Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

spodnienisko

czarnxch

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: spodnienisko
Nick Administratora, który banował: jipsyy
Kiedy to się stało?: 9.02.22

Opis sytuacji: kopalismy sie z kolega i nagle steelwall napisal mi na msg "to ja nad toba" wiec poszedlem go zabic. uzylem f3+a do tego zeby sprawdzic czy tam stoi po czym zostalem sprawdzony. wedlug mnie ban jest niesluszny
Screen banaimage.thumb.png.76222a579e41157e538690088aa4a49a.png

• Haha 1

• Admin Forum
Admin Forum

Obserwowałam Cię przed sprawdzaniem i ewidentnie patrzyłeś się w stronę Gracza nad Tobą, a później się do niego podkopałeś i go zabiłeś. Początkowo podejrzewałam Cię o x-ray'a, jednak zobaczyłam w Twoich logach bardzo dużo informacji o przeładowanych chunkach. Takie zachowanie jest traktowane jako wykorzystywanie błędów, ponieważ podczas przeładowania na kilka sekund bloki stają się przeźroczyste i widać inne byty. Co do blokady - ustaliłam ją z członkiem Zarządu. 

27 minut temu, Emski napisał:

jestem za ub poniewaz nie ma tego jasno napisanie w regulaminie a nie wiem dlaczego jest ban za ,,cheaty" jezeli jipsyy napisala na  chacie ze f3+a to nie cheaty

W Regulaminie jest to uznane jako ''wykorzystywanie błędów'', jednak samo wypisanie wszystkich możliwych błędów do wykorzystania jest niemożliwe. Tak, napisałam na chacie że nie są to cheaty i to podtrzymuje, ale podczas wydawania blokady w czasie sprawdzania automatycznie nadaje się wyraz ''cheaty''. Ukarany Gracz nie stracił działki ani pieniędzy, co tylko potwierdza, że nie są to niedozwolone modyfikacje 😄

• Superka 2
  • Nie ośmieszaj się 2

3 minuty temu, jipsyy napisał:

Obserwowałam Cię przed sprawdzaniem i ewidentnie patrzyłeś się w stronę Gracza nad Tobą, a później się do niego podkopałeś i go zabiłeś. Początkowo podejrzewałam Cię o x-ray'a, jednak zobaczyłam w Twoich logach bardzo dużo informacji o przeładowanych chunkach. Takie zachowanie jest traktowane jako wykorzystywanie błędów, ponieważ podczas przeładowania na kilka sekund bloki stają się przeźroczyste i widać inne byty. Co do blokady - ustaliłam ją z członkiem Zarządu. 

W Regulaminie jest to uznane jako ''wykorzystywanie błędów'', jednak samo wypisanie wszystkich możliwych błędów do wykorzystania jest niemożliwe. Tak, napisałam na chacie że nie są to cheaty i to podtrzymuje, ale podczas wydawania blokady w czasie sprawdzania automatycznie nadaje się wyraz ''cheaty''. Ukarany Gracz nie stracił działki ani pieniędzy, co tylko potwierdza, że nie są to niedozwolone modyfikacje 😄

skad mialem wiedziec ze to sie zalicza pod wykorzystywanie bledow na kazdym innym serwerze nikt nie ma o to problemu

poza tym albert bugowal sie z beczki blokami i dostal tylko ostrzezenie a nie bana, wiec czemu ja tez nie dostalem?

Edytowane przez spodnienisko
.
  • Nie ośmieszaj się 1

• Admin Forum
Admin Forum
8 minut temu, spodnienisko napisał:

skad mialem wiedziec ze to sie zalicza pod wykorzystywanie bledow na kazdym innym serwerze nikt nie ma o to problemu

Wytłumaczyłam Ci to na kanale głosowym, nie wiem dlaczego ponownie zadajesz to samo pytanie.

8 minut temu, spodnienisko napisał:

poza tym albert bugowal sie z beczki blokami i dostal tylko ostrzezenie a nie bana, wiec czemu ja tez nie dostalem?

To niemiłe, że kablujesz na innego Gracza:((. Nie wiem jak dokładnie wyglądała sytuacja, dlatego niewiele mogę o niej powiedzieć. Widocznie nie było to szkodliwe w takim samym stopniu jak Twój czyn. W Twoim przypadku też nikt nie powiedział, że odwołanie zostanie od razu odrzucone. Musisz poczekać na decyzję, bo zawsze jest szansa na skrócenie blokady lub całkowite jej zdjęcie.

Teraz, jipsyy napisał:

Wytłumaczyłam Ci to na kanale głosowym, nie wiem dlaczego ponownie zadajesz to samo pytanie.

To niemiłe, że kablujesz na innego Gracza:((. Nie wiem jak dokładnie wyglądała sytuacja, dlatego niewiele mogę o niej powiedzieć. Widocznie nie było to szkodliwe w takim samym stopniu jak Twój czyn. W Twoim przypadku też nikt nie powiedział, że odwołanie zostanie od razu odrzucone. Musisz poczekać na decyzję, bo zawsze jest szansa na skrócenie blokady lub całkowite jej zdjęcie.

mam nagrane moge pokazac jak sie bugowal 

Moim zdaniem zdecydowanie powinien być unban, tego nie ma jasno napisane, że nie można przeładowywać chunków, to nie jest bład serwera, a całego minecrafta co czym bardziej nie powinno być uznawane za "cheaty"

• Superka 1

5 godzin temu, spodnienisko napisał:

mam nagrane moge pokazac jak sie bugowal 

Możesz to zrobić w dziale skargi na graczy.

Co do samej sprawy no cóż, przeładowywałeś chunki by uzyskać informację, gdzie jest inny gracz, więc to jest wykorzystywanie bugów jak najbardziej. Dlatego też, nie rozumiem czemu w banie masz wpisane cheaty, skoro to nie są cheaty. Tak tylko dopowiem, że za wykorzystywanie bugów mogłeś dostać perma, więc ciesz się, że masz taką krótką karę. Dodatkowo jipsyy kontaktowała się w tej sprawie z członkiem zarządu, wiec kara jest wydana jak najbardziej prawidłowo. Najśmieszniej to będzie jak ten z zarządu z którym się komunikowała odrzuci ci to odwołanie. 

Jestem na nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...