Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Wypożyczalnia Łopat (Eventowa)

H0rnet3

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: H0rnet3
Propozycja dotyczy: Wypożyczalnia łopat
Opis propozycji: Czy denerwuje cię, gdy akurat odbywa się event spleef, a ty nie masz łopaty? W takim razie skorzystaj z Wypożyczalni łopat! Dzięki niej, gracze z niższych sfer będą mieli szansę w evencie spleef! Otwiera to też okazję, aby dodać nowe eventy, do których również potrzeba danego przedmiotu, na przykład Król wzgórza (Do którego potrzeba specjalnego przedmiotu z odrzutem).
Dodatkowe SS'y: Tak jak w mojej poprzedniej propozycji, dołączam film demonstracyjny, na którym jest pokazana cała funkcjonalność Wypożyczalni łopat.

Oto on: 

Mam nadzieję, że ta propozycja zostanie przyjęta miło, i że rozpatrzy nią duża ilość osób. ❤️ ~ H0rnet3

• Superka 4
  • Wow 1

• Administrator
Admin

Fajnie, że się postarałeś i przedstawiłeś w formie wideo swoją propozycje.

Zapewne będzie miała mniejszy priorytet wprowadzenia niż te, które mają istotniejsze funkcjonalności, ale znalazłaby zastosowanie u nas na serwerze.

Wszystko zależy od serwerowego technika i jego spojrzenia na taką opcje.

Ciekawy pomysł, oby więcej takich z waszej strony!

Edytowane przez Nolifequ
  • Superka 1

Bardzo ciekawa propozycja, dodatkowo nagrałeś film który dokładnie pokazuje jej działanie.

Jest to przydatna propozycja.

Jestem na tak, pomysł git! 

Edytowane przez DzakPlak_

9d2836719b19632387349875a51429ae.jpg

Moim zdaniem w kontekście eventów, to nie ma sensu - event spleef jest zawsze robiony przy użyciu śniegu (blok śniegu), a śnieg jest natychmiastowo niszczony już żelazną łopatą bez żadnych enchantów (a taka łopata jest w /kit gracz).

Do odrzucenia.

• Like 1

Bardzo ciekawa propozycja jak i filmik! Myślę, że byłoby to ciekawe urozmaicenie na serwerze zwłaszcza na evencie ze spleefa.

Jestem na tak~

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

Jestem na TAK! Myślę, że byłoby to fajne urozmaicenie eventów. Oprócz tego, taka propozycja daje nowe możliwości np. tak jak sam zasugerowałeś czyli event król wzgórza.  

@ArturCyferki Masz rację. Łopata żelazna niszczy szybko śnieg. Ale! Nie niszczy go tak szybko, jak łopata diamentowa. Tak, niszczy go bardzo szybko, ale sprawdziłem to, insta-break łopatą żelazną pomiędzy diamentową wydajność 4 jest 40%~ różnicy. Więc osoby z taką łopatą mają mniejsze szanse w evencie. Po drugie, większość graczy nowych nawet nie wie o tym że łopata żelazna kopie śnieg szybko. Po trzecie, żelazna łopata nie jest obecna pod /kit gracz, jest tam tylko łopata kamienna, która nie kopie szybko śniegu.

W dniu 21.08.2023 o 13:10, H0rnet3 napisał:

@ArturCyferki Masz rację. Łopata żelazna niszczy szybko śnieg. Ale! Nie niszczy go tak szybko, jak łopata diamentowa. Tak, niszczy go bardzo szybko, ale sprawdziłem to, insta-break łopatą żelazną pomiędzy diamentową wydajność 4 jest 40%~ różnicy. Więc osoby z taką łopatą mają mniejsze szanse w evencie. Po drugie, większość graczy nowych nawet nie wie o tym że łopata żelazna kopie śnieg szybko. Po trzecie, żelazna łopata nie jest obecna pod /kit gracz, jest tam tylko łopata kamienna, która nie kopie szybko śniegu.

Poczytaj sobie proszę, jak działa mechanika insta-mining: https://minecraft.fandom.com/wiki/Instant_mining

I wtedy przestaniesz mieć wątpliwości, że między łopatą żelazną a diamentową chociażby i wydajność 10 nie ma absolutnie żadnej różnicy.

A co do tego, czy taka łopata jest w /kit gracz, to faktycznie jej nie ma - otrzymałem błędną informację, gdy to pisałem, aczkolwiek żelazna łopata nie jest czymś bardzo ciężkim do zdobycia.

• Admin Forum
Admin Forum

Za zaakceptowaniem.

Człowiek geniusz, propozycja bardzo mi się podoba, a za poświęcenie swojego czasu i pokazanie tego na filmiku należą się brawa! 👏  Wszystko przemyślane tak jak napisał wyżej MasalaCzaj

• Superka 2

Mod Forum

Oczywiście, że na tak. Bardzo ciekawy pomysł jak i również bardzo ciekawie przedstawiony w formie materiału wideo. Mam nadzieję, że propozycja zostanie zaakceptowana. 

• HeadAdmin
HeadAdmin

Propozycja ciekawa, ale jak ktoś już wcześniej zauważył będzie ona o niskim priorytecie. Zawsze przed eventem ogłaszane są itemy, które należy przygotować, a zdobycie jakiejkolwiek łopaty na serwerze nie trwa jednak wieki, tylko kilka minut, poza tym zawsze zostaje /kit gracz z darmową łopatą żelazną.

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin
M7kRaFt.gif

Propozycja została wstępnie zaakceptowana!

Propozycja została skierowana bezpośrednio do serwerowego Technika celem weryfikacji możliwości jej implementacji.

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• 7 miesięcy później...
  • Administrator
Admin

W najbliższych dniach zostaną dodane spoty na arenach spleef/spadany, które będą oferowały łopaty równie sprawnie działające jak diamentowe, za drobną opłatą.

• Superka 1

DP3Woc2.png

• Administrator
Admin

propozycja_akceptowane.png

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...