Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Ścieżki bonusowe

H0rnet3

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: H0rnet3
Propozycja dotyczy: Ścieżki bonusowe
Opis propozycji: Czy można byłoby wprowadzić dodatkowe zajęcie dla graczy, które w wolnym czasie po odpowiednim przyłożeniu się do zadania nagradzało by gracza czymś adekwatnym do jego trudności? Czy nudzi wam się nędzne kopanie kamienia, albo monotonne naprawianie siekier 5/3/1/1 aby kopać godzinami na farmie dyń czy melonów? W takim razie przedstawiam Ścieżki bonusowe!

- Czym są?

Jest to zbiór zadań pobocznych, które nie zostały dodane do /praca. Za wykonanie danej czynności gracz będzie otrzymywał XP do danej ścieżki. Jeżeli zbierze dostateczną liczbę XP, otrzyma godziwą nagrodę, różniącą się od kategorii ścieżki.
Dodatkowe SS'y: Przedstawiam przykład Ścieżki handlarza
image.png.7f954cec49f4f2e9b2d62b970898eeb2.png

Myślę że nagroda jest adekwatna, ponieważ dla posiadających osadników jest to dodatkowe ulepszenie do ich sposobu zarobku na serwerze, a dla ludzi BEZ wieśniaków oferuje zdobycie chodź jednego. Powoli, powoli, a drużyną zdobędzie się całą chmarę!

Oczywiście jest to tylko przykład, i nie uwzględniłem tutaj zbytniego balansowania mechanik, ale myślę że ten zrzut ekranu oddaje moją propozycję w sposób należny.

Poza ścieżką handlarza można byłoby dodać przykładowo Ścieżkę archeologa, ponieważ aktualnie jest to mały smaczek nie wnoszący nic do rozgrywki, przynajmniej na realcrafcie.

Mam nadzieję że zrzut ekranu pomoże w zobrazowaniu jak mniej-więcej mogłaby wyglądać takowa ścieżka. Tymczasem żegnam, i mam nadzieję, że propozycja się spodoba!

Edytowane przez jipsyy
  • Superka 1

• 1 miesiąc później...

Szczerze mówiąc propozycja dość kontrowersyjna, ale fajna. Wydaję mi się, że o wiele lepszą propozycją byłoby dodanie czegoś takiego, ale za takie coś dostawałoby się "punkty" jak z żetonami. np za 20 takich pkt byłoby jajo villagera i inne takie rzeczy. bo jednak zakładając, że masz 5 ziomków, 5 try hardów to mają już 5 villagerów. Wiem, że taki try hard i z tym by mógł się wydarzyć, ale na pewno o wiele cięższe by to było. Warto też zauważyć, że mogę się tutaj mylić, bo nie wiem jakie tu są zadania

W dniu 26.12.2023 o 01:45, H0rnet3 napisał:

Powoli, powoli, a drużyną zdobędzie się całą chmarę!

Właśnie to jest to o czym mówię. Nie wiem czy to najlepszy pomysł, jak cena jaja drastycznie spadnie. teraz jest ciężko dostać jajo villagera za 300/400k i to jest trochę tego urok, że trzeba się o to starać, a jak zostanie wprowadzone na serwer inna opcja zdobycia jaja niż ze skrzynek to nie będzie to samo. 

Tak się rozpisuje nad tym jajem villagera, ale trzeba tutaj wspomnieć o innych ścieżkach. Bo skoro za ścieżkę "handlarza" jest jajo villagera to za ścieżkę górnika będzie kilof 6/3/3? Trochę mi się to nie widzi. Tak samo jak za pracę łowcy, za takie zadania dostajesz miecz grabież 6? przez to polecą ceny, a nawet przy niektórych ciężko mi jest wyobrazić co dasz na końcu. Np rolnik/hodowca, jedyne co mi przyszło do głowy to super motyka XD, a drugie co mi przyszło to "nieskończone jajo przechowujące zwierzątka". Jestem NEUTRALNY do tej propozycji.

• 2 miesiące później...

Uważamy, że jest to aktualnie zbędne na naszym serwerze, ponieważ wprowadzenie tego nie wprowadziłoby niczego nowego. Jest to powielenie questów, z inną formą nagrody i w lepszym wydaniu. Może kiedyś pomyślimy nad tym, aby wprowadzić takie ścieżki bonusowe do np. prac jako forma dodatkowa, natomiast na najbliższe edycje nie widzimy takiej potrzeby.

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...