Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Capybara_Master

mysterbist

Wyróżnione odpowiedzi

Zwycięzca

Nick zbanowanego: Capybara_Master
Nick Administratora, który banował: Zabsong
Kiedy to się stało?: 23.01.2023
Opis sytuacji: Witam, zostałem zbanowany na serwerze za ukrywanie multikonta gracza i wykorzystywanie go do zarabiania. Uważam, że blokada została nadana niesłusznie i liczę na odbanowanie mojego konta. A więc tak, gracza xMr0wka poznałem jakoś tydzień temu na kanale dc. Chciał on kupić kopanie, ale z powodu iż nie miał hajsu na serwerze, ustaliłem z nim, że będzie mi po prostu dawał surowce, które wykopie (tak robiłem też w przypadku innych graczy, którzy nie mieli jak zapłacić np. fackback1, SkN3r_ itd.) Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że gracz pod nickiem rosol to mk xMr0wki. Dowiedziałem się o tym później tego samego dnia, jednak nie chciałem być 60 i zgłaszać go administracji. Dodam, że ukrywanie mk gracza nie jest niedozwolone na serwerze i nie wiąże się z żadną karą według regulaminu, który czytałem kilka razy i staram się przestrzegać. Rosol kupował u mnie kopanie na beaconie jak każdy inny gracz, więc stwierdzenie, że "wykorzystywałem" go do zarabiania jest nietrafne. Idąc tą drogą można by rzec, że wykorzystywałem każdego, kto mi płacił za kopanie na beaconie. Ale mniejsza z tym, przemyślałem to co zrobiłem i myślę, że nie powinienem ukrywać mk graczy. Nie chciałem zrobić nic złego, no ale wyszło jak wyszło... Mogę jedynie obiecać, że taka sytuacja się nie powtórzy. Liczę na odblokowanie mojego konta🙂. Oczywiście administracja może zabrać całe $, które dostałem od xMr0wka.

Pozdrawiam
Screen bana

2023-01-23_19.14.40.png

• Like 2
  • Haha 1
  • Thinking 5
  • XD 2

55 minut temu, Capybara1 napisał:

Dowiedziałem się o tym później tego samego dnia, jednak nie chciałem być 60 i zgłaszać go administracji.

No to później się dowiedziałeś i mimo to nie zgłosiłeś - czyli ban słuszny. Właśnie sam się wyjaśniłeś 😅

Kolejne przyznanie się:

Cytat

nie powinienem ukrywać mk graczy

Jestem na nie

• Like 3

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Zwycięzca

Według regulaminu serwera ukrywanie mk graczy nie jest niedozwolone. 

• Superka 1
  • Skull 1

2 minuty temu, Capybara1 napisał:

Według regulaminu serwera ukrywanie mk graczy nie jest niedozwolone. 

No fakt nie jest ale nie raz leciały za to bany więc na logikę biorąc to jest to niedozwolone 😕

Ogólnie dla mnie ta cała sprawa jest neutral.

Najlepiej jakby jakiś administracja się wypowiedziała o wszystkim.

• Superka 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

2 minuty temu, Czani napisał:

No fakt nie jest ale nie raz leciały za to bany więc na logikę biorąc to jest to niedozwolone 😕

Ogólnie dla mnie ta cała sprawa jest neutral.

Najlepiej jakby jakiś administracja się wypowiedziała o wszystkim.

Tak czani, leciały bany które były nieadekwatne do taryfikatora. A jeżeli już mają lecieć za to bany uważam, iż taryfikator wprowadza w błąd i należy go zmienić. Pozdrawiam 

• Like 2

4 minuty temu, cisek napisał:

Członek zarządu, którym jest Zabsong może nałożyć karę, której nie ma w taryfikatorze. Z tego też względu dostaliście bana i myślę, że coś kręcisz z tą niewiedzą odnośnie tego kto to jest - rozmawialiście z nim gdy był na discordzie RealCrafta z konta xMr0wka jak i z konta rosol. Jeżeli rozmawiał na modulatorze - można było go zgłosić, a jeśli nie to rozpoznalibyście jego głos. Przez wyrażoną skruchę jestem za skróceniem tego bana do 2 tygodni, bo chore jest to, że teraz omijanie systemu blokad jest karane banem 30 dni, a w skrajnych przypadkach nawet banem na 2 tygodnie.

Pozdrawiam!

Cisu był na modulatorze ale brzmiał realnie. W sensie inny głos miał. Na Holandiatop1 taki na 13 latka a na rosol miał realistyczny jakoś modulator i brzmiał na 18-19 lat

• Thinking 1

11 minut temu, cisek napisał:

Złapałeś się na wędkę. Jak Capybara_Master napisał - dowiedział się, że rosol to xMr0wka, a opcje są dwie - wszedł na kanał co raczej skutkowało tym, że później się nie ukrywał, lub wam to napisał. W tej sytuacji to akurat wy powinniście udowodnić swoją niewinność - że faktycznie był na modulatorze. Jeżeli jednak napisał wam, że to on, to powinniście wysłać screena tej wiadomości. 

Pozdrawiam!

Nie napisał, że on to on, a modulator miał jakiś bardzo realistyczny. Ciężko mi określić tą sytuację. Zbytnio nie nagrywam rozmów, klipów etc.

"Dowiedziałem się o tym później tego samego dnia, jednak nie chciałem być 60 i zgłaszać go administracji."

W takim razie jak się tego dowiedziałeś?

"Dodam, że ukrywanie mk gracza nie jest niedozwolone na serwerze i nie wiąże się z żadną karą według regulaminu."

Zarząd może wyjść poza regulamin, jako iż nie jesteś świeżym graczem raczej byłeś świadom że mk jest niedozwolone

Co za tym idzie ukrywać osobę z mk mogło właśnie tak się skończyć jak skończyło.

Tak btw dzięki za info bo w sumie nie widziałem że rosol to były jego Mk. (Nikt w sumie nie pytał)

Na moje oko coś kręcicie chłopaki, radzę się wam dobrze zastanowić czy chcecie być szczerzy albo ładnie pokolorowani 

Ps. OGnylk radzę się zająć swoim odwołaniem a nie jak biały rycerz odpowiadać za kolegę 

Edytowane przez Teorii
  • Superka 1

image.png.6f8559d2576f656affa05e8e67300cc6.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Powtórzę to co napisałem w odwołaniu OGNykl-a, bo niestety niczego nowego nie mam do dodania.

Doskonale zdawałeś sobie sprawę zarówno z niemoralności procederu przez Ciebie uprawianego. Przykro mi, ale zasłanianie się brakiem punktu w taryfikatorze jest zwyklym podcieraniem sobie tyłka i śmianiem się administracji w twarz. Takie ściemy może u rodziców przechodzą, ale nie będą przechodziły na serwerze. Grasz już tyle czasu, a nawet nie potrafisz przyjść i uczciwie się przyznać, że zawiniłeś tylko szukasz wymówek. Dodatkowo jestem pewien, iż Twoje przeprosiny nie są szczere a wynikają jedynie z chęci dostania unbana. 

Na NIE.

• Superka 3

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Zwycięzca

Przemyślałem sobie tą sytuację i chciałbym szczerze przeprosić całą administrację oraz graczy za wszystkie szkody jakie wyrządziłem. Zachowałem się bardzo nieuczciwie ukrywając multikonta xMr0wki i zarabiając na nich.
Moje zachowanie było bardzo niedojrzałe i nie chodzi mi tylko o ten incydent, ale także inne próby oszustwa (sprzedawanie kamiennych przycisków na targu, czy złotych kilofów 6/3/3 tak, aby gracze się na to nabierali i przepłacali za nic nie warte rzeczy).
Żałuję tego co zrobiłem i od teraz zamierzam grać i zarabiać uczciwie bez zbędnego kombinowania. 
Pozdrawiam

• XD 2

• HeadAdmin
HeadAdmin

Skrócimy ci bana do piątku godziny 20:00.

Mamy nadzieje, że gdy wrócisz na serwer w piątek będziesz już grał normalnie bez łamania regulaminu.

• Superka 2
  • Thinking 1

• HeadAdmin
HeadAdmin

Administracja zdecydowała, że można zmniejszyć dolegliwość kary!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...