Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

HighLanderek69

wildcqt
Wiadomość dodana przez aversh,

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za niezastosowanie wzoru lub tematu wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

ODWOŁANIE OD BANA MINECRAFT
Nick zbanowanego
:HighLanderek69
Nick Administratora, który banował: michociaak
Kiedy to się stało?: przed chwilą

Długość Bana : około 30 godzin zwiększony do około 100h!
Opis sytuacji: Ban nie slusznie został nałożony nikogo nie oszukałem ani nie miałem zamiaru.
Screen bana: https://ibb.co/VxBQtWG

Nie wiem za co dostałem bana. Proszę o poparcie mojego odwołania żebym mógł szybciej wejść na wasz serwer. 

Edytowane przez wildcqt
Zwiększenie kary przez Admina:/

To jabłko kupiłem na aukcji za 2000…. Wystawiłem za 1$ bo zauwazylem ze to nie kox. Wszystko jest w logach możecie sprawdzić ze jabłka sam nie nazwalem takie kupiłem..

Udowodnij ze robiłem to samo… przyznaje założyłem multikonto i wystawiłem kox z /kit walentynki. Jestem za odrzuceniem podstawcie się w mojej sytuacji. 

9 minut temu, michociaak napisał:

Oszukiwałeś na licytacji wystawiając item o nazwie "Owoc miłości" (nazwany przez Ciebie). Zwiększyłem kare z 6 godzin, do 4 dni, ze względu na tworzenie przez Ciebie multikont (nie wiedziałem kiedy SModerator+ zmieni Ci kare na omijanie systemu blokad, a nie chciałem abyś otrzymał unbana po tych 6 godzinach i grał dalej). Ps, po wejściu z MK robiłeś to samo ://

Za odrzuceniem

Nie zgadzam się po pierwsze jabłka nie nazwalem sam tylko kupiłem ktoś mnie oszukal i to jest w logach. Wystawilem za 1$ żeby ktoś kupił na farta i tyle…. Multikonto założyłem i wystawiłem koksa z kit walentynki:) także nie pisze ze zrobiłem to samo…. Aaa i multikonto było jedno 🙂 masz za mało informacji żeby mnie osadzać. Sorki jestem za odrzuceniem

Edytowane przez wildcqt

9 godzin temu, michociaak napisał:

Stworzenie nawet jednego multikonta podczas blokady na głównym koncie, jest równoznaczne z banem za Omijanie Systemu Blokad. 

Jednakże, jako że przedłużyłem Twoją blokade, to jestem za tym, aby nie karać Ciebie za Omijanie Systemu Blokad, a zostawić tego bana na 4 dni właśnie za te multikonto, w celu ominięcia blokady (głównie przez to, że od razu po stworzeniu MK zacząłeś wystawiać na licytacje cenne przedmioty z kitu).

Dobrze w takim razie już wiem na czym to stoi i nie będzie się to powtarzać. Dzięki michociaak za doinformowanie mnie. Pozdrawiam 🙂

1 godzinę temu, Capybara1 napisał:

Według 19 punktu z taryfikatora powinieneś dostać ban na 20min, albo upomnienie za niepoprawne użycie systemu licytacji, a 6 godzin to spora przesada, dlatego jestem za skróceniem kary.

Popieram😊 @michociaak co o tym myślisz? chciałbym już kupić Vipa i pograć sobie więcej się to nie powtórzy. Pozdro

Edytowane przez wildcqt

• Opiekun Forum
Opiekun

Według 19 punktu z taryfikatora powinieneś dostać ban na 20min, albo upomnienie za niepoprawne użycie systemu licytacji, a 6 godzin to spora przesada, dlatego jestem za skróceniem kary.

W takich przypadkach działa to inaczej. Punkt 19 jest stosowany gdy przedmiot jest nazwany wulgarnie itp.

Natomiast jeśli ktoś wystawia np. kamienny przycisk o zmienionej nazwie - "Klucz do magicznych skrzynek" to podlega karze za oszustwo podczas handlu, za którą zgodnie z taryfikatorem można zbanować na max 7 dni. 

Administrator poprawnie wydał karę, dlatego jestem za odrzuceniem. 

Dodatkowo postawiłeś się w złym świetle wchodząc z multikont podczas aktywnej blokady.

• Superka 1

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

19 minut temu, aversh napisał:

W takich przypadkach działa to inaczej. Punkt 19 jest stosowany gdy przedmiot jest nazwany wulgarnie itp.

Natomiast jeśli ktoś wystawia np. kamienny przycisk o zmienionej nazwie - "Klucz do magicznych skrzynek" to podlega karze za oszustwo podczas handlu, za którą zgodnie z taryfikatorem można zbanować na max 7 dni. 

Dodatkowo postawiłeś się w złym świetle wchodząc z multikont podczas aktywnej blokady.

Dobra czekam na koniec bana pozdro

20 minut temu, aversh napisał:

624B7F35-C2B1-4382-83E0-EAEC8DFC75DA.jpeg

624B7F35-C2B1-4382-83E0-EAEC8DFC75DA.jpeg

Nadal jest to oszustwo podczas handlu, bo:

1. Nie jest to próba oszukania, a oszustwo które się wydarzyło

2. Ktoś to kupił, a potem udowodnił oszustwo.

Wydana kara spełnia warunki jej nałożenia + winny wbijał na multikontach, ale michociaak i tak wstawił się za mniejszą karą równą 4 dniom.

Odczekaj bana i wracaj do gry

Blokada zostaje skrócona do początkowej - 6h.

Kolejne tworzenie Multikont zakończy się stałą blokadą konta. Mam nadzieję, że zrozumiałeś swój błąd i więcej go nie popełnisz.

• Superka 2

image.png.b7bfc30b280605c9e35cbc2e863fe916.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...