Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

TomekDDoser

Mejf

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: TomekDDoser
Nick Administratora, który banował: Zabsong
Kiedy to się stało?: 19.01.2023
Opis sytuacji: Dzień dobry, dzisiaj na serwerze spotkała mnie bardzo przykra sytuacja - mianowicie grupa graczy zaczęła utrudniać mi rozgrywkę z powodu "pokradania" im beacona (co rzecz jasna nie jest zabronione). Ciągłe prowokacje, ubliżanie od "nieudaczników, żuli etc". Podczas gdy zaczęli nas prowokować na chat od razu dałem każdemu ignore, mój znajomy ORFIN187 kopał ze mną dół na działce i komunikowalismy się na chat. Dałem mu informację, aby skoczył od z mostu do mnie na dół w stylu "to skocz z mostu"  - następnie jedna z graczy wyraźnie zaznaczyła swoją znajomość z adminsitratorem w stylu "cooo? to patrz właśnie ide do żabci i zobaczysz co Ci zrobi". My gdy zgłaszaliśmy graczy nie zostalismy wysłuchani - natomiast jeśli kobieta zgłasza graczy zostaje wystłuchana od razu a ja zostaje usunięty z serwera. Ta wiadomość nie była personalna do nikogo "z wyjątkiem mojego kolegi" i nie rozumiem dlaczego została uzanana za ŻYCZENIE ŚMIERCI.

Chciałbym dodać, że ŻYCZENIE ŚMIERCI musiałoby być personalne - a w tym przypadku nie było + zostało źle zrozumiane. Nie wdawaliśmy się z nimi w dalszą dyskusję. Tak jak mówię, mój znajomy może to potwierdzić - a na ten moment czuję się pokrzywdzony i jestem w stanie sie pokusić o stwierdzenie, że zadziałały tutaj "znajomości"

Druga sprawa oszustwa handlu - mógłbym zobaczyć dowody  takowego oszustwa? Nie było takiej sytuacji i nie przypominam sobie, żeby była.

Dodam, że jest to dla mnie przykra sytuacja, gdy gramy w grupie 10 osób, wydajemy pieniądze na serwer i spotykają nas takie niemiłe sytuacje, gdzie są stosowane podwójne standardy.

Dla jasności - dysponuje nagraniem z całej sytuacji, chętnie wejdę na kanał z administratorem i pokaże je. Wtedy będzie bezstronne spojrzenie na sytuacje. (https://imgur.com/a/cRayPZM)

Screen banaimage.thumb.png.3bd0a369042d6183f24b3d87c2eec7a4.png

Edytowane przez Mejf
  • Thinking 2
  • Nie ośmieszaj się 1

6 minut temu, cisek napisał:

Kolego, to ty zacząłeś zaczepiając mnie na chacie, że jestem nieudacznikiem, bo zabrałem ci dostęp do beacona. Raczej ty kradłeś mi beacona. Jestem na nie, twoje groźby wyraźnie były skierowane w stronę smok_s.

nie pozdrawiam

Kolego jesteś pewien? Proszę nie pisz nieprawdy, bo to jest krzywdzące dla mnie.
image.thumb.png.0b5ce6080abdbe63fe8485a233cd3bf6.pngTak zaczęła się sytuacja.

• HeadAdmin
HeadAdmin
1 godzinę temu, Mejf napisał:

Dałem mu informację, aby skoczył od z mostu do mnie na dół w stylu "to skocz z mostu"

Ta wiadomość nie była personalna do nikogo "z wyjątkiem mojego kolegi" i nie rozumiem dlaczego została uzanana za ŻYCZENIE ŚMIERCI.

image.png

Tak średnio mi to wygląda na pisanie do kolegi, raczej jest to odpowiedź dla tego konkretnego gracza. Jeżeli masz dowody, że było to pisane konkretnie w kierunku kolegi - zamieść je; póki co z mojego punktu widzenia wygląda to na "ściemę" mającą jedynie na celu wybielenie się.

My gdy zgłaszaliśmy graczy nie zostalismy wysłuchani - natomiast jeśli kobieta zgłasza graczy zostaje wystłuchana od razu a ja zostaje usunięty z serwera.

To co napisałeś jest tylko nieprawdziwe ale także mega seksistowskie i pozwolę sobie tego nie komentować. 

Wiadomo, pisanie o kimś "żul i nieudacznik" nie jest miłe, ale dopóki nie nosi znamion nękania nie jest traktowane jako obraza, maksymalnie można uznać to za zniewagę, ale każdy przypadek jest indywidualnie rozpatrywany przez osobę będącą na dyżurze.

Dodam, że jest to dla mnie przykra sytuacja, gdy gramy w grupie 10 osób, wydajemy pieniądze na serwer i spotykają nas takie niemiłe sytuacje, gdzie są stosowane podwójne standardy.

Wydawane pieniądze nie mają znaczenia przy rozpatrywaniu jakichkolwiek spraw serwerowych. 

Jak dla mnie ewidentne jest tu Twoje życzenie śmierci, pisane w złości pewnie i po docinkach ze strony innych graczy dlatego też kara jest tak krótka. ale słuszna.

• Superka 2

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Cytat

To co napisałeś jest tylko nieprawdziwe ale także mega seksistowskie i pozwolę sobie tego nie komentować. 

Żabsong, piszę to tylko dlatego, że taka narracja została rzucona przez samą zgłaszającą "pójde do żabci i ich zbanuje".. I co zostało zrobione? Przyszła i zostałem zablokowany. Nie jest to żaden atak w Twoim kierunku - tylko tak jak w przypadku osądu, posługuje się tym co widzę.

Cytat

Tak średnio mi to wygląda na pisanie do kolegi, raczej jest to odpowiedź dla tego konkretnego gracza. Jeżeli masz dowody, że było to pisane konkretnie w kierunku kolegi - zamieść je; póki co z mojego punktu widzenia wygląda to na "ściemę" mającą jedynie na celu wybielenie się.

Z tego co wiem mamy domniemanie niewinności i to ktoś musi mi udowodnić swoją winę, a nie ja swoją niewinność - dlatego też informuję Ci poraz kolejny, że jest to wiadomość dwuzonacza. Mam zdjecie naszej działki z dzisiaj, gdzie jest widoczny most na którym stał mu kolega i wydałem mu polecenie skoczenia z niego. Naprawdę nie uważasz, że jest to bardzo mocno naciągane? 
Brak opisu.

Zatem jak już prosisz to proszę bardzo:

image.thumb.png.abff5199a6967689ede8294bf741f959.png

Dodam również, że nie odniosłeś się do sprawy oszustwa w handlu - mógłbym zobaczyć dowody podanej sytuacji, taka na pewno nie miała miejsca, gdyż gramy uczciwie 🙂

• XD 2

• Admin Forum
Admin Forum

Ciężko pisać mi wynik odwołania wiedząc, że jedna ze stron będzie mocno niezadowolona, jednak trzeba to w końcu zrobić 😎. Zaczynając od sprawy z rzekomymi groźbami - owszem, można było Twoją wiadomość zaliczyć do życzenia śmierci. Jednak sytuacja wyszła dość dwuznacznie i myślę, że doszło tutaj do niefortunnego zbiegu okoliczności. Po rozmowie ze zbanowaną osobą wiem, że na pewno nie miała ona tego na myśli i - dla wyjaśnienia - jej celem była spokojna gra bez zaczepki. Widząc wiadomości drugiej strony - są one prowokacyjne i nieodpowiednie, co - moim zdaniem - mogło przyczynić się do całego zdarzenia. Jeśli chodzi o oszustwo - końcowo nim nie było, to też jest kwestia niedogadania się dwóch stron. Odwołanie akceptuje, jednak mam ustaloną pewną zasadę z @Mejf, dlatego przy kolejnej takiej sytuacji wynik odwołania może być zupełnie odwrotny. Możesz spokojnie wracać do gry!

• Przytulas 1
  • Idk 1

• Admin Forum
Admin Forum
uMqzDLw.gif

Administracja zdecydowała, że można zdjąć blokadę!

Miłej gry!

• XD 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...