Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

krzysiu468

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: krzysiu468
Nick Administratora, który banował: Casp2115
Długość bana: 10 dni
Kiedy to się stało?: 06.10.22 około 18
Opis sytuacji: Dzień dobry, dostałem bana za podejrzenia o cheaty oraz brak współpracy. Zostałem zaproszony na discorda na którego się wstawiłem. Administrator poinformował mnie że mam mu dać dostęp do swojego pulpitu żeby on mógł robić na nim co chce. Zostałem poinformowany ze będzie instalował oprogramowanie sprawdzające oraz że nie mogę nagrywać co on robi z moim komputerem. Powiedziałem mu że nie życzę sobie żeby mi grzebał po komputerze i zaglądał w prywatne pliki,(zdjęcia itp) odpowiedział mi ze już różne rzeczy u ludzi widział i mam się nie martwić. Jak mam się nie martwić i dać obcej osobie dostęp do swojego komputera w którym może mi zainstalować złośliwe oprogramowanie oraz wykraść dane kart kredytowych oraz logowania do steam itp. Jedynie co mogę zrobić to udostępnić ekran na którym ja będę sterował i wchodził tam gdzie pan admin chce. Żadnych cheatów nie posiadam bo po co by były potrzebne skoro drop jest z stone a na pvp jeszcze ani razu nie byłem. Proszę o wypowiedzenie się administratora który ma wyższą rangę od wskazanego, czy takie są wasze procedury badanie czy ktoś ma cheaty. Dlaczego ja jako oskarżony mam ryzykować że osoba nie znana może robić wszystko na moim komputerze.    Dziękuje za rozpatrzenie mojej sprawy.
Screen bana 

Zrzut ekranu (1).png

Edytowane przez krzysiu468

Na nie, na każdym serwerze sposób sprawdzania osoby oskarżonej o używanie mod cheatów, zmodyfikowanych klientów gry czy programów zewnętrznych wygląda w ten sam sposób. 

Cytat

Powiedziałem mu że nie życzę sobie żeby mi grzebał po komputerze i zaglądał w prywatne pliki

Nie godząc się na sprawdzenie plików z "automatu przyznajesz się do używania cheatów". Niestety tak to działa i nie ma innego sposobu, żeby sprawdzić czy dana osoba gra jak powinna czy oszukuje. Jednakże uważam, że osoba sprawdzana powinna mieć możliwość wyboru pomiędzy swobodnym sprawdzaniem przez administratora za pomocą teamviewera (czy innego programu, którego tutaj używacie) czy samodzielnym wchodzeniem i pokazywaniem plików zgodnie z tym jak instruuje nas administrator czy moderator, ponieważ osoba nieobeznana z teamviewerem może zostać oszukana w bardzo łatwy sposób i osoba po drugiej stronie może mieć stały dostęp do naszego komputera w momencie kiedy teamviewer włącza się przy uruchomieniu komputera. 

• Like 1

love.png.861ef6fda3efdbd3c7bcb0158ef76f5c.png

Godzinę temu, Karominya napisał:

Nie godząc się na sprawdzenie plików z "automatu przyznajesz się do używania cheatów"

Zgadzam się do sprawdzenia plików ale nie przez jakąś podejrzana aplikacje którą  nie znam. Gdyby administrator zaproponował by o samodzielnym wchodzeniem i pokazywaniem plików zgodnie z tym jak instruuje nas administrator czy moderator napewno był się zgodził. 

Tak wygląda u nas procedura sprawdzania - poprzez program AnyDesk, który pozwala na zdalne i szybkie sprawdzenie plików gry. W każdym momencie osoba sprawdzana ma możliwość zablokowania procedury poprzez rozłączenie sprawdzającego gdy ten wejdzie gdzie nie powinien. Oczywiście gdy mamy obawy co do używania AnyDesk'a można poprosić o sprawdzanie udostępnieniem ekranu - co zajmuje nam więcej czasu i jest uciążliwe. 

Instalowane przez nas programy są bezpieczne i nie zagrażają prywatnym plikom i sprzętowi. Służą nam tylko i wyłącznie do sprawdzenia, czy gracz używa/używał niedozwolonych modyfikacji. Przed procedurą wyjaśniane i przedstawione do wglądu powinny zostać programy używane przez osobę sprawdzającą do samodzielnego pobrania w przypadku obawy przed zainstalowaniem czegoś innego.

Blokadę w tym przypadku jestem w stanie zdjąć - oraz wpisać Ciebie na 'listę osób podejrzanych' abyś był pod obserwacją. Przy następnych procedurach sprawdzania wystarczy z nami pogadać, podać obawy - my też jesteśmy ludźmi i nie chcemy dla graczy grających uczciwie źle. 

image.png.b7bfc30b280605c9e35cbc2e863fe916.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...