Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Lolziczek

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: _Lolzik_
Nick Administratora, który banował: @xKitka
Kiedy to się stało?: W niedzielę 3 dni temu
Opis sytuacji: Witam sytuacja wyglądała tak. Chciałem pokopać u kogoś na efekcie magicznej latarni ze względu na moje długi, postanowiłem pożyczyć kilof od mojego kolegi Requu no i zacząć szukać kopania na beaconie. Znalazłem u jakiegoś gracza kopanie, wykupiłem na 30 minut za 12,500 aby trochę się odrobić. Gdy kilof mi się już powoli niszczył postanowiłem, że napiszę do gracza u którego kupiłem ową usługę, że muszę iść naprawić kilof. Gdy naprawiłem kilof cofnąłem się do działki poprzez komendę /p h nick, zostałem przeteleportowany na samą górę działki więc chciałem wrócić na dół gdzie było kopanie. Podczas wracania natrafiłem na magiczną latarnie, później chciałem zobaczyć czy ten gracz ma zablokowane w ustawieniach działki wykopywanie beacona przez dodane osoby. Chciałbym zaznaczyć, że skoro gracz chce sobie zarobić i nie zostać oszukanym na takowym biznesie to powinien pomyśleć najpierw jak zabezpieczyć sobie beacona, żeby nikt go nie ukradł. Ten gracz natomiast nie robił tak nie wiadomo z jakich przyczyn ale skoro gdy dodaje się na działkę wyskakuję powiadomienie, że dodajesz osoby na własną odpowiedzialność to nie powinna w ogóle administracja się do tego przyłączać. Widać na moim przykładzie, że skoro administracja próbuję uratować okradzionego gracza to według mnie takie powiadomienie nie powinno w ogóle być pokazywane. Wiem, że kradzież to nic fajnego dla osoby okradzionej i wiem że źle postąpiłem ale chciałem wrócić na serwer przed weekendem, ponieważ wtedy najlepiej jest zarabiać.
Screen bana: image.png.b07093cab865d51aa17b178faca0577e.png

• Dislike 1
  • Haha 1
  • Nie ośmieszaj się 4

Blokada została wydana prawidłowo - zakaz kradzieży na działkach.

Owy zapis „dodajesz na własne ryzyko” nie chroni złodziei od blokady, a ma dać do zrozumienia właścicielowi działki, że może zostać okradziony i w przypadku braku dowodów na innego gracza nie odzyska przedmiotów czy naprawy zniszczeń działki.

• Superka 2
  • Nie ośmieszaj się 1

image.png.b7bfc30b280605c9e35cbc2e863fe916.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...