Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Event Kalambury

mr_bober23

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): mlodybubr
Propozycja dotyczy (tytuł): Eventu Kalambury
Opis propozycji: Witam, przychodzę z wielkim zażaleniem odnośnie eventu Kamalbury, według mnie jeśli event powinien przebiegać to w formacie 3D a nie 2D lub totalnie zostać usunięty.
Dlaczego?
- Hasła się co chwilę powtarzają, np. Pac-Man, Sonic, Mario itp.
- Osoby są w stanie zgadnąć po na prawdę małej ilości bloków nawet jeśli to niczego nie przypomina np. Screen numer 1, numer 2, numer 4  oraz 5 (łącznie z oczami) na dole.
- Event jest bardzo przedłużany przez to że budowle buduje się +/- 5min a osoby są w stanie zgadnąć po np 10/20/30 sekundach.

- Błędy odnośnie ostatniego eventu to: 
1. Postawienie skrzynek z (prawdopodobnie zawartością bloków) w widocznym miejscu dla graczy, Cheater jest w stanie użyć NoClipa oraz sprawdzić stan skrzynki, wywnioskować co będzie budowane jesli to powtarzająca się budowla, na skrzynkach są tabliczki, niestety nie wiem co na nich jest napisane ale wydaje mi się że numerowanie lub nawet podane hasła (zwrot do prowadzących) Screen numer 3
2. Zbyt długie budowanie całego pixel arta

-  Hasło może przedstawiać dosłownie wszystko np. Pierwsze hasło eventu, był to Gołąb, który na początku przypominał Kaczora Daffy'iego przechodząc do szopa, jakiegoś kota, lwa kończąc na gołębiu, hasło zostało odgadnięte na tylu blokach (Screenshot numer 1)
- Rozmawiałem z kilkoma osobami na ten temat i poparły moje zdanie.
- Następnym problemem jest brak dobrania dobrego koloru ściany, Parę razy był on zmieniany lecz nigdy nie będzie tego jedynego odpowiedniego bo większość budowli posiada jasne i ciemne kolory.
- Jeszcze jakbym miał dodać to wiele eventów z właśnie kalamburów były powiedzmy niezbyt perfekcyjne lub ciężkie do zgadnięcia bo docelowo nie wyglądały tak jak miały.

- Z mojej strony to tyle, liczę na odpowiedź ze strony administracji i zneutralizowanie robienia tego eventu na dłuższy okres lub tak często.

Miłego dnia/wieczoru/nocy mlodybubr pozdro

Dodatkowe SS'y

obraz_2024-02-04_182749611.png

obraz_2024-02-04_182855107.png

obraz_2024-02-04_183426026.png

obraz_2024-02-04_184036619.png

obraz_2024-02-04_184710894.png

Edytowane przez mr_bober23
Dodanie ostatniego screena
  • Superka 2

Formidable
Tu étais formidable, j'étais fort minable
Nous étions formidables

Myślałem że jako jedyny miałem takie problemy na tych eventach. 
Te eventy powinny być zorganizowane w trochę sprawniejszy sposób. 

Sam od siebie wrzuciłbym jakieś zawężenie schematów w schematice z której zapewne się korzysta podczas organizacji eventu do prostszych rzeczy, ew. podawania minimalnej podpowiedzi w formie kategorii dotyczącej danej budowli. Opcji jest wiele.

Jak najbardziej za propozycją.

• Superka 2

Don't even try B) 

spacer.png

Jestem na tak. Ale myśle, że można by było też po prostu zrobić limit odpowiedzi, np dwie próby odgadnięcia jeden obrazek(na msg byłoby ciężko to załatwić, ale to przecież chwila żeby zrobić nową komendę /kalambury [hasło] która miałaby limit użyć). Wtedy nie byłoby takiego spamu odpowiedzi, a każdy strzał trzeba byłoby przemyśleć

Edytowane przez agatkahihi
  • Superka 2
  • Wow 1
  • Thinking 1

To jeden z moich najmniej lubianych eventów i chyba od zawsze uważałam, że w nim liczy się fart, kto pierwszy napisze najczęściej powtarzające się hasło. Sama raz wpisałam "pralka" dosłownie po postawieniu dwóch klocków przez prowadzącego, bo wpisywałam cokolwiek i okazało się, że odgadłam. Do tego tak, jak napisano wyżej, strasznie się przedłuża, hasło odgadnięte, a oni dalej budują. Reszta została trafnie opisana powyżej.

• Superka 2

• 2 miesiące później...
  • Administrator
Admin

Typ budowli jest zależny od woli organizatora, nie zawsze jest to pixel art. Skrzynki z blokami do budowy nie będą już przechowywane na arenie, żeby uniknąć sytuacji o których piszesz.
Planujemy wprowadzić limit prób odgadnięcia hasła, co wyeliminowałoby 'strzały'.
Event nie zostanie zmieniony na rodzaj budowli 3D, nie zostanie też całkowicie usunięty, dlatego propozycje odrzucam.

• Administrator
Admin

propozycja_odrzucona.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...