Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

kordhell

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Lepper_, jak wyżej
Nick Administratora, który banował: KatyTop
Kiedy to się stało?: nie pamiętam
Opis sytuacji: Chodziło o sprzedawanie IP graczy, IP LisekWPudelku_ było sobie do kupienia. Nikt go nie nabył, ban jest. Sytuacja jest ogólnie znana.

Screen bana: jest poniżej, z chatcrafta

Screenshot_20230828-162714.png

• Dislike 1

Lubię Nonsę, a Ty?

nonsa.jpg

Mod

Z tego co wiem, dostałeś bana "do wyjaśnienia", jeżeli nie chcesz/nie możesz wejść na team speaka lub discorda to moim zdaniem z unbanem będzie ciężko. Sprzedawanie IP graczy to nie jest byle błahostka, myślę że jakbyś wszedł na tego teamspeaka lub discorda to ta blokada byłaby zniesiona lub zamieniona, po czym mógłbyś normalnie wrócić do gry.

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

1 godzinę temu, Fillplay napisał:

Z tego co wiem, dostałeś bana "do wyjaśnienia", jeżeli nie chcesz/nie możesz wejść na team speaka lub discorda to moim zdaniem z unbanem będzie ciężko. Sprzedawanie IP graczy to nie jest byle błahostka, myślę że jakbyś wszedł na tego teamspeaka lub discorda to ta blokada byłaby zniesiona lub zamieniona, po czym mógłbyś normalnie wrócić do gry.

Naprawdę łatwo jest powiedzieć "załóż se discorda" osobie z dawnymi problemami prawnymi. Naprawdę.

Lubię Nonsę, a Ty?

nonsa.jpg

Mod

Drogi kolego Lepperze,

W moim komentarzu nie napisałem "załóż se discorda". Zauważ, że w powodzie bana jest napisane "Do wyjaśnienia TS3/ Discord". Nie wnikam jakie miałeś problemy prawne, ale do posiadanie TS3 nie jest wymagany email, ani podanie imienia nazwiska itd. , tylko pobranie programu i akceptowanie umowy licencyjnej. Nie ja decydowałem o nadaniu ci blokady, nie ja decyduje o jego ewentualnym jej usunięciu, nie mówie nawet, że tutaj nie możesz się odwołać, mówie tylko, że może być z tym ciężko. Życzę ci dobrze, bo już troche siedzisz na tym banie. W moim wcześniejszym komentarzu starałem się tobie po prostu przekazać jakie są realia. 
Miego dnia 🙂

• Superka 1

931365354_Zrzutekranu(714).png.0670b870038949f1a64b527ff0a1e9bf.png

Na nie. Często na forum widnieją twoje wiadomości typu "czekam na unbana", "#free _lepper". Na forum masz też wiele ostrzeżeń świadczących o tym, że nie zależy ci na wykazywaniu dobrych nawyków, które świadczyłyby o twojej zmianie zachowania. Poza tym sprzedawanie ip innym graczom jest bardzo ogromnym wykroczeniem w taryfikatorze serwera. 

Miłego Wieczoru.

• Mrozi 1

Ja na Neutral z przewagą na tak. Powody które napisał kolega powyżej są prawdziwe + sporo procentów oraz same sprzedawanie IP graczom, przez co możliwe jest ddsowanie które w 2023 moim zdaniem jak i wielu innych osób nie jest już śmieszne. Moim zdaniem lepiej z permbana zrobić bana tymczasowego na np 2 tygodnie. Pozdrawiam 

• Like 1

5 godzin temu, Fillplay napisał:

Drogi kolego Lepperze,

W moim komentarzu nie napisałem "załóż se discorda". Zauważ, że w powodzie bana jest napisane "Do wyjaśnienia TS3/ Discord". Nie wnikam jakie miałeś problemy prawne, ale do posiadanie TS3 nie jest wymagany email, ani podanie imienia nazwiska itd. , tylko pobranie programu i akceptowanie umowy licencyjnej. Nie ja decydowałem o nadaniu ci blokady, nie ja decyduje o jego ewentualnym jej usunięciu, nie mówie nawet, że tutaj nie możesz się odwołać, mówie tylko, że może być z tym ciężko. Życzę ci dobrze, bo już troche siedzisz na tym banie. W moim wcześniejszym komentarzu starałem się tobie po prostu przekazać jakie są realia. 
Miego dnia 🙂

Bardzo dziękuję za sprostowanie! Nawzajem, panie Moderatorze!

• Superka 1

Lubię Nonsę, a Ty?

nonsa.jpg

24 minuty temu, PrzemeczeQ napisał:

Na nie. Często na forum widnieją twoje wiadomości typu "czekam na unbana", "#free _lepper". Na forum masz też wiele ostrzeżeń świadczących o tym, że nie zależy ci na wykazywaniu dobrych nawyków, które świadczyłyby o twojej zmianie zachowania. Poza tym sprzedawanie ip innym graczom jest bardzo ogromnym wykroczeniem w taryfikatorze serwera. 

Miłego Wieczoru.

Mój drogi, po takim banie, to każdy by zgrzeczniał. Miłego wieczoru. 

A tak w sumie: kto jest autorem #free_lepper? Bo wydaje mi się, że chyba Ty!

• Dislike 1
  • Haha 1

Lubię Nonsę, a Ty?

nonsa.jpg

20 minut temu, Lepper_ napisał:

Mój drogi, po takim banie, to każdy by zgrzeczniał. Miłego wieczoru. 

A tak w sumie: kto jest autorem #free_lepper? Bo wydaje mi się, że chyba Ty!

I pod twoją wiadomością czerwonymi literami🤷

• Admin Forum
Admin Forum

Szczerze nie wiem ile na tym banie siedzisz, ale wbij na tego tsa wyjaśnij i walcz o unbana!! A jeśli już faktycznie długo to za zakceptowaniem 

image-13.png

18 godzin temu, PrzemeczeQ napisał:

I pod twoją wiadomością czerwonymi literami🤷

Mogę zafundować nawet tęczowe. Napisz mi w wiadomości, jaki chcesz kolor 😉

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za OffTopic. //aversh

Edytowane przez aversh
  • Haha 1
  • Skull 1

Lubię Nonsę, a Ty?

nonsa.jpg

Blokadę otrzymałeś od administratora, który już nie sprawuje swojej funkcji w Administracji, dlatego trudno o sprostowanie całej sytuacji przez ów byłego moderatora. Natomiast zaznajomiłem się z sytuacją i z tego co widzę o jednej sprawie już wiesz. Także zacznijmy.

W dniu 2.10.2023 o 20:55, Lepper_ napisał:

Chodziło o sprzedawanie IP graczy, IP LisekWPudelku_ było sobie do kupienia. Nikt go nie nabył, ban jest.

Bronienie się tym, że nikt go nie nabył jest poniekąd żałosne. Rozumiem, że skoro handel nie wyszedł to nie ma tematu? No nie.  Na serwerze (i nie tylko), za samą próbę zrobienia czegoś wbrew wszelkim zasadom i przepisom można otrzymać karę stosowną do przewinienia. I nie trzeba, aby ktoś to IP "nabył" - to, że chciałeś je sprzedać jest już poważnym wykroczeniem, za które powinieneś otrzymać blokadę.

Szkoda, że nie chciałeś tego wyjaśnić na TeamSpeaku, gdzie sam Fillplay Ci napisał, że nie trzeba tam tworzyć żadnego konta ani weryfikować swojej tożsamości. Chociaż fakt, że miałeś jakieś problemy z prawem, które uniemożliwiają Ci posiadanie kont na socialach jest niepokojące, a zarazem tłumaczy to, dlaczego na tym banie nadal siedzisz.

Szkoda, że po paru/parunastu dniach od nałożenia blokady postanowiłeś wejść z innego konta na serwer myśląc, że zmiana nicku = brak bana. Najwidoczniej nie zaznajomiłeś się z Taryfikatorem i Regulaminem (a po Twojej historii życia powinieneś) i nie wiedziałeś, że tworzenie MultiKont jest zabronione. Chociaż czy na pewno? Z rozmowy z byłym administratorem wynika, że wcześniej posiadałeś już MultiKonto, które zostało zbanowane, a które chciałeś sprzedać(?xd) Zatem musiałeś wiedzieć o tym, więc stworzenie kolejnego konta, gdzie posiadasz aktywną blokadę jest Omijaniem Systemu Blokad. Kolejne wykroczenie.

A to wszystko zawdzięczasz mnie, nie wiem skąd tyle zainteresowania moją osobą, że pewnego dnia przez cały dzień pisałeś  "berkowskyy to mnie chyba lubi" po tym jak dałem Ci bana. Potem pisanie do mnie na ChatBoxie, statusach etc. z zarzutami, że uprzykrzam Ci życie. Ja tylko wykonuję swoją robotę bo Ty nie zamierzałeś trzymać się zasad serwerowych.

Przechodząc do meritum sprawy - skoro ustaliliśmy, że nie zamierzasz wejść na TS3 to niestety decyzję muszę podjąć sam, bez Twojego udziału. Otrzymujesz blokadę na 14 dni za Omijanie Systemu blokad, za wszelkie pisanie "jak nie ma administracji to mogę pisać o [...]" (sam możesz sobie możesz dokończyć), obrażanie, zniewagę oraz próbę sprzedaży IP Gracza. Dodatkowo po tych 14 dniach, jeżeli przez okres edycji chociaż raz naruszysz w minimalnym stopniu regulamin serwera bądź Twoje zachowanie jakkolwiek będzie brane pod wątpliwość lub będziesz powracał do tej sprawy (chodzi o fakt, że sprawa dotyczy IP Gracza, gdzie możne to się źle odbić w przyszłości) otrzymasz stosowną karę, której konsekwencją będzie wysłanie prośby do Zarządu o zwiększenie Twojej blokady do permanentnej na tę i przyszłą edycję.

• Superka 5

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...