Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Sortowanie skrzyń

wstyd

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): wstyd.
Propozycja dotyczy (tytuł): Sortowania skrzynek.
Opis propozycji: Mam pewną propozycję, która na pewno ułatwi oraz przyspieszy proces układania przedmiotów w skrzynkach. Każdy gracz zapewne kojarzy zapchane skrzynki losowymi przedmiotami, które nie są zestakowane czy też zwyczajny bałagan. Dlatego też, chciałbym wprowadzić komendę sortującą przedmioty w skrzynkach np. /skrzynkasortuj.

Zasada działania takiej funkcji:

1. Sortowanie "rosnące"(alfabetyczne) przedmiotów znajdujących się w danej skrzynce.

- Przykładowo jeśli mamy kilka diamentów w różnych rzędach po kilka sztuk to ta komenda zestakowałaby ten item oraz posortowała.

2. Działanie takie jak w przypadku komendy ./skrzynkasprzedaj (podejście do skrzynki wpisanie komendy).

Pozdrawiam

wstyd!

Dodatkowe SS'y: zbędne.

• Like 1

• Administrator
Admin

Od sortowania przedmiotów w skrzynkach są modyfikacje (przykładowa: KLIK), które każdy gracz może zainstalować, jeśli ma taką potrzebę.
Obawiam się, że takie sortowanie przedmiotów z poziomu serwera mogłoby go niepotrzebnie obciążać. 

Edytowane przez Nolifequ
  • Superka 1

Nolifequ na pewno jest to jakieś wyjście z tej sytuacji, lecz bardziej jej obejście, bo zgaduję, że nie każdy potrafi wgrywać mody czy dodatki do minecrafta a myślę, że taka komenda wcale dużo by nie popsuła.

Tak jak zauważył @Nolifequ, istnieją (i są dozwolone) modyfikacje sortujące skrzynki.

Sortowanie skrzynki alfabetycznie daje niewiele, bo wtedy np. doniczka będzie obok diamentów (przykład).

Rozwiązaniem niezestackowanych itemów w skrzynkach jest wrzucanie itemów do skrzynki w taki sposób, że trzymamy lewy shift i klikamy PPM na item - wtedy trafi do pierwszego niedopełnionego stacka.

Do odrzucenia.

Co do tej propozycji mam mieszane odczucia. Fajnie, że nie będę musiał sortować wszystkiego ręcznie i nie będę na to tracił czasu, jednak nie wiem jak takie sortowanie skrzynek wpłynęłoby na serwer. Jestem NEUTRAL z przewagą na TAK.

• 2 tygodnie później...
  • HeadAdmin
HeadAdmin

Tak jak to zostało wspomniane istnieją dozwolone modyfikacje służące do sortowania itemów, a nauczenie się ich "instalowania" nie jest szczególnie trudne, wystarczą chęci i troszkę ogaru (jak ktoś nie ma trochę ogarnięcia to i sortowanie w pluginie mu nie pomoże D:). 

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin

Propozycja została odrzucona!

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...