Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Wypożyczalnia Łopat (Eventowa)

H0rnet3

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: H0rnet3
Propozycja dotyczy: Wypożyczalnia łopat
Opis propozycji: Czy denerwuje cię, gdy akurat odbywa się event spleef, a ty nie masz łopaty? W takim razie skorzystaj z Wypożyczalni łopat! Dzięki niej, gracze z niższych sfer będą mieli szansę w evencie spleef! Otwiera to też okazję, aby dodać nowe eventy, do których również potrzeba danego przedmiotu, na przykład Król wzgórza (Do którego potrzeba specjalnego przedmiotu z odrzutem).
Dodatkowe SS'y: Tak jak w mojej poprzedniej propozycji, dołączam film demonstracyjny, na którym jest pokazana cała funkcjonalność Wypożyczalni łopat.

Oto on: 

Mam nadzieję, że ta propozycja zostanie przyjęta miło, i że rozpatrzy nią duża ilość osób. ❤️ ~ H0rnet3

• Superka 4
  • Wow 1

• Administrator
Admin

Fajnie, że się postarałeś i przedstawiłeś w formie wideo swoją propozycje.

Zapewne będzie miała mniejszy priorytet wprowadzenia niż te, które mają istotniejsze funkcjonalności, ale znalazłaby zastosowanie u nas na serwerze.

Wszystko zależy od serwerowego technika i jego spojrzenia na taką opcje.

Ciekawy pomysł, oby więcej takich z waszej strony!

Edytowane przez Nolifequ
  • Superka 1

Bardzo ciekawa propozycja, dodatkowo nagrałeś film który dokładnie pokazuje jej działanie.

Jest to przydatna propozycja.

Jestem na tak, pomysł git! 

Edytowane przez DzakPlak_

9d2836719b19632387349875a51429ae.jpg

Moim zdaniem w kontekście eventów, to nie ma sensu - event spleef jest zawsze robiony przy użyciu śniegu (blok śniegu), a śnieg jest natychmiastowo niszczony już żelazną łopatą bez żadnych enchantów (a taka łopata jest w /kit gracz).

Do odrzucenia.

• Like 1

Bardzo ciekawa propozycja jak i filmik! Myślę, że byłoby to ciekawe urozmaicenie na serwerze zwłaszcza na evencie ze spleefa.

Jestem na tak~

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

@ArturCyferki Masz rację. Łopata żelazna niszczy szybko śnieg. Ale! Nie niszczy go tak szybko, jak łopata diamentowa. Tak, niszczy go bardzo szybko, ale sprawdziłem to, insta-break łopatą żelazną pomiędzy diamentową wydajność 4 jest 40%~ różnicy. Więc osoby z taką łopatą mają mniejsze szanse w evencie. Po drugie, większość graczy nowych nawet nie wie o tym że łopata żelazna kopie śnieg szybko. Po trzecie, żelazna łopata nie jest obecna pod /kit gracz, jest tam tylko łopata kamienna, która nie kopie szybko śniegu.

W dniu 21.08.2023 o 13:10, H0rnet3 napisał:

@ArturCyferki Masz rację. Łopata żelazna niszczy szybko śnieg. Ale! Nie niszczy go tak szybko, jak łopata diamentowa. Tak, niszczy go bardzo szybko, ale sprawdziłem to, insta-break łopatą żelazną pomiędzy diamentową wydajność 4 jest 40%~ różnicy. Więc osoby z taką łopatą mają mniejsze szanse w evencie. Po drugie, większość graczy nowych nawet nie wie o tym że łopata żelazna kopie śnieg szybko. Po trzecie, żelazna łopata nie jest obecna pod /kit gracz, jest tam tylko łopata kamienna, która nie kopie szybko śniegu.

Poczytaj sobie proszę, jak działa mechanika insta-mining: https://minecraft.fandom.com/wiki/Instant_mining

I wtedy przestaniesz mieć wątpliwości, że między łopatą żelazną a diamentową chociażby i wydajność 10 nie ma absolutnie żadnej różnicy.

A co do tego, czy taka łopata jest w /kit gracz, to faktycznie jej nie ma - otrzymałem błędną informację, gdy to pisałem, aczkolwiek żelazna łopata nie jest czymś bardzo ciężkim do zdobycia.

• Admin Forum
Admin Forum

Za zaakceptowaniem.

Człowiek geniusz, propozycja bardzo mi się podoba, a za poświęcenie swojego czasu i pokazanie tego na filmiku należą się brawa! 👏  Wszystko przemyślane tak jak napisał wyżej MasalaCzaj

• Superka 2

Mod Forum

Oczywiście, że na tak. Bardzo ciekawy pomysł jak i również bardzo ciekawie przedstawiony w formie materiału wideo. Mam nadzieję, że propozycja zostanie zaakceptowana. 

• HeadAdmin
HeadAdmin

Propozycja ciekawa, ale jak ktoś już wcześniej zauważył będzie ona o niskim priorytecie. Zawsze przed eventem ogłaszane są itemy, które należy przygotować, a zdobycie jakiejkolwiek łopaty na serwerze nie trwa jednak wieki, tylko kilka minut, poza tym zawsze zostaje /kit gracz z darmową łopatą żelazną.

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin
M7kRaFt.gif

Propozycja została wstępnie zaakceptowana!

Propozycja została skierowana bezpośrednio do serwerowego Technika celem weryfikacji możliwości jej implementacji.

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• 7 miesięcy później...

W najbliższych dniach zostaną dodane spoty na arenach spleef/spadany, które będą oferowały łopaty równie sprawnie działające jak diamentowe, za drobną opłatą.

• Superka 1

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...