Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Kokoczamp33

tomekgzdwola

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Kokoczamp33
Nick Administratora, który banował: xXOskar
Kiedy to się stało?14.01.2023
Opis sytuacji: Napisałem do gracza na publicznym chacie kys w ramach sprzeczki a zostało to uznane za groźby irl nadmienię że gramy na serwerze w grze minecraft a nie rozmawiamy irl więc chodziło tylko i wyłącznie o zabicie się w grze z np setem czy coś co już powinno prowadzić do upomnienia a nie bana tak sądzę przynajmniej
Screen bana:

obraz_2023-01-14_000734385.png

• XD 3

stary ale ty chyba nie rozumiesz o co chodzi widziałem na realcraft na każdej do tej pory edycji dużo gorsze pisanie na czacie i ludzie dostawali tylko upomnienia ewentualnie na 24 ban w dodatku przeczytaj treść bana i to co ja napisałem w odwołaniu

poza tym na poprzednich edycjach byłem świadkiem kłótni w których padały słowa typu "w******m ci matke" "niech ci matka zdechnie" "zabij sie" itp a bany leciały dopiero po upomnieniach dlatego się odwołałem bo czuję w tym niesprawiedliwość to była sprzeczka jak każda inna i nikt w niej nie nawiązywał do życia realnego ani nikt nie przekroczył granicy w odpowiedziach a na to wszystko bana dostałem po 20 minutach od końca kłótni która trwała 2 minuty max nie uważam żeby za takie coś należał się ban na 7 dni a na 24h lub tylko upomnienia 
+ warto nadmienić że pisałem to ze świadomością że dostanę upomnienie bo każdy gracz za wulgaryzm na chacie dostaje upomnienie za upomnieniem i na koniec ban to tyle uważam że wystarczająco się wytłumaczyłem i administracja przemyśli czy lekka sprzeczka w grze o klockach to powód bana na 7 dni 

Połączono posty //aversh

Edytowane przez aversh
Ocenzurowano wulgaryzmy

nie pamiętam dokładnie ale chyba 3 upomnienia = ban j zawsze tak było więc co ty gadasz że nie ma banów za upomnienia poza tym czy według ciebie uczciwe jest banowanie gracza za napisanie kys w kłotni trwającej 2 minuty lub mniej??? a olewanie zgłoszeń gdy ktoś wbija z aurą na pvp i wkurza ludzi jest codziennością

• Opiekun Forum
Opiekun
9 minut temu, tomekgzdwola napisał:

nie pamiętam dokładnie ale chyba 3 upomnienia = ban j zawsze tak było więc co ty gadasz że nie ma banów za upomnienia

Za upomnienia nie ma banów. Za 3 upomnienia jest automatyczny kick z serwera, a przy większej ilości upomnień są nadawane tylko i wyłącznie wyciszenia. 

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

image.png

.·͙*̩̩͙˚̩̥̩̥*̩̩̥͙ .·:*¨༺ ༻¨*:·.*̩̩̥͙˚̩̥̩̥*̩̩͙‧͙ . 

a to przepraszam mój błąd ale nadal uważam że za to co zrobiłem nie zasłużyłem na bana ponieważ sprzeczki są normalne i powód bana nie jest za bardzo związany z sytuacją przy napisaniu kys nie ma groźby a w dodatku nie napisałem imienia i nazwiska gracza tylko nick z gry komputerowej co jasno sugeruje że chodzi o mc a nie realne życie 

po 1 przeczytaj moje odpowiedzi po 2 właśnie słowa a nie czyny i gdybym coś więcej niż pisanie na chacie zrobił to ban byłby słuszny a teraz nie jest 3 nie gram tu od obecnej edycji tylko na paru byłem i za każdym razem większą wagę przypisuje się tutaj błachym sprawą a dużo mniejszą tym poważnym da się to zauważyć poprostu i dodam od siebie że nie mam zamiaru się tłumaczyć tobie tylko administracji 

NA NIE XD niestety nie mam jak wstawić logów ale XD

To kys było do mnie po tym jak napisałeś do smok_s "zabij sie smok" a ja napisałam ci żebyś tak do niej nie pisał. W dodatku było totalnie znikąd bo ja ani smok_s cię nie znamy i nawet nie pisaliśmy ze sobą. 

• Like 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

1 minutę temu, tomekgzdwola napisał:

a to ty ten bartek jestes ,spoko więc sam możesz ocenić czy była to groźba i czy była irl

Jaki bartek chłopie XDDD nie mam nawet takiego nicku i jestem dziewczyna weź przejrzyj se logi i zobacz co piszesz 🫡🫡🫡

• Superka 1

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

Teraz, tomekgzdwola napisał:

a to patrz napisałem do tej dziewczyny o nicku smok "myślałem że nie jest dziewczyną xD" i później odpowiedziałem typowi o nicku w którym było imię bartek więc nie mam właściwie pojęcia co ty w tym wszystkim robisz XD

nie kompromituj sie juz ziomek 🫡 szkoda ze nie mam jak wejsc na logi ale nie byloby to dla ciebie korzystne xddd i nie bylo tam zadnego "kys bartek"

遠くない手伸ばして
すぐ目の前 my dreams light up

Na nie.

Typek dosłownie napisał tak bez kontekstu "smok zab*j się". Czani mu odpisała żeby smok nie obrażał, a on jej odpisał „k*s” XD

Edytowane przez karo.
  • Superka 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

generalnie tu już nawet nie chodzi o kontekst użycia tych słów tylko o powód bana wzięty z c**** dlatego że nawet słowa "zabij się" nie są groźbą a napisanie "zabij się smok" nie ma nic wspólnego z realnym życiem 

Otrzymujesz ostrzeżenie 10% za używanie wulgaryzmów. //aversh

Edytowane przez aversh

1 minutę temu, tomekgzdwola napisał:

to kys skierowane do innej osoby

Nawet gdyby tak „było” to właśnie się przyznałeś, że to napisałeś, więc nie ma o czym mówić 😊 Czani czy komuś innemu nie można tak pisać 

• Like 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

początku przyznawałem się do błędu i za niego przeprosiłem w odpowiedzi do odwołania rzecz w tym że powód bana nie jest związany z sytuacją a czas bana nie jest adekwatny do tego co zrobiłem

stary ale dalej nie rozumiesz tego z jakiego powodu się odwołałem czy według ciebie to jest groźba + groźba dotycząca życia realnego?? tylko tak szczerze bo wydaje mi się że groźbą byłoby napisanie "zabije cię" a groźą dotyczącą irla byłoby "zabije cię (imie osoby)" coś takiego nie miało miejsca a za takie coś mam bana 

mam na myśli to że to nawet nie jest blisko groźby śmiesznie to zabrzmi ale bliżej temu do propozycji niż do groźby XDDDD

a to już duża różnica

Połączono posty //aversh

• Nie ośmieszaj się 1

Jestem na nie.

„smok_s zabij się” jest życzeniem śmierci, zamiast nie pisać nic więcej wprowadziłeś zamęt na czacie i zacząłeś wyzywać innych graczy: BartekTooGood i Czani, któremuś z nich napisałeś także „kys”. 

• Superka 1

ooo dokładnie o tym bartku mówiłem dzięki za przypomnienie nicku będąc szczerym nawet nie pamiętam na ten moment dlaczego tak do ciebie napisałem i przepraszam za to 

ale wiesz życzenie śmierci w mc to nadal nie są groźby dotyczące realnego życia a w regulaminie nie ma zapisu zabraniającego grożenia komuś w grze i tylko dlatego piszę odwołanie wiem że źle zrobiłem pisząc to do ciebie ale nie uważam żeby zasługiwało to na taką karę gdyby to było na 24h lub upomnienie to nie byłoby mnie na forum

fajnie by było gdyby admin lub mod zajrzał do tego odwołania i dał swoją opinię bo uważam że źle zrobiłem pisząc tak a oni dali mi bana za zły powód i napewno za długiego jak na 2 wiadomości toksyczne których przewija się całkiem dużo 

Połączono posty //aversh

w jaki sposób robię z siebie debila?? dostałem bana za coś czego nie zrobiłem bo nikomu nie groziłem a już napewno nie w realnym życiu chcę się od tego odwołać a osoba taka jak ty która nie jest w temacie i nie była na serwerze próbuje się wymądrzać nie potrzebuję twojej opinii na ten temat 

więc jeśli nie zrobiłem tego za co mam bana powinienem dostać normalne upomnienie za niepoprawne użycie chatu lub za wulgaryzm na chacie 

Otrzymujesz ostrzeżenie 10% za kłótnie. //aversh

Edytowane przez aversh

więc tak sądzę że źle zrobiłem przepraszam za to i czuję się źle że tak zrobiłem ale jednocześnie czuję się trochę niesprawiedliwie potraktowany ze względu na to że powód mojego bana nie jest związany ze sprawą a kara którą otrzymałem nie jest na tym samym poziomie co przewinnienie ale to już zostawiam do oceny adminowi 

• HeadAdmin
HeadAdmin

Myślę, że osoba rozpatrująca odwołanie zobaczyła wystarczająco argumentów zarówno jednej, jak i drugiej strony i posiadać będzie wystarczająco danych do rozpatrzenia tego odwołania dlatego temat zamykam.

Ze swojej strony mogę jedynie powiedzieć, że  pisanie kys, zabij się , wjazdy na rodziców są jedną z najgorszych i najbardziej prymitywnych form znęcania psychicznego. To że dla Ciebie nie oznacza iż to było tak poważne, nie oznacza że dla innych ma to takie same znaczenie - nie mamy pojęcia kto stoi po drugiej stronie monitora i z jakimi problemami zmaga się w życiu prywatnym dlatego wzajemny szacunek to podstawa. Czasami warto ugryźć się w język (albo palce) i nic nie pisać, zamiast pisać takie głupstwa. Z drugiej strony widzę, że banicja czasowa jest wystarczającą formą kary i przynajmniej po części zrozumiałeś że Twoje zachowanie było naganne. Czy jej długość jest adekwatna do przewinienia(imo rzeczywiście troszke długi ban, ale nie ja to będe oceniał) rozstrzygnie osoba rozpatrująca odwołanie . 

• Superka 5
  • Dislike 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• Administrator
Admin

Pisanie wiadomości "kys" czy "zabij się" na chat do innych graczy jest surowo zabronione. Tak jak Zabsong napisał wyżej: "nie mamy pojęcia kto stoi po drugiej stronie monitora i z jakimi problemami zmaga się w życiu prywatnym dlatego wzajemny szacunek to podstawa". Twoja blokada jest i tak już skrócona, ponieważ w taryfikatorze serwera minecraft minimalna kara za groźby dotyczące życia realnego to ban permanentny. Odwołanie odrzucam. Odczekaj pozostałe 6d bana i wracaj na serwer. Następnym razem nie pisz takich wiadomości na chat.

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...