Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Debrisy - Drop

BAJER3K

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): BAJER3K
Propozycja dotyczy (tytuł): Zmiana procentow na drop za lvl kowala
Opis propozycji: Witam, przchodze z propzycja zwiekszenia szansy na drop Debrisu, % podstawowy powinien zostac, jak i prog pracy 10lvl kowal, jednak uwazam ze za poziom kowala i czas jaki trzeba na jego podniesie poswiecic, zwikszone procenty powinny byc wyzsze niz 1%, jestem za 2-3%, zeby tez nie przesadzac, ale zeby tez oplacalo sie dalej wbijac poziom. Obecnie kazdy wbija level 10 i zostawia ta prace. 
Mysle ze jest to tez bardzo frustrujace jak kopiesz faktycznie legalnie, bez xraya i 10 debris z rzedu nie wypada. Zwiekszenie szansy, mogloby ograniczyc ilosc zdesperowanych graczy uzywajacych tej modyfikacji. A co do szans, moze zrobic nie %, a gwarantowany drop, np masz 33% szans, to masz gwarancje, ze co 3 debris wypadnie.
Dodatkowe SS'y: brak

Co do procentów wydobywanego debrisu nigdy nie było problemu z tym, że na wydobycie go jest 1%. Moim zdaniem poziom pracy kowala powinien zostać taki jaki jest, gracze po to wbijają ten lvl (i po to jest 1% na wydobycie debrisu), żeby zarobić dobrą kasę. Zwiększenie szans na jego wydobycie i zmniejszenie lvl'u pracy równałoby się z owiele mniejszą ceną wydobytego debrisu. Co do "gwarantowanego" dropu jest on kompletnie bezsensu i popsułoby to grę. Nie jestem przekonany do tej propozycji, jedynie maksymalnie dać 1,5% do wydobycia debrisu, lecz jestem z przewagą odrzucenia propozycji.

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

2 minuty temu, dominik585 napisał:

Co do procentów wydobywanego debrisu nigdy nie było problemu z tym, że na wydobycie go jest 1%. Moim zdaniem poziom pracy kowala powinien zostać taki jaki jest, gracze po to wbijają ten lvl (i po to jest 1% na wydobycie debrisu), żeby zarobić dobrą kasę. Zwiększenie szans na jego wydobycie i zmniejszenie lvl'u pracy równałoby się z owiele mniejszą ceną wydobytego debrisu. Co do "gwarantowanego" dropu jest on kompletnie bezsensu i popsułoby to grę. Nie jestem przekonany do tej propozycji, jedynie maksymalnie dać 1,5% do wydobycia debrisu, lecz jestem z przewagą odrzucenia propozycji.

Znaczy, procenty i tak można nabić samemu, ale trwa to zdecydowanie za długo, myślę że dodatkowe 15% uśredniając poziom kowala każdego gracza, który juz osiągnął 10, nie wpłynęło by to bardzo na ekonomię, a z pewnością zmniejszyłoby ilość ludzi na xray, którzy obecnie królują w tym biznesie, bo przeciętny gracz znajdzie w ciągu godziny powiedzmy 10 debrisow, ale wypadna mu moze 2, tymczasem xray w ciagu godziny znajdzie sobie 70 debrisow i wypadnie mu oczywiście o wiele więcej niż 2.

• Admin Forum
Admin Forum
Napisano (edytowane)

Odwołując się do Twojej wypowiedzi, z doświadczenia wiem, że gracze którzy już wbili sobie tego kowala na spokojnie w dzień znajdują i wykopują debrisow na 2/3 sztabki. To wcale tak nie wygląda, że kopią cały dzień 2 debrisy i mają dość. Jeśli ktoś faktycznie chce to wykopie więcej, jeśli nie, no to nie i proste. Za odrzuceniem propozycji, obecnie debris trzyma się dobrze i nie widzę sensu aby to zmieniać.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 2

image-13.png

• 4 tygodnie później...
  • Administrator
Admin

Mamy w planach ułatwić levelowanie pracy kowala i jesteśmy przekonani, że wbicie 10 poziomu nie będzie niczym trudnym.
Szansy procentowej również nie chcemy ruszać, bo 50% jest wartością optymalną.

• Administrator
Admin

propozycja_odrzucona.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...