Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Nowy podpunkt regulaminu.

Valverde_

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): xRaysee_
Propozycja dotyczy (tytuł): Dodanie nowego podpunktu regulaminu
Opis propozycji:  Skoro jest kara za budowanie nieodpowiednich budowli tj: propagujących ustroje totalitarne to powinna być osobna kara za nawiązywanie do nich na chacie. Od pewnego czasu gracz o nicku mooref kilkanaście razy na dzień piszę różne syfy dotyczące Aushwitz i naz1stów jako że większość z nich to nazwy niemieckie dostaje za nie tylko upomnienie za pisanie w innym języku niż Polski.
Dodatkowe SS'y: ...

• Superka 4

Jestem za! Nawet w naszym polskim prawie są uwzględnione zapisy odnośnie propagowania nasizmu. Uważam, żeby było to uwzględnione również na serwerze jako ban a nie upomnienie.

Przesyłam skopiowany art. Z Kodeksu Karnego.

Art.  256.  [Propagowanie nazizmu, komunizmu, faszyzmu lub innego ustroju totalitarnego]
§  1. 
 Kto publicznie propaguje nazistowski, komunistyczny, faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

• Superka 2

• 3 tygodnie później...

Imo na tak ale myślę, że dopiero po takich ostrzeżeniach jak teraz. W sensie nie raz jest tak, że Modchat+ tam rangi wyżej ustawiają raczej do pionu te osoby co tak piszą ale myślę, że jeżeli nic by to nie dawało to jakiś mute by takim osobom się przydał na odpoczynek. 

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

• 2 tygodnie później...

Wszystkie powody, przez które propozycja powinna zostać przyjęta bez zwłoki zostały podane w samej propozycji. Jest 2024 rok a dalej znajdą się wykręty, których bawią takie żarty co jest niesmaczne. Za zaakceptowaniem propozycji.

Wydaję mi się że osoby propagujące nazizm nie są jeszcze rozwinięte intelektualnie lub po prostu są zbyt młode i nie zdające sobie sprawy z powagi popełnianych czynów.

Za wprowadzeniem kary banicji za propagowanie nazizmu oczywiście na TAK, ale raczej dopiero gdy dany osobnik nie robi sobie nic z upomnień i nie zaprzestaje procederu.

• 1 miesiąc później...

Takie zachowania są karane na naszym serwerze, ponieważ propagowanie nazizmu i pochodnych od tego jest w Polsce zabronione.

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...