Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Nolifequ

Wyróżnione odpowiedzi

• Administrator
Admin

Nick zbanowanego: Nolifequ
Nick Administratora, który banował: Zeltraz
Długość bana: 7 dni wyciszenia
Kiedy to się stało?: 07.09 3:30
Opis sytuacji: 
Witam
Według taryfikatora spam w wiadomości prywatnej nie jest zabroniony. Osoba do której spam jest kierowany może ewentualnie zgłosić to i wtedy może zostać nałożone upomnienie. Tydzień wyciszenia za spam na pw bez zgłoszenia to moim zdaniem nieporozumienie. Liczę na zdjęcie blokady lub maksymalne skrócenie. Nie złamałem żadnego z podpunktu regulaminu. Wiadomości były wysyłane ręcznie bez użycia narzędzi stron trzecich. 

unknown.png

unknown.png

Edytowane przez berkowskyy
Poprawka kolorków
  • Haha 3

Hehe bo nie wiem czy wiecie ale jak spamicie komuś na pw to admini to też widzą i zaśmieca to im mega chat przez co mogą nie zauważyć dla nich innych ważnych informacji także do odrzucenia.

edit: po przeczytaniu tego co napisał bvcha no to faktycznie kara mogłaby być trochę krótsza ale still spamienie jest przeszkadzające 😕

Edytowane przez Chanhee
  • Superka 1
  • Dislike 1
  • Haha 1

I SAW CHANHEE AND THE BOYZ ❤️ 

Deal with devil for the top don't scare
遠くない手伸ばして
Deal with devil for the top don't scare
すぐ目の前 my dreams light up

10 godzin temu, Nolifequ napisał:

Według taryfikatora spam w wiadomości prywatnej nie jest zabroniony. Osoba do której spam jest kierowany może ewentualnie zgłosić to i wtedy może zostać nałożone upomnienie.

W zamieszczonym przez ciebie urywku z Taryfikatora jest napisane:

Cytat

[...] lub podczas dezorganizacji pracy Administracji

Także nie dopiero gdy zostanie to zgłoszone, ale również gdy dla nas staje się to utrudnieniem.

To, że stało się to o późnej godzinie nie ma znaczenia, regulaminu należy przestrzegać o każdej porze dnia i nocy. Chciałeś sobie nabić quest za pisanie na chacie, dlatego długość kary jest zawyżona (tak zgaduję). 

W mojej skromnej opinii skróciłbym długość wyciszenia.

• Superka 2
  • Thinking 1

DP3Woc2.png

• Administrator
Admin
11 godzin temu, berkowskyy napisał:

To, że stało się to o późnej godzinie nie ma znaczenia, regulaminu należy przestrzegać o każdej porze dnia i nocy. Chciałeś sobie nabić quest za pisanie na chacie, dlatego długość kary jest zawyżona (tak zgaduję). 

W mojej skromnej opinii skróciłbym długość wyciszenia.

Godzina tutaj nie była moim żadnym usprawiedliwieniem. Przestańcie robić questy za których wykonanie rozdajecie mute czy blokady.
Co znaczy sztuczne nabijanie questa? Wchodząc po rusztowaniach na fly nie korzystając z nich też dostanę bana za sztuczne nabijanie questa?

Czy może jak będę tworzył licytacje jedna za drugą, żeby wykonać questa również spotka mnie to samo.
Jeśli jest jakiś podpunkt regulaminu, który złamałem to mi go przytoczcie i wtedy nie ma problemu. Nie pisałbym wtedy tego odwołania.

[...] lub podczas dezorganizacji pracy Administracji

W obu przypadkach wedle taryfikatora powinienem dostać tylko upomnienie.

Nie mam do nikogo pretensji. Rozumiem, że spam mógł przeszkadzać komuś kto akurat to czytał liczę tylko na zdjęcie blokady.
Dzięki miłego

edycja kolorków

27 minut temu, Nolifequ napisał:

Co znaczy sztuczne nabijanie questa? Wchodząc po rusztowaniach na fly nie korzystając z nich też dostanę bana za sztuczne nabijanie questa?

Akurat Twoje "sztuczne nabijanie posta" łamało punkt w regulaminie - czy jak latasz na fly po rusztowaniach łamiesz regulamin? Nie. Jest różnica między Twoją sytuacją a przykładem, który podałeś. 

27 minut temu, Nolifequ napisał:

Przestańcie robić questy za których wykonanie rozdajecie mute czy blokady.

Źle na to patrzysz. Questy to nie problem, a sposób ich wykonywania. Quest "napisz na chacie" to forma otrzymywania punktów za UDZIELANIE SIĘ na chacie, a nie za spamienie na pw. To, w jaki sposób postrzegasz wykonanie questa jest już Twoją indywidulaną sprawą, ale pod żadnym pozorem nie możesz łamać przy tym regulaminu.

Długość kary mogła być konsultowana z kimś z Admin+, gdzie członek Zarządu ma prawo nadać wyższą karę niż przewiduje to Taryfikator.

W dniu 16.01.2020 o 20:13, PWWP napisał:

*Zarząd Serwera może wyjść poza ramy czasowe, wydać zezwolenie lub nadać inną karę niż przewiduje Taryfikator jeżeli uzna to za stosowne.

• Superka 2
  • Like 1

DP3Woc2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...