Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

lil_konon

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: lil_konon
Nick Administratora, który banował: KatyTop
Kiedy to się stało?: 24.03.2023r. - Godzina: 17:10
Opis sytuacji: Hejka, a więc od początku, wczoraj gdy zalogowałem się do gry i użyłem home by przeteleportować się do villagerów odkryłem że ktoś je znalazł, przez co wszystko było rozwalane oraz każdy pokój do rozmnażania był zniszczony. Po tym wszystkim doprowadziłem bazę do stanu pierwotnego ale przychodząc tam następnymi razami byłem czujny i sprawdzałem każdy pokój czy może ktoś tam nie kampi. Przejdźmy do dnia dzisiejszego, gdy wszedłem na serwer jak co dzień od razu przeteleportowałem się do villagerów sprawdzić czy żyją, spotkałem tam od razu jakiegoś gracza po chwilowej rozmowie z nim postanowiłem pobrać txt xray by sprawdzić czy gdzieś za ścianą nie ma żadnych tuneli, którymi mógł się w kopać od samej góry, lecz nic nie znalazłem wiec od razu wyłączyłem dany txt, po 30 minutach gdy karmiłem villagery marchewkami odwracając się zobaczyłem kogoś w diamentowym secie, który się wylogował, pierw pomyślałem że to owy gracz, którego spotkałem wcześniej lecz z nim miałem "sojusz" wiec od razu zapaliła mi się czerwona lampka. Wróciłem na działkę po potki niewidki gdy już tepnąłem się do podziemnej bazy na niewidcę odkryłem że więcej osób wie o tej bazie, przez co musiałem podjąć decyzje by zabić wszystkie villagery, wtedy doszło do drugiego włączenia txt xray by sprawdzić gdy dana osoba nie rozkopała jakiegoś tunelu w celu ukrycia wiesniaków, po 1-2minucie wyłączyłem txt i w przerwach gdy nie było gracza w mojej bazie zabiłem wszystkie villagery i uciekłem na działkę. Po tym wszystkim usunąłem txt jak najszybciej mogłem. Gdy doszedłem do wniosku jak gracze szukają villagerów innych osób postanowiłem pochodzić po mapie i spróbować tego samego (nie używając cheatów jedynie F3 i rzędu z E 0/0. Gdy znalazłem w pewnym miejscu E 0/50 postanowiłem się wkopać do samego dołu, a tam znalazłem czyjeś villagery. Po zabiciu ich tepnął sie do mnie xXOskar. Po tym pojawili się właściciele i oskarżyli mnie o używanie cheatów do znalezienia ich wisniaków. Mimo użycia rano txt xray ich villagery zostały znalezione w pełni legalny sposób. Bardzo żałuje że użyłem dzisiaj txt xray w celu "zabezpieczenia" swoich wiesniaków, zdaje sobie sprawę że bardzo złe zrobiłem i proszę o drugą szanse przy której już nigdy nie użyje niedozwolonych modyfikacji, gram już na tym serwerze ponad miesiąc czasu i nigdy nie było problemów z moją osobą, bardzo przepraszam i proszę o drugą szanse.
Screen bana: https://imgur.com/CvrmLx5 

ban.png

bardzo długa historia, nawet przyjemna do czytania, ale dalej zdanie mi sie nie zmienia, jestem na nie.
Mozna by chociaz skrocic na 5 dni i to w sumie tyle, ale kara zostala nadana slusznie ba

giphy (5).gif

Rozumiem Twoją frustrację tą sytuacją, ale nic nie usprawiedliwia korzystania z cheatów. W takich sytuacjach należy robić screeny i zgłosić to do administracji, a nie próbować rozwiązywać to na własną rękę poprzez cheaty. Nawet jeśli jako nowy gracz nie wiedziałeś jak masz postąpić - zawsze mogłeś spytać na /pomoc albo chociażby na czacie głównym. 

W regulaminie jest jasno napisane, że samo posiadanie cheatów jest niedozwolone, więc nawet jeśli tych osadników znalazłeś na własną rękę to ban jest słuszny.

Niestety jestem na nie. Mam nadzieję, że w przyszłości postąpisz inaczej i pozwolisz sobie pomóc.

Edytowane przez xDeeline
poprawka stylistyczna

xQH.gif.68353e29cafb9014fdd2e8f2492f980f.gif

6 godzin temu, cisek napisał:

Niezłą historyjkę zapodałeś, całe szczęście nie da się w taki sposób zlokalizować villagerów.

Jestem na nie, piszesz taki bełkot, jeszcze po całej akcji zabicia moich villagerów piszesz do mnie czy ci oddam mieczyk, śmieszny jesteś gostek

Witam serdecznie, spieszę z wyjaśnieniami. Od wieku wieków w Minecraft istnieje coś takiego jak E 0/0 pod F3, z tego co pamiętam już od wersji 1.7.2 używałem tego oraz wielu innych graczy na serwerach typy Hardcore, dany rząd zwyczajnie pokazuje ilość mobów agresywnych, pokojowych, oraz graczy w danych obszarze bodajże 10 kratek w każdą stronę od gracza. Na RealCrafcię, jedynym wysokim wskaźnikiem powiedzmy jak u was było [E 0/50] mogą być villagery lub zwyczajnie wielki kompleks kopalni z spawnerami mini pająków. Wystarczyło się wkopać i sprawdzić.

2 godziny temu, xDeeline napisał:

Rozumiem Twoją frustrację tą sytuacją, ale nic nie usprawiedliwia korzystania z cheatów. W takich sytuacjach należy robić screeny i zgłosić to do administracji, a nie próbować rozwiązywać to na własną rękę poprzez cheaty. Nawet jeśli jako nowy gracz nie wiedziałeś jak masz postąpić - zawsze mogłeś spytać na /pomoc albo chociażby na czacie głównym. 

W regulaminie jest jasno napisane, że samo posiadanie cheatów jest niedozwolone, więc nawet jeśli tych osadników znalazłeś na własną rękę to ban jest słuszny.

Niestety jestem na nie. Mam nadzieję, że w przyszłości postąpisz inaczej i pozwolisz sobie pomóc.

xDeeline Hejka, mimo wszystko grając już długo w Minecraft jestem świadom że za każde niedozwolone oprogramowanie jest wymierzana kara banem i w pełni zgadzam się z tym co otrzymałem. Lecz chciałem przedstawił całkowicie swoją historie od A do Z związaną z powodem użycia danej modyfikacji oraz uświadomić nią Administracje czytającą owe odwołanie o tym by oceniła szkodliwość mojego czynu. Mimo wszystko każdy mój ruch kręcił się wokół mojej osoby na której żadna osoba nie ucierpiała, jedynie ja sam dostając karę, która zabrała cała prace przez 350h -> to wszystko samo w sobie jest olbrzymią i bardzo dotkliwą karą.

Więc zgadzam się z powodem ukarania mojej osoby, lecz prosił bym Administacje o ocenienie szkodliwości czynu, który dokonałem. Bardzo przepraszam i proszę o złagodzenie kary.

Z przykrością zmuszony jestem do odrzucenia odwołania. Niedozwolone jest posiadanie jak i używanie niedozwolonych modyfikacji w każdej postaci i nie ma usprawiedliwienia na to, gdyż nie wiemy do jakich jeszcze celów mogły być używane. Swoją szanse na skrócenie blokady miałeś podczas sprawdzania przyznając się do ich użycia. 

• Superka 1

image.png.b7bfc30b280605c9e35cbc2e863fe916.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...