Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Propozycja - tablica ogłoszeniowa

Zamenhof

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Lepper_
Propozycja dotyczy (tytuł): tablicy ogłoszeniowej
Opis propozycji: Moim zdaniem serwer urozmaiciłaby specjalna tablica, gdzie każdy gracz mógłby wywiesić ogłoszenia na jakiś czas za drobną opłatą (np. 50$).

Pomysł całkiem dobry który można by rozwiązać poprzez stworzenie odpowiedniego GUI gdzie gracze by wystawiali ogłoszenia. Ponadto można by to jeszcze bardziej rozbudować o jakiś system zleceń typu 
Gracz A:
Potrzebuje by mi zdobyć 32x Blaze Rod za 20k$ (przykładowa cena)
Gracz B przyjmuje zlecenie i ma określony czas na jego wykonaniu lub zwyczajnie przynosi od razu item i dostaje pieniądze, a gracz który wystawił owe zlecenie mógłby dostać item po wejściu na serwer.
Jestem za tylko dobrze to ugryźć i ewentualnie wzbogacić.

Don't even try B) 

spacer.png

Jakakolwiek tablica ogłoszeń, czy to w formie tablicy, czy jakiegoś GUI, moim zdaniem nie ma sensu - mało kto będzie miał ochotę to czytać.

Dużo więcej sensu miałoby wysyłanie automatycznych wiadomości na czacie co jakiś czas z puli opłaconych ogłoszeń.

Co do rozbudowanej propozycji @Alcatraz96_ - jest to dosyć ciekawe, chociaż to samo można łatwo zrobić z użyciem sklepu skrzynkowego lub targu, aczkolwiek gdyby system ten był faktycznie rozbudowany, z przewidzianymi karami na niezrealizowanie zlecenia itd., mogłoby mieć to sporo sensu.

Na NEUTRAL jestem co do obu.

• Superka 1

2 godziny temu, artur3126 napisał:

Jakakolwiek tablica ogłoszeń, czy to w formie tablicy, czy jakiegoś GUI, moim zdaniem nie ma sensu - mało kto będzie miał ochotę to czytać.

Dużo więcej sensu miałoby wysyłanie automatycznych wiadomości na czacie co jakiś czas z puli opłaconych ogłoszeń.

Co do rozbudowanej propozycji @Alcatraz96_ - jest to dosyć ciekawe, chociaż to samo można łatwo zrobić z użyciem sklepu skrzynkowego lub targu, aczkolwiek gdyby system ten był faktycznie rozbudowany, z przewidzianymi karami na niezrealizowanie zlecenia itd., mogłoby mieć to sporo sensu.

Na NEUTRAL jestem co do obu.

Jestem w stanie to zrozumieć, lecz takie wiadomości mocno spamiłyby i zaśmiecały czat. Myślałem, że zrealizowanie tablicy z ogłoszeniami na przykład na jakimś multikoncie, gdzie wywieszenie tabliczki kosztuje np. 50$ to słuszny pomysł.

16 godzin temu, artur3126 napisał:

Wyobraźmy sobie teraz sytuacje, że tylko 30 graczy wykupuje "opłacone ogłoszenie" i według Twojego rozumowania na chacie w tym samym momencie pojawia się 30 ogłoszeń - czy ktokolwiek będzie chciał przeczytać wszystkie? Oprócz administracji chyba nikt. To właśnie stworzenie jakiegoś warpu z wielką tablicą miałoby większy sens, ponieważ kto faktycznie byłby zainteresowany to czy tak czy siak by się tam udał. W moim mniemaniu mało kto to będzie chciał czytać zaśmiecony chat, gdyż spora liczba osób najprawdopodobniej będzie miała te ogłoszenia głęboko w 4 literach, zważywszy na to, że i tak mamy już wylew tych ogłoszeń na chacie. 

Tak jak wspomniałem wyżej - ogłoszenia na ten moment są już nieodłącznym elementem chatu a stworzenie jakiegoś warpu itp. fajnie by go odciążyło i nie byłoby aż takiego spamu tej samej wiadomości. Z drugiej strony pewnie mało osób będzie chciało co chwila chodzić na dany warp i sprawdzić czy coś przypadkiem się nie zmieniło. Co do tego chatu - chyba jedyną słuszną opcją byłoby ustawienie tych automatycznych wiadomości dla każdego użytkownika indywidualnie - tj. gracz1 kupuje o godzinie 19:02 to co 3 min. jego ogłoszenie jest wysyłane i tak np. przez 15 min. w zależności jaki pakiet wykupi sobie gracz. Gracz2 kupuje sobie pakiet np. o godzinie 19:07 i wtedy te jego 3 min. nie pokrywają się z graczem1 który wykupił ogłoszenie o godzinie 19:02. Słabym rozwiązaniem byłoby właśnie jakby wszystkie ogłoszenia tych "30 graczy" o których wspomniałem wcześniej pojawiały się w tym samym momencie np. na chacie jest wylew wszystkich ogłoszeń co 5 min. Moim zdaniem najkorzystniejszym rozwiązaniem dla obu stron będzie stworzenie jednak jakiegoś GUI.  Jestem na tak.

• Like 1

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

35 minut temu, Lukaszenko69 napisał:

Wyobraźmy sobie teraz sytuacje, że tylko 30 graczy wykupuje "opłacone ogłoszenie" i według Twojego rozumowania na chacie w tym samym momencie pojawia się 30 ogłoszeń - czy ktokolwiek będzie chciał przeczytać wszystkie? Oprócz administracji chyba nikt. To właśnie stworzenie jakiegoś warpu z wielką tablicą miałoby większy sens, ponieważ kto faktycznie byłby zainteresowany to czy tak czy siak by się tam udał. W moim mniemaniu mało kto to będzie chciał czytać zaśmiecony chat, gdyż spora liczba osób najprawdopodobniej będzie miała te ogłoszenia głęboko w 4 literach, zważywszy na to, że i tak mamy już wylew tych ogłoszeń na chacie. 

Tak jak wspomniałem wyżej - ogłoszenia na ten moment są już nieodłącznym elementem chatu a stworzenie jakiegoś warpu itp. fajnie by go odciążyło i nie byłoby aż takiego spamu tej samej wiadomości. Z drugiej strony pewnie mało osób będzie chciało co chwila chodzić na dany warp i sprawdzić czy coś przypadkiem się nie zmieniło. Co do tego chatu - chyba jedyną słuszną opcją byłoby ustawienie tych automatycznych wiadomości dla każdego użytkownika indywidualnie - tj. gracz1 kupuje o godzinie 19:02 to co 3 min. jego ogłoszenie jest wysyłane i tak np. przez 15 min. w zależności jaki pakiet wykupi sobie gracz. Gracz2 kupuje sobie pakiet np. o godzinie 19:07 i wtedy te jego 3 min. nie pokrywają się z graczem1 który wykupił ogłoszenie o godzinie 19:02. Słabym rozwiązaniem byłoby właśnie jakby wszystkie ogłoszenia tych "30 graczy" o których wspomniałem wcześniej pojawiały się w tym samym momencie np. na chacie jest wylew wszystkich ogłoszeń co 5 min. Moim zdaniem najkorzystniejszym rozwiązaniem dla obu stron będzie stworzenie jednak jakiegoś GUI.  Jestem na tak.

I właśnie to miałem na myśli.

W dniu 5.07.2023 o 09:19, Lukaszenko69 napisał:

Napisałem "co jakiś czas z puli ogłoszeń" - miałem na myśli, że co 15/30 sekund byłoby pisane na czacie jedno ogłoszenie, wybrane z puli opłaconych ogłoszeń wedle jakiegoś priorytetu (najprawdopodobniej wynikającego z ceny ogłoszenia) - przy okazji w ten sposób unikniemy śmieciowych ogłoszeń (typu "sprzedam epickie skrzynie"), które będą miały najniższy priorytet ze względu na brak pieniędzy na ich finansowanie.

• Superka 1
  • Like 1

Hej 

Jestem za zaakceptowanie propozycji ale nie jako tablicy ogłoszeń a jako komendy np. /ogloszenie <wiadomosc> która kosztowała by przykładowo 45k a wiadomość wyświetlała by sie na bossbarze przez ok 40 sekund, aby nie było podszywania sie pod administrację w takim ogłoszeniu nie można było by używać kolorów.

• Superka 1

image.png.273d0a273566627390ffca6d81b0a73a.png

1 godzinę temu, kkrzychu napisał:

Hej 

Jestem za zaakceptowanie propozycji ale nie jako tablicy ogłoszeń a jako komendy np. /ogloszenie <wiadomosc> która kosztowała by przykładowo 45k a wiadomość wyświetlała by sie na bossbarze przez ok 40 sekund

To też dobry pomysł, może powstać tablica i jednocześnie możliwość ogłoszeń przez chat.

• HeadAdmin
HeadAdmin

Propozycje fajna, myślę, że warto takie coś wprowadzić tylko musimy przemyśleć w jaki sposób.

• Like 1

• HeadAdmin
HeadAdmin
M7kRaFt.gif

Propozycja została wstępnie zaakceptowana!

Propozycja została skierowana bezpośrednio do serwerowego Technika celem weryfikacji możliwości jej implementacji.

• Superka 1

• 9 miesięcy później...
  • Administrator
Admin

Chcąc nie chcąc /spawn nie sprawuje już takiej samej funkcji jak kiedyś, teraz mamy wszędzie warpy a dodanie tego wymagałoby pracy i czasu, który prawdopodobnie nie zwróciłby się jeśli mowa o użytkowaniu + nie da się w 100% zweryfikować, czy takie ogłoszenie nie będzie zawierało w sobie nieodpowiednich słów.

Mamy już kanał na Discordzie - "handel", gdzie można się ogłaszać, co najwyżej dodamy wiadomość automatyczną na chat, aby promowała ten kanał.

DP3Woc2.png

• Administrator
Admin

propozycja_odrzucona.png

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...