Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Dropu/działek Vip/Svip

MajonezPL

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): MajonezoPL
Propozycja dotyczy (tytuł): Dropu/działek Vip/Svip
Opis propozycji:

Siemka 

Jak  już wiadomo jest  zwiększony drop surowców od 18 do 22 o 5%.

1.

Mamy działki V3 i nie mamy z tego żadnych profitów ( nie licze dodatkowych 3 auto farm bo to jest nic) a propozycja jest taka żeby był zwiekszony drop mając działke V3 zwiekszony o 5 % na stałe.  Przynajmniej by sie oplacalo taka dzialke bo tak to jest ona bez sensu.

(ZROBIENIE WIĘKSZEGO DROPU SUROWCÓW na stałe)

2. 

Jak wiadomo działka V3 to działka premium, która nic nie daje a jest za wielkie pieniądze  więc jej wielkość zwiekszyć jak i ilość bo 16 to za malo wiec zwiekszyc  do 32-48 sztuk. I wielkosc NP.  60x60 

3. Odswiezenie vipa/svip

Wiecie że vip i svip potrzebuje odświeżenia. Moja propozycja to dodanie do VIP 5% wiekszego dropu, SVIP 10 % wiekszego dropu na stałe.

Dodatkowe SS'y: Zbyteczne

Edytowane przez MajonezPL
  • Superka 1
  • Dislike 2

• HeadAdmin
HeadAdmin
13 godzin temu, MajonezPL napisał:

Mamy działki V3 i nie mamy z tego żadnych profitów ( nie licze dodatkowych 3 auto farm bo to jest nic) a propozycja jest taka żeby był zwiekszony drop mając działke V3 zwiekszony o 5 % na stałe.  Przynajmniej by sie oplacalo taka dzialke bo tak to jest ona bez sensu.

Jeżeli jest to możliwe do zaprogramowania to jedyna propozycja, która mogłaby zostać wprowadzona. Nie widzę niczego złego w booscie dla V3.

2. 

Jak wiadomo działka V3 to działka premium, która nic nie daje a jest za wielkie pieniądze  więc jej wielkość zwiekszyć jak i ilość bo 16 to za malo wiec zwiekszyc  do 32-48 sztuk. I wielkosc NP.  60x60 

Po ponad miesiącu trwania edycji wolnych V3 jest 8, V2 kilkanaście i cała masa V1image.png

Dodawanie działek, na które graczy zwyczajnie nie stać i pustoszenie przez to okolic spawnu wydaje mi się złym pomysłem. Nie sądzę, żeby 30+ graczy byłoby w stanie osiągnąć te 20kk+ potrzebne na V3.

Co do powiększenia tych V3 to wydaje się być spoko opcją jednak jest kilka dużych ALE:

Obecny spawn ma powierzchnię około 50k kkw(kratek kwadratowych). Powiększenie działki o 10 przy jednoczesnym zachowaniu układu ścieżek (4główne ścieżki wychodzące ze środków spawnu) spowoduje powiększenie go do 70 kkw czyli aż o 40%. Dla wszystkich budowniczych to ogrom pracy, tym bardziej, że trwałość takiego spawnu to 3 miesiące więc jest to ciężkie fizycznie do ogarnięcia. Nawet jeśli byłoby to do wprowadzenia taki spawn trzeba zacząć przygotowywać odpowiednio wcześniej, czyli z wyprzedzeniem jednoedycyjnym, więc nawet jeżeli propozycja zostanie zaakceptowana to nie zostanie wprowadzona na następnej edycji. Zmniejszenie natomiast ilości działek znajdujących się na krawędzi spawnu, przy jednoczesnym zachowaniu jego wielkości(bądź nieznacznej zmianie) wymusza konieczność przepisania pluginu działkowego i jego mechanik tworzenia działek i ścieżek na nowo. Nie wiem czy to nie jest zbyt duży nakład pracy. Tutaj administracja jedynie co może zrobić to rozeznanie w sytuacji.

3. Odswiezenie vipa/svip

Wiecie że vip i svip potrzebuje odświeżenia. Moja propozycja to dodanie do VIP 5% wiekszego dropu, SVIP 10 % wiekszego dropu na stałe.

Nah, to nie przejdze, zbyt duże P2W, a nawet jeśli nie okazałoby się zbyt duże, wciąż byłoby to P2W. Jak już refreshować rangi, to w sposób jedynie kosmetyczny, upiększający i umilający rozgrywkę, a nie ułatwiający ją.

• Superka 4
  • Like 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

W dniu 7.10.2022 o 11:20, zabsong napisał:

Po ponad miesiącu trwania edycji wolnych V3 jest 8, V2 kilkanaście i cała masa V1image.png

Dodawanie działek, na które graczy zwyczajnie nie stać i pustoszenie przez to okolic spawnu wydaje mi się złym pomysłem. Nie sądzę, żeby 30+ graczy byłoby w stanie osiągnąć te 20kk+ potrzebne na V3.

Co do powiększenia tych V3 to wydaje się być spoko opcją jednak jest kilka dużych ALE:

Obecny spawn ma powierzchnię około 50k kkw(kratek kwadratowych). Powiększenie działki o 10 przy jednoczesnym zachowaniu układu ścieżek (4główne ścieżki wychodzące ze środków spawnu) spowoduje powiększenie go do 70 kkw czyli aż o 40%. Dla wszystkich budowniczych to ogrom pracy, tym bardziej, że trwałość takiego spawnu to 3 miesiące więc jest to ciężkie fizycznie do ogarnięcia. Nawet jeśli byłoby to do wprowadzenia taki spawn trzeba zacząć przygotowywać odpowiednio wcześniej, czyli z wyprzedzeniem jednoedycyjnym, więc nawet jeżeli propozycja zostanie zaakceptowana to nie zostanie wprowadzona na następnej edycji. Zmniejszenie natomiast ilości działek znajdujących się na krawędzi spawnu, przy jednoczesnym zachowaniu jego wielkości(bądź nieznacznej zmianie) wymusza konieczność przepisania pluginu działkowego i jego mechanik tworzenia działek i ścieżek na nowo. Nie wiem czy to nie jest zbyt duży nakład pracy. Tutaj administracja jedynie co może zrobić to rozeznanie w sytuacji.

Chodzi o to ze przy nawet 16 dzialkach V3 jest 8 wolnych tylko spojrz na to z tej strony, praktycznie te dzialki nie sa warte tych pieniedzy i pracy jaka trzeba wykonac aby zdobyc tyle kasy i ja kupic, dodatkowo jak widzisz na mapie nawet kupujac taka dzialke juz nie mam jak polaczyc sobie dzialki z kolegami itd w np  kwadrat (4 dzialki razem)  

Na V2 jeszcze 8 ludzi ktorzy kupia v2 beda mogli sobie polaczyc w kwadrat a reszta nie tylko takie rozsianie bedzie wiec ludzie maja nawet na to pieniadze ale nie chce bo nie da sie potem polaczyc itd 

• 4 tygodnie później...

Do weryfikacji przechodzi to:

W dniu 6.10.2022 o 21:37, MajonezPL napisał:

1.

Zabsong wyczerpująco wytłumaczył dlaczego to odpada.

2. 

Moim zdaniem na 99% to się nie uda.

3. Odswiezenie vipa/svip

120939505_388695128820850_7762642661662048347_n.png

Lewaki (1).jpg

• 1 miesiąc później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...