andrzeja bardzo długo i wiem, że to jego pierwszy i ostatni występek.

Pozdrawiam 

• Superka 1

chipi chipi chapa chapa dubi dubi daba daba 

BOOM BOOM BOOM BOOM

chipi.jpg

Odpowiedź gracza, mimo że miała formę żartobliwą, nie zawierała bezpośrednich ani wulgarnych obelg czy gróźb, a jej treść była znacznie mniej agresywna niż wiadomości, które gracz otrzymał od innych użytkowników.
    Reakcja tego użytkownika była odpowiedzią na zaczepki, a nie inicjatywą zaczepiania innych. Jej treść miała charakter humorystyczny/ironiczny, a nie obraźliwy, co potwierdza dodanie symbolu "<3". Kontekst całej wymiany słownej wskazuje na brak złośliwego zamiaru.
    Całą sytuację można porównać do zdarzenia w szkole podstawowej, gdzie jeden z uczniów regularnie dokuczał koledze, pozostając bezkarnym z powodu braku reakcji nauczyciela. Gdy w końcu dręczony uczeń odpowiedział na kolejną zaczepkę, nauczyciel ukarał go za to, że był ostatnią osobą, która wzięła udział w incydencie.
    Kara tygodniowego wyciszenia jest nieadekwatna do poziomu przewinienia. Zwracam się z uprzejmą prośbą o dokładniejsze przeanalizowanie całej sytuacji okiem osoby bezstronnej.

• Superka 2

No chwila chwila... jedna wiadomość a tu mut na 1 tydzień. Ziomek życzył mi śmierci dostał bana 5h... no troche slabo. Tutaj na pewno trzeba skrócić kare, a jestem nawet za zdjęciem. Tak szczerze na tej edycji spotykam się na chacie z bardzo licznymi prowokacjami i jak dla mnie powinny być większe kary za takie prowokacje jak zrobili przytoczeni gracze na screenie.

• Superka 1

Myślę, że imo skrócenie się należy. A tym dwóm to jakiś odpoczynek za niesmaczne żarty do andrzeja. Bo kto by to widział, że pewnie "dorosłe" osoby piszą takie rzeczy do kogoś na zwykłe "dobranoc" no szanujmy się.

• Superka 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Jestem za zniesieniem muta, zawsze jesteś mega miły a to co napisałeś nie zasługuje na tak długiego muta, z racji że ewidentnie widać że dwóch graczy prowokowało cię do kłótni ( jak już napisałeś że to nie był jedyny dzień w którym tak robili) to oczywiste jest że można się zdenerwować i napisać coś głupiego. 7 dni to przesada za takie cos szczegolnie gdy inni cię prowokowali 

pzdr

• Superka 1

• Administrator
Admin

Nie jesteś toksycznym graczem, masz tylko 4 upomnienia. Nie widzę powodu aby ten mute był tak długi. 

• Superka 5

image.png

• Administrator
  • Decyzja
Admin

image.png

• Superka 1

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...