Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zmiana mapy warp pvp

Kamil777

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): ... kancik
Propozycja dotyczy (tytuł): ... Zmiana mapy warp pvp
Opis propozycji: ...

Witam.

Moja propozycja zmiany polega na pomniejszeniu mapy przeznaczonej do PVP.

Przy tak licznej społeczności Online w godzinach szczytu na warp PVP znajduje się maksymalnie do 8-10 osób. 

Raczej przeciętna liczba graczy to około 4/6 osób.

Gram na serwerze około 2 tyg, lecz mam dosyć duże doświadczenie bo kilkuletnie na serwerach z działkami oraz pvp i według mojej subiektywnej opinii lepiej sprawdzały się mniejsze mapy do warp pvp.

Przecież nie samym budowaniem i rozwijaniem działki człowiek żyje :) 

Pozwoliłem sobie przeprowadzić małą ankietę pomiędzy graczami znajdującymi się na warp pvp.

Najważniesze pytanie: "Co zmienilibyście na pvp i co was denerwuje na tej mapie"

Odpowiedzi które uzyskałem:

- Zdecydowana większość graczy podzielała moje zdanie i odpowiadała o zmniejszeniu platformy i zmniejszeniu samego obszaru pvp który zminimalizowałby możliwość uciekania w nieskończoność.

- Zbudowanie kryjówek, kilku małych domków aby pvp stało się bardziej strategiczne i była możliwość zaatakowania przeciwnika z zaskoczenia. No bo nic nie satysfakcjonuje gracza bardziej niż wygrana pvp z graczem silniejszym od siebie przez element zaskoczenia :) Jednak to musiałoby się odbywać na mniejszej mapie. Duża mapa jak teraz mija się z celem. Jest ładna, ale niepraktyczna przez co rozgrywka staje się nudna. 

- Kolejną zmianą jest biom który się tam znajduje. (zima) Gracze narzekali na śnieg który blokuje, oraz jeden z graczy uzasadnił swoją odpowiedź bólem oczu po dłuższym czasie rozgrywki na pvp.

A przecież dobro graczy jest najważniejsze :) 

Zachęcam do przemyślenia mojej propozycji i wysłuchania głosu samych graczy. 

Gdyby propozycja została rozpatrzona pozytywnie proponuje utworzyć ankietę na forum z kilkoma propozycjami warp pvp. 

Niech gracze sami wybiorą zwycięzcę bo to przede wszystkim oni tworzą wielką serwerową rodzinę. 

Pozdrawiam. 

• Superka 1
  • Dislike 1
  • Thinking 1
  • Mrozi 1

Genialny pomysł, mam podobne doświadczenia i odczucia co autor.

Zdecydowanie na plus!

PS. Mogę zaprojektować/stworzyć jakąś mapkę /warp pvp według wytycznych :) 

Siemano, sugerujesz zmianę mapy na mniejszą.

Chciałbym zaznaczyć, że niestety pvp na serwerze działa jako dodatek.

Z racji iż serwer jest stricte nastawiony pod działki i farmienie kasy, nie każdy skupia się na stackowaniu setów itp.

Więc manipulacja mapą jest w mojej opinii jest zbędnym bajerem, który i tak niewiele zmieni i nijak wpłynie na popularność warp pvp.

Ewentualnie zmodyfikowałbym delikatnie twój pomysł, i oddzieliłbym jakimś boxem/murem, mapę pvp od surowcowej. 

Co i tak tworzy komplikacje, w postaci stworzeniu oddzielnego spawnu dla jednego z warpów.

Średnia propozycja, która i tak niewiele zmieni. 

Jestem na nie

• Superka 1

• Admin Forum
Admin Forum
Napisano (edytowane)

Od razu mówię, że jestem za odrzuceniem propozycji. Gramy ma serwerze freebuild, nie pvp i większa mapa jest NIEZBĘDNA dla 300 graczy online na dzień. /Warp pvp faktycznie ma włączone pvp, ale w głównej mierze jest to miejsce do zdobywania przedmiotów, których nie znajdziesz na innych warpach (np. bez vipa redstone znajdziesz tylko na /warp s)  Dodatkowo nigdzie indziej nie znajdziesz wieśniaków jak na /warp s (nie licząc skrzynek). Zmniejszona mapa = mniej wiosek i wieśniaków (teraz i tak ich dużo nie ma), mniejszy obszar do chowania wieśniaków, czyli mniej roboty dla cheatera 😉. Również ucieczka przed kimś to element pvp i zmniejszenie borderu do np. 1000x1000 to nie byłoby rozwiązanie, ponieważ gracze dalej na spokojnie by sobie uciekali. O mniejszych granicach nawet nie pisze, bo nie wyobrażam sobie aby mapa surowcowa miała border przykładowo 500x500 😆. Jedyne co faktycznie z tej propozycji mógłby mieć jakieś + na serwerze, to usunięcie tego blokującego śniegu. PvP na serwerze to tylko dodatek, a głównym założeniem jest wbijanie topek, budowa działki i tworzenie ciekawej ekonomi, nie walka.

Edytowane przez Koriksss
  • Superka 4

image-13.png

• 1 miesiąc później...

Nie będzie oddzielnej mapy na pvp, ponieważ już wiele razy taki pomysł był wprowadzany i nie wychodziło to dobrze. Kryjówki na obszarze do PVP postaramy się dodać na nowej mapie surowcowej, a w przypadku edycji zimowych - ograniczymy bloki śniegu w przyszłości.

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...