Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zakaz sprzedaży/oddawania notorycznego kilów.

prowoGG

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): martinbratan
Propozycja dotyczy (tytuł): Zakaz sprzedaży/oddawania notorycznego kilów.
Opis propozycjiWitam, jak powyżej. Na serwerze odkąd został wprowadzony tytuł gracza edycji, ludzie robią rzeczy obsceniczne. Wróciłem do regularnej gry na obecnie trwające edycji i jestem świadkiem jak gracze dla korzyści finansowych, bądź posiadania wysokiej pozycji w toplistach (w tym przypadku toplista PVP) płacą pieniądze, lub oddają kille notorycznie jednej osobie. Najbardziej rzucającymi się osobami w tej sprawie są Ben i Cayen_ , cała reakcja łańcuchowa polega na tym, że niejaki Ben kupuje kille i następnie oddaje je dla Cayen_, która bez chociaż minimalnych umiejętności posiada obecnie top2 w PVP :clown: Oczywiście nic ad personam, ponieważ nie jest to skarga, lecz przykład najlepszy. Warto zadać sobie pytanie czy jest to w porządku mając na uwadze, że jakiś czas temu użytkownicy dostawali długie mute'y za sztuczne nabijanie questa pisania lub równie niedorzeczne rzeczy. Dajmy posiadać wysokie pozycje w toplistach osobom, które jakkolwiek na to pracują, bo od posiadania pieniędzy jest inna toplista. Wnioskowałbym oczywiście, o cofnięcie punktów osobom, na których są dowody. Zachęcam więc do zamieszczania dowodów w odpowiedziach, razem może uda nam się zaprowadzić porządek i uczciwości stanie się za dość, bo jak głosi profesor Krzysztof Lipka: „Uczciwość jest najwyższym dobrem, jakim ludzie dysponują. Niestety całkiem nieodpowiedzialnie”
Dodatkowe SS'y1OzLoJU.png

aHex6H8.png
vzCZE46.png
MyIHXRA.png

Edit. 
Zamieszczam kolejne screenshoty: PJJ7wDL.png

XpMXmfx.png

Edytowane przez prowoGG
Dodałem kolejne screenshoty
  • Superka 4
  • Like 1

Za zaakceptowaniem

Zgadzam się w 100% z ProwoGG,

Rozumiem kupić oddać killa w zamian do tych zadań przepustek bo cieżko nieraz,

ale żeby tak nieuczciwie sobie wbijać topki a potem świecić przez całą edycje jaki to super gracz gdzie w sumie topka jest nie fair.

Umiejętności pewnie tez 0 bo tylko się liczy stan portfela wtedy już taka topka jest jego 

• Superka 3

(SS na dole)

Myślę, że za kupowanie killi będą niedługo bany, lecz można się domyślić, że będzie wprowadzone to od następnej edycji. Na dc było pytanie zadane przez administratora czy gracze chcą żeby zostało to zakazane.

Screenshot_2024-02-19-23-31-31-62_572064f74bd5f9fa804b05334aa4f912.jpg

Edytowane przez dominik585
  • Superka 5

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

Rel na tak i faktycznie była ankieta na dc o tym więc fajnie jakby serio tak się stało.

• Superka 2

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

• Admin Forum
Admin Forum

Cześć

Propozycja perfekcyjnie opisana i sensowna. Fakt, że na dc było już głosowanie w tym temacie, więc poniekąd niepotrzebna, jednak jakby ktoś miał wątpliwości, to widać tutaj, że jest to naprawdę średnie zachowanie i taka topka to nie topka! Mi, jako jeszcze niedawnemu graczu też to się nie podobało, dlatego jak najbardziej za zakceptowaniem propozycji. 

• Superka 2

image-13.png

Odniose się do tego, że piszecie, iż była takowa ankieta na Discordzie. Bardzo mi przykro, że nie mogłem oddać w niej głosu zarówno jej zobaczyć, ponieważ posiadam blokadę permanentną na serwerowym Discordzie. Proszę wybaczać i pozdrawiam wszystkich.

• Like 2

29 minut temu, prowoGG napisał:

Odniose się do tego, że piszecie, iż była takowa ankieta na Discordzie. Bardzo mi przykro, że nie mogłem oddać w niej głosu zarówno jej zobaczyć, ponieważ posiadam blokadę permanentną na serwerowym Discordzie. Proszę wybaczać i pozdrawiam wszystkich.

Może i w połowie jest zbędna ta propozycja, lecz dodałeś, żeby były kary za oddawanie killi, więc nadal za zaakceptowaniem propozycji. Niektórzy gracze dobrze dogadują się z innymi, mają dużo znajomych na serwerze itd. więc dużo osób za darmo oddawałoby kille i nie byłoby to "kupowanie killi" tylko "pomoc" od innego gracza, więc myślę, że takie coś mogłoby też zostać zakazane. Jeśli jakaś osoba notorycznie oddawała by kille swojemu znajomemu i ktoś miałby na to dowody (z czatu jak ciągle ta sama osoba jest zabijana przez tego samego gracza) mogłaby być jakaś kara.

• Superka 1

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

W końcu ktoś to napisał, super pomysł i powinno zostać to wdrożone bezzwłocznie. Odnośnie Bena i Cayen_ to zauważyłem już to po pierwszym tygodniu grania na serwerze i już wtedy zadawałem sobie pytanie po co jest topka pvp skoro kille są cały czas kupowane/oddawane.

• Superka 2

No jest to w 100% prawda jak z perspektywy czasu patrzę na bena top 1 pvp na tamtej edzie. Był on totalny no skill i wypowiadał się na ten temat mimo, że totalnie nie miał o tym wiedzy. Warto zaznaczyć, że nie jest to tylko ich taktyka, a 3/4 klanów pvp. Warto dodać też, że przez takie osoby powiadomienia o 1v1 nie mają totalnie sensu, bo mi osobiście od razu psuje to atmosfere chatu. To tyle z mojej strony 

• Superka 2

Ty jesteś żałosny xD
oj bo sie zaraz popłaczę xD 
ty bachorze nic o mnie i o cayen_ nie wierz, ba ! mało tego ty nawet nie masz zielonego pojęcia o doświadczeniu moim na tym serwerze i gry , i walk pvp i to jak Cayen_ i jak zdobywam pkt pvp i jeszcze śmiesz w sposób tak chamski ŚWIŃSKI obwieszczać coś czego nie wiesz a plujesz to tu w propozycjach ? 

Nie potrafisz nic osiągnąć a teraz łatwo chcesz sie jeszcze pozbyć tak szeroko doświadczonych graczy twoimi ohydnymi poglądami ? !! 

Nucz się dzieciaku grać a potem gdy mi dosięgniesz już do stup zacznij normalnie wypowiadać swoje racje popierając to dowodami ! 

Edytowane przez Ben02
  • Haha 3
  • Nie ośmieszaj się 6
  • Mrozi 1

12 minut temu, Ben02 napisał:

Ty jesteś żałosny xD
ty bachorze nic o mnie i o cayen_ nie wierz, ba ! mało tego ty nawet nie masz zielonego pojęcia o doświadczeniu moim na tym serwerze i gry , i walk pvp i to jak Cayen_ i jak zdobywam pkt pvp i jeszcze śmiesz w sposób tak chamski ŚWIŃSKI obwieszczać coś czego nie wiesz a plujesz to tu w propozycjach ? 

Nie potrafisz nic osiągnąć a teraz łatwo chcesz sie jeszcze pozbyć tak szeroko doświadczonych graczy twoimi ohydnymi poglądami ? !! 

Nucz się dzieciaku grać a potem gdy mi dosięgniesz już do stup zacznij normalnie wypowiadać swoje racje popierając to dowodami ! 

po twojej wypowiedzi wnioskuje ze grasz juz jakis czas i odpowiedz mi na pytanie czy gdybym siedzial na dzialce i placil za polubienia moja topdzialka byla by zasłużona? mi sie wydaje ze nie takze jesli ktos nie chodzi na pvp nie bije sie a jedyne co to deda gdy wyjdzie za linie to taka topka pvp nie jest odpowiednia bo topka hajsu nie robi wszystkiego. Gdzie twoj boski set wojowniku?

• Superka 6

14 minut temu, Ben02 napisał:

Ty jesteś żałosny xD

Witam, chciałbym zgłosić gracza. Bardzo mnie jego słowa obrażają i mam nadzieje, że zostaną wyciągnięte konsekwencje w jego kierunku.

• Superka 3
  • XD 2

22 minuty temu, Ben02 napisał:

Ty jesteś żałosny xD

Co do samej propozycji jestem za, bez sensu, że osoba, która aby podskoczyć musi popatrzeć na klawiaturę ma topke pvp, poprzez zarobiony hajs. Piszesz propozycje dotyczącą zakazu przelewania hajsu do topki, to popatrz na to, co piszesz tu, a co piszesz w propozycji, totalny bezsens. Co do twojej walki pvp miałbym pewne wątpliwości bo to, że masz boski set nic nie znaczy, i nie  zmienia faktu l, że jesteś drewniany. No ale co, są mądzi i mądrzejsi.

• Superka 3

29 minut temu, Ben02 napisał:

Ty jesteś żałosny xD

Mocne słowa jak na osobę dorosłą i będącą jeżeli się nie mylę kiedyś na randze Modchat. No cóż myślę, że zostaną tu wyciągnięte jakieś wnioski 🫡

• Superka 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

FKThDfK.png 

Prosiłbym o jakąś reakcje, przestaje to być już zabawne moi mili. Czas na podjęcie szybkiej reakcji droga Administracjo. Jak widać wyżej gracze są jednogłośni, czasem dla dobra sprawy warto przyspieszyć co niektóre procesy.

• Superka 2

Co do propozycji to jak najbardziej na tak. Patrząc na to że część topek to jest aktualnie topka rozdanego hajsu i niszczy to jakąkolwiek rywalizacje. 

Co do zachowania użytkownika Bena to cóż, myślę że zarówno obrazajacy jak i obrażany są nawzajem siebie warci wnioskując po zachowaniu autora postu na chacie serwerowym. :)

Edytowane przez Alcapone_
  • Superka 3

Don't even try B) 

spacer.png

Przez wzgląd na odpowiedzi pod propozycją, jak i sam fakt tego, że ten temat będzie poruszany Zarządowo, co mogła wskazywać wcześniej przygotowana przez nas ankieta na Discordzie, temat zostaje zamknięty, a propozycja wstępnie akceptowana. Wiemy o problemie topek, w szczególności PvP i działek i będziemy dyskutować na ich temat, jak i samego Gracza Edycji.

Nie zapominajmy, że głównym zadaniem topek jest wyróżnienie tych osób, które w danej dziedzinie są najlepsze. Niesprawiedliwym jest wykorzystywanie braku zakazu czego konsekwencją jest czerpanie z tego korzyści i tak jak pisałem, będziemy nad tym pracować. Pamiętajmy jednak, że granie na serwerze ma sprawiać przyjemność, a nie być obowiązkiem bycia TOP 1 we wszystkich topkach. A przede wszystkim niezdrowym jest, aby sprawiać komuś przykrość pisząc i zaczepiając w niemiły sposób.

Niestety nie jestem w stanie określić, kiedy te działania i decyzje zostaną podjęte. Ta decyzja musi zostać podjęta przez cały Zarząd, ponieważ może znacząco wpłynąć na niektóre czynniki serwerowe.

• Superka 4

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...